Tα γεγονότα του Χαϊδαρίου προκαλούν ανατροπές και ίσως έχουν επιπτώσεις και σε άλλους δήμους

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Tools

dorodokia

Τα τελευταία γεγονότα στο Δήμο Χαϊδαρίου προκαλούν ανατροπή του δημοτικού σκηνικού και οι καταλυτικές συνέπειές τους, ίσως να μην περιορισθούν μόνο στο Δήμο Περιστερίου, αλλά να επεκταθούν και σε άλλους δήμους, όχι μόνο της Αττικής.

Μέχρι και το περασμένο Σάββατο, όλα ήταν διαφορετικά στο Δήμο Χαϊδαρίου Αττικής. Η παράταξη του νυν δημάρχου, Δημήτρη Μαραβέλια, αναμφίβολα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στα δημοτικά πράγματα της πόλης, έστω και με την κόπωση των δύο 4ετιών που είχαν μειώσει τη δυναμική της.

Όμως, το μοιραίο αυτό Σάββατο, 27 Ιουλίου , άλλαξαν όλα. Ο Μάριος Λιακόπουλος, - παιδικός φίλος του δημάρχου, συναγωνιστής στην ΟΝΝΕΔ, στην Νέα Δημοκρατία, στα δημοτικά του Χαϊδαρίου, στην ζωή, εν δυνάμει διάδοχος, εφ όσον ο δήμαρχος θα διεκδικούσε βουλευτική έδρα στην Λακωνία -, συνελήφθη επ' αυτοφώρω..., «να τα πιάνει». Συνέβη αυτό που οι περισσότερο ψυλλιασμένοι περίμεναν να συμβεί...!!!

Λίγο ή άμετρη σιγουριά της εξουσίας, λίγο η υπερβολή, συνέβαλαν στο μοιραίο. Ο Αντιδήμαρχος βρέθηκε με χειροπέδες κρατούμενος για εκβίαση και δωροδοκία. Έκτοτε, το μοιραίο γίνεται και καθοριστικό...!!!

Η δημοτική παράταξη του δημάρχου βρίσκεται πλέον σε στάδιο πλήρους διάλυσης! Η από εδώ και πέρα ροή των κάθε είδους εμπλοκών θα συμπαρασύρει στην κατάρρευση, όχι μόνον ό, τι απέμεινε ανέπαφο, από τις εξελίξεις, αλλά πρόσωπα και από άλλες ίσως παρατάξεις που είχαν ανάμειξη στις δημοτικές υποθέσεις.

Νέοι ικανοί και ελπιδοφόροι παίκτες μπαίνουν στην δημοτική κονίστρα διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σαφέστατα, ο ρόλος του Θόδωρου Σπηλιώπουλου αναβαθμίζεται και ως υποψήφιος δήμαρχος προσλαμβάνει μια ιδιαίτερη δυναμική.

Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι οι πολίτες ζητούν πλέον να γίνουν ρήξεις με το παρελθόν. Το παλιό, και όπως πλέον αποδείχθηκε και διεφθαρμένο κατεστημένο, που διοίκησε το δήμο για πολλά χρόνια, έχοντας για στήριγμά του και κομματικές πλάτες, με ότι αυτό σημαίνει. 

Αυτό ακριβώς ενδεχομένως να συμβεί και σε άλλους δήμους-  που διοικούνται και αυτοί από παρόμοια κατεστημένα - ως αποτέλεσμα των γεγονότων του Δήμου Χαϊδαρίου, που άφησαν άφωνους και πολύ προβληματισμένους τους απανταχού πολίτες...