Δευ06262017

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 25 Ιουν 2017 6pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Υγεια & Διατροφη Υγεια

Αναπνευστικοί Ελεγχοι Σπιρομέτρησης στον Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης (31/5, 12/6)

spirometrhsh

Ο Δήμος Ελληνικού—Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο αναπνευστικό έλεγχο σπιρομετρήσεις

- στην Αργυρούπολη 31 Μαΐου 2017 στις 9:00πμ στο χώρο του Α Κ.Α.Π.Η

(Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη 210-9958620)

- στο Ελληνικό 12 Ιουνίου 2017 στις 9:00πμ στο χώρο του Β Κ.Α.Π.Η

(Χρ.Τραπεζούντος 7,Ελληνικό,210-9614324).

Η δράση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του δήμου μας.

¨Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα παραπάνω τηλέφωνα επικοινωνίας.

Απίστευτη απόφαση κυβέρνησης για τα εμβόλια. .... Φακέλωμα για όσους τα αρνούνται

syriga

Φαίνεται ότι θα δούμε πολλά ακόμη στην Ελλάδα!

Στο πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των παιδιών, προκειμένου να φοιτήσουν στα ολοήμερα σχολεία, η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει, όπως λέει τον κίνδυνο εμφάνισης του λεγόμενου «αντιεμβολιαστικού κινήματος», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο, θέτει υπό εξέταση το ενδεχόμενο της καταγραφής - φακελώματος της εν λόγω άρνησης εγγράφως, με στόχο την αποθάρρυνση των γονιών.

Εν ολίγοις να δημιουργηθεί λίστα στοχοποίησης όσων γονέων αρνούνται τον εμβολιασμό στα παιδιά τους με εμβόλια που κατά καιρούς έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η υποχρέωση των γονιών που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να το υπογράφουν εγγράφως, και το έντυπο αυτό να επισυνάπτεται αρχικά στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού και εν συνεχεία στον ηλεκτρονικό του φάκελο, ώστε να είναι σε γνώση των γιατρών του δημόσιου συστήματος και του οικογενειακού παιδιάτρου που βρίσκεται υπό θεσμοθέτηση και να επιλαμβάνονται του θέματος.

Πως θα επιλαμβάνονται του θέματος;

Θα υπάρχουν κυρώσεις κατά των γονέων; Μήπως και ποινικές επιπτώσεις;

Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποθαρρύνει τους γονείς που για διάφορους λόγους γυρνάνε την πλάτη στον εμβολιασμό.

«Πρέπει να πείσουμε τους γονείς ότι κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά είναι ο εμβολιασμός των παιδιών τους», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστα Μπαργιώτα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στην Ελλάδα προς το παρόν το φαινόμενο δεν έχει προσλάβει διαστάσεις κινήματος όπως σε άλλες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο, δήλωσε ότι το ζήτημα πρέπει να παρακολουθείται πιο συστηματικά.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τις ενημερωτικές αφίσες που έχει τοποθετήσει σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας ετοιμάζει τηλεοπτικό spot για τα οφέλη του εμβολιασμού.

el.gr

ΠΟΥ: Διαστάσεις επιδημίας για την ιλαρά στην Ευρώπη

ilara

Τα κενά στον εμβολιασμό κατά της ιλαράς οδήγησαν πέρυσι σε αρκετές «ευρωπαϊκές επιδημίες» της εξαιρετικά μεταδοτικής αυτής ασθένειας, επηρεάζοντας ως επί το πλείστον παιδιά και νέους, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

«Είναι απαράδεκτο να πεθαίνουν παιδιά και ενήλικες από την ασθένεια αυτή σε χώρες όπου διατίθενται οικονομικά προσιτά εμβόλια», δήλωσε ο Βιτένις Αντριουκάιτις, ο επίτροπος Υγείας της ΕΕ, αναφερόμενος στα στοιχεία του ECDC.

Τα στοιχεία όμως παρέμειναν ανησυχητικά και κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2017, αφού περισσότερα από 1.500 κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν σε 14 ευρωπαϊκές χώρες εξαιτίας της συγκέντρωσης ανεμβολίαστων ανθρώπων, δήλωσαν αξιωματούχοι ECDC.

Από την 1η Μαρτίου του 2016 ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017, συνολικά 5.881 κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν στην Ευρώπη. Στη Ρουμανία καταγράφηκε το 46% από αυτά, το 24% στην Ιταλία και το 9% στη Βρετανία.

Μάλιστα ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2017 ήταν υπερδιπλάσιος εκείνου των δύο πρώτων μηνών του 2016, σε Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία και Σουηδία.

Ο ιός της ιλαράς μεταδίδεται με την άμεση επαφή και μέσω του αέρα.

Η ασθένεια μπορεί να προληφθεί με τον ασφαλή και αποτελεσματικό εμβολιασμό αλλά εξαιτίας των κενών στην ανοσοποίηση παραμένει μια από τις κυριότερες αιτίες παιδικής θνησιμότητας παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ιλαρά προκάλεσε 134.000 θανάτους το 2015.

Η έκθεση του ECDC αναφέρει ότι το πιο ανησυχητικό σχετικά με τις πρόσφατες επιδημίες στην Ευρώπη είναι ότι χτυπούν μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους και όχι μόνο παιδιά που έχουν νοσήσει.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως το 2015 και το 2016, σχεδόν το ένα τρίτο όλων των κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρώπη αφορούσαν ενήλικες άνω των 20 ετών.

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Προληπτικός στοματολογικός ελεγχος (24/4 - 25/5)

dendist check

Πρόγραμμα προληπτικού στοματολογικού ελέγχου θα υλοποιηθεί από το τμήμα Προστασίας Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης στα μέλη των Κ.Α.Π.Η του Δήμου μας.

Ο έλεγχος θα γίνει σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και με τον Επίκουρο Καθηγητή Στοματολογίας κ/ο Τόσσιο και τους συνεργάτες του.

Ο έλεγχος θα γίνει:

24/04/17 Α Κ.Α.Π.Η. (ΑΛΕΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 27, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ)

26/04/17 Δ Κ.Α.Π.Η. (ΟΛΥΜΠΙΑΣ 40-42, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ)

27/04/17 Β Κ.Α.Π.Η. (ΧΡ.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ 7, ΕΛΛΗΝΙΚΟ)

12/05/17 Γ Κ.Α.Π.Η (Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 602 & ΙΜΕΡΑΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ)

Για Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα Κ.Α.Π.Η.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τη κοινότητα.

Έλλειψη ύπνου: Ο αντίκτυπος στην ψυχική υγεία μας

aypnia

Ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα ρύθμισης των συναισθημάτων σε ανθρώπους που πάσχουν από άγχος ή κατάθλιψη.Ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι με φτωχό ύπνο δυσκολεύονται να δουν τις καταστάσεις θετικά.

Οι επιστήμονες από το University of Illinois at Chicago College of Medicine μέτρησαν τη δραστηριότητα διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου σε 78 εθελοντές από 18 έως 65 ετών που είχαν διαγνωστεί με αγχώδη διαταραχή, μείζονα κατάθλιψη ή και τα δύο.

Οι συμμετέχοντες είδαν ενοχλητικές εικόνες βίας και τους ζητήθηκε απλώς να κοιτούν τις εικόνες και να μην προσπαθούν να ελέγξουν την αντίδραση ή να «επανεκτιμήσουν» αυτό που είδαν με πιο θετικό τρόπο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών, ο φτωχός ύπνος επηρεάζει συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη ρύθμιση αρνητικών συναισθηματικών αντιδράσεων, ιδιαίτερα σε όσους έχουν άγχος και κατάθλιψη, περιορίζοντας την ικανότητα να βλέπουν τα πράγματα θετικά.

Αυτό συμβαίνει γιατί συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά για να μετατρέψουν αρνητικές συναισθηματικές αντιδράσεις στους πάσχοντες από άγχος ή κατάθλιψη.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Heide Klumpp, στους ανθρώπους με κατάθλιψη ή άγχος η επανεκτίμηση μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολη, επειδή αυτές οι διαταραχές χαρακτηρίζονται από χρόνια αρνητικότητα, που κάνει δύσκολο να βλέπουν το καλό στις καταστάσεις.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτό ισχύει σε όσους έχουν χαμηλότερα επίπεδα αποτελεσματικού ύπνου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Depression and Anxiety.

onmed