SLOVAKIA EXTREMISMOS

Σε εκλογικό αποτέλεσμα-σοκ, ένας ακροδεξιός εξτρεμιστής εξελέγη το Σάββατο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης σε μια από τις αυτοδιοικούμενες περιφέρεις της Σλοβακίας, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.

Ο Μάριαν Κοτλέμπα, γνωστός για την εξτρεμιστική του δράση εναντίον της μειονότητας των Ρομά στη Σλοβακία, καθώς και για τις προκλητικές εμφανίσεις του με στολές που έχουν πρότυπο το φασιστικό ντύσιμο, επικράτησε του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών στην αυτοδιοικούμενη περιοχή, Μπάνκα Μπίστριτσα.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων, ο ακροδεξιός υποψήφιος κατέλαβε το 55,53% των ψήφων, έναντι του 44,46% που πήρε ο αντίπαλός του.

Ο Κοτλέμπα είχε φυλακιστεί παλαιότερα για μια σειρά από κατηγορίες που αφορούσαν την συμμετοχή του σε φυλετικές ταραχές που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημοκρατία.

sp spero

Την θέση τηςΧρυσής Αυγής των Παναγιώταρων, των Κασιδιάρηδων, των Λαγών και της Ζαρούλια, έρχεται μάλλον να καταλάβει το γκλαμουράτο κόμμα της πρώην βασιλικής μας οικογένειας.

Έτσι αντί να βλέπεις κάτι λαικά σούργελα- φασιστοειδή  στα νυχτερινά δελτία παρακμιακών καναλιών (που κάποιοι ονειρεύονται να τα κάνουν κανάλια της Χ.Α. ώστε να έχει talk show η Ουρανία), θα απολαμβάνεις τον Χρήστο Ζαμπούνη και τον Νικόλα Αλάγια-ορίτζιναλ εκπροσώπους της Αυλής-να μας περιγράφουν τα γενέθλια της οικογένειας των παιδιών του Πρίγκιπος και διαδόχου Νικολάου-λάου λάου.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαία η σφοδρή επίθεση του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου κατά της Χρυσής Αυγής μέσα από τις σελίδες του ΒΗΜΑτος της Κυριακής. 

Πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού, θέλουν γνωστούς επιχειρηματίες της χώρας να εκφράζουν την οικονομική τους στήριξη στο εγχείρημα ενώ πυκνώνουν τα σχετικά δείπνα σε πολυτελείς επαύλεις των βορείων προαστείων, με στόχο την επιτάχυνση των σχετικών πρωτοβουλιών.

Την ώρα που οι νέοι Έλληνες εγκαταλείπουν την Ελλάδα ο Πρίγκιπας Νικόλαος και η συζυγός του- η πανέμορφη Τατιάνα- έρχονται στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση!

Κι αυτό σε μία ιδιαίτερα κομβική συγκυρία χώρα, στην οποία υπάρχει γενικότερη απαξίωση του πολιτικού προσωπικού  και οι πολίτες, ψεκασμένοι καθώς είναι, αναζητούν καταφύγιο σε νεοναζί μορφώματα!

Οι πληροφορίες θέλουν την απόφαση της π. βασιλικής οικογένειας να μην είναι άσχετη από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Η οικογένεια του τέως βασιλέως θεωρεί ότι η παρούσα συγκυρία είναι η πλέον κατάλληλη για την μεγάλη πολιτική κίνηση του πρίγκιπος Νικολάου.

Όποιος πιστεύει ότι το πριγκιπικό ζεύγος επέλεξε να εγκατασταθεί στην χειμαζόμενη Ελλάδα των Μνημονίων για να απολαμβάνει espresso στο Da Capo είναι εκτός πραγματικότητας.

Στα άμεσα σχέδια του νεαρού πρίγκιπος είναι η δημιουργία πολιτικού κόμματος με αιχμή του δόρατος νέους επιχειρηματίες. 

Οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές ανάμεσα στην βασιλική οικογένεια και το ζεύγος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου και να εξατάζεται το ενδεχόμενο ο Πρίγκιπας Νικόλαος και ο νεαρός γιος της Γιάννας, Παναγιώτης, να προχωρήσουν από κοινού στην ίδρυση του κόμματος.

Στην περίπτωση που οι οικογένειες δεν τα βρουν θα έχουμε την ίδρυση δύο διαφορετικών κομμάτων μεταξύ των οποίων θα υπάρξει σφοδρή σύγκρουση. 

Η έλευση του πριγκιπικού ζεύγους και η δημιουργία του κόμματοςαντιμετωπίζεται θετικά από την κυβέρνηση καθώς το Μαξίμου εκτιμά πως το κόμμα του Νικόλαου θα συμβάλει στηνολοκληρωτική διάλυση της Χρυσής Αυγής μια και θα απορροφήσει μεγάλο τμήμα των βασιλοχουντικών ψηφοφόρων που απέδρασαν από το κόμμα του Καρατζαφέρη γι΄αυτό του Μιχαλολιάκου. Σημαντικό ρόλο στο νέο κόμμα θα παίξει και ο Παύλος Γερουλάνος στενός φίλος και πολιτικός μέντορας του πρίγκιπος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης επέλεξε να "υποδεχθεί" στην Αθήνα το πριγκιπικό ζεύγος μέσα από την κορυφαία στήλη της εφημερίδας του την Σίβυλα, η οποία αποκαλύπτει ότι ο νεαρός επιχειρηματίας Νάσος Θανόπουλος -στενός φίλος του πρίγκιπα Νικόλαου ετοιμάζει ένα σούπερ-ντούπερ event υποδοχής του πριγκιπικού ζεύγους στην Αθήνα.

koursdistoportokali

Το 'πε πριν από λίγο  σε  συνέντευξή του στο "Βήμα FM".

«Εγώ δεν παραιτούμαι, διότι πιστεύω oτι κάνω καλό στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω ότι καταστρέφω τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο: Πιστεύω ότι εκφράζω τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», τονισε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα. «Είναι ένα από τα πιο δημοκρατικά κόμματα σε επίπεδο ανοχής των διαφορετικών απόψεων. Απλώς, αναπτύσσονται νοσηρά φαινόμενα, τα οποία – γνώμη μου είναι – πρέπει να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους. Δηλαδή, πρέπει να αντιμετωπιστούν, πριν θεριεύσουν και, κυρίως, πριν γίνουν η κυρίαρχη άποψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επίθεση που δέχθηκε από τον Βασίλη Μουλόπουλο, ο κ. Τατσόπουλος τόνισε: «Θέλω να οδηγήσω, λοιπόν, τη σκέψη όλων στο πως μπορεί να επιβληθεί μία στρατηγική σε ένα οποιοδήποτε κόμμα, που τυχαίνει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, σε μία τακτική αντιπαράθεσης, η οποία βάζει μέσα στο σακί οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τις απόψεις του κόμματος και λέει ότι η άποψη του κόμματος είναι πως όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι οπωσδήποτε εναντίον μας. Και όχι μόνο ιδεολογικά, αλλά είναι και σε εντεταλμένη υπηρεσία. Γράφει εναντίον μας, γιατί έχει πληρωθεί, για να το κάνει αυτό και όχι, γιατί δεν μας γουστάρει.

Να δούμε σε τι αδιέξοδα μας οδηγεί αυτή η λογική;».

nonews-news

Ο ολιγάρχης αρνείται να πληρώσει 100 εκατομμύρια ευρώ βεβαιωμένο χρέος προς τη ΔΕΗ και με διαρροές –και φιλικές χορηγίες των ΜΜΕ- απειλώντας δήθεν ότι θα κλείσει την επιχείρηση του αφήνοντας στο δρόμο 35.000 οικογένειες.

Η ΔΕΗ αυτή τη φορά φέρεται αποφασισμένη να εισπράξει το χρέος από τον επιχειρηματία και κλείνει τ αυτιά της στις απειλές.

Αντίθετα, πέρασε στην αντεπίθεση: Έστειλε "μπουγιουρντί" στον επιχειρηματία ότι εάν δεν εξοφλήσει το χρέος του την προσεχή Κυριακή, διακόπτει από τα μεσάνυχτα το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο επιχειρηματίας είναι ο κ. Μυτιληναίος και η επιχείρηση η Αλουμίνιον Ελλάδος.

Μόλις έφτασε το τελεσίγραφο της ΔΕΗ άρχισα να σκάνε και «αποκλειστικά ρεπορτάζ» εις βάρος της ΔΕΗ και υπέρ της εταιρείας. Ρεπορτάζ του τύπου «την Κυριακή κλείνει η μεγαλύτερη εταιρεία, θα μείνουν στο δρόμο 35.000 εργαζόμενοι και θα κλονιστούν οι συνεργαζόμενες εταιρείες με την Αλουμίνιον, που απασχολούν άλλες 30.000»

Η διαμάχη ΔΕΗ-Μυτιληναίου υφίσταται χρόνια, με δικαστήρια, διαιτησίες, προσπάθειες συμβιβασμού, χωρίς να καταλήγει σε συμφωνία.

Έτσι προχθές η διοίκηση της ΔΕΗ -με το ok της κυβέρνησης προφανώς- έστειλε στον κ. Μυτιληναίο το τελεσίγραφο και άρχισαν τα όργανα.

Θα πληρώσει ο κ. Μυτιληναίος; Δεν θα πληρώσει;

Θα διακόψει το ρεύμα η ΔΕΗ; Θα υπαναχωρήσει και πάλι η κυβέρνηση;

Ίδωμεν, αλλά στην Ελλάδα μέχρι τώρα πάντα κερδίζουν οι ολιγάρχες και πάντα χάνουν οι... φουκαράδες.

Βουλευτής της αντιπολίτευσης μας έλεγε σήμερα το πρωί: Άραγε πόσο στοίχησαν τα «αποκλειστικά ρεπορτάζ»;

spspero

elaslddlsff

Με τίτλο «Τι γίνεται όταν μία χώρα υπό διάσωση αποφασίσει τελικά να πει «όχι», το άρθρο της Financial Times χρεώνει στην ελληνική πλευρά την πάγια «ξεροκεφαλιά» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την άρνηση σε νέα μέτρα λιτότητας και χαρακτηρίζει ως μετά βίας αποκρυπτόμενη την οργή των διαπραγματευτών της τρόικα.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι οι εν εξελίξει συζητήσεις δεν συνιστούν απλά μια αλλαγή κλίμακας (ως προς την ένταση) αλλά μια αλλαγή επί της ουσίας.

Κάτι έχει αλλάξει στη διάθεση της Αθήνας

Επιφανειακά, γράφουν οι FT, oι διαφωνίες έχουν να κάνουν με τα γνωστά θέματα – δημοσιονομικό κενό, ιδιωτικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές.

Αλλά για όσους ασχολούνται προσεκτικά με το ελληνικό πρόγραμμα, φαίνεται πως αυτό που αλλάζει είναι κάτι πολύ πιο θεμελιώδες: Η μηδέποτε ενθουσιώδης στις μεταρρυθμίσεις Αθήνα, έχει πλέον όλο και λιγότερους λόγους να συνεργάζεται.

«Αυτό που συμβαίνει πλέον είναι ότι οι πολιτικές απώλειες έχουν καταστεί προφανείς» αναφέρει ένας από τους διαπραγματευτές της τρόικας, ενώ το έντυπο εκτιμά ότι η αργοπορία στην επίτευξη της συμφωνίας δεν οφείλεται σε μια πάγια μεταρρυθμιστική κόπωση, αλλά στο ότι οι σκέψεις των Αθηνών αρχίζουν να οδεύουν προς κάτι που πολλοί φοβούνται ότι εξασθενεί τα κίνητρα για συμφωνία.

Ανησυχεί πολιτικά η κυβέρνηση

Σύμφωνα με το άρθρο η πλέον προφανής ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης είναι πλέον πολιτική. Η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία συρρικνώνεται και σε αντίθεση με την Πορτογαλία, η ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι ένα συμβατικό (mainstream) κόμμα που έχει στηρίξει το πρόγραμμα διάσωσης.

Η Ελλάδα δεν τρομάζει πλέον τις αγορές

Όλο και λιγότερους λόγους να συμφωνήσουν μεταξύ τους έχουν Αθήνα και τρόικα υποστηρίζει το άρθρο που αποδίδει τη δυστοκία των τελευταίων διαπραγματεύσεων όχι στα συνήθη παζάρια του πρόσφατου παρελθόντος αλλά σε μία δυναμική βαθύτερης ρήξης που αρχίζει να κυριαρχεί στις σκέψεις των δύο πλευρών.

«Η Ελλάδα έχει χάσει πλέον την δυνατότητα να τρομάζει τις διεθνείς αγορές αφού το σύνολο σχεδόν του χρέους της διακρατείται από τον επίσημο τομέα. (Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Οι δε αντιπαραθέσεις Αθήνας και τρόικας έχουν γίνει τόσο συνηθισμένες που ακόμη και το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, μαθημένες στα καπρίτσια της Αθήνας, έχουν πάψει να «ενεργοποιούν τα ραντάρ τους».

Αποκαλεί «ακροαριστερό» τον ΣΥΡΙΖΑ -Το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια

«Ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ έχει πειθαναγκάσει πάσης φύσεως πολιτικούς της αριστεράς –συμπεριλαμβανομένων οπαδών του ΠΑΣΟΚ να στραφούν εναντίον του προγράμματος, (...) την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια, ευρισκόμενο πίσω ακόμη και από το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής».

Το άρθρο επισημαίνει ότι μία ακόμη μεγάλη πλην ολιγότερο παρατηρούμενη αλλαγή στο πεδίο των διαπραγματεύσεων είναι η επίτευξη δημοσιονομικού πλεονάσματος.

Κρίνει δε ο συντάκτης του ότι αυτό που ιστορικά έχει παρατηθεί είναι ότι δανειζόμενες χώρες που μπορούν και ανταποκρίνονται στις καθημερινές τους ανάγκες γίνονται όλο και λιγότερο συνεργάσιμες.

Και θεωρεί έτσι ότι τα κίνητρα της Ελλάδας να συνεχίσει να αποπληρώνει την Ε.Ε και την τρόικα ελαχιστοποιούνται εφόσον η κεντρική της τράπεζα μπορεί να στηρίξει τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει και για την ευρωζώνη καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ένα τείχος προστασίας θα απέτρεπε πιθανή μετάδοση της ελληνικής κρίσης στην υπόλοιπη κοινή νομισματική περιοχή, υποστηρίζει το άρθρο που καταλήγει ως εξής:

Η επόμενη δόση θα δοθεί τον Μάιο -Εξοδος από την ευρωζώνη

«Η επόμενη μεγάλη αποπληρωμή δόσης της Ελλάδας προς την ΕΚΤ είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο. Και ως τότε λίγοι λόγοι υπάρχουν να εκταμιευθεί κάποια βοήθεια προς την Αθήνα...

Πάντα υπήρχαν κάποιοι στην τρόικα που πίστευαν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη. Εάν η Αθήνα και οι πιστωτές της δεν καταφέρουν να βρουν περισσότερους λόγους για να συμβιβαστούν, ίσως οι χειρότεροι από τους φόβους αυτούς, βγουν αληθινοί».

spspero

Η ΝΔ τον Άδωνι και το ΠΑΣΟΚ τον Πάγκαλο… 

Αλήθεια τι απαντάει ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος στα όσα ταπεινωτικά και εξευτελιστικά γράφει γι αυτόν ο «σύντροφός» του Βασίλης Μουλόπουλος σε άρθρο του στην Αυγή; Μεταξύ άλλων γράφει ο Β. Μουλόπουλος:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, ακόμη και αν δεν υπήρχε ο Π. Τατσόπουλος, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Στις δύσκολες ώρες που ζούμε χρειάζεται και κάποιος με πηγαία αίσθηση της σάτιρας για να "κάνει το χειλάκι μας να σκάσει".

Κάθε κόμμα θα πρέπει να έχει τον γελωτοποιό του. Η Ν.Δ. έχει τον Άδωνι, το ΠΑΣΟΚ τον Πάγκαλο κι εμείς τον Τατσόπουλο. Ήγγικεν η ώρα να αναγνωρίσουμε τα χαρίσματα του Ανδρός, να τον στηρίξουμε να αντιμετωπίσει της αήθεις επιθέσεις που δέχεται και να αναφωνήσουμε: "Είμαστε..όλοι Τατσόπουλοι".»

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Βασίλη Μουλόπουλου: 

"Διαφωνώ με τις κριτικές εναντίον του Π. Τατσόπουλου για τις τοποθετήσεις του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τον Π. Λαφαζάνη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, το σκίτσο του Δ. Χαντζόπουλου. Τη σάτιρα. Και υποψιάζομαι ότι όλοι αυτοί που του την πέφτουν υποκινούνται από το ποταπό αίσθημα του φθόνου απέναντι σε έναν Άνδρα και σε έναν Πολιτικό (παρακαλώ τη διόρθωση, με Α και Π κεφαλαία), που κατά δήλωσή του έχει "γα@@ τη μισή Αθήνα".
Ποιος από όλους αυτούς μπορεί να επιδείξει μια τέτοια επίδοση;

Ποιος μπορεί να καυχηθεί ότι έχει πάει με 200.000 γυναίκες (τόσο είναι περίπου το 50% του ενεργού σεξουαλικά γυναικείου πληθυσμού της πρωτεύουσας). Και ταυτόχρονα να μιλάει καθημερινά στα μισά ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Ελλάδας; Ποιος, ζηλιάρηδες, ποιος;
Εγώ είμαι στο πλευρό του. Τον θαυμάζω, τον τιμώ.

Και υπακούοντας στη σκέψη του (είναι καθήκον της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ένα βιβλιαράκι με τίτλο "Η σκέψη του Πέτρου"), όπως τη διατύπωσε στο (ελεύθερο) "Βήμα FM" την περασμένη Πέμπτη, προχωρώ με την "ελευθερία του συνειρμού", "να κάνω αναγωγές που θα σας βάλουν να σκεφτείτε".

Όταν ο Πέτρος, που πάει παντού (εδώ πάει ένα καλό σατιρικό σκίτσο που να τον παρουσιάζει ως βιζιτού), δήλωνε "είμαστε όλοι χρυσαυγίτες", έκανε μια ιδιοφυή πολιτική κίνηση που οι μαοσταλινικοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσαν να κατανοήσουν: έκανε τη μεγάλη υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, έβαλε τη βάση για ένα παλλαϊκό μέτωπο σωτηρίας της χώρας χωρίς αποκλεισμούς.

Η ιδέα μιας "Χρυσής Αυγής με ανθρώπινο πρόσωπο", ήταν μια ιδιοφυής πολιτική κίνηση που υπονόμευε το φλερτ του Φ. Κρανιδιώτη με τη βάση της Χ.Α.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, ακόμη και αν δεν υπήρχε ο Π. Τατσόπουλος, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Στις δύσκολες ώρες που ζούμε χρειάζεται και κάποιος με πηγαία αίσθηση της σάτιρας για να "κάνει το χειλάκι μας να σκάσει".

Κάθε κόμμα θα πρέπει να έχει τον γελωτοποιό του. Η Ν.Δ. έχει τον Άδωνι, το ΠΑΣΟΚ τον Πάγκαλο κι εμείς τον Τατσόπουλο. Ήγγικεν η ώρα να αναγνωρίσουμε τα χαρίσματα του Ανδρός, να τον στηρίξουμε να αντιμετωπίσει της αήθεις επιθέσεις που δέχεται και να αναφωνήσουμε: "Είμαστε όλοι Τατσόπουλοι".

ΥΓ.: Προειδοποίηση προς σοβαροφανείς μαρξιστές, λενινιστές, τροτσκιστές, σοσιαλιστές, φεμινιστές υπεύθυνους κεντροαριστερούς κ.λπ.: το κείμενο είναι σατιρικό και σας απαγορεύω να με στοχοποιήσετε. Αλλιώς θα βάλω το Mega να σας καταγγείλει!"

zoornalistas

Μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων και του εντυπωσιασμού της κοινοβουλευτικής «ανατροπής» πέρασε απαρατήρητη, η νέα εντολή των Βρυξελλών (η οποία αναιρεί εσκεμμένα και σχεδιασμένα την προηγούμενη που προέβλεπει τα αντίθετα) για τη μετάθεση του αυτόματου προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων για μετά το 2016.

Που σημαίνει ότι παρά τη μείωση των εισοδημάτων και τη κάθετη πτώση των αξιών γης/ακινήτων η εφορία θα συνεχίζει να επιβάλλει φόρους και χαράτσια με αντικειμενικές αξίες που απέχουν χιλιόμετρα από τις πραγματικές σήμερα. Δηλαδή θα φορολογεί αξίες που δεν υπάρχουν!!

Αντικειμενικά και με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι μικροϊδιοκτήτες που αδυνατούν να καταβάλλουν τα «οφειλόμενα» και μπαίνουν στις λίστες των πλειστηριασμών που έρχονται. Οι οφειλέτες των τραπεζών και τα δάνεια σύντομα θα αποτελούν ένα μικρό ποσοστό των καταχρεωμένων νοικοκυριών στο κράτος και την εφορία του.

Μετά θα αρχίσει το πλιάτσικο. Επιχειρείται η μεγαλύτερη αναδιανομή γης/ακινήτων (και εισοδημάτων βεβαίως) μετά την κατοχή και το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Αρκεί να αναφέρουμε ότι τη περίοδο 1941-44, μόνο στην Αθήνα, 400.000 ιδιοκτησίες άλλαξαν χέρια με επίσημες συμβολαιογραφικές πράξεις. Στο κατοχικό κράτος, με κατοχική κυβέρνηση…

Στοιχεία που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας καταγράφουν αλματώδη αύξηση αιτήσεων αυτή την περίοδο από εργαζόμενους για επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών από επικουρικά ταμεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ανάγκες.

Έχει προηγηθεί το αναγκαστικό ξεκοκάλισμα των καταθέσεων. Η ανεργία που αυξάνεται καθημερινά, η μείωση των εισοδημάτων και η αύξηση της φοροληστείας οδηγούν μαθηματικά στον εξανδραποδισμό κάθε ιδιωτικού περιουσιακού στοιχείου των εργαζομένων υπέρ των καραδοκούντων πλιατσικολόγων, διαδικασία που επιταχύνει την εξαθλίωση και οδηγεί στη παράδοση άνευ όρων στους νέους σχεδιασμούς της παγκόσμιας άρχουσας τάξης.

Οι αγοραίες τιμές στα σημερινά ακίνητα με την κατακόρυφη πτώση των τελευταίων χρόνων και σε συνάρτηση με τον πανικό των μικροοφειλετών/μικροϊδιοκτητών να ξεχρεώσουν, θα πέσουν ακόμη χαμηλότερα το επόμενο διάστημα. Αυτό περιμένουν τα κοράκια της αγοράς και τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Όλα θα τα ξεπουλήσουμε και πάλι θα χρωστάμε.

Οι καιροί δεν περιμένουν. Σήμερα είναι ήδη αργά. Αύριο δεν θα υπάρχει μετά βεβαιότητας όσο συνεχίζουμε να μένουμε καθηλωμένοι μπροστά στις οθόνες της παραπληροφόρησης και να παρακολουθούμε τις κοκορομαχίες προτάσεων μομφής και κοινοβουλευτικών «ανατροπών». Ανατροπές δεν γίνονται από τα πάνω. Γίνονται στους δρόμους, γίνονται με καθολική άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια, γίνονται με λαϊκές δομές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, με αντίσταση και διάθεση ανατροπής από τα κάτω.

Ο χρόνος τρέχει απειλητικά εναντίον μας. Μεσσίες δεν υπήρξαν ποτέ. Όσες κατακτήσεις βλέπουμε σήμερα να χάνονται κερδήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με αίμα. Ή θα ματώσουμε ή θα πατώσουμε. Η επιλογή είναι δική μας. 

communenews

Περισσότερα Άρθρα...