Δήμαρχος Αλίμου: Τραγική η κατάσταση στο καταυλισμό του Ελληνικού. Πρέπει άμεσα να εκκενωθεί.

Αλιμου
Tools

kondylis kontra

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί ακόμη στον καταυλισμό – γκέτο  μεταναστών στον Ελληνικό στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του KONΤRA CHANNE, ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης.

«Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό τους γιατί υπάρχει συνεχής αυξομείωσή του. Εκτιμούμε πως σήμερα πρέπει να είναι γύρω στους 3.500 που στοιβάζονται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο».

Ανέφερε ότι οι χώροι που φιλοξενούνται οι άνθρωποι αυτοί, όπως κατ’ επανάληψη έχει ειπωθεί, είναι εντελώς ακατάλληλοι, δεν πληρούν τους στοιχειώδες κανόνες υγιεινής, αποτελούν ντροπή και διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς.

«Οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να πηγαίνουν στην παραλία του Αγ. Κοσμά για να πλυθούν στην θάλασσα, να πλένουν τα ρούχα τους, ακόμα και για τις προσωπικές  ανάγκες τους. Αυτό είναι απαράδεκτο» τόνισε και φημιουργεί κινδύνους».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, να γνωρίζει πότε προγραμματίζεται η εκκένωση του χώρου από τους μετανάστες, αναφέρθηκε στα διαδοχικά χρονικά ορόσημα που είχε  αναφέρει στους 3 δημάρχους της περιοχής ο αρμόδιος υπουργός, κ. Μουζάλας, από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα, κανένα από τα οποία, όπως τόνισε, δεν τηρήθηκε τελικά.

«Τώρα μάλιστα που άρχισαν οι μεγάλες ζέστες η κατάσταση εκεί, όπως καταλαβαίνετε, θα γίνει αφόρητη. Είναι δε απάνθρωπο να αφήνουν τους ανθρώπους αυτούς να διαβιούν κάτω από τέτοιες συνθήκες, αντί να τους μεταφέρουν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας, όπως θα έπρεπε, εξασφαλίζοντας τους  στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και διαβίωσης», είπε.  

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό, τόνισε ότι η διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβουλιό του έχουν ταχθεί υπέρ αυτής, αλλά ως Δήμος αναμένει ακόμη από το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση να γίνει μια γόνιμη ενημέρωση - συζήτηση για το θέμα αυτό, που αφορά και τον Δήμο Αλίμου, ο οποίος θέλει να βοηθήσει, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.