DIMARXEIO KALITHEAS

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλλιθέας καλεί όλους τους δημότες του να δηλώσουν παρόν σε έκτακτο Δ.Σ. καθώς όπως λέει

"H κυβέρνηση με μια αιφνιδιαστική κίνηση και χωρίς καμιά συνεννόηση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχώρησε στην παραχώρηση ενός κρίσιμου τμήματος της κτιριακής υποδομής της παραλιακής μας ζώνης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η παραχώρηση αυτή, είναι μια  ευθεία επίθεση στη μακροχρόνια  προσπάθεια για την ανάπλαση της παραλιακής μας ζώνης.
Υπονομεύει κάθε σχέδιο ανάπτυξης, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θέτει ένα μεγάλο εμπόδιο στην ανάπτυξη του λεκανοπεδίου.

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία και κάνουμε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας  Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε τα εξής:

«Πρόκειται για μια κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και δυναμιτίζει τα σχέδια ανάπλασης της παραλίας και γενικότερα της ανάπτυξης του λεκανοπεδίου.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς  σε αγωνιστική συστράτευση.

Είμαστε όλοι μαζί απέναντι σε μια ενέργεια πέρα και έξω από κάθε λογική» .

Γιατί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ «μισούν» τόσο την Αθηναϊκή Ριβιέρα

paraliako aylia eikona

Η κυβέρνηση - μέσω κάποιων υπουργών της που σιγοντάρονται από διάφορες "τοπάρχες" του ΣΥΡΙΖΑ, εχθρών των επενδύσεων - κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, η περίφημη «Ελληνική Ριβιέρα» να μείνει στα χαρτιά.

Ένα εμβληματικό για την Αθήνα έργο, η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και η αξιοποίηση ενός παραλιακού μετώπου που θα φθάνει τα 45 χλμ, αυτό που πολλοί αποκαλούν «Ελληνική Ριβιέρα», όχι μόνο κινδυνεύει να παραπεμφθεί στις Ελληνικές Καλένδες αλλά η κυβέρνηση με αποφάσεις υπουργών της της δείχνει να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να το αποτρέψει.

Η παραχώρηση αυτή, είναι μια  ευθεία επίθεση στη μακροχρόνια  προσπάθεια για την ανάπλαση της παραλιακής μας ζώνης.

Μετά την απόφαση να γίνει το Ελληνικόένα απέραντο hotspot (το μεγαλύτερο στη χώρα αν εξαιρέσει κανείς το camp της Ειδομένης), την πρόθεση της τότε Αναπληρώτριας υπουργού ΟικονομικώνΝάντια Βαλαβάνη να μετατρέψει σε χωματερή δώδεκα στρέμματα εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ήρθε η απόφαση - τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης να παραχωρηθεί για 20 χρόνια η χρήση των Ολυμπιακών ακινήτων που βρίσκονται στη ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου του Φαληρικού Όρμου (εγκαταστάσεις Beach Volley) προκειμένου να μετατραπούν σε....αίθουσες διεξαγωγής μεγάλων δικών, όπως αυτή των μελών της Χρυσής Αυγής.

Άμεσα ο Δήμος Καλλιθέας και ο δήμαρχος Δημήτριος Κάρναβος αντέδρασαν χαρακτηρίζοντας «πραξικόπημα» την απόφαση η οποία ελήφθη χωρίς καμία συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη  ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται ότι «Η παραχώρηση αυτή, είναι μια  ευθεία επίθεση στη μακροχρόνια  προσπάθεια για την ανάπλαση της παραλιακής μας ζώνης. Υπονομεύει κάθε σχέδιο ανάπτυξης, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θέτει ένα μεγάλο εμπόδιο στην ανάπτυξη του λεκανοπεδίου» και καλείται η κυβέρνηση «να πάρει πίσω την τροπολογία».

Βολές Μητσοτάκη στη Βουλή 

Χθες το βράδυ στη Βουλή στη συζήτηση για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα υποστηρίζοντας:

«Θέλω να αναφέρω ένα μικρό μόνο πρόσφατο παράδειγμα για το πως αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση την έννοια της ανάπτυξης. Μόλις προχθές, ο αναρμόδιος Υπουργός έκανε δεκτή τροπολογία, με την οποία τμήμα της έκτασης του παράκτιου μετώπου στο Φαληρικό όρμο παραχωρείται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την ανέγερση υποστηρικτικών κτηρίων.

Αντί να αξιοποιήσουμε την έκταση ως μια φυσική συνέχεια του πάρκου του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, εσείς θέλετε να την παραχωρήσετε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όταν μάλιστα έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει πόρους».

«Το κόσμημα της Αθήνας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης «ένας χώρος που θα πρέπει να αποτελεί την αφετηρία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα φιλοξενεί κλούβες των ΜΑΤ».

Ανάλογη αντίδραση είχε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος δήλωσε ότι «η παραχώρηση κτιριακής υποδομής της παραλιακής ζώνης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα περάσει».

Μιλώντας στον Βήμα FM ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως  η τροπολογία με την οποία παραχωρείται μέρος των κτιριακών υποδομών στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Beach Volley απέναντι από το καταπληκτικό έργο της δωρεάς Νιάρχου ανατρέπει το όνειρο η Αθήνα να αποκτήσει το ενιαίο παραλιακό μέτωπο και έναν πνεύμονα πρασίνου.

«Οι μεγάλες δίκες έχουν πολλούς μάρτυρες, κατηγορούμενους, κοινό, αστυνομία θα μπορούσε η κυβέρνηση να δώσει στον υπουργό Δικαιοσύνης έναν άλλο χώρο».

«Θα περάσει πάνω από το πτώμα μας» τόνισε συμπληρώνοντας ότι είναι πλήρως συσπειρωμένοι και οι πέντε δήμαρχοι της περιοχής και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει πίσω.

Επί του παρόντος πάντως το μόνο που φυτρώνει στον παρατημένο από χρόνια Φαληρικό Όρμο είναι... τα μπάζα και σκηνές τσιγγάνων!!

thetoc.

elliniko metanast aithoysa

Οι δήμαρχοι Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με ανοιχτή πλέον επιστολή τους αστη Κυβέρνηση, την καλούν να αναλάβει τις ευθύνες της για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας ασφάλειας στον άθλιο καταυλισμό - γκέτο του Ελληνικού, προτού είναι πολυ αργά, όπως αναφέρουν. 

Τέλος ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση, που αθέτησε τις δεσμεύσεις της για τον καταυλισμό του Ελληνικού, να τους ενημερώσει για  το χρονοδιάγραμμα πλήρους εκκένωσης του Ελληνικού, όπως η ίδια είχε υποσχθεί και δεσμευτεί.

Οπως τονίζουν, από την απάντηση την οποία θα λάβουν θα αποφασίσουν, εάν θα πραγματοποιήσουν κοινή συνέντευξη τύπου για το πρόβλημα του Ελληνικού.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας

            Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παν. Κουρουμπλή

            Τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη

            Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδ. Ξανθό

            Τον αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημ. Βίτσα

            Τον αν.Υπουργό Μεταναστ. Πολιτικής κ. Ι. Μουζάλα

            Τον αν.Υπουργό Προστασίας Πολίτη κ. Νικ. Τόσκα

            Την Πρόεδρο και το Δ.Σ. της «Ελληνικό Α.Ε.»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριοι Υπουργοί,

Όλοι οι Δήμαρχοι των όμορων πόλεων με το πρώην διεθνές αεροδρόμιο Ελληνικού παρακολουθούμε με τεράστια ανησυχία τη συνεχιζόμενη, άτακτη και χωρίς σχέδιο μεταφορά χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στο χώρο του πρώην αεροδρομίου. Όπως προκύπτει και από κρατικά έγγραφα, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί είναι «εκτός ελέγχου» και «εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια». Σας εκπέμπουμε την κραυγή αγωνίας μας, την οποία παρακαλούμε να λάβετε υπόψη. 

Η πολιτεία συνεχίζει, κατά τη γνώμη μας, να αντιμετωπίζει ένα μείζονος σημασίας θέμα χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία και οργάνωση. Παρά τις επίσημες έγγραφες οχλήσεις μας, δεν έχουμε λάβει εκ μέρους σας κύριε Πρωθυπουργέ καμία απάντηση

Ειδικότερα, στις 2 Μαρτίου και στις 7 Απριλίου σας απευθύναμε κοινές επιστολές, με τις οποίες ζητούσαμε ενημέρωση για ζητήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, καθώς και μιας σειράς ακόμα θεμάτων που προκύπτουν από την αιφνίδια και άτακτη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο πρώην Αεροδρόμιο.

Το Σεπτέμβριο 2015, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μουζάλας είχε δεσμευτεί προσωπικά ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2015 θα έκλεινε η προσωρινή «δομή» στο Ελληνικό και ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφέρονταν σε μικρές, αξιοπρεπείς και αποκεντρωμένες μονάδες.

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 επίσης ενημερωθήκαμε αιφνιδιαστικά για την τρίμηνη παραμονή προσφύγων-μεταναστών στην ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϊ, μέχρι να ετοιμαστούν κατάλληλοι χώροι.

Καμία από τις δύο δεσμεύσεις δεν τηρήθηκε.

Αντίθετα, αιφνιδιαστικά άνοιξε και το κτίριο αναχωρήσεων του πρώην αεροδρομίου, όπου συνωστίζονται μέχρι σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε άθλιες συνθήκες. Για όλα αυτά, έχει ήδη διαμαρτυρηθεί εγγράφως η «Ελληνικό ΑΕ», ο αρμόδιος κρατικός φορέας που παραχώρησε στο Υπουργείο Μετανάστευσης τις εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου για προσωρινή χρήση (σας επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο).

Επαναλαμβάνουμε και εμείς το αυτονόητο: το πρώην Αεροδρόμιο δεν επιτρέπεται να αποτελεί «αποθήκη ψυχών και σωμάτων», καθώς δεν έχει καμία απολύτως προδιαγραφή για ανθρώπινη διαβίωση επί μακρόν. Επιπλέον, είναι από τις ελάχιστες «δομές φιλοξενίας» που βρίσκεται στην καρδιά του αστικού ιστού.

Τίθενται, κατά συνέπεια, τα ακόλουθα ερωτήματα:

α) Πώς θα διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και ασφάλεια, όταν ξαφνικά χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται και συγχρωτίζονται σε έναν χώρο που δεν πληροί καμία προδιαγραφή;

β) Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζεται η άτακτη και πρόχειρη παραμονή τόσων πολλών ανθρώπων σε έναν παντελώς ακατάλληλο χώρο; 

γ) Πώς εξυπηρετούνται σε 40 χημικές τουαλέτες περίπου 5.000 άτομα;

δ) Πώς είναι δυνατόν 5.000 άνθρωποι να ζουν χωρίς προδιαγραφές ατομικής υγιεινής;

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να καταφεύγουν στις παρακείμενες ακτές για να πλύνουν τους εαυτούς τους και τα ρούχα τους με θαλασσινό νερό.

Ήδη το ΚΕΕΛΠΝΟ με έγγραφό του, το οποίο επισυνάπτουμε, επισημαίνει μεταξύ άλλων:«θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες-πρόσφυγες από ενδημικές χώρες.

Ο κίνδυνος μετάδοσης αφορά τόσο σε μετανάστες-πρόσφυγες, όσο και στον τοπικό πληθυσμό (κατοίκους και εργαζόμενους)». Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει ακόμα ότι ο κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων νοσημάτων αφορά τόσο τις ασθένειες εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών φιλοξενίας, όσο και τις ασθένειες από τις χώρες προέλευσης μεταναστών-προσφύγων, από τις οποίες ενδέχεται να μολυνθεί και ο τοπικός πληθυσμός.

Ζητάμε ουσιαστικό υγειονομικό έλεγχο από το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου, καθώς και ενημέρωσή μας για τα αποτελέσματα του ελέγχου και των ενεργειών σας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι στο πρώην αεροδρόμιο δημιουργούνται καθημερινά εντάσεις και βίαια επεισόδια, καθώς μετανάστες-πρόσφυγες διαπληκτίζονται μεταξύ τους.

Προκαλούνται έτσι αναστάτωση και υλικές ζημιές σε παρακείμενες ιδιοκτησίες στους Δήμους μας, καθώς και ένα κλίμα ανασφάλειας στην περιοχή. Συχνό είναι και το φαινόμενο, μετανάστες-πρόσφυγες να διασχίζουν κάθετα την παραλιακή Λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας από αφύλαχτα σημεία, και κυρίως μικρά παιδιά, με προφανείς κινδύνους δυστυχημάτων. Ζητούμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και την απάλειψη του φαινομένου που καθημερινά βιώνουμε, διαθέτοντας κατά προτεραιότητας τις αναγκαίες αστυνομικές δυνάμεις.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, εκπέμπουμε την ανθρώπινη κραυγή αγωνίας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, τόσο των προσφύγων, όσο και των τοπικών πληθυσμών μας.

Ελπίζουμε να μην έρθει η στιγμή που για όλα αυτά θα αναζητηθούν οι αρμόδιοι για να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για παραλείψεις οφειλόμενων ενεργειών τους.

Για πολλοστή φορά, και προτού να είναι πολύ αργά, σας καλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ασφάλειας και της διεθνούς εικόνας της χώρας μας.

Σας καλούμε, τέλος, να μας γνωρίσετε το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη εκκένωση του χώρου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.

Νότια Αθήνα, 18 Απριλίου 2016


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ 
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ 

 

Δραματική η κατάσταση στο Ελληνικό: Αργά ή γρήγορα κάτι θα συμβεί (vid-sok)

Aγριο φονικό στην Αθήνα με δράστη και θύμα από τον καταυλισμό του Ελληνικού

papas patriarxis
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερή Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης στην οποία δημοσιοποιεί ότι προσεύχεται να… αναβληθεί η επίσκεψη ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα του Πάπα, που αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να φτάσει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου στη Μυτιλήνη όπου θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός. Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος θα έλθει στη Μυτιλήνη το βράδυ της Παρασκευής και θα τον υποδεχθεί και αυτόν ο πρωθυπουργός μαζί με τον μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.


Το Σάββατο ο Πάπας, ο πατριάρχης και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα επισκεφθούν το "hot spot" της Μόριας και στη συνέχεια την Επάνω Σκάλα.

Η επίσκεψη του Πάπα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 3.00 το μεσημέρι.

 

bluemoneyshow 1

Υπο την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Οικονομίας, του Υπουργίου Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, με κεντρικό συνδιοργανωτή τον Δήμο ΒΒΒ (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης), με πολύτιμο κεντρικό στρατηγικό υποστηρικτή το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, την fedHATTA και κεντρικούς χορηγούς την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και τον ΕΟΤ, πράγματαoποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, από  22-24 Απριλίου.  στον Αστέρα της Βουλιαγμένης WESTIN το «BLUE MONEY SHOW 2016».

Στόχοι της σημαντικής αυτής διοργάνωσης ήταν

•  Ηανάδειξητηςσημασίαςτωνεπενδύσεωνκαιτηςανάγκηςεπιτάχυνσήςτους, σεμιαπεριοχήόπωςαυτήτουΠαράκτιουΜετώπου, πουκατεξοχήναποτελείπόλοεπενδύσεωνκαιανάπτυξης, σεμιαπερίοδοπουηχώραμαςέχειαπόλυτη ανάγκη την αντιστροφή του οικονομικού-επιχειρηματικού κλίματος.

• Η επισήμανση των πρακτικών-διαδικαστικών θεμάτων που συνδέονται με τις επενδύσεις στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» και των τρόπων επίλυσής τους.

• Η κατάθεση χρήσιμων σκέψεων και προτάσεων από πλευράς των άμεσα ενδιαφερομένων.Διοργάνωση - Συνεργαζόμενοι - Συμμετέχοντεςφορείς

Προσκεκλημένοι ήταν 40 διακεκριμένοιομιλητέςαπότηνΤοπικήκαιΠεριφερειακή Αυτοδιοίκηση , τους κλάδους του real-estate, του τουρισμού , του μελετητικού κλάδου, χρηματοοικονομικών οργανισμών, της Εταιρείας Ακινήτων ETAΔ , του ΤΑΙΠΕΔ, εκπρόσωποι επενδυτών, επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών φορέων, του Ιδρύματος Νιάρχου καθώς επίσης εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και αρμόδια στελέχη των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού , Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολιτικών κομμάτων κα.

Την εκδήλωση που παρακολούθησαν περίπου 600 άτομα χαιρέτησαν η κα Ελενα Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, ο κ. ΓρηγόρηςΚωνσταντέλλος, ΔήμαρχοςΒάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης, ο κ. Διονύσιος Χατζηδάκης, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, Δήμαρχος Γλυφάδας, ο κ. Γιώργος Στασινός, πρόεδρος ΤΕΕ, κ. Γιώργος Φράγκου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής ΝΔ, πρώην Υπουργός Τουρισμού, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπατάραξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ.α.

Μεταξύ των άλλων, οιπρωτοβουλίεςτης ΕΤΑΔ και τουΤΑΙΠΕΔ για την πολεοδομική ωρίμανσητων ακινήτων και τηνχάραξη της στρατηγικής ανάπτυξης του Παράκτιου Μετώπου από το ΣΕΦ μέχρι το ΣούνιοΗυλοποίησηενόςνέου «master plan» γιατηνπεριοχήμε πλήρη σεβασμόστοπεριβάλλον, ταυτόχροναόμως με φιλόδοξο αναπτυξιακό χαρακτήρα, ώστε η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» με το ήπιο κλίμα, το αττικό φως και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα να καταστεί ένα μοναδικό διεθνές σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα.

"Γιάννη κάνεις κατάθεση ψυχής και θα φτάσεις ψηλά, αρκεί να μη γονατίσεις"!

konstantatos xatzidakis forum

Οπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το vimaonline.gr, μ' αυτή τη φράση ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης απευθύνθηκε στο συνάδελφό του δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, στα πλαίσια της συζήτησης για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις του "Blue money Show" που διεξήχθη στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Οι παραινέσεις του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου προς τον Γιάννη Κωνσταντάτο έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης για την επένδυση του Ελληνικού, υπέρμαχος της οποίας είναι ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης. Είναι γνωστό πως γι' αυτή την ξεκάθαρη στάση του απέναντι στο επενδυτικό σχέδιο του Ελληνικού λοιδωρείται καθημερινά από μία συγκεκριμένη "παρέα", επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης και κάποιες συλλογικότητες, με οπαδούς μετρημένους στα δάχτυλα.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η "παρέα" εκπροσωπεί ένα ελάχιστο ποσοστό στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης επιδίδεται σε ένα λυσσαλέο αγώνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού κατά του δημάρχου και κατά της επένδυσης.

Ο Διονύσης Χατζηδάκης εκλεγμένος δήμαρχος στην πόλη του για τέσσερις τετραετίες, αναγνωρισμένος από την κοινή γνώμη και βραβευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένας από τους καλύτερους δημάρχους, παρότρυνε τον Γιάννη Κωνσταντάτο να συνεχίσει τον αγώνα του και να κινηθεί με βάση το συμφέρον της πόλης του, ζητώντας και παίρνοντας αντισταθμιστικά οφέλη.

"Μου θυμίζεις εμένα, την περίοδο που πρωτοβγήκα δήμαρχος και ήμουν μόνος εναντίον όλων" είπε αναφερόμενος και στη Μαρίνα του Φλοίσβου, που κοσμεί πραγματικά σήμερα το παραλιακό μέτωπο του δήμου του, και που πολεμήθηκε το ίδιο, από ανθρώπους που θεωρούσαν την επένδυση, περίπου ως περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα.

Ο Διονύσης Χατζηδάκης θύμισε σ' αυτούς που σήμερα κουνούν το δάχτυλο, και συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο για την επένδυση στο Ελληνικό, ότι όταν θεωρούσε ότι έπρεπε να αγωνιστεί γιατί ένα έργο δεν ήταν καλό για την πόλη του (το Τραμ) το έκανε με συνέπεια να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Ζήτησε δε να μην επικαλούνται κάποιες εφημερίδες κι αυτά που γράφουν, γιατί πολλά από τα σημερινά κακά που βασανίζουν τον τόπο οφείλονται σε ανθρώπους της ενημέρωσης που βρίσκονται σε pay roll και γράφουν ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Αναφερόμενος στη θητεία του στην εταιρεία του Δημοσίου "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" και το πολύ σημαντικό έργο που έγινε με την καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, θύμισε πως και τότε κάποιοι από τους σημερινούς κυβερνώντες, ανάμεσά τους και ο σημερινός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, φώναζαν πως η "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" θα ξεπουλήσει την Ελλάδα.

"Σήμερα ο κ. Πιτσιόρλας, ως πρόεδρος πλέον του ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην πώληση δημόσιας περιουσίας όπως π.χ. ο Αστέρας της Βουλιαγμένης" είπε. "Όταν του θυμίζω την τότε στάση του, παραδέχεται ότι σήμερα προσγειώθηκαν στο ρεαλισμό" τόνισε ο Διονύσης Χατζηδάκης, για να καταλήξει πως, σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται ρεαλισμό για να προχωρήσει μπροστά.

O κ. Χρ. Κορτζίδης με τους διαμαρτυρόμενούς τους κατά των επενδύσεων μπρόστα στην είσοδο του ξενοδεοχείου

 

 

 

 

genimata dimarxoi

Η Φ. Γεννηματά με τους 4 Δημάρχους και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ελληνικού - Αργυρουπολης 

Στο προσφυγικό και στην άτυπη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού αναφέρθηκαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και οι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης και Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη (14/4) στην αίθουσα του Δ.Σ. Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το προσφυγικό άσκησε η Φώφη Γεννηματά, ενώ οι δήμαρχοι από τη μεριά τους χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» την όλη κατάσταση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται 6.000 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες,, ενώ ζήτησαν να κλείσει η δομή, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη για την υγεία των προσφύγων και των άλλων κατοίκων των γύρω περιοχών.

Οργανωμένο εθνικό σχέδιο διασποράς των προσφύγων και διευκόλυνση των ανθρώπων που θέλουν να φύγουν ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, ενώ ανέφερε πως «οι ανεπάρκειες της κυβέρνησης δίνουν άλλοθι για την Ευρώπη, που δεν θέλει να πάρει έγκαιρα αποφάσεις για την προσφυγική κρίση».

Τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και διαλόγου με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μαζί με τους δημάρχους ζήτησαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ να αποσαφηνίσει «τι εννοεί για κίνδυνο της δημόσιας υγείας, και αν υπάρχει, ποιος είναι ο σχεδιασμός που προβλέπεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχει δοθεί προτεραιότητα στη μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη και τον Πειραιά, που είναι άτυποι καταυλισμοί. Το Ελληνικό εμφανίζει μεγάλο πρόβλημα υπερπληρότητας, όπου οι υποδομές δεν είναι επαρκείς.

Από εκεί θα αρχίσει κατά προτεραιότητα η μετακίνηση του κόσμου. Οι χώροι στο Ελληνικό δεν θα παραμείνουν ως δομές φιλοξενίας, σιγά-σιγά θα αδειάσουν

Σημειώνεται ότι η ρητή δέσμευση της κυβέρνησης για την μεταφορά όλων των μεταναστών και προσφύγων από το Ελληνικό μέχρι 31-3-2016 έχει παραμείνει μέχρι σήμερα κενό γράμμα. 

ble ix

Μετά από τα περιστατικά στα σχολεία της Ραφήνας, νέεςκαταγγελείες για απόπειρες απαγωγής παιδιών, αυτή τη φορά στα νότια προάστια της Αθήνας!

Σύμφωνα με πληροφορίες του NotosNet, pολύ αυστηρα έχουν γίνει τα μέτρα ασφαλείας σε κάποια σχολεία της Βουλας -σύμφωνα με πληροφορίες- καθώς εδώ και δυο εβδομάδες έχουν ενημερωθεί γονείς και παιδιά, από τις σχολικές διευθυνσεις, για ένα ύποπτο όχημα τύπου τζιπ, σκούρο χρώμα μάλλον μπλε, με φιμέ τζάμια και κόκκινες πινακίδες κυκλοφοριας (μειωμένοι δασμοί) το οποίο επιχείρησε να απαγάγει 2 παιδιά.

Επίσης ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά επιχείρηση απαγωγής επιχειρήθηκε σε σχολείο της Ηλιουπολης και ακολούθως σε σχολεία των νοτιων προαστιων.

Σημειώνεται ότι δεν έχει εκδοθεί και αποσταλεί στις σχολικές διευθύνσεις κάποιο επίσημο έγγραφο για το συμβάν, ωστόσο οι γονείς βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ είναι ενδεικτικές και σχετικές καταγγελίες από γονείς στο forum των 3Β.

Περισσότερα Άρθρα...