Τροπολογία, με οκτώ άρθρα, που ρυθμίζουν θέματα των ΟΤΑ κατατέθηκε στο ν/σ του ΥΠΕΣ για την ιθαγένεια. Με την τροπολογία, μεταξύ άλλων:

Το Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει ποσό ύψους μέχρι 29.000.000,00 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» σε όλους τους Δήμους της Χώρας με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού άξονα προτεραιότητας «Τοπική ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος» του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Με ευθύνη του Δήμου θα πρέπει να απομακρύνονται οι παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις, «ανεξάρτητα από την αρμοδιότητα του Φορέα που ανήκει η οδός», δηλαδή ακόμα και εάν υπάγεται στην Περιφέρεια ή σε κάποιο Υπουργείο.

Την αναγκαιότητα επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8, παραθέτοντας τις ενέργειες που δρομολογεί το Υπουργείο γι’ αυτόν το σκοπό.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενεργοποίησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος υπέγραψε τρεις νέες Προσκλήσεις, συνολικού ύψους 380 εκατ. ευρώ.

Στο νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια που κατατέθηκε στην Βουλή από το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς με το άρθρο 48 τα έσοδα των ιεροτελεστιών αλλά και το προσωπικό των δήμων περνάνε στην Εκκλησία.

Στην έκδοση νέας Εγκυκλίου για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των λοιπών συλλογικών οργάνων των Δήμων, κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότερα Άρθρα...