Τρι12112018

Τελευταία ΕνημέρωσηΔευ, 10 Δεκ 2018 8pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Υγεια & Διατροφη Υγεια Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗς: Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2017 - 2018 - Αντιγριπικός εμβολιασμός

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗς: Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2017 - 2018 - Αντιγριπικός εμβολιασμός

grippi
 
Εγκύκλιο με οδηγίες για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα κατά την περίοδο 2017-2018 από την διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην χώρα μας αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κατά τον Ιανουάριο και κορύφωση της δραστηριότητας κατά τους μήνες Φεβρουάριο - Μάρτιο.

Η έξαρση της γρίπης εισβάλει ταχύτατα και η πρόβλεψη του χρόνου εκδήλωσης αυτής είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Ως αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης θεωρείται ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της γρίπης. Για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων στον Δήμο μας έχει προγραμματιστεί και θα υλοποιηθεί o ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός.

Στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης κοινωνικής πολιτικής και με στόχο πάντα την πρόληψη και την προστασία των πολιτών και της τρίτης ηλικίας το τμήμα πρόληψης & προστασίας της δημόσιας υγείας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ενημερώνει ότι έχει προγραμματιστεί αντιγριππικός εμβολιασμός στα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου και στους ωφελούμενους του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”.

Αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου για την προστασία των ευπαθών ηλικιακών ομάδων από τη νόσο και όσων ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου είναι και φέτος ο όμιλος Interamerican που πρόσφερε μεγάλο αριθμό αντιγριπικών εμβολίων για την αντιμετώπιση της επιδημικής γρίπης.

Σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) μπορεί να συνταγογραφείται οποιοδήποτε αντιγριπικό εμβόλιο που η σύνθεση του περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη (που διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας).

Πατήστε εδω να δείτε την ενημερωτική εγκύκλιο.