Τρι12112018

Τελευταία ΕνημέρωσηΔευ, 10 Δεκ 2018 8pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Υγεια & Διατροφη Γενικά «Ντου» της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας. ΜΑΤ και τραυματισμοί

«Ντου» της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας. ΜΑΤ και τραυματισμοί

poedin yp ygeias mat
 
Ενταση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ για τους εργαζόμένους με ελαστικές μορφές εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Μία ομάδα εισέβαλε στο κτίριο του Υπουργείου από την είσοδο του πρωτοκόλλου και υπήρξαν εντάσεις με τους αστυνομικούς των ΥΜΕΤ. Λίγα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είπε ότι θα μπουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μέσα.

Στη συνέχεια από την κεντρική είσοδο εισέβαλε άλλη μία ομάδα ατόμων με αποτέλεσμα να υπάρξουν απωθήσεις από τους αστυνομικούς και όπως ισχυρίστηκε μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι. Ο τραυματισμός της δεν ήταν σοβαρό και της παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως 10.000 και πλέον υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις στα νοσοκομεία, στις άλλες υπηρεσίες του ΕΣΥ και στην Πρόνοια, είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

«Είναι αβέβαιη η δουλειά τους, καθ’ ότι η κυβέρνηση επιμένει να συντηρεί την ομηρία τους για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν τους νομιμοποίησε, αλλά ανανέωσε τις συμβάσεις τους έως 31/12/2018 για να βρίσκονται σε εξάρτηση από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση κατασκευάζει ως εχθρό το Ελεγκτικό Συνέδριο και τους δικαστές για να κρύψει τις μεθοδεύσεις της» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της και εκτιμά πως τα νοσοκομεία χωρίς τους συμβασιούχους θα καταρρεύσουν.