ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Μαθήματα του Δήμου για παρασκευή σαπουνιού και βιολογικών προϊόντων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tools

sapouni paraskevi

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης καλεί τους συνδημότες της να συμμετάσχουν σε μαθήματα παρασκευής υγρού σαπουνιού & φυσικών καθαριστικών απορρυπαντικών οικιακής χρήσης, παρασκευής βιολογικών προϊόντων από βότανα της ελληνικής φύσης, παρασκευής χειροποίητου σαπουνιού και παραδοσιακής κεραλοιφής ελαιολάδου.

Τρία πρωτότυπα προγράμματα σε εργαστήρια που έχει φτιάξει ο δήμος 

Στα εργαστήρια παρουσιάζεται ο βασικός τρόπο παρασκευής υγρού σαπουνιού αναλύονται τα έλαια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να αλλάξουμε τις ιδιότητες του υγρού σαπουνιού ( σαπούνι χεριών, σαπούνι για πιάτα κ.α) και στη συνέχεια παρασκευάζονται παραδοσιακά χειροποίητα σαπούνια ελαιόλαδου και οικιακά καθαριστικά και απορρυπαντικά  απαλλαγμένα από επικίνδυνες χημικές ουσίες , με χαμηλό κόστος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό  αλλά και με εξίσου χαμηλό κόστος για το περιβάλλον.

Επίσης το πρόγραμμα προβλέπει διδασκαλία για τις ιδιότητες των φυτικών και ζωικών λιπών αλλά και τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων που μπορούν να δώσουν χαρακτήρα στο κάθε σαπούνι ανάλογα με τις ανάγκες. Θα παρασκευαστούν από όλους που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα, αγνά υποαλλεργικά σαπούνια για όλες τις χρήσεις απολαμβάνοντας την χαρά της δημιουργίας.

Σε σχέση με την κεραλοιφή: Μαθαίνουν οι συμμετέχοντες να φτιάχνουν χειροποίητη μοναστηριακή κεραλοιφή με αγνά έλαια για σημάδια, έκζεμα, μυϊκούς πόνους, ακμή, χαλαρωτική για μωρά.

Τα μαθήματα θα έχουν 3ωρη διάρκεια.