Γιατί ο Σαμαράς θέλει να… «φάει» τον Στουρνάρα

ΓΝΩΜΕΣ
Tools

stouranarassamaras

Τις κατακραυγές των Ελλήνων σχετικά με την υψηλή φορολογία που έχει επιβληθεί τους τελευταίους μήνες, αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Αντώνης Σαμαράς με έναν ιδιαιτέρως διαδεδομένο στην πολιτική τρόπο. Διά της... αποπομπής!

Θύμα, ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βάλλεται τόσο από παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από παράγοντες των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Το σκεπτικό του Πρωθυπουργού είναι πολύ απλό. Βγάζοντας τον Στουρνάρα στην... σέντρα, προσβλέπει στην χαλιναγώγηση των ισχυρών αντιδράσεων που έχουν προβάλλει, για την υψηλή φορολογία, πολλές εργασιακές ομάδες. Επίσης εμφανίζει τον εαυτό του πρόθυμο στις επιθυμίες των πολιτών.
Άλλωστε ο Γιάννης Στουρνάρας, δεν σημαίνει τίποτε ούτε εκλογικά. Δεν εκλέχθηκε, άρα η Νέα Δημοκρατία δεν χάνει ούτε μία ψήφο.

 

Τα σημάδια είναι πολλά...

Η αρχή έγινε πριν από μια εβδομάδα με αφορμή τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Ο Γιάννης Στουρνάρας δέχτηκε ενορχηστρωμένη επίθεση για τις βλέψεις της Κυβέρνησης να βάλει και νέο χαράτσι στα ακίνητα. Για το θέμα δεν υπήρχε κάλυψη από το Μαξίμου, ενώ αναγκάστηκε να βγει με διευκρινιστική ανακοίνωση.

Η συνέχεια έγινε αμέσως μετά το παραπάνω συμβάν, με... μανιφέστο υπέρ του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Ο κ. Στουρνάρας εξαπέλυε πυρά κατά του πρώην πρωθυπουργού για την «κατάντια» της οικονομίας και επειδή τελικά δεν έγινε κάποια κίνηση από το Μέγαρο Μαξίμου για να ρίξει τους τόνους, οι «καραμανλικοί» αποφάσισαν να δράσουν.
Έτσι προχώρησαν στην υπεράσπιση του πρώην προέδρου της Ν.Δ. και πρωθυπουργού της χώρας Κώστα Καραμανλή, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν τον ηγέτη τους και να «λειάνουν» το «πληγωμένο» προφίλ του.
Το κείμενο-μανιφέστο συντάχθηκε με βάσει το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου με τίτλο: «Με τη γλώσσα των αριθμών - Η αλήθεια για την οικονομία», που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2010. Στην συνέχεια, το εν λόγω κείμενο διανεμήθηκε, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, από την «καραμανλική» πτέρυγα.

Σήμερα, τέλος, βουλευτές της συγκυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με κοινή ερώτησή τους, ζητούν από τον Στουρνάρας εξηγήσεις σ' ότι αφορά στην φοροδιαφυγή. Ειδικότερα, του ζήτησαν να δημοσιοποιήσει τα ονόματα όλων όσων έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό.
Εννοούν φυσικά πολιτικούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων, προέδρους και διοικητές οργανισμών, δημάρχους, νομάρχες κ.ά.
Όπως λένε «επιβάλλεται να πειστούν όλοι οι Έλληνες ότι όσοι χειρίστηκαν στο παρελθόν το δημόσιο χρήμα το έκαναν με όρους διαφάνειας, διαχειριστικής αποτελεσματικότητας και αίσθηση πατριωτικής συνείδησης» αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά του Υπουργού οικονομικών για τον τρόπο που χειρίζεται την φοροδιαφυγή.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Χρυσάνθη Δ. Ρουμελιώτου