Οι νέoι αυτοδιοικητικοί στο στόχαστρο του κατεστημένου! 2 έναντι 1 στον Αλιμο!

Αλιμου
Tools

kondilis

Ορφανός και Τσαμπαρλής σε αγαστή συνεργασία. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα δηλώνουν κάτοικοι του Αλίμου.

Αυτά που συμβαίνουν στον Άλιμο, τα προεκλογικά εννοώ, δείχνουν πως η υποψηφιότητα του εικονιζόμενου Ανδρέα Κονδύλη έφερε κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στα δημοτικά πράγματα της περιοχής, αφού ο μεν δήμαρχος Θάνος Ορφανός έχασε, και μάλιστα οριστικά, το πλεονέκτημα της όποιας υπεροχής του είχε απομείνει μετά από οκτώ συνεχή χρόνια διοίκησης, ο δε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος πάλι, Νίκος Τσαμπαρλής, νιώθει έντονα και περισσότερο από κάθε άλλη φορά ότι σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση κινδυνεύει όχι απλά να μην περάσει στον β' γύρο, αλλά να βρεθεί τρίτος, ακόμη και τέταρτος, μιας και η ανθυποψήφιά του Ελένη Μπελιά, στηριζόμενη επίσημα από το ΣΥΡΙΖΑ, απ' ότι φαίνεται δεν θα είναι καθόλου εύκολη αντίπαλος γι' αυτόν.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση και απ' όσα επίσημα ή ανεπίσημα ακούγονται, ο 38χρονος δικηγόρος Ανδρέας Κονδύλης προηγείται σταθερά κι εκτός κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου είναι ο ένας, σίγουρος, που περνάει στη β' Κυριακή σχετικά άνετα, με πιθανότερο αντίπαλο το νυν δήμαρχο Θ. Ορφανό, ο οποίος, δυστυχώς, από τη μέρα που ο Ανδρέας Κονδύλης έκανε γνωστές τις προθέσεις του, δείχνει ιδιαίτερα πανικοβλημένος και, εκτός αυτού, η εν γένει συμπεριφορά του απέναντι σε ανθρώπους που τον στήριζαν για χρόνια έγινε ξαφνικά εχθρική.

Πρόσφατα, είχα γράψει σε άρθρο μου σχετικά με τη διαφαινόμενη (από τότε) άτυπη "συμμαχία" Ορφανού – Τσαμπαρλή, πως αυτό ήταν κάτι που όχι απλώς φαινόταν, αλλά "έβγαζε μάτια". Ιδιαίτερα μάλιστα μέσα το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις από κοινού - και εναλλάξ - "επιθέσεις" τους στον Ανδρέα Κονδύλη και τις προτάσεις του, καθώς και τη γενικότερη "στήριξη" του ενός προς τον άλλον.

Για όσους γνωρίζουν αρκετά καλά τα δημοτικά δρώμενα του Αλίμου, όλα αυτά (και άλλα βέβαια) έδειχναν τις προθέσεις τους και το τι θα ακολουθούσε αργότερα, δηλαδή στην προεκλογική περίοδο που τώρα διανύουμε.

Τότε, λοιπόν, ορισμένοι "κύκλοι" από τις δύο παρατάξεις Ορφανού – Τσαμπαρλή, χαρακτήρισαν τις απόψεις μου αβάσιμες, παρ' όλο που δημοτική σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος της πλευράς Τσαμπαρλή, βλέποντας τον αρχηγό της να θέλει να συνδράμει το δήμαρχο για κάποιο θέμα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε αναγκαστεί να πει στους δικούς της: "Μα τι ειναι αυτά που λέτε! Ο Κονδύλης έχει δίκιο με αυτά που προτείνει".

Πέρασαν ήδη έξι μήνες από τότε, και τα ερωτηματικά που εξέφραζα περί "άτυπης συμμαχίας" μεταξύ Ορφανού – Τσαμπαρλή, τουλάχιστον για μένα (αλλά και για πολλούς Αλιμιώτες), έπαψαν πια να υπάρχουν.

Σήμερα, και οι δύο δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα! Έτσι με ενημερώνουν καθημερινά σοβαροί άνθρωποι από το Καλαμάκι.

Ο ένας βοηθάει τον άλλο με όποιο τρόπο μπορεί, αρκεί ο Ανδρέας Κονδύλης και οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι να φαίνονται όσο το δυνατόν λιγότερο, όπως ακριβώς συνεβη πρόσφατα, στις 14-4-2014 για την ακρίβεια, όταν σε εδήλωση του Α' ΚΑΠΗ, αφού μίλησε ο αντιδήμαρχος κ. Τσέκας εκ μέρους του δημάρχου και ο κ. Τσαμπαρλής ως αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος, η υπάλληλος στο ΚΑΠΗ που συντόνιζε την εκδήλωση, δεν επέτρεψε στη δημοτική σύμβουλο Αναστασία Σιμητροπούλου, η οποία θεσμικά εκπροσωπούσε τον επικεφαλής της παράταξης "Αγαπώ τον Άλιμο" κ. Κονδύλη, να απευθύνει κι αυτή χαιρετισμό.

Κοντολογίς, αυτά και άλλα τινά "παρατράγουδα" λαμβάνουν χώρα στην όμορφη παραλιακή πόλη του Αλίμου. Και, βέβαια, αδυνατώ να πιστέψω όλα όσα "κυκλοφορούν" οι κακές γλώσσες για τον ΣΥΡΙΖΑ και την καθ' όλα αξιοπρεπή κα. Μπελιά.

Ότι δηλαδή, επειδή ο αδελφός της συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Τσαμπαρλή, βρίσκονται σε συζητήσεις μαζί της προκειμένου ο συνδυασμός της να στηρίξει τον, όποιον, αντίπαλο θα βρεθεί απέναντι στον κ. Κονδύλη ή, και τανάπαλιν, εφ' όσον καταφέρει να είναι αυτή τη δεύτερη Κυριακή.

Και αρνούμαι να το πιστέψω γιατί, όπως και η ίδια η κυρία Μπελιά έχει δηλώσει δημόσια, τόσο ο δημοτικός συνδυασμός του οποίου ηγείται, όσο και το κόμμα που τη στηρίζει "δεν είναι σαν τους άλλους", πέραν του ότι, κατ' εμέ προσωπικά, η Ελένη Μπελιά διαθέτει την πρέπουσα παιδεία και ως εκ τούτου δε θα επιτρέψει σε κανέναν να τη εμπλέξει σε σενάρια διαπλοκής και αδιαφάνειας.

Είναι γεγονός πλέον πως, όσο πλησιάζουμε την 18η Μαϊου, όλες οι ενδείξεις τείνουν σε μια συνεχή άνοδο του Ανδρέα Κονδύλη και της Ελένης Μπελιά.

Κι αυτό, είναι κάτι που, κακά τα ψέμματα, δυσκολεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επανεκλογή του κ. Ορφανού, ο οποίος (για να θυμόμαστε κάποια γεγονότα του πρόσφατου δημοτικού παρελθόντος) με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους σχεδόν λόγους, είχε εγκαταλείψει τον τότε αρχηγό του και πρώην δήμαρχο, Αλέκο Αλούκο.

Τότε, ο κ. Ορφανός ανεξαρτητοποιήθηκε, πήρε μαζί του δύο δημοτικούς συμβούλους της παράταξής τους, τη Μαίρη Χατζάκη και το Νίκο Παπανικολάου, ξεκινώντας τη δική του πορεία, με τα γνωστά αποτελέσματα, τα οποία και τον δικαίωσαν.

Σήμερα, ο ίδιος ο κ. Ορφανός αντιδρά, όχι και με τον καλύτερο τρόπο είναι η αλήθεια, στην κίνηση του Ανδρέα Κονδύλη, που όπως και να το κάνουμε, είναι ένας πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος και, οπωσδήποτε πολύ περισσότερο ανεξάρτητος από κάποιους που... υποκρίνονται τους ανεξάρτητους, απεμπολώντας τα πιστεύω, τις αρχές και τις ιδέες τους.

Κι επειδή ο κόσμος, όχι μόνο του Αλίμου, αλλά και κάθε άλλης περιοχής, δεν κοιμάται τον "ύπνο του δικαίου" πια, αφού ξέρει από πρώτο χέρι τι πρεσβεύει ο κάθε πολιτευόμενος και δη σε τοπικό επίπεδο, θα δωσει με την ψήφο του και τις απαντήσεις που πρέπει σε λίγες εβδομάδες.

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα.

Ν. Κονταρίνης, vimaonline