Η ... κατάρα της λίστας Λαγκάρντ και οι διαβολικές συμπτώσεις

Ελλάδα
Tools

lagard usb lista

Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο των ερευνών για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ , παρά το γεγονός ότι η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη φτάνει στο τέλος της.

Οι προβολείς της έρευνάς τους στρέφεται τώρα στον πρώην συνάδελφό τους Γιάννη Διώτη, επί θητείας του οποίου στο ΣΔΟΕ φέρεται να έχει δημιουργηθεί το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι δύο εισαγγελείς.

Το εντυπωσιακό, όπως λένε δικαστικές πηγές, είναι ότι από ... διαβολική σύμπτωση σε αυτή την υπόθεση χάνονται τα ίχνη όλων των πρωτότυπων ηλεκτρονικών αρχείων.

Πρώτα..... χάθηκε το περιβόητο CD που είχε δώσει για φύλαξη ο πρώην Υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου .

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι.... έχει απολεσθεί και το πρώτο αντίγραφο USB που αντιγράφτηκε από τη μήτρα του χαμένου CD .Και αυτό γιατί ενώ γνωρίζαμε ότι ήταν ένα το στικάκι που είχε δώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, στον Γ. Διώτη και εκείνος με τη σειρά του στον Β . Βενιζέλο.Ωστόσο, από την δημιουργία του επίμαχου ηλεκτρονικού αρχείου προκύπτει ότι το στικάκι που έφτασε στο ΣΔΟΕ είχε ... γεννηθεί επί των ημερών του Γ. Διώτη και ως εκ τούτου αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι κυκλοφορούν περισσότερα από ένα αντίγραφα.

Υπό το βάρος αυτών των δεδομένων οι δύο εισαγγελείς μπαίνουν στο τελευταίο μέρος της έρευνάς τους , καθώς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας κλείνουν και τον κύκλο των υπόπτων μη πολιτικών προσώπων , οπότε στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ασκήσουν εκείνοι ποινική δίωξη εναντίον όσων έχουν ενδείξεις ενοχής, ή αν θα διαβιβάσουν τον φάκελο στη Βουλή.

Σε αυτή την περίπτωση τα μη πολιτικά πρόσωπα θα δεθούν στο άρμα των ευθυνών του πολιτικού ή των πολιτικών προσώπων με βάση τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Εκτός, αν η εξέταση του κ. Διώτη φέρει ανατροπές και χρειαστεί να ξεκινήσει νέος κύκλος μαρτυρικών καταθέσεων ...

matrix