Στο μεγάλο έργο του Ελληνικού θα συμμετέχουν και τα Η.Α.Ε.

Περιβάλλον
Tools

elliniko parko- maketa

Συνάντηση με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan είχε ο υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της μικρής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδος-ΗΑΕ που συνεδριάζει στην Αθήνα.

Οι δύο άνδρες προχώρησαν στην  υπογραφή νέων συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν αμέσως μετά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε οτι η συμμετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τόσο στην επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης όσο και στην επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα της στρατηγικής σημασίας συνεργασίας της Ελλάδας με τα ΗΑΕ. Και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή των ΗΑΕ στις επενδύσεις αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας και τους Έλληνες. 

Ο  υπουργός εξωτερικών των ΗΑΕ, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει σε μία από τις καλύτερες θέσεις της Μεσογείου, θα υπερβεί τα 7 δισ. ευρώ και θα προσφέρει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας. Πρόσθεσε, δε, ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρώπης που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις από όλο τον κόσμο. 

Παράλληλα, σημείωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για στενότερη συνεργασία και οικονομική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την προοπτική εξόδου τόσο της Ελλάδας όσο και των ΗΑΕ στις αγορές των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής. 

Να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπέγραψε τρεις συμφωνίες με τον ομόλογο του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την προστασία και προώθηση επενδύσεων στη χώρα μας στους τομείς της Άμυνας και της Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ υπεγράφη επίσης συμφωνία από την Μαριάννα Λάτση της Lamda Development με τα ΗΑΕ για την συμμετοχή τους στο έργο στο Ελληνικό και με την ΤΕΡΝΑ για την συμμετοχή τους σε έργα ΑΠΕ.