Σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και των εργασιών της ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σας παρακαλούμε να προσέλθετε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Σώματος, που θα γίνει στην αίθουσα «συνεδριάσεων», στις 17/6/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω :

Την πόρτα να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό, έστω για τις πρόδρομες εργασίες, άνοιξε η απόφαση του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη, η οποία δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Εκδόθηκε από το Αυτοτελές Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, η προβλεπόμενη διαπιστωτική πράξη, για την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης κτηρίων, που βρίσκονται εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Στην τελική ευθεία, όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα, μπαίνει το μργάλο έργο στο Ελληνικό, που θα αλλάξει τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή. Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την άδεια κατεδάφισης. «Αν όλα πάνε καλά, το project θα αρχίσει μέσα σε λίγες εβδομάδες, περίπου στις αρχές Ιουνίου», δήλωσε στο Spiegel, πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, ξεκίνησε στον Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης το πολυσύνθετο έργο ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης έξυπνου φωτισμού μαζί με τις εφαρμoγές της Έξυπνης Πόλης (Smart Cities).

Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου εγκρίθηκαν νέες εντάξεις έργων σε δήμους της χώρας για την «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των Δήμων», την «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες» και για την «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας».

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες την προσφυγή της Hard Rock International, ανοίγοντας πλέον τον δρόμο για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την εκκίνηση της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό, βασική προϋπόθεση της οποίας είναι η υλοποίηση του project για το Καζίνο.

Περισσότερα Άρθρα...