Σαβ08192017

Τελευταία ΕνημέρωσηΣαβ, 19 Αυγ 2017 11am

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Υγεια & Διατροφη Υγεια

ΕΟΦ: Επικίνδυνα σκευάσματα κυκλοφορούν στην αγορά

slim proion

Ανακοίνωση για αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας συμπληρώματα διατροφής εξέδωσε ο ΕΟΦ

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το προϊόν «ECOSLIM» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής και προωθείται για τη μείωση του σωματικού βάρους, δεν είναι γνωστοποιημένο στον Οργανισμό και αφορά αγνώστου προέλευσης προϊόν, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας και ως εκ τούτου δυνητικά επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία.

Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ότι η αγορά η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Επιπλέον, ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το προϊόν Kopi Jantan Tradisional Nature Herbs Coffee, που κυκλοφορεί σαν συμπλήρωμα διατροφής στις ΗΠΑ, περιέχει τη μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία Carbodenafil, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Διευκρινίζουμε ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

farmakeutikoskosmos

Τι περιέχουν τα χάπια αδυνατίσματος και τι προκαλούν οι ουσίες τους

Ποιες τροφές βοηθούν να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας

tsigaro tasaki
 
Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον, ακόμη και αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα, η επίδραση της νικοτίνης μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.

Η υγιεινή διατροφή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας.​

Μπρόκολο
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Β5. Το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό. Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερο μπρόκολο για την εξάλειψη της νικοτίνης από τον οργανισμό σας.

Πορτοκάλια
Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα μειώσει το στρες, το οποίο είναι “διακόπτης” επιθυμίας για νικοτίνη από ένα εξαρτημένο άτομο.

Χυμός καρότου
Εάν καπνίζετε, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για τρεις ημέρες. Η νικοτίνη προκαλεί, επίσης, βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων είναι καλός για το δέρμα και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.

Σπανάκι
Το σπανάκι είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την υγεία, διότι δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος.

Ακτινίδια
Αυτό το “θαυματουργό” φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας. Τα ακτινίδια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Όταν καπνίζετε, τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται.

Νερό
Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας

Απίστευτη απόφαση κυβέρνησης για τα εμβόλια. .... Φακέλωμα για όσους τα αρνούνται

syriga

Φαίνεται ότι θα δούμε πολλά ακόμη στην Ελλάδα!

Στο πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των παιδιών, προκειμένου να φοιτήσουν στα ολοήμερα σχολεία, η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει, όπως λέει τον κίνδυνο εμφάνισης του λεγόμενου «αντιεμβολιαστικού κινήματος», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο, θέτει υπό εξέταση το ενδεχόμενο της καταγραφής - φακελώματος της εν λόγω άρνησης εγγράφως, με στόχο την αποθάρρυνση των γονιών.

Εν ολίγοις να δημιουργηθεί λίστα στοχοποίησης όσων γονέων αρνούνται τον εμβολιασμό στα παιδιά τους με εμβόλια που κατά καιρούς έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η υποχρέωση των γονιών που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να το υπογράφουν εγγράφως, και το έντυπο αυτό να επισυνάπτεται αρχικά στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού και εν συνεχεία στον ηλεκτρονικό του φάκελο, ώστε να είναι σε γνώση των γιατρών του δημόσιου συστήματος και του οικογενειακού παιδιάτρου που βρίσκεται υπό θεσμοθέτηση και να επιλαμβάνονται του θέματος.

Πως θα επιλαμβάνονται του θέματος;

Θα υπάρχουν κυρώσεις κατά των γονέων; Μήπως και ποινικές επιπτώσεις;

Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποθαρρύνει τους γονείς που για διάφορους λόγους γυρνάνε την πλάτη στον εμβολιασμό.

«Πρέπει να πείσουμε τους γονείς ότι κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά είναι ο εμβολιασμός των παιδιών τους», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστα Μπαργιώτα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στην Ελλάδα προς το παρόν το φαινόμενο δεν έχει προσλάβει διαστάσεις κινήματος όπως σε άλλες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο, δήλωσε ότι το ζήτημα πρέπει να παρακολουθείται πιο συστηματικά.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τις ενημερωτικές αφίσες που έχει τοποθετήσει σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας ετοιμάζει τηλεοπτικό spot για τα οφέλη του εμβολιασμού.

el.gr

Αναπνευστικοί Ελεγχοι Σπιρομέτρησης στον Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης (31/5, 12/6)

spirometrhsh

Ο Δήμος Ελληνικού—Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο αναπνευστικό έλεγχο σπιρομετρήσεις

- στην Αργυρούπολη 31 Μαΐου 2017 στις 9:00πμ στο χώρο του Α Κ.Α.Π.Η

(Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη 210-9958620)

- στο Ελληνικό 12 Ιουνίου 2017 στις 9:00πμ στο χώρο του Β Κ.Α.Π.Η

(Χρ.Τραπεζούντος 7,Ελληνικό,210-9614324).

Η δράση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του δήμου μας.

¨Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα παραπάνω τηλέφωνα επικοινωνίας.

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Προληπτικός στοματολογικός ελεγχος (24/4 - 25/5)

dendist check

Πρόγραμμα προληπτικού στοματολογικού ελέγχου θα υλοποιηθεί από το τμήμα Προστασίας Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης στα μέλη των Κ.Α.Π.Η του Δήμου μας.

Ο έλεγχος θα γίνει σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και με τον Επίκουρο Καθηγητή Στοματολογίας κ/ο Τόσσιο και τους συνεργάτες του.

Ο έλεγχος θα γίνει:

24/04/17 Α Κ.Α.Π.Η. (ΑΛΕΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 27, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ)

26/04/17 Δ Κ.Α.Π.Η. (ΟΛΥΜΠΙΑΣ 40-42, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ)

27/04/17 Β Κ.Α.Π.Η. (ΧΡ.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ 7, ΕΛΛΗΝΙΚΟ)

12/05/17 Γ Κ.Α.Π.Η (Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 602 & ΙΜΕΡΑΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ)

Για Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα Κ.Α.Π.Η.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τη κοινότητα.