tsakalotos boutsis

Πολλές συζητήσεις προκάλεσαν όσα έγιναν χθες στη Βουλή ανάμεσα στο Νίκο Βούτση και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και όσα είχε πει νωρίτερα, το πρωί, ο πρόεδρος της Βουλής για τον υπουργό Οικονομικών.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα φαίνεται ότι δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο της ψήφισης του αφορολόγητου όμως υπάρχει μια σχετική δυσκολία διαχείρισης του θέματος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος έχει κάνει και δηλώσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση.

Η καθυστέρηση  οφείλεται στο εσωτερικό της Κυβέρνησης με το Μαξίμου ακόμη να αρνείται να πάρει αποφάσεις, καθώς θα κληθεί επί της ουσίας να ακυρώσει την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.

Τα σενάρια περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών επανήλθαν μετά τον οξύτατο καβγά που είχαν στο Κοινοβούλιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης εξέθεσε δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες τον υπουργό Οικονομικών και φαίνεται να υπάρχει διάσταση μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Μεγάρου Μαξίμου. Άλλωστε τις θέσεις του Μαξίμου εκφράζει πολλές φορές ο πρόεδρος της Βουλής.

Οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης εντάθηκαν από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης όταν έγινε το πρώτο «άδειασμα» από τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις έναντι των χειρισμών του υπουργού Οικονομικών, αποδοκιμάζοντας ουσιαστικά τα αναφερόμενα στην πρόσφατη επιστολή του τελευταίου προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς με την οποία ομολογούνται πολλές καθυστερήσεις.

«Ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο», ήταν η πρώτη αντίδρασή του όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα αναφέρονται -σύμφωνα με δημοσίευμα στο πρακτορείο Bloomberg που επιβεβαιώθηκε 24 ώρες αργότερα με κυβερνητικό non paper - στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τους δανειστές περί υλοποίησης μόλις του 33% των συμφωνηθέντων.

«Η εντύπωση που έχουμε εμείς από πλευράς νομοθετημάτων και πορείας δεσμεύσεων και προόδου του προγράμματος είναι ότι η κυβέρνηση από το Δεκέμβριο έχει κάνει όλα τα συμφωνηθέντα», συμπλήρωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής.

Οι δύο άνδρες αντήλλαξαν λεκτικούς διαξιφισμούς σε εκατέρωθεν έντονο ύφος στη Βουλή. «Αυτά είναι απαράδεκτα» σχολίασε έξαλλος ο υπουργός Οικονομικών για τη στάση του κ. Βούτση που δεν του έδωσε το λόγο, αλλά τον έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα.

«Τα απαράδεκτα και άλλα τέτοια δεν θα τα λέτε εδώ. Εξηγηθήκαμε;» αντέτεινε σε εξίσου υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της Βουλής, υπό το αμήχανο χαμόγελο του κ. Τσίπρα ο οποίος δεν πήρε θέση.

newsbeast

dimarxeioargy

Είναι κοινός τόπος ότι τα όρια μεταξύ κριτικής και ύβρεως είναι δυσδιάκριτα ενίοτε, όταν πηγή του λόγου είναι η πολιτική εμπάθεια και όχι η καλή προαίρεση, το μίσος και η πολιτική σκοπιμότητα δηλαδή και όχι η διαύγεια και η αλήθεια.

Επίσης αλήθεια είναι ότι τινές της αντιπολίτευσης του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης αναφερόμενοι κατά κύριο λόγο στον Δήμαρχο της πόλης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, τσαλαπατούν πολλές φορές βάναυσα τον Κώδικα Δεοντολογίας, που καθορίζει τα ηθικά και πολιτικά όρια εντός των οποίων οφείλουμε άπαντες να κινούμεθα.

Είναι σαν να μην αντιλαμβάνονται, ότι ο καθείς καλείται να αποδεικνύει καθημερινά την πίστη του και τον σεβασμό του στις δημοκρατικές διαδικασίες, κυρίως όμως τον σεβασμό του στην προσωπικότητα του αντιπάλου, στην ηθική του οντότητα (που είναι ιερό δικαίωμα για όλους ανεξαιρέτως).

Αυτό όμως που γίνεται έναντίον του Δημάρχου Κωνσταντάτου  - δυστυχώς συνεχώς από τους ίδιους και τους παρατεχάμενούς τους - μοιάζει σχεδόν ανήθικο!

Τα παραδείγματα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές είναι πολλά, όχι μόνο από το γραφόμενα στο διαδίκτυο, αλλά και από δημοσιεύματα σε έντυπα της αντιπολίτευσης του Δ.Ελληνικού – Αργυρούπολης. Ιδού μερικά από τα πλέον πρόσφατα που ίσως ξεπερνούν κάθε ανεκτό όριο! 

ex eyon1

ex eyo3

ex eyo4

Τι άλλο μπορεί κάποις να πει για αυτά; Ντροπή!!

karamanlis

Σε γιορτινό γεύμα που οργάνωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης σε γνωστό εστιατόριο των Αθηνών, ο Κώστας Καραμανλής μιλάει για όλους και για όλα

Τι είπε όμως στη συζήτηση ο Κώστας Καραμανλής τόσο για τις εκλογές όσο και για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα;

«Όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, ο κόσμος θα καταψηφίσει τον Τσίπρα. Έτσι γίνεται πάντα- τώρα πολύ περισσότερο. Δεν είναι θέμα προσώπων. Οι πολίτες, όταν απογοητεύονται από ε΄ναν πρωθυπουργό, πάνε στον επόμενο».

Στο κρίσιμο ερώτημα πότε θα γίνει εκλογές αποφεύγει συστηματικά να κάνει πρόβλεψη, αν και πάγια θέση του εδώ και καιρό είναι ότι δεν προβλέπει σύντομα κάλπες.

«Ο Τσίπρας απογοήτευσε. Συμβιβάστηκε και απογοήτευσε ένα αντιμνημονικό κοινό, το οποίο θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να εκφραστεί μέσω άλλων κομμάτων. Για την κυβέρνηση έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση».

Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, προβλέπει σίγουρη την πρωτιά του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

«Η Ν.Δ θα βγει πρώτο κόμμα όποτε γίνουν οι εκλογές. Το θέμα της αυτοδυναμίας δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει. Εξαρτάται από το πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες».

Σχετικά με τις εξελίξεις διεθνώς ο κ. Κώστας Καραμανλής εκφράζει έντονο προβληματισμό: «Οι εξελίξεις διεθνώς θα είναι πολύ δύσκολες το 2017 και το 2018 και αυτο θα έχει αντίκτυπο και στη χώρα».

Την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας πάντως, τη θεωρεί μονόδρομο: «Η Ελλάδα, δυστυχώς ή ευτυχώς είναι μικρή χώρα. Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε εκτός ευρώ».

Κυριακάτικη Realnews

flabouraris

Από ολόκληρη την πινακοθήκη του υπουργικού συμβουλίου, αυτός που δείχνει θεαματικά να απολαμβάνει τον ρόλο του, είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ένας “άνθρωπος χωρίς ιδιότητες”-πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι ο κυρ- Αλέκος μπορεί να συντονίσει τους υπουργούς και το κυβερνητικό έργο;- με τον εύηχο αλλά, διόλου χρήσιμο τίτλο του Υπουργού Επικρατείας, βρίσκεται στο περιβάλλον του Μαξίμου για λόγους που υπερβαίνουν την πολιτική του οξυδέρκεια και ανάγονται μάλλον στην στοργική του σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Την Τετάρτη και ενώ η υπόθεση των super Market Μαρινόπουλος, περνούσε και πάλι από σαράντα κύματα, από το Μαξίμου κυκλοφόρησε non paper στο οποίο “κύκλοι (σ.σ: έτσι ακριβώς!) του υπουργού Επικρατείας”, .....καθησύχαζαν τους 13.000 εργαζόμενους, ότι θα δοθεί λύση.

Είναι πρόδηλο, ότι ο κυρ- Αλέκος ανακάλυψε τους “κύκλους” και όπως πολλοί άνθρωποι της ηλικίας του, βρίσκει διασκεδαστικό να παίζει με τέτοιες μικροχαρές, που στο κάτω- κάτω, δεν ενοχλούν κανέναν...

Η προτροπή “τα μεγαλεία να φοβάσαι ω ψυχή” του Αλεξανδρινού, δεν τον πτοεί.

Άλλως, λίγες ώρες μάλιστα αφότου ο “Γιουκλίντες” Τσακαλώτος διαβεβαίωνε με ταπεινωτικό τρόπο τους δανειστές... “φτου-κακά! Δεν θα ξαναμοιράσω τίποτε στους συνταξιούχους”, δεν θα δήλωνε με μια ανεδαφική αυταρέσκεια “και του χρόνου πάλι τα ίδια θα κάνουμε με την .... 13 σύνταξη - "μαιμού"!”.

Ο κυρ- Αλέκος, έχει το ρόλο εκείνου που στα παιδικά μας χρόνια αποκαλούσαμε “κόκκινο ψαράκι” και είχε το ελεύθερο να συμπεριφέρεται όπως θέλει και να έχει το ακαταλόγιστο στα παιχνίδια του...

reporter

 

DOL

Η απόφαση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη να ανατεθεί την σωτηρία των Μέσων του Οργανισμού στον Βασίλη Μουλόπουλο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αυγής», κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στα social media.

Στο Twitter οι χρήστες υποδέχθηκαν την είδηση με δηκτική διάθεση, ενώ δεν έλειψε και το χιούμορ. Φυσικά οι περισσότεροι στέκονται στο θέμα της διαπλοκής και της κάθαρσης, ενώ στο «παιχνίδι» μπήκε -μοιραία- και η γάτα Ιμαλαΐων...

Να σημειωθεί ότι το hashtag #moulopoulos έγινε σε χρόνο ρεκόρ πρώτο trend στο ελληνικό Twitter.

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τιτιβίσματα για το πώς υποδέχθηκαν οι Έλληνες του διαδικτύου την είδηση για την παράδοση της τύχης του ΔΟΛ στον κ. Μουλόπουλο, ο οποίος σημειωτέον διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα», απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα, θέση πήρε και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης μέσω του Twitter με ξεκάθαρο ειρωνικό ύφος.

 

raxil zoi aggalia

Σε πολιτικό «ξεκατίνιασμα» έχει πλέον εξελιχθεί μια από τις πιο πολυσυζητημένες πολιτικές - και όχι μόνο - φιλίες των τελευταίων ετών. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή από πρώην «συντρόφισσες» τόσο στον αγώνα, όσο και στην Πλεύση Ελευθερίας, το κόμμα που ίδρυσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, βρίσκονται στα μαχαίρια και ανταλλάσσουν βαριές εκφράσεις.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Ραχήλ Μακρή ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Πλεύση Ελευθερίας, όπου άλλωστε ο ρόλος της ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος και όχι προβεβλημένος όπως θα περίμενε κανείς κρίνοντας από τις κοινές εξόδους της με την πρόεδρό της, που έδειχναν, αν μη τι άλλο, μια στενή φιλία.

Μιλώντας μάλιστα στον Θέμο Αναστασιάδη και την εκπομπή του «Όλα Ξεκόλλα», η Ραχήλ Μακρή είχε εξηγήσει πως «η Ζωή με κάλεσε και ζήτησε τη βοήθειά μου αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι είχε άλλες σκέψεις από τις δικές μου για το νέο φορέα που πρέπει να δημιουργηθεί. Είναι μια μονοπρόσωπη ΕΠΕ και όχι ένα κόμμα».

Είχε αφήσει μάλιστα και τότε υπονοούμενα για τη δημοσκοπική καταγραφή της Πλεύσης Ελευθερίας λέγοντας ότι «κι εγώ αν είχα τη μαμά μέσα στα μίντια θα έπαιρνα διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Εγώ είμαι η Μακρή η κόρη του εργάτη. Πάντα έτσι συμβαίνει με τους Παπανδρέου και τους Καραμανλήδες και τους Μητσοτάκηδες».

Η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήρθε πρόσφατα, με συνέντευξη που έδωσε στον Σκάι. Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Ραχήλ Μακρή από το κόμμα, δήλωσε πως «διαχώρισε την πορεία της», κατηγορώντας την παράλληλα πως ζητούσε «καρέκλα», καθώς όπως είπε, «στην Πλεύση Ελευθερίας δεν μοιράζουμε οφίκια, μοιράζουμε ευθύνες και καθήκοντα».

Η Ραχήλ Μακρή σήκωσε το γάντι και μέσω του προφίλ της στο facebook αναφέρθηκε με βαριές κουβέντες στην πρώην, πλέον, φίλη της: «Είσασταν απασχολημένη με το να ζητάτε καρέκλες και οφίκια και να φτιάχνετε νόμους για την κατάργηση της ασέλγειας ανηλίκων και για να βγαίνουν δολοφόνοι, παιδεραστές και κακούργοι από την φυλακή».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ραχήλ Μακρή:

«Εγώ κυρία μου δεν διαχώρισα την θέση μου. Αποχώρησα καταθέτοντας και καταγγέλλοντας τις πρακτικές νταβατζήδων που μαζέψατε στο μόρφωμα σας και την έλλειψη πολιτικής.
Το δικό μου έργο απέναντι στους νταβατζηδες και τους χορηγούς είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά της βουλής και της αντιτρομοκρατικής όταν με απειλούσαν με την ζωή μου και των παιδιών μου και έσπαγαν βουλευτικά αυτοκίνητα.
Το δικό σας που ακριβώς είναι;
Ξέχασα είσασταν απασχολημένη με το να ζητάτε καρέκλες και οφίκια και να φτιάχνετε νόμους για την κατάργηση της ασέλγειας ανηλίκων και για να βγαίνουν δολοφόνοι, παιδεραστές και κακούργοι από την φυλακή.
Δεν ξέρω σε ποιες καρέκλες αναφέρεστε ακριβώς, αλλά αυτές που κάθεστε στα γραφεία σας είναι δικές μου κι εγώ τις αγόρασα με κόπο και σκληρή δουλειά και οχι από τα χαρτζιλίκια των 200.000€».

pr thema

 

Notopoulou

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός της διευθύντριας, του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Κατερίνας Νοτοπούλου, μετά και τα εγκαίνια του περασμένου Σαββάτου.

Notopoulou_Misthos02

Σύμφωνα με το ΦΕΚ διορίζεται από 23.11.2016 στη θέση της «Προϊσταμένης στο Γραφείο Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού» και θα αμείβεται με τις «κάθε είδους αποδοχές που αντιστοιχούν κάθε φορά στον 1ο βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων».

Όπως προβλέπει η εγκύκλιος 2/1015/ΔΕΠ (5-1-2016) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ο μισθός «ειδικών θέσεων 1ου βαθμού» διαμορφώνεται ως εξής (σελίδα 7 της εγκυκλίου):

Με τις διατάξεις της παρ. 7 ορίζεται ότι οι μηνιαίες αποδοχές των προϊσταμένων των ειδικών γραφείων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, είναι ίσες με αυτές των υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων 1ου βαθμού.

Δηλαδή ο βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 € μηνιαίως, ενώ παράλληλα δικαιούνται και το επίδομα θέσης ευθύνης (600 €), δηλαδή συνολικά 2.560 ευρώ!

Στις αμοιβές αυτές προστίθενται και αυτές πέραν του νομίμου ωραρίου εργασίας και πιθανώς και «αποζημίωσης η οποία συνδέεται με την άσκηση ιδιαίτερων ή σημαντικών καθηκόντων (job based remuneration)».

Περισσότερα Άρθρα...