Ο Δήμος Αλίμου ξεκινάει την κομποστοποίηση με δωρεάν κάδους

Αλιμου
Tools

kompostopoihsh kados

Ο Δήμος Αλίμου ξεκινάει την υλοποίηση του προγράμματος κομποστοποίησης με την δωρεάν διανομή ειδικών οικιακών κάδων κομποστοποίησης σε κατοίκους της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα η κομποστοποίηση είναι η μετατροπή των οργανικών αποβλήτων που προέρχονται απο την κουζίνα ή τον κήπο όπως υπολείμματα φαγητού, φλούδες φρούτων, και απόκλαδα, σε κομπόστ δηλαδή σε λίπασμα.

Με την τοποθέτηση λοιπόν αυτής της κατηγορίας αποβλήτων στον κάδο κομποστοποίησης στη συνέχεια μπορεί να παραχθεί λίπασμα το οποίο είναι χρήσιμο για τις γράστρες ή τον κήπο γενικότερα.

Αυτός ο τρόπος διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων είναι πολύ φιλικός προς το περιβάλλον και μπορεί να επιτευχθεί με μια απλή τοποθέτηση του κάδου στο μπαλκόνι, στον κήπο ή σε κάποιο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας.

Όσοι κάτοικοι του Αλίμου ενδιαφέρονται να προμηθευτούν δωρεάν τον ειδικό κάδο, για να κάνουν κομποστοποίηση στη μονοκατοικία ή την πολυκατοικία τους, παρακαλούνται να αποστείλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 213 2008044, αναφέροντας: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και αριθμό ατόμων που διαμένουν στην κατοικία.

Να σημειωθεί πως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όσους δηλώσουν πως επιθυμούν να παραλάβουν τους κάδους κομποστοποίησης.