Την επέκταση του προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών και του αντίστοιχου προγράμματος για τον τουριστικό κλάδο, προβλέπει απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση των δράσεων του υπουργείου: «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών» και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στο κλάδο τουρισμού».

Σκοπός είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.

Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων, κάτω των 25 ετών, ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων, άνω των 25 ετών, ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που επιθυμούν να προσλάβουν ή έχουν ήδη προσλάβει με σχέση εξαρτημένης σχέσης τους ωφελουμένους του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας».

Με δημόσια πρόσκληση που εκδίδεται με απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ, προσδιορίζεται η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, κατά την πρακτική άσκηση των ωφελουμένων και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Το ίδιο ισχύει και για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την ημερομηνία πρόσληψης, μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Επισημαίνεται ότι, ως μείωση προσωπικού, θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών, κυρίως, κινήτρων εθελούσιας εξόδου.

Δεν θεωρείται μείωση η οικιοθελής αποχώρηση, η λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου, η καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης και η καταγγελία σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου πριν τη λήξη της που οφείλεται σε σπουδαίο λόγο που αφορά στον εργαζόμενο, εφόσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση μειώσει το προϋπάρχον προσωπικό της και εφόσον δεν το αντικαταστήσει μέσα σε 30 ημέρες, το πρόγραμμα θα διακόπτεται κατά τόσες θέσεις εργασίας όσες μειώθηκε το προσωπικό. Στην περίπτωση που η επιχείρηση έχει επιχορηγηθεί, τότε θα επιστρέφει στον Οργανισμό εντόκως το ποσό επιχορήγησης που αναλογεί στις μειωμένες θέσεις.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όσον αφορά στο επιχορηγούμενο και προϋπάρχον προσωπικό, δεν είναι δυνατή η μετατροπή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή σε εκ περιτροπής, κλπ.

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται:

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας (από την πρωτογενή αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια, έως την τελική διάθεση και εμπορία των προϊόντων της στην αγορά, πχ ιχθυοπωλεία).

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του άνθρακα (πχ εταιρείες εξόρυξης, ορυχεία).

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής γεωργικών προϊόντων (φυτικών και ζωικών), οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους και η επιχορήγηση μετακυλύει στους παραγωγούς, άμεσα ή έμμεσα [οι δραστηριότητες στη γεωργική εκμετάλλευση (φυτικό και ζωικό κεφάλαιο), οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να προετοιμασθεί το προϊόν για την πρώτη πώληση (πχ συγκομιδή, κοπή και αλώνισμα των σιτηρών, συσκευασία των αυγών)].

Οι επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως προβληματικές.

Οι επιχειρήσεις εις βάρος των οποίων εκκρεμεί ανάκτηση παλαιάς κρατικής ενίσχυσης.

ΟΤΕ: Προσλήψεις 500 ατόμων. Μάθετε λεπτομέρειες

Πεντακόσιες περίπου νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν στον ΟΤΕ, με την εταιρεία να προκηρύσσει θέσεις για τεχνικούς πεδίου, μηχανικούς, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές.

Προθεσμία υποβολής βιογραφικών έχει οριστεί η Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και τα απαραίτητα προσόντα εδώ.

Ειδικά οι αγγελίες που ανακοινώθηκαν για τεχνικούς πεδίου αφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις εργασίας για επιπλέον περιοχές.

Η εταιρεία προχωράει σε προσλήψεις και δίνει ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους ανθρώπους σε συνέχεια των προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που ανακοίνωσε πρόσφατα και τα οποία είναι σε εξέλιξη.

Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αποχωρήσεων μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας. Οι προσλήψεις των νέων υπαλλήλων, που θα επιλεγούν, θα πραγματοποιούνται σταδιακά από τις αρχές του νέου έτους.

Οι τεχνικοί που θα προσληφθούν θα παρακολουθήσουν άμεσα και ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε η εταιρεία αποκλειστικά για τεχνικούς του Ομίλου ΟΤΕ.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική και εμπειρική εξάσκηση και για το σκοπό αυτό έχουν κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ειδικά σχεδιασμένοι χώροι προσομοίωσης του αστικού δικτύου πρόσβασης του ΟΤΕ.

 

Από όσους μετανάστευσαν, το 89% ήταν πτυχιούχοι και το 51% εργαζόταν, αναφέρει έρευνα τεσσάρων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αναφέρουν το 2011 ως την «αποφράδα» χρονιά για τη μαζική έξοδο των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό. 

Tα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (EUI) της Φλωρεντίας σε συνεργασία με το Trinity College του Δουβλίνου, το Ινστιτούτο Elcano Royal της Μαδρίτης και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Λισσαβώνας, αναφορικά με το φαινόμενο της μετανάστευσης από τον πληττόμενο από την κρίση ευρωπαϊκό Νότο και την Ιρλανδία, επιβεβαιώνουν πολλές από τις έως τώρα εκτιμήσεις, αλλά αποκαλύπτουν και νέες δυσάρεστες αλήθειες.

«Από τις συνολικά 7.077 συμμετοχές στην έρευνα, οι Ελληνες ήταν 919 άτομα», λένε στην «Κ» η δρ Ρουμπίνη Γρώπα, ερευνήτρια στο ΕUI και λέκτωρ στη Νομική Θράκης, και η ερευνήτρια στο EUI Αννα Τριανταφυλλίδου.

Η χρονιά που ξεκινάει το περίφημο brain drain είναι το 2011, με το φαινόμενο να φτάνει στο αποκορύφωμά του το 2012 και να συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς.

Οι χώρες όπου εγκαθίστανται οι Ελληνες είναι η Μ. Βρετανία (25%), η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία και οι ΗΠΑ.

«Ωστόσο, αναλογικά με την καταγεγραμμένη ανεργία, ειδικά στην Ελλάδα και την Ισπανία, ο έως τώρα αριθμός των μεταναστών δεν είναι τόσο εντυπωσιακός», υπογραμμίζει η δρ Γρώπα. Επισημαίνεται ότι τα υψηλότερα ποσοστά «κινητικότητας» παρουσιάζουν οι Πορτογάλοι – στην εν λόγω μελέτη απάντησαν 2.500 εκπατρισμένοι, ενώ εντυπωσιακά μικρός (συγκριτικά με τον συνολικό πληθυσμό) είναι ο αριθμός των Ιταλών που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους, μόλις 1.000 συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια. «Στην Ιρλανδία, που η φυγή άρχισε ήδη από το 2009, το φαινόμενο περιορίζεται πλέον», σχολιάζει η δρ Γρώπα, «ενώ σημαντικές αντιστάσεις φαίνεται να κρατάει και η ιταλική οικονομία».

Οσοι, όμως, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση αποτελούν πράγματι την «αφρόκρεμα» της εκάστοτε χώρας, καθώς το 85% έως 89% είναι πτυχιούχοι, στο δείγμα των Ελλήνων ειδικά οι πτυχιούχοι φτάνουν το 89%.

Συγκεκριμένα, το 24,5% των Ελλήνων είναι μηχανικοί, με σπουδές στα Oικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (22,3%), σε Πληροφορική και Επιστήμη των Υπολογιστών (19%), στα Μαθηματικά (12%) και στις Κοινωνικές Επιστήμες (12%). Οι ηλικίες αυτών ποικίλλουν: το 48% δεν έχει κλείσει ακόμα τα 30, ενώ το 49% είναι από 31 έως 45 ετών.

«Παρά τα όσα θρυλούνται, 51% των Ελλήνων προτού φύγουν εργάζονταν», σημειώνει η δρ Γρώπα. «Μπορεί βέβαια να μην ήταν ικανοποιημένοι με τις συνθήκες εργασίας, τις προοπτικές ή τον μισθό, αλλά πάντως δεν βρίσκονταν επί ξύλου κρεμάμενοι».

Αυτό διαφαίνεται άλλωστε και από τις υπόλοιπες απαντήσεις τους. «Ολοι κάνουν λόγο για αδιέξοδο ως προς την επαγγελματική εξέλιξη στην πατρίδα τους, μεταναστεύουν κυριολεκτικά για ένα καλύτερο μέλλον των ιδίων και της οικογενείας τους», συμπληρώνει η ίδια. Κατά πως φαίνεται, η απόφασή τους δικαιώνεται. Το 73% αυτών αποκαθίσταται επαγγελματικά στο εξωτερικό. «Είναι, μάλιστα, εντυπωσιακό ότι το 67% των Ελλήνων μεταναστών κατέχει διευθυντικές θέσεις...».

Οχι μόνον ταλαντούχοι, αλλά και ιδιαίτερα τολμηροί αποδεικνύονται οι Ελληνες νεομετανάστες, καθώς για το 46% αυτών είναι η πρώτη φορά που ζουν στο εξωτερικό. «Αυτό, επίσης, που είναι πρωτοφανές στην ιστορία της μετανάστευσης είναι ότι κανείς δεν αναφέρει την ύπαρξη οικογενειακών δεσμών ή φίλων στη χώρα εγκατάστασης».

Παλαιότερα, η θεία στην Αμερική ή οι συμφοιτητές στην Αγγλία αποτελούσαν πόλο έλξης για όσους σκέφτονταν να μεταναστεύσουν. «Τώρα, αντίθετα, τα κοινωνικά δίκτυα δεν παίζουν τόσο ρόλο, οι νέοι Ελληνες βρίσκουν μόνοι τους δουλειά χωρίς τη μεσολάβηση γνωστών». Για πολλούς η εγκατάσταση στο εξωτερικό ισοδυναμεί με ενηλικίωση, «καθώς είναι η πρώτη φορά που θα μπορέσουν με τον μισθό τους να αυτοσυντηρηθούν και να μείνουν μόνοι τους».

Ιωαννα Φωτιάδη, kathimerini

Βουτιά για τους μισθούς των εργαζομένων, καταγράφεται σε έκθεση του ΟΟΣΑ.

Οι απολαβές των εργαζομένων, έχουν επιστρέψει σε επίπεδα χαμηλότερα του 2000, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, τα οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή». Μάλιστα, η προσαρμογή των μισθών έχει συντελεστεί απότομα μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Συνολικά, στο διάστημα 2000-2012 η απώλεια στις αποδοχές των εργαζομένων έφτασε στο 1,7%. Αυτός ο αριθμός προκύπτει από την αύξηση κατά 23,2% την περίοδο 2000-2009 και την ακόλουθη κατακόρυφη πτώση κατά 20,2% την επόμενη τετραετία.

Το πιο βαρύ τίμημα φαίνεται ότι πλήρωσαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ):

Στο σύνολο της οικονομίας, οι καθαρές αποδοχές των εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 23,2% στην περίοδο 2000-2009 και μειώθηκαν κατά 20,2% στην επόμενη τετραετία. Έτσι, συνολικά στο διάστημα 2000-2012 η απώλεια είναι 1,7%.

Οι εργαζόμενοι στην κεντρική διοίκηση του Δημοσίου είχαν απώλειες 1,3% από το 2000. Μέχρι το 2009 κατέγραψαν αύξηση 22,7% στις αποδοχές τους και έκτοτε έχασαν το 19,6%.

Στους φορείς του Δημοσίου η διατήρηση του αυξημένου εισοδήματος κατά 12,4% από το 2000 έως το 2012, οφείλεται στην αύξησή του κατά 56,7% έως το 2009 και στην υποχώρησή του κατά 28,3% από το 2009 έως το 2012.

Στις τράπεζες οι εργαζόμενοι είχαν πετύχει αύξηση των αποδοχών τους κατά 17,1% από το 2000 έως το 2009 και απώλεσαν στα επόμενα τέσσερα χρόνια το 17,2%. Στο σύνολο των ετών, έχουν χάσει το 3,1% των καθαρών αποδοχών που είχαν το 2000.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι (πλην των τραπεζοϋπαλλήλων) είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 24,4% έως το 2009 και μετά να υποχωρούν κατά 21,2% έως το 2012. Αποτέλεσμα ήταν στο διάστημα 2000-2012 να υποχωρήσουν οι αποδοχές κατά 2%.

Ο κατώτατος μισθός έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση στο σύνολο της περιόδου 2000-2012, καθώς είναι πλέον μειωμένος κατά 10% σε σχέση με το 2000. Μέχρι το 2009 είχε αυξηθεί κατά 19,8% και μετά υποχώρησε κατά 24,9%, δεδομένων των τελευταίων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Πέραν των μειώσεων, σημειώνεται και η εκτεταμένη μείωση της απασχόλησης.

Το 2008 η απασχόληση σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο) είχε αυξηθεί σχεδόν κατά 20% σε σύγκριση το 2000, ενώ στον ιδιωτικό τομέα το ποσοστό αύξησης ήταν περίπου 8%.

Έκτοτε, ξεκίνησε η σταδιακή μείωση της απασχόλησης, με αποτέλεσμα στο Δημόσιο να έχει υποχωρήσει περίπου κατά 8% σε σχέση με το 2000 και στον ιδιωτικό τομέα να έχει μειωθεί κατά 15% έναντι των επιπέδων που βρισκόταν το 2000.

nonews-news

Δημοσιεύεται σήμερα η τρίτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις, για τη δημιουργία 7.400 θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά σήμερα και λήγει στις 13 του μήνα και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ(www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες .

Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Οι θέσεις στο πρόγραμμα αφορούν καθαριστές και καθαρίστριες, βοηθητικό προσωπικό επιστάτες, τραπεζοκόμους, λογοθεραπευτές, σχολικούς οδηγούς, συνοδούς σχολικών λεωφορείων, εργοθεραπευτές, σχολικούς νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3. νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών)

4. μακροχρόνια άνεργοι

5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν: α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Δεν υποχρεούνται να επανυποβάλλουν δικαιολογητικά όσοι συμμετείχαν στις προηγούμενες Δημόσιες Προσκλήσεις.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Από 427 ευρώ έως 490 ευρώ ο μισθός και ένσημα

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας προσφέρει αμοιβές 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 490 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 427 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη (για τους άνω των 25 ετών μέχρι 258 ευρώ τον μήνα και για τους άνεργους κάτω των 25 ετών έως 225 ευρώ).

Οι δημόσιοι φορείς υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.

Η εκπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών συνεπάγεται τον αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής και τη διαδικασία μοριοδότησης. 

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, στις 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος, θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή, και ζητώντας να σταματήσει «εδώ και τώρα κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέα χαράτσια, νέες περικοπές σε συντάξεις, για άρση των πλειστηριασμών.»

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Η ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζεται με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό του 2014 που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων και στηρίζεται σε αντιαναπτυξιακές λογικές, φορομπηχτικές πολιτικές σκληρής λιτότητας, ανακυκλώνει την ύφεση και την κοινωνική ισοπέδωση, επιδιώκοντας να κτίσει δημοσιονομικό πλεόνασμα πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια.»

» Η Κυβέρνηση συνεχίζει κατ΄εντολήν των δανειστών να κρατά κλειστά τ΄αυτιά της στην κραυγή αγωνίας των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, των ανασφάλιστων εργαζομένων, εκείνων που εργάζονται χωρίς να αμείβονται, των συνταξιούχων που προσπαθούν να ζήσουν με πενιχρές συντάξεις, ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας που γονατίζει από τα χαράτσια και την φοροεπιδρομή, μη μπορώντας να καλύψει πλέον ούτε τις βασικές της ανάγκες.»

» Η ΓΣΕΕ συνεχίζοντας τον αγώνα της για να μπει οριστικό τέλος σε αυτές τις βάρβαρες και καταστροφικές πολιτικές, αποφάσισε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού στις 18.00 στην Πλατεία Συντάγματος.»

» Απαίτηση όλων είναι να σταματήσει η Κυβέρνηση εδώ και τώρα να μας θεωρεί λογιστικά «νούμερα» στους υπολογισμούς της. Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας και να μπει τέλος στον Γολγοθά των μέτρων και την καθημερινή σταύρωση των Ελλήνων.»

» Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέα χαράτσια, νέες περικοπές σε συντάξεις, για άρση των πλειστηριασμών. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας, για νέα μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν περισσότερο και θα δυσκολέψουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, επειδή κάποιοι είναι ή εμφανίζονται να είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις πληγές του δημοσιονομικού προβλήματος.»

» Εάν θέλουν να προσφέρουν υπηρεσία στην πατρίδα να πιάσουν τους φοροδιαφεύγοντες, όσους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, εκείνους που έδιωξαν 54.000 εμβάσματα στο εξωτερικό, τις off-shore εταιρίες, καθώς και τους εκλεκτούς τους που ακόμα και σήμερα μένουν στο απυρόβλητο».

«Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να βάλουμε φραγμό στις απαράδεκτες μνημονιακές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα» καταλήγει η ΓΣΕΕ...

left

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες των αποτελεσμάτων για τους 27.948 της δεύτερης φάσης των ανέργων που καταλαμβάνουν τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ.

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση
http://www.oaed.gr/index.php? option=com_content&view=article&id=1502&Itemid=927&lang=el

Ο οριστικός πίνακας κατάταξης ωφελουμένων, όπως και ο πίνακας αποκλειομένων, θα καταρτιστούν μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ άμεσα, μετά την εξέταση τυχόν ενστάσεων.

Μετά την ανάρτηση του οριστικού πίνακα θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες προς τους επιβλέποντες φορείς και προς τους ωφελούμενους ανέργους.

Ο ΟΑΕΔ επισημαίνει πως η κατάρτιση των πινάκων έγινε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του ΟΠΣ του οργανισμού με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της Δημόσιας Πρόσκλησης η οποία είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ.

Κάνει επίσης γνωστό πως καταρτίζει την επόμενη δημόσια πρόσκληση ανέργων για 7.400 θέσεις σε επιβλέποντες φορείς του Δημοσίου.

Η δημόσια πρόσκληση, αφού εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, θα δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Περισσότερα Άρθρα...