Ελληνικό-Αργυρούπολη: Η νέα δημοτική κίνηση που εξαγγέλθηκε φαίνεται πως δεν ξεκίνησε καλά!

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

argyrroup dimarxειο

Προσκηνιακές, ίσως και παρασκηνιακές, διεργασίες φαίνεται να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου 2015.

Μετά την έκδοση ενός κοινού δελτίου τύπου τεσσάρων πρώην και άρτι νεοδημιουργηθέντων παρατάξεων του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, στις οποίες συμμετέχουν κομματικά στελέχη των ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ, όπου δήλωναν την πρόθεσή τους να συγκλίνουν, σύμφωνα ίσως και με το μοντέλο της τέως τρικομματικής κυβέρνησης, εκδόθηκε νεώτερη ανακοίνωση με τίτλο «Οι πολίτες μπροστά» με την οποία αναγγέλλονται χρονοδιαγράμματα διαδικασιών για σύγκλιση ενός συνεδρίου και εκλογή υποψηφίου δημάρχου.

Η ανακοίνωση όμως αυτή, που δεν υπογράφεται, όπως η προηγούμενη, από τις υπόψη 4 παρατάξεις, δημιουργεί πολιτικό και ηθικό θέμα, αφού σε αυτή δηλώνεται ως έδρα της υπό σύσταση κίνησης ή παράταξης χώρος στο δημοτικό Εμπορικό Κέντρο επί της Λ. Βουλιαγμένης 602 και Ιμέρας. Ο χώρος αυτός είχε παραχωρηθεί στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της «Σύγχρονης Πόλης» κ. Χάρη Πασβαντίδη και στην παράταξη του, ενώ οι άλλοι δύο τότε επικεφαλείς κ.κ. Γ. Κωνσταντάτος και Γ. Τσαρπαλής είχαν καταψηφίσει και δεν είχαν αποδεχτεί  γραφεία των παρατάξεών τους να είναι εκεί, αφού ο νόμος απαιτούσε και απαιτεί να στεγαστούν στο δημαρχείο, κάτι που απέφυγε «σαν το διάολο στο λιβάνι» ο δήμαρχος.

Σήμερα λοιπόν, ο χώρος αυτός, παράνομα και καταχρηστικά, με την ανοχή και ευλογίες του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης (τυχαίο;) και σε βάρος των φορολογούμενων δημοτών, παρουσιάζεται....  ως έδρα της υπό δημιουργία κίνησης ή παράταξης!


Αντικρουόμενες δηλώσεις και συμπεριφορές δημιουργούν προβληματισμούς

Δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποιο σημείο, πότε και πως θα συγκλίνουν οι υπόψη παρατάξεις. Όμως κάποιες δηλώσεις και συμπεριφορές δημιουργούν ήδη πολλούς προβληματισμούς.

Πως μπορεί να δηλώνει η νέα υπό δημιουργία κίνηση, ότι θα γυρίσει σελίδα, θα προσπαθήσει να δώσει νέα πνοή, νέα αντίληψη κλπ, και ταυτόχρονα συγκεκριμένα μέλη της, αντί να ασχολούνται με τη δημοτική αρχή και την κάκιστη πολιτική της, έχουν βάλει ως κύριο στόχο τους..... τον επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της «Ενωμένης Πόλης» κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, υβρίζοντάς τον ίδιο και την παράταξή του με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, όπως ότι η «Ενωμένη Πόλη είναι περιφερόμενος... θίασος», ενώ φτάνουν μέχρι το σημείο να ειρωνευόονται ακόμη και τη..... φωτογραφία του στο Γραφείο της παράταξής του στο Ελληνικό, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν ... «πολυτελές», επειδή είναι ευπρόσωπο και λειτουργεί και αυτό, όπως πληροφορούμεστε, χάρις στις συνδρομές και μόνο των μελών της!

Σημειώνεται, ότι η πρώην παράταξη «Αγώνας για το Μέλλον» διατηρούσε για 4 χρόνια γραφείο στην Λ. Κύπρου της Αργυρούπολης, τα έξοδα του οποίου (ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο κλπ) πλήρωναν τα μέλη της με τις συνδρομές τους. Το ίδιο, όπως πληροφορηθήκαμε, ισχύει και για τα δύο γραφεία της «Ενωμένης Πόλης» , που άνοιξαν ή ανοίγουν ενόψει του προεκλογικού αγώνα. Και αυτά επίσης, δεν θα επιβαρύνουν, ούτε τον δήμο, ούτε δημότες, ούτε άλλο φορέα, πλην των μελών της!

Για ποιον λοιπόν λόγο εγκαλούν την «Ενωμένη Πόλη». που πληρώνει μόνη της τα έξοδα της, αυτοί που καταχρηστικά στεγάζονται δωρεάν σε δημοτική περιουσία σε βάρος μισθωμάτων, που έτσι τα χάνει ο δήμος, εκτός από το να δημιουργήσουν σκόπιμα εντυπώσεις;

Παράλληλα, σε ηλεκτρονικό μέσο του Ελληνικού, που ήταν κλειστό, αλλά άρχισε πάλι να λειτουργεί αμέσως μόλις έγινε η συνένωση σε μία μεγάλη και ενιαία παράταξη των τριών πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση» πριν από 6 μήνες, γνωστά κομματικά στελέχη του κλίματος Βενιζέλου, που αυτοαποκαλούνται σαν κορυφαία στις ανακοινώσεις τους, τα οποία ήθελαν, αλλά δεν πέτυχαν, να τορπιλίσουν τότε τη συνένωση των τριών πρώην παρατάξεων, έχουν αποδυθεί πλέον σε ένα μπαράζ δημοσίευσης υβριστικών κειμένων και χαλκευμένων, δήθεν, πληροφοριών κατά του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου και των μελών της παράταξής του «Ενωμένη Πόλη».

Εφτασαν ακόμη και στο σημείο να χρησιμοποιούν την περίπτωση του κ. Γ. Ζωγόπουλου, στον οποίο, επειδή έκανε δήμόσια και εις ευήκοον όλων  τις γνωστές απαράδεκτες για πολλούς προσωπικές δηλώσεις του για τους δημοσίους υπαλλήλους και άλλα σχετικά, η παράταξή του « Ενωμένη Πόλη», του έδειξε ευγενικά την έξοδο με την παραπομπή του στο αρμόδιο πειθαρχικό Οργανό της. Όμως τώρα έρχονται να τον.... «υιοθετήσουν» οι συνεργάτες του Βενιζέλου, ο οποίος εκφράζει και υλοποιεί την εξοντωτική πολιτική της αφαίρεσης πόρων και οριζόντιων απολύσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Θα τον ενσωματώσουν άραγε και αυτόν στην υπό σύσταση κίνηση, ή παράταξη; Ίσως. Αλλά, αν το ένα βράδυ τον κατηγορούν και το άλλο τον παρουσιάζουν σαν ήρωα, γιατί ο ίδιος πρόλαβε να φύγει από την παράταξή του πριν τον διαγράψουν, δείχνει, αν μη τι άλλο, τη στελεχιακή αδυναμία τους και την πολιτική κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επίσημα τα στελέχη αυτά υπηρετούν, παρά τα γραφόμενα και λεγόμενά τους περί του αντιθέτου.

 

Ερωτήματα που προκύπτουν:

Τα στελέχη των 3 παρατάξεων «Πολίτες σε Δράση» , «Ανανεωτική Δημοτική Κίνηση» και «Ελπίδα Ελληνικού – Αργυρούπολης» συμφωνούν με αυτές τις απαράδεκτες, από κάθε άποψη, τακτικές που θυμίζουν άλλες αλήστου μνήμης εποχές, κομματικές νοοτροπίες και πρακτικές; Και αν όχι,  άραγε θα τις καταδικάσουν σ' ένα από τα επόμενα κοινά δελτία τύπου τους;

Όπως πληροφορηθήκαμε, οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως ενεργό συμμετοχή στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μέσο και ότι τα κομματικά αυτά στελέχη δεν είναι στις δικές τους παρατάξεις. Αναρωτιέται όμως κανείς, πως θα συνεχίσουν τον διάλογο για να χτίσουν κάτι νέο, όπως ανακοινώνουν, με τέτοια ακατάλληλα και παλαιάς κοπής υλικά;

Ποιον άραγε,κυρίως, εξυπηρετεί αυτή η απίστευτη συνεχής υβριστική στόχευση του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου από τα συγκεκριμένα κομματικά στελέχη του Ελληνικού, τη στιγμή που η δημοτική αρχή του κ. Χρ. Κορτζίδη βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της; Ποιοι προσπαθούν να προσφέρουν σανίδα σωτηρίας στην παραπαίουσα διοίκησή του με τις συνεχείς επιθέσεις κατά της "Ενωμένης Πόλης";

Αν συνεχιστεί αυτή η αήθης τακτική, οι ευθύνες δεν θα πέφτουν μόνο πάνω στα συγκεκριμένα πρόσωπα, που κρύβονται πίσω από το εν λόγω ηλεκτρονικό μέσο, αλλά θα επιμερίζονται και σε όσους τα συμπεριλάβουν στο νέο σχήμα, δεδομένου ότι δεν μπορούν να κάνουν κάποιοι τη..... βρώμικη δουλειά, που στόχο έχει την πόλωση και την "κόντρα", ενώ κάποιοι άλλοι συνοδοιπόροι τους να δηλώνουν πως δεν τους αφορά η λάσπη και η συκοφαντία κατά της «Ενωμένης Πόλης» και του επικεφαλή της κ. Γιάννη Κωνσταντάτου!

Αν πίσω από όλα αυτά δεν κρύβεται σκόπιμα κάποια κρυφή συμφωνία στήριξης της καταρρέουσας διοίκησης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, τότε η νέα αυτή κίνηση είναι φανερό πως δεν ξεκίνησε καλά, αν επιτρέψει παραπολιτικά να συνεχίσουν συγκεκριμένα μέλη της κρυππτόμενα τα συκοφαντικά δημοσιεύματα, τη διασπορά τους στη συνέχεια δίκην «παπαγάλου» και τις λοιπές παλαιοκομματικού τύπου τακτικές και πρακτικές τους ! Θα είναι κρίμα!