Μεγάλη φωτιά στον Καρέα και τα αστυνομικά της Ηλιούπολης (φωτος)

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

argy fotia 3

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12.28 στη συμβολή των οδών Κισσού και Ίριδος 10 στον Καρέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο έχουν μεταβεί και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα. 

argyr fotia 2

Κλειστή για λόγους ασφαλείας είναι η Κατεχάκη στο ύψος του Καρέα.

Σε επιφυλακή έχουν οι Δήμοι Ηλιούπολης και Ελληνικού - Αργυρούπολης για να προλάβουν με όποια μέσα διαθέτουν τα χειρότερα σε περίπτωση επέκτασης της φωτιάς. Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης απευθύνει έκκληση για βοήθεια, ενώ όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργρούπολης "Όλες οι δυνάμεις του δήμου μας στην Αγία Ειρήνη παρακολουθουν την φωτιά, που ξεκίνησε από τον Βύρωνα. Ευχή μας να γυρίσει ο αέρας "

Το μέτωπο αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στα σύνορα με την Αργυρούπολη, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7-8 μποφορ.

Έκκληση προς την πυροσβεστική για άμεση αποστολή εναέριων μέσων έκανε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, ενημέρωσε ότι η φωτιά πλησιάζει το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης και απέχει 500, μόλις, μέτρα από τα σπίτια.

Αίτημα απέστειλε η Ελλάδα, προς τη Γαλλία και την Ιταλία, προκειμένου να συνδράμουν με εναέρια πυροσβεστικά μέσα στην προσπάθεια κατάσβεσης.

argyr fotia 6

argyr fotia silv1

Η φωτιά καίει σε έκταση με χαμηλή βλάστηση. 

argyr fotia silv 2

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια. Ο καπνός στην περιοχή είναι πυκνός και έχει σκεπάσει την Ηλιούπολη και το Ελληνικό - Αργυρούπολη. 

argyr foti silv 3

Παράλληλα - κατ' άλλους .... ταυτόχρονα - φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή του Κορωπίου, κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού σε περιοχή με πεύκα και ελιές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 12.06 από την οδό Τσακάλωφ, ενώ στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην χώρα καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, ενώ βοηθούν στην αμεσότερη εξάπλωση των πυρκαγιών.

Αποχώρησε από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφού προηγουμένως ενημερώθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών. Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, και μετά θα μεταβεί στον Καρέα. 

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να σβήσει φωτιά, είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, στόχος είναι να σταματήσει το κακό» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που μετέβη κοντά στο πύρινο μέτωπο του Καρέα.