Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης πλησιάζουν και ο ενιαίος πλέον δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, όπως και άλλοι, κυρίως οι καλλικρατικοί, δήμοι,  βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις.

Το υπό διαμόρφωση κλίμα είναι ένα κλίμα πολέμου ανάμεσα στο χτές, που δείχνει να μάχεται «με νύχια και με δόντια» για να διατηρήσει το μακρόχρονο βολικό «σύστημα εξουσίας» με τα προνόμια του και το ελπιδοφόρο αύριο που οραματίζονται νέοι άνθρωποι,ταλαντούχοι και εργατικοί, που βρίσκονται μακρυά από κομματικούς μηχανισμούς και εξαρτήσεις.

Τα καλά νέα είναι, ότι τόσο στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, όσο και σε όμορους δήμους, η γενιά των 40ριδων έχει  ήδη βγει με τόλμη και αποφασιστικότητα μπροστά προτάσσοντας φρέσκες ιδέες και διαθέτοντας πυξίδα για το αύριο του δήμου που μπορούν, θέλουν και δικαιούνται να διοικήσουν.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθούν οι επικείμενες δημοτικές εκλογές είναι σαφέστατα συνθήκες γενικευμένης κρίσης και παρακμής, όχι μόνο οικονομικής, αλλά και πολιτικής και πολιτιστικής.

Είναι όμως οι συνθήκες αυτές που θα «σκοτώσουν»  τελικά ότι παλιό, ψευδεπίγραφο και απαξιωμένο υπάρχει ακόμη στην τοπική εξουσία και θα δώσουν διέξοδο στο νέο και ελπιδοφόρο να «αναδυθεί» για να δημιουργήσει και να αποδείξει την αξία και την αποτελεσματικότητά του. .

Η πολιτική επιταγή των καιρών μας απαιτεί ανοιχτόμυαλους άφθαρτους νέους και ικανούς πολιτικούς με θέληση και διάθεση για δημιουργική συνεργασία, μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια και έξωθεν υποβολές και επηρροές.Στην τοπική αυτοδιοίκηση οι όποιες ιδεολογικές διαφορές οφείλουν πλέον να παραγκωνίζονται μπροστά στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο περίπλοκα  και απαιτούν συγκροτημένες αποφάσεις και λύσεις.

Η επόμενη περίοδος θα είναι η περίοδος της αξιοποίησης των γνώσεων, των ικανοντητων  και της ομαδικότητας στις δράσεις, λόγω της πολυπλοκότητας των λειτουργιών που αναπτύσσοντα και απαιτούνται.

Η πολυσχιδεία, η ταχύτητα, οι όγκοι και η ποικιλία των εξειδικεύσεων που απαιτούνται είναι αδύνατον πια να διεκπεραιωθούν και να καθοδηγηθούν από έναν και μόνο άνθρωπο, ειδικότερα, αν αυτός αποδεδειγμένα δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και την ικανότητα διοίκησης του δήμου.

Η κοινωνική ενεργοποίηση, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η μετεξέλιξη της κοινωνικής πολιτικής, η αναγκαία ανάπτυξη, η νέα μορφή που αποκτά η παιδεία, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος και οι εναλλακτικές λειτουργίες της πόλης, η επιστημονική τεκμηρίωση και η αντικειμενικοποίηση των πολιτικών, η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των πολιτών σε συνδυασμό με τις νέες μορφές πολιτισμού και αθλητισμού, καθώς και η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι εφαρμογές που μπορούν να υλοποιηθούν από έναν άνθρωπο του παρελθόντος με διοικήσεις «παλαιάς κοπής».

Διότι αυτή είναι η νέα μορφή δήμου που θα πρέπει να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες μιας τοπικής κοινωνίας.

Η διαμόρφωση μιας νέας καθολικής, κλιμακωτής και βιώσιμης κοινωνικής πολιτικής είναι η βασική ανάγκη που θα κληθεί να ικανοποιήσει ένας δήμος. Στις νέες συνθήκες που διανύουμε ο σχεδιασμός, η δομή, και τα κριτήρια της κοινωνικής πολιτικής δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά του παρελθόντος. Σήμερα χρειάζεται έρευνα για τις πραγματικές ανάγκες με ταυτόχρονη οικονομία πόρων, αλλαγή όλων των δομών πρόνοιας, αλλαγή όλων των κριτηρίων και αλλαγή της εξειδίκευσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση εναλλακτικών μορφών κυκλοφορίας και μετακίνησης, η καθιέρωση νέων σεβαστών από όλους κανόνων στην πόλη, η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την συμπεριφορά των πολιτών, απαιτούν τεχνογνωσία, κατάρτιση και πληροφόρηση για να εφαρμοστούν.

 Η επιστημονική τεκμηρίωση των αποφάσεων και η διαμόρφωση των πολιτικών με αντικειμενικά κριτήρια είναι αυτή που θα επιβάλει τελικά ένα κοινώς αποδεκτό κανονιστικό πλαίσιο. Να μπουν κανόνες στην πόλη για να ζήσουμε καλύτερα. Όμως αυτό χρειάζεται ενδελεχή έρευνα και ακέραια ενημέρωση από τους αρμόδιους για να μπορούν να επιλέγουν σωστά την βέλτιστη λύση.

Χωρίς την επιστημονική τεκμηρίωση δεν υπάρχει καμία ελπίδα να λυθούν χρόνια προβλήματα όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, η ενίσχυση της τοπικής αγοράς, η αξιοποίηση και ανάπτυξη υποδομών κ.λπ.

Η δημιουργία περιβάλλοντος ανάπτυξης και εξασφάλισης νέων εσόδων είναι ένα από τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να λάβει μέριμνα ένας δήμος.

Αυτό σημαίνει προσδιορισμό της φυσιογνωμίας της πόλης κατόπιν έρευνας και επεξεργασίας στοιχείων, εκπόνηση ενός οραματικού, όσο και πρακτικού, επιχειρησιακού προγράμματος, αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την τοπική αγορά και την απασχόληση, και δημιουργία του λεγόμενου "place branding" που θα δώσει επενδυτικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Η αναβάθμιση ενός δήμου για να δημιουργηθεί επενδυτικό ενδιαφέρον και αύξηση των θέσεων απασχόλησης για μείωση της τοπικής ανεργίας δεν έρχεται από μόνη της, ούτε στηρίζεται από αγωνιστικά συνθήματα και καλές προθέσεις. Χρειάζονται συνολικές πολιτικές και υποστηρικτικές ενέργειες που απαιτούν εξειδικευμένη επεξεργασία.

Η εμπέδωση μιας αντίληψης δημιουργικής και ποιοτικής διαχείρισης του ελεύθερου  χρόνου των πολιτών μέσω του πολιτισμού και του αθλητισμού αποτελούν την ραχοκοκαλιά της σωματικής και ψυχικής υγιεινής διαβίωσης των πολιτών και παράλληλα την σύσφιξη των απαιτούμενων στενών δεσμών γειτνίασης.

Ένας δήμος με έντονη κοινωνική ζωή, είναι ένας δήμος με ενεργούς πολίτες και με υψηλό βαθμό ευφορίας και ποιότητας ζωής που καθοδηγείται από μία καθόλα ικανή ηγεσία. Αυτός ο δείκτης σήμερα απαντάει και στην κρίση που χτυπάει εντονότερα τους απομονωμένους, λιγότερο πληροφορημένους και διστακτικούς πολίτες.

Τέλος η ανάπτυξη νέων μορφών παιδείας σε ένα άλλο σχολικό περιβάλλον είναι το κύτταρο μέσα από το οποίο θα δημιουργηθεί η συνείδηση της ανθρωπογεωγραφίας αλλά και ανάπτυξη τοπικών δράσεων.  Η αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων είναι το Α και το Ω μέριμνας μιας τοπικής κοινωνίας. Από εκεί ξεκινάνε η συνείδηση, η πληροφόρηση και η διαθεσιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού ενός δήμου και κατ' επέκταση το πλήθος των δράσεών του.

Οποιος νομίζει ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν από  τις δοκιμασμένες και αποτυχημένες διοικήσεις «παλαιάς κοπής» υπό την "επίβλεψη" μάλιστα ενός ανθρώπου που δεν διαθέτει τις αναγκαίες  σύγχρονες διοικητικές ικανότητες και γνώσεις είναι το λιγότερο αφελής και αδαής.

Το παλαιού τύπου δημαρχοκεντρικό λοιπόν μοντέλο που προσπαθούν ακόμα κάποιοι να προβάλουν λόγω των προσωπικών τους φιλοδοξιών και λόγω της συντηρητικής τους αγκύλωσης στο παρελθόν, δεν έχει πια καμία τύχη για το μέλλον.

Όποια τοπική κοινωνία επιλέξει να επιβεβαιώσει στις εκλογές αυτές τις προσωπικές φιλοδοξίες και παρωχημένες αντιλήψεις είναι καταδικασμένη να ζήσει στην μιζέρια και στην οπισθοδρόμηση, υποβαθμιζόμενη και εγκλωβισμένη σε άλυτα προβλήματα.

Η λύση πια βρίσκεται στην συγκρότηση μιας ικανής και δυναμικής νέας ομάδας δημοτικής διοίκησης υπό την ηγεσία ενός ικανού νέου ανθρώπου που θα διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις για να κάνει μια σωστή κατανομή, αποτελεσματική διαχείριση έργου και κατάλληλη διασπορά αρμοδιοτήτων, έτσι ώστε πάρα πολλές δημοτικές δράσεις να τρέχουν παράλληλα και να απολογίζουν συνεχώς την πρόοδο του έργου τους. Διότι όλες οι παραπάνω πολιτικές που αναφέρθηκαν είναι αλληλοεξαρτώμενες και αλληλοϋποστηριζόμενες.

Συμπερασματικά, το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης «παλαιάς κοπής» έχει πλέον εξαντλήσει προ πολλού τις δυνατότητές του.

Το ρόλο του αύριο πρέπει να αναλάβει η ομάδα εκείνη, που συγκεντρώνει  νομοτελειακά, μαζί με τον επικεφαλή της, το μυστικό της επιτυχίας και της αποτελεσματικότητας για να βγει ο δήμος από το σημερινό τέλμα και να προχωρησει μπροστά. 

Αν δεν τα καταλάβει όλα αυτά η τοπική μας κοινωνία, τότε θα είναι υποχρεωμένη να πορευτεί μέσα στο βάλτο των προβλημάτων της, χωρίς διέξοδο και προοπτική

B. Γ. 

Συνδημότισσες & συνδημότες,

Το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης πνίγουν τις γειτονιές μας.

Η αδρανής Δημοτική Αρχή έχασε πολύτιμο χρόνο 3,5 ετών και ευκαιρίες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Τώρα κάνει αόριστες τοποθετήσεις, αντί να τρέξει να προετοιμάσει κατάλληλα τις γειτονιές μας για το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.Είναι στο χέρι μας να την ανατρέψουμε μέσα από μία ολοκληρωμένη μελέτη που η εφαρμογή της θα ανακουφίσει τις βεβαρυμμένες γειτονιές μας.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:30,

στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού (35η οδός & Ελ. Βενιζέλου, δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Ελληνικού),

Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε ανοιχτή συζήτηση για το κυκλοφοριακό και τους χώρους στάθμευσης στο Ελληνικό.

Σας περιμένουμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας και να σας παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας.

Στη συζήτηση θα προσκληθούν εκπρόσωποι της Τροχαίας και της «Ελληνικό ΑΕ» για να αναφερθούν σε θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Με μία οξύτατη, όσο και εμπεριστατωμένη, ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Τσαρπαλής, απαντά στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ελληνικού - Αργυρούπολης για τα διαφορετικά δημοτικά τέλη σε Αργυρούπολη και Ελληνικό, που επιμένει - παρά τις αντιδράσεις - να εφαρμόζει ο δήμαρχος, κ. Χρ. Κορτζίδης, στην οποία όμως περιλαμβάνονται και οι γνωστές από το 2009 αιτιάσεις του κατά των δημοτικών αρχών του πρωην δήμου Αργυρούπολης κ.α.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ π. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΠΑΛΗ: 

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Χρ. Κορτζίδης, τρέμοντας προφανώς την επερχόμενη κρίση του λαού, τον οποίο κορόιδεψε για να αναρριχηθεί στην καρέκλα του ενιαίου δήμου – την ενότητα του οποίου πολέμησε με πάθος προεκλογικά και ακόμη την υπονομεύει με τα έργα και τις πράξεις του -  αρχίζει ξανά να μηρυκάζει το ψευδεπίγραφο σύνθημά του για τον δήθεν υπερχρεωμένο από τις δημοτικές αρχές του π. δήμο Αργυρούπολης.

Και αυτό το κάνει για δύο προφανέστατους λόγους:

Για να δικαιολογήσει τη διάλυση και το σημερινό αδιέξοδο τέλμα στο οποίο έχει βυθίσει τον δήμο του και, επιπλέον, για να αποπροσανατολίσει την εστίαση του κόσμου από την δίκαια κριτική που του ασκούμε για την κάκιστη και άεργη  διοίκησή του, μη αντάξια - όπως δυστυχώς αποδείχθηκε - του μεγάλου ενιαίου δήμου μας.

Επειδή ο κ. Κορτζίδης, σε μια πρόσφατη από τις συνηθισμένες υβριστικές ανακοινώσεις του, αναφέρθηκε και στη δική μου διοίκηση, ως π. δημάρχου Αργυρούπολης – της πόλης με την πληθώρα των εξαιρετικών υποδομών και εγκαταστάσεων που παρέλαβε και μετά τις εγκατέλειψε - θα του θυμίσω τι του έλεγα στο Δ.Σ. για τα «έργα» και τις ημέρες του πρώτου χρόνου της διοίκησης του, το Νοέμβρη του 2012, στη συζήτηση του ισολογισμού του 2011: 

«Κύριε Πρόεδρε, το 2011 ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αδρανοποιήθηκε πλήρως και το 2012 προβλέπω να οδηγείται σε διάλυση! 

»Δεν έγινε κανένα απολύτως έργο. Ακόμη και για αυτά τα έργα που βρήκε ο κ. Κορτζίδης σε εξέλιξη από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν ενδιαφέρεται να ολοκληρωθούν.  

»Ο δήμος το 2011 ήταν πλεονασματικός προ αποσβέσεων 3.263.088 ευρώ  και μετά από αποσβέσεις 74.484 ευρώ διαψεύδοντας το δήμαρχο που γύριζε τους πρώτους μήνες της θητείας του στις γειτονιές και έλεγε σκόπιμα ψέματα στους δημότες, ότι, δήθεν, δεν έχει χρήματα για να κάνει έργο, ενώ στη αρχή της θητείας του βρήκε στο ταμείο 1.300.000 €!   

»Οι επιχορηγήσεις από το κράτος το 2011 για τις λειτουργικές δαπάνες του δήμου του, αυξήθηκαν κατά 1.071.000 ευρώ σε σχέση με το 2010, διαψεύδοντας το δήμαρχο που έλεγε ότι δήθεν πήρε λιγότερα χρήματα!

»Ο δήμαρχος όμως δεν φρόντισε, ούτε για τα έσοδα του δήμου. Για παράδειγμα, όποιο κατάστημα στο Εμπορικό Κέντρο της οδ. Βουλιαγμένης ξενοικιάζεται, αντί να κατεβάσει το νοίκι και να φροντίσει να το ενοικιάσει εκ νέου, το παραχωρεί…. δωρεάν σε τρίτους για προφανείς ιδιοτελείς λόγους!

»Ο κ. Κορτζίδης επιβάρυνε τον δήμο με χρηματικά ανταλλάγματα ύψους 366.342 ευρώ, τα οποία πληρώθηκαν με τη διαδικασία του εντέλλεστε, δηλαδή, παράνομα, για τα οποία έχει κληθεί από την Περιφέρεια σε απολογία, κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης , κ. Ψωμιάδη!.

»Οι προμήθειες και υπηρεσίες το 2011 ανήλθαν συνολικά στο ποσό των 1.533.272 ευρώ . Από αυτό το ποσό,οι προμήθειες χωρίς διαγωνισμό ανήλθαν στο πρωτοφανές ύψος των769.947 ευρώ! Συνήθως, ο δήμος από τις προμήθειες με διαγωνισμό κερδίζει, λόγω έκπτωσης, από 20 - 40 %, ενώ στις απ’ απευθείας αναθέσεις μόνο 2 - 4 %!.

»Υπάρχουν και προμήθειες που εκθέτουν τη σημερινή δημοτική αρχή, όπως π.χ. οι προμήθειες για συντήρηση πλατειών , δρόμων και δημοτικών κτηρίων . Δεν δικαιολογείται το σακί η άσφαλτος, που κοστίζει στην αγορά 6 ευρώ, να το αγοράζει ο δήμος 20 ευρώ! Δεν μπορεί η λάμπα φωτισμού που στοιχίζει στην αγορά 74 ευρώ να την αγοράζει ο δήμος 170!  

Επίσης, είναι και η συντήρηση των αυτοκινήτων για την οποία ζητήσαμε στοιχεία και, με λίγαλόγια, ο δήμαρχος μας απάντησε, ότι «δεν μπορούμε να σας δώσουμε στοιχεία οικονομικά,  διότι, ούτε εμείς ξέρουμε τι δαπανήθηκε, πώς δαπανήθηκε και για ποιο σκοπό» ! Δηλαδή, πλήρης αδιαφάνεια!

» Για τις δημόσιες σχέσεις η δημοτική αρχή του κ. Κορτζίδη «επαίνεσε» τον εαυτό της, διότι ελάττωσε το ποσό αυτό από τα 221.826 ευρώ του 2010 σε 100.332 το έτος 2011. Απέκρυψε όμως σκόπιμα, ότι από τα 221.826 ευρώ του 2010, τα ~200.000 ευρώ αφορούσαν τις δημόσιες σχέσεις του πρώην Δήμου Ελληνικού . Αλλά και πάλι τα 100.332 ευρώ για το 2012 είναι λίγα χρήματα;

»Το 2012 θα είναι σαφώς χειρότερο, λόγω της οικονομικής κατάστασης. Αλλά η δημοτική αρχή δεν έχει ούτε πρόγραμμα , ούτε σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες και τις εξελίξεις . Το μόνο που κάνει είναι να κλείνει κάθε τόσο το Δήμο και να κάνει διαδηλώσεις ΟΝ CAMERA. Με τέτοιες μόνο ενέργειες δεν σώζεται ο Δήμος, ενώ στους δημότες παρέχονται ολοένα λιγότερες και χειρότερες υπηρεσίες, όπως π.χ. αυτή της καθαριότητας»

 

Αυτά λεγόντουσαν το Νοέμβριο 2012. Tώρα ας έλθουμε και στο σήμερα:

Αντί του Ιουνίου 2013, όπως ρητά προβλέπει ο Νόμος, ο κ. Χρ. Κορτζίδης φέρνει μόλις τώρα για συζήτηση στο ΔΣ τον Ισολογισμό του 2012. Και έτσι θα συμβεί το πρωτοφανές γεγονός: Ο Ισολογισμός του 2012 να συζητηθεί μαζί με τον Προϋπολογισμό του 2014! Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά του δήμου! 

Το σημαντικότερο: Ο ισολογισμός του 2012 είναι ελλειμματικός κατά 979.416 ευρώ, δηλ. όσο είναι περίπου το ποσό με τις παράνομες πληρωμές του δημάρχου!

Οι ορκωτές λογιστές στην Εκθεσή τους αναφέρουν: «Στη χρήση του 2012, ο δήμαρχος, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο Νόμος 3463/06, έδωσε εντολή να εκτελεσθούν χρηματικά εντάλματα, η νομιμότητα των οποίων έχει αμφισβητηθεί από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεκτικού Συνεδρίου. Τα παραπάνω εντάλματα έχουν αποσταλεί στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου….».   

Μετά από 10 χρόνια, ο κ. Χρ. Κορτζίδης «κατόρθωσε» να κάνει τον δήμο ελλειμματικό, και χωρίς να έχει εκτελέσει κανένα ουσιαστικό έργο, με αποτέλεσμα να τον οδηγεί προς την επιτήρηση!

 

Γιατί όμως το έκανε αυτό ο κ. Κορτζίδης;

Ισως να πίστευε, ότι θα δημιουργήσει και πάλι ένα παλλαϊκό κίνημα συμπαράστασης στην «νέα είδους πολιτική του», πράγμα που θα του έδινε ξανά την αναγνωσιμότητα εκείνη που θα του εξασφάλιζε την επανεκλογή του το 2014, για 5 ακόμη χρόνια!

Δυστυχώς όμως γι αυτόν, κανείς δεν του έδωσε σημασία και, έτσι, απόλυσε τους εργαζόμενους που είχε παράνομα κρατήσει και οδηγεί πλέον τον δήμο στην χρεωκοπία.

Ο αντιμνημονιακός στα λόγια δήμαρχος, θα παραδώσει τον δήμο στον έλεγχο των διαδικασιών της Τρόϊκας!  Το θέατρο, αντίστοιχο με αυτό των «απεργιών» πείνας στο Ελληνικό, δεν του βγήκε στην Αργυρούπολη!   

Θεωρώ, ότι οι πολιτικοί άνδρες που σέβονται τον εαυτό τους, το αξίωμά τους και προ πάντων τους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν, πρέπει να λένε την αλήθεια, να μη λαϊκίζουν, να μη βρίζουν, να μη συνθηματολογούν, να αναγνωρίζουν τα λάθη τους  και, κυρίως, να αναλαμβάνουν με παρρησία τις ευθύνες τους. Οχι να ρίχνουν τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, πλην των ιδίων, νομίζοντας ότι αυτό βολεύει στην – πάση θυσία - διατήρηση της καρέκλας τους.  

Όμως, κύριε Κορτζίδη, το 2013 δεν είναι ίδιο με το προεκλογικό 2009 που «παίζατε εν ου παικτοίς» λόγω της διαίρεσης των παρατάξεών μας, που πλέον δεν υπάρχει.

Τώρα, θέλετε δεν θέλετε, θα απολογηθείτε στο λαό της πόλης για την απραξία σας, τον άκρατο λαϊκισμό σας, τις πολλές απαράδεκτες ή άδικες αποφάσεις σας, και το αποτέλεσμα της κάκιστης πολιτικής σας, ως δημάρχου του ενιαίου δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στα 3,5 και πλέον χρόνια που τον «διοικείτε»!

Οσο και αν αυτό σας πονά, δεν θα το αποφύγετε. Δεν θα σας σώσουν πλέον, ούτε οι υπεκφυγές σας, ούτε οι φτηνές δικαιολογίες σας, ούτε τα ψέματά σας, ούτε τα στηρίγματα που ψάχνετε να βρείτε, ούτε οι συνεχείς ύβρεις και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί σας.

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» θα φωνάζουν οι πολίτες και θα δείχνουν εσάς…..  

13-11-2013  

 

Σε οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής Ελληνικού- Αργυρούπολης του κ. Χρ. Κορτζίδη και του επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της παράταξης "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ", κ. Γιάννη Κωνστατάτου, εξελίσεται το θέμα των διαφορετικών/άνισων δημοτικών τελών και τελών ταφής των νεκρών, τα οποία επιμένει παρά τις αντιδράσεις να εφαρμόζει ο κ. Κορτζίδης: άλλα δημοτικά τέλη - και ακριβότερα - για τους Αργυρουπολίτες και άλλα δημοτικά τέλη - και φθηνότερα - για τους Ελληνικιώτες.

Σε σχετική με το θέμα αυτό σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ελληνικού - Αργυρούπολης, υπήρξε άμεση απάντηση της δημοτικής παράταξης του υποψήφιου δημάρχου κ. Γιάννη Κωνστατάτου, που έχει ως εξής: 

"Σφόδρα ενοχλημένος ο κύριος Κορτζίδης από τη δίκαιη κριτική μας, ότι διαχωρίζει τους δημότες του, μεταξύ των άλλων, και στο θέμα των δημοτικών τελών και τελών ταφής, προχώρησε στην γνωστή αήθη τακτική του και επιτέθηκε, για μία ακόμη φορά, με ύβρεις και χαρακτηρισμούς κατά του επικεφαλή της παράταξής μας Γιάννη Κωνσταντάτου. 

Το πόσο δίκαια ήταν η δυσβάσταχτη για τον κ. Κορτζίδη κριτική μας, αποδεικνύεται περίτρανα από τους πίνακες που ο ίδιος παραθέτει για τα δημοτικά τέλη και τέλη ταφής, όπου την όποια επιμέρους μείωση κάνει για τους Αργυρουπολίτες – αντί, όπως θα έπρεπε, της εξίσωσης των τελών με τους Ελληνικιώτες - τολμά να την χαρακτηρίζει σαν προσπάθεια με….. πολύ σημαντικά αποτελέσματα, τόσο στην κοινωνική υποστήριξη, όσο και στην οικονομική ανακούφιση των πολιτών της Αργυρούπολης. Ντροπή!

Και όχι μόνο αυτό. Ο κ. Κορτζίδης, έχοντας πλέον χάσει την αίσθηση του μέτρου και της λογικής, φθάνει στο σημείο να αποδίδει ευθύνη στον Γιάννη Κωνσταντάτου ακόμη και για την οικονομική πολιτική που ασκούσε ο π. δήμος Αργυρούπολης τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχει όμως και συνέχεια στον παραλογισμό: Κύριε Κορτζίδη τα έχετε μάλλον μπερδέψει! Ο Γιάννης Κωνσταντάτος ήταν δήμαρχος και αντιδήμαρχος οικονομικών της Αργυρούπολης, ή μήπως ήταν αυτοί που σε πρόσφατο δημόσιο χαιρετισμό σας υμνούσατε και τους καλούσατε μάλιστα να σας στηρίξουν; Από τη μια προτρέπετε τα στελέχη που ουσιαστικά κατηγορείτε για την πολιτική τους να σας στηρίξουν και από την άλλη φταίει ο…. «δήμαρχος» Κωνσταντάτος για τα δήθεν χρέη της Αργυρούπολης!

Καλούμε τις παρατάξεις που διοίκησαν τον π. δήμο Αργυρούπολης, τις οποίες ουσιαστικά υβρίζει και κατηγορεί ο κύριος Κορτζίδης, να τον βάλουν στο περιθώριο, αφού δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος των ανύπαρκτων έργων, από τη μια να τους υβρίζει και από την άλλη να τους «γλείφει» και να τους υμνεί.

Εμείς δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα σταματήσουμε και, όπως έγινε με τα άνισα και άδικα για τους Αργυρουπολίτες δίδακτρα του Ωδείου που καταργήθηκαν από την Περιφέρεια, έτσι και τώρα, θα του ανατρέψουμε την πρόσφατη απαράδεκτη απόφασή του για τα άνισα δημοτικά τέλη που εφαρμόζει, επιμένοντας – επικαλούμενος σαθρά επιχειρήματα - να διαχωρίζει τους δημότες σε δύο κατηγορίες.

Είναι πλέον προφανές, ότι ο δήμαρχος βλέποντας να βουλιάζει μαζί με τη διοίκησή του στο ανύπαρκτο έργο του, τους λαϊκισμούς και στις παράλογες αποφάσεις του, νομίζει ότι με το να κατηγορεί και να υβρίζει συνεχώς τον Γιάννη Κωνσταντάτο για κάθε τι που του έρχεται στο νου, θα κατορθώσει να ρίξει στάχτες στα μάτια των δημοτών και να γαντζωθεί στην πολύτιμη για αυτόν καρέκλα του, γύρω από την οποία έχει κτίσει μεθοδικά και διατηρεί το σύστημα το οποίο διοικούσε τον π. δήμο Ελληνικού για 40 τόσα χρόνια.

Τα ψέματα όμως και οι παραλογισμοί τελειώνουν, γιατί η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για τον κύριο Κορτζίδη και για τους περί αυτόν.

Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κρίση των δημοτών που θα έχουν και τον τελευταίο λόγο για όλους και για όλα. "

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 

Μέχρι τις 31-12-2010 υπήρχαν οι δύο γειτονικοί δήμοι Ελληνικού και Αργυρούπολης. Οι κάτοικοι και οι δημότες του δήμου Αργυρούπολης πλήρωναν πολλά για υπηρεσίες, που στο δήμο Ελληνικού ήταν δωρεάν, ή πολύ φτηνότερες. 

Στο νέο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της, και παρότι βρέθηκε αντιμέτωπη με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την αυτοδιοίκηση (περικοπές πάνω από 60% στις χρηματοδοτήσεις, έλλειψη μόνιμου προσωπικού, κλπ) και τα χρέη του δήμου Αργυρούπολης, ξεκίνησε την προσπάθεια μείωσης των επιβαρύνσεων, για τους πολίτες της Αργυρούπολης με στόχο τη σταδιακή εξίσωση τους με αυτές του Ελληνικού. Συγκεκριμένα:

Αυτή την προσπάθεια και τα πολύ σημαντικά  αποτελέσματα της, τόσο στην κοινωνική υποστήριξη, όσο και στην οικονομική ανακούφιση των πολιτών της Αργυρούπολης οι κύριοι Κωνσταντάτος-Τσαρπαλής τη χαρακτηρίζουν «ντροπή για την Αργυρούπολη και τους κατοίκους της».   

Ντροπή  και προσβολή για την Αργυρούπολη και τους κατοίκους της  είναι οι υποκρισίες, τα ψέματα και το θράσος  των κυρίων Κωνσταντάτου-Τσαρπαλή οι οποίοι:

-αφού καλά-καλά και τους πολίτες χαράτσωναν και τον πρώην δήμο Αργυρούπολης  καταχρέωναν και τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της καταστροφής υπηρετούσαν και υπηρετούν επί χρόνια, 

-τώρα καταγγέλλουν τη διοίκηση Κορτζίδη, η οποία και τους πολίτες ελάφρυνε και το χρέος μείωσε και στους αγώνες του λαού και των δήμων απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές συνέβαλε και συμβάλλει. 

 

Αίσιο πέρας έλαβε η αγωνιώδης ιστορία της αδειοδότησης του Κλειστού Ολυμπίας της Αργυρούπολης, λόγω της κυριολεκτικά στο +1' αντιμετώπισης από τη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης των θεμάτων αρμοδιότητάς της και, παράλληλα, της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν, μεταξύ των άλλων, και οι εθελοντές του Α.Ο.Ν.Α.

Στη σχετική ανακοίνωση του Αθλητικού Ομίλου Νέων Αργυρούπολης (Α.Ο.Ν.Α), επεξηγείται με λεπτομέρεια το πως αυτό έγινε τελικά κατορθωτό και, έτσι, αποφευχθηκε η επαπειλούμενη μετακόμιση της έδρας του ιστορικού αυτού συλλόγου της Αργυρούπολης, σε άλλο γήπεδο, εκτός του δημου Ελληνικού - Αργυρούπολης, για να δώσει τους αγώνες της Εθνικής Κατηγορίας στην οποία ανήκει η Ομάδα του.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Ο.Ν.Α.

Από την ημέρα του πρώτου ελέγχου της Επιτροπής που έγινε στις 31 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, 14 Νοεμβρίου 2013, που έγινε ο επανέλεγχος της Επιτροπής μεσολάβησε ένα διαστημα 14 ημερών εντός του οποίου δεσμευθήκαμε ότι θα έχουν γίνει ΟΛΕΣ οι απαιτούμενες μελέτες και ενέργειες που αφορούσαν μια σειρά εκκρεμοτήτων σε κτιριολογικά θέματα καθώς επίσης και θέματα πυρασφάλειας μια πυροπροστασίας έτσι ώστε να χορηγηθεί απο την Αποκεντρωμώνη Διοίκηση η Άδεια Λειτουργίας της Εγκατάστασης του 2ου Κλειστού Δημοτικού Γυμανστηρίου Αργυρούπολης.

Το χρονικό αυτό διάστημα, αν εξαιρεθούν τα Σαββατοκύριακα, πρακτικά ήταν 9 ημέρες και κατά γενική ομολογία κανένα μέλος της Επιτροπής δεν πίστευε στις 31 Οκτωβρίου 2013 ότι κατά την ημερομηνία επανελέγχου ένα τόσο μεγάλο έργο θα ήταν έτοιμο ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη Άδεια Λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης.

Όμως το σημαντικο ήταν ότι η "γνωστή-άγνωστη" ομάδα των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ και της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΑΟΝ Αργυρούπολης το ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ και ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΜΕ να λειτουργήσουμε ως ΟΜΑΔΑ, καταθέντας ο κάθε ένας μας τις ικανότητες και δεξιότητες που διαθέτουμε έτσι ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.

ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ !

Μαζί με μια ομάδα επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων που θα αναφέρουμε στη συνέχεια, με πολύ συστηματική και ποιοτική δουλειά, με αρκετά ξενύχτια, με πολύ άγχος αλλά και με κέφι αλλά κυρίως με αίσθηση καθήκοντος και προσφοράς προς τη φιλόξενη κοινωνία των περιοχών μας, καταφέραμε σήμερα να εντυπωσιάσουμε την Επιτροπή Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία σήμερα το μεσημέρι εισηγήθηκε τη χορήγηση Άδειας Λειτουργίας της Εγκατάστασης του 2ου Κλειστού Δημοτικού Γυμανστηρίου Αργυρούπολης δηλώνοντας εντυπωσιασμένη για το πώς είναι δυνατόν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να έχουν υλοποιηθεί τόσες πολλές προσθήκες και τροποποιήσεις κάνοντας το χώρο που χρησιμοποιούμε έναν από τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς αθλητικούς χώρους που φιλοξενούν τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, τις οικογένειές τους αλλά και τους φίλους και τους υποστηρικτές του ιστορικού συλλόγου ΑΟΝ Αργυρούπολης.

Η συνεργασία με τα μέλη της Επιτροπής (Αστυνομία, Πυροσβετική Υπηρεσία, Τεχνική Υπηρεσία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ΕΟΠΕ, Δημος Ελληνικού-Αργυρούπολης) όπως αναγνωρίστηκε απο όλους υπήρξε υποδειγματική και βασίστηκε στο αίσθημα ευθύνης μας να συνεργαστούμε με όλους τους υπεύθυνους και ουσιαστικά να αναβαθμίσουμε την υποδομή και τις υπηρεσίες της αθλητικής εγκατάστασης και όχι να «κρύψουμε κάτω από το χαλί» οποιαδήποτε ατέλεια ή δυσλειτουργία που έχρηζε παρέμβασης και διόρθωσης.

Για το λόγο αυτό:

• Μελετήθηκε και υποβλήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μια από τις πλέον ολοκληρωμένες  και λειτουργικές Μελέτες Πυρασφάλειας η οποία εγκρίθηκε και αφου υλοποιήθηκε 100% το σύνολο των ενεργειών, των υλικών και του εξοπλισμού σύμφωνα με τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές, δημιούργησε ένα σύγχρονο και ασφαλές πλαίσιο πυροπροαστασίας και πυρασφάλειας για την αθλητική εγκατάσταση του Κλειστού μας Γυμναστηρίου.

• Αφού ελέγχθηκαν και έγιναν όλες οι απαιτούμενες μετρήσεις, εξασφαλίστηκαν ΟΛΑ τα απαιτούμενα πιστοποιητικά καλής και ασφαλούς λειτουργίας του συνόλου του Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων του Γυμαστηρίου.

• Υλοποιήθηκε η υπόδειξη της Αστυνομικής αρχής για την τοποθέτηση σταθερού συμπληρωματικού διαχωριστικού κιγκλιδώματος μεταξύ των κερκίδων φιλοξενούμενων και γηπεδούχων οπαδών.

• Εγιναν ΟΛΕΣ οι επιδιορθώσεις, αντικαταστάσεις, βαφές και προσθήκες που εντοπίστηκαν και οι οποίες αναβάθμισαν ουσιαστικά τους περιβάλλοντες εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

• Τα προαναφερθέντα πρέπει να συνδυαστούν με τους πολλούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Γυμναστηρίου που λίγοι αθλητικοί σύλλογοι στην Αττική έχουν το προνόμια να φιλοξενούνται σε αυτούς (σύγχρονο ιατρείο, αίθουσα συνεδριάσεων και σεμιναρίων, αποθηκευτικοί χώροι, κλειστό υπαίθριο parking κλπ.), γεγονός που οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΑΞΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ.

Είναι δεδομένο ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δε θα ήταν επιτυχές αν δε συνέβαλλαν αποφασιστικά ορισμένοι βασικοί συντελεστές τους οποίους αισθανόμαστε την ανάγκη δημόσια να ευχαριστήσουμε

• Το Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης κ Χρήστο Κορτζίδη ο οποίος μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο κάναμε παρέμβαση ως Διοικητικό Συμβούλιο ΑΟΝ Αργυρούπολης, ανέλαβε προσωπικά το συντονισμό του έργου δίνοντας τις απαιτούμενες κάθε φορά λύσεις.

• Τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και υποστήριξε έμπρακτα την κοινή προσπάθεια.

• Τον πρώην Αναπληρωτή Νομάρχη κ. Χάρη Πασβαντίδη,

• Τον Υπεύθυνο του Δήμου κ. Πολύβιο Χαρερά και τους Μηχανικούς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την διαρκή υποστήριξη του έργου (ας μας επιτραπεί μια ιδιαίτερη αναφορά στο «δικό μας» Θανάση Δρελιώση, μηχανικό ο οποίος πέρασε ατελείωτες ώρες "επί τόπου" στο συντονισμό του έργου).

• Το Σ. Δρόσο και την πολύ αξιόλογη ομάδα του οι οποίοι με αυτοθυσία πολλές φορές επιλήφθηκαν την υλοποίηση του έργου της πυρανίχνευσης και της αναβάθμισης των σύγχρονων συστημάτων πυρασφάλειας που εγκαταστάθηκαν.

Τον εθελοντή και φίλο του συλλόγου, μηχανολόγο – μηχανικό κ. Παντελή Λαζαρίδη ο οποίος σχεδόν σε κάθε στάδιο αφανώς επιμελήθηκε τη μελέτη, τη σύνταξη, τις μετρήσεις  και την υπογραφή των σχετικών πιστοποιητικών,
  
• και φυσικά τη «γνωστή-άγνωστη» ομάδα των εθελοντών και της διοίκησης του ΑΟΝ Αργυρούπολης που από την πρώτη στιγμή με αποφασσιτικότητα και αίσθημα ευθύνης ανέλαβαν το συντονισμό και την υποστήριξη σε κάθε στάδιο ενός ιδιαίτερα απαιτητικού έργου σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο.

Είμαστε περήφανοι που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είμαστε σε θέση σήμερα να εξασφαλίσουμε συνέχεια στο αθλητικό έργο του τμήματος volley του ΑΟΝ Αργυρούπολης αποδεικνύοντας ότι ΠΑΝΤΟΤΕ το αποτέλεσμα 1+1 ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από το 2.

Σημείωση:

Καλό είναι - και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα - οι ανύπαρκτοι φιλοξενούμενοι άλλων ομάδων (;) volley που χρησιμοποιούν το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο να εμφανίζονται, να κάνουν γνωστή την παρουσία τους και να συμμετέχουν τουλάχιστον σε σημαντικές στιγμές και γεγονότα που τους αφορούν.

Ο ΑΟΝ Αργυρούπολης είναι μεγάλος σύλλογος και έτσι θα εξακολουθήσει να συμπεριφέρεται και να ενεργεί με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνοντας τον κοινωνικό ρόλο που αναλογεί στον ηγέτη και ουδέποτε θα διαχωρίσει τις κοινωφελείς εθελοντικές ενεργειές του προς τους δικούς του αθλητές και αθλήτριες ή μη για τον πολύ απλό λόγο ότι όσα οι συνθήκες και οι ικανότητές μας μας επιτρέπουν, το προσφέρουμε κατ΄αναλογίαν προς όφελος του συνόλου (δικών μας αθλητών και αθλητριών ή μη).

Όμως το γεγονός της διαρκούς απουσίας από τις κοινές υποχρεώσεις, την ευθύνη της συμμετοχής στα κοινά και της νοοτροπίας που συνοψίζεται στο «δε βαριέσαι, αυτοί τα έκαναν πάντα, αυτοί είναι υποχρεωμένοι να τα κάνουν και τώρα», απέχει μακριά από όσα οραματιζόμαστε να προσφέρουμε και κυρίως την αθλητική και κοινωνική παιδεία που επιθυμούμε να προωθήσουμε στους νέους αθλητές και αθλήτριες της Αργυρούπολης, του Ελληνικού και των όμορων περιοχών που τιμούν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους τις ομάδες του ΑΟΝ Αργυρούπολης.
 

Εκ νέου υποψηφιότητα Κορτζίδη για το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης 

Την εκ νέου υποψήφιά του -  που έγινε δεκτή δια βοής - για τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014, ανακοίνωσε στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της παράταξής του, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Χρ. Κορτζίδης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, και όχι μόνο.

 

Ιδρυση και νέας παράταξης στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Την Κυριακή, 10-11-2011, μερικά από τα εκ του ΠΑΣΟΚ στελέχη της πρώην παράταξης ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ, με επικεφαλή τους τον κ. Β. Βαζαίο, τα οποία είχαν επιλέξει να μη συμμετάσχουν στη δημιουργία της ενιαίας παράταξης ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ (προήλθε, ως γνωστόν, από την ενοποίηση των πρώην παρατάξεων ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ του Γ. Κωνσταντάτου, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ του Χ. Πασβαντίδη και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Γ. Τσαρπαλή), μαζί με την παράταξη ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ της ΔΗ.ΜΑΡ, με επικεφαλή τον κ Φ. Καρπούζα, ανακοίνωσαν ότι δημιουργούν από κοινού μια νέα παράταξη, την "ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ", ανακοινώνοντας παράλληλα τις διαδικασίες για την προσεχή ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου της νέας παράταξής τους.

Σημειώνεται, ότι στην υπόψη εκδήλωση παρίστατο, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Χρ. Κορτζίδης, ο οποίος εξαίροντας το ρόλο τους , ζήτησε τη συνεργασία και στήριξή τους!


  

 

Απεστάλη στην ΚΕΔΕ η έκθεση της Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων, η οποία συντάχθηκε μετά από σχετική αίτηση της ΚΕΔΕ και αφορούσε στη δημοσιευμένη - διαδικτυακή - έρευνα της Κάπα Research στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» στις 15.09.2013 για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το Μάιο του 2014.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διαδικτυακή έρευνα της Κάπα Research «δεν πληροί τις προϋποθέσεις μιας αντιπροσωπευτικής έρευνας, ιδιαίτερα όσον αφορά τους δήμους με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και, ειδικότερα, τη δημοφιλία των αντίστοιχων δημάρχων».

Για παράδειγμα, στην υπόψη έρευνα, μεταξύ των 20 δημοφιλέστερων δημάρχων σε δήμους άνω των 50.000 κατοίκων, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Χρ. Κορτζίδης, φέρεται να κατέχει την 13ην θέση.

Ομως, σε άλλη - παρόμοιου τύπου - δημοσκόπηση του αυτοδιοικητικού site "otanews", σε δείγμα 9.000+, στο ερώτημα «ποιος είναι ο δήμαρχος με τη χειρότερη φήμη;», μεταξύ των 12 αναφερομένων στην έρευνα ονομάτων αιρετών, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Χρ. Κορτζίδης, καταλαμβάνει την 6η θέση, ισοβαθμώντας σε ποσοστό με τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, που κατέχει την 5η θέση!

Την προαναφερομένη Τριμελή Επιτροπή Ελέγχου αποτελούσαν, ο κ. Ηλίας Νικολακόπουλος, ως Πρόεδρος, και οι κα Λένα Λαμπροπούλου και κ. Θεόδωρος Χατζηπαντελής, ως μέλη.
 

Περισσότερα Άρθρα...