Τετ11212018

Τελευταία ΕνημέρωσηΤετ, 21 Νοε 2018 12pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Πολιτισμος & Ψυχαγωγια Πολιτισμος Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ψηλά έχει βάλει η δημοτική αρχή τον πήχη και στον Πολιτισμό - Το νέο Πολιτιστικό Στέκι του Δήμου

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ψηλά έχει βάλει η δημοτική αρχή τον πήχη και στον Πολιτισμό - Το νέο Πολιτιστικό Στέκι του Δήμου

mikis parastasi

Αν υπάρχει κάτι – μεταξύ των πολλών άλλων σημαντικών έργων και δράσεων - που χαρακτηρίζει, ειδικότερα σήμερα, το Ελληνικό - Αργυρούπολη, είναι ο Πολιτισμός, τα Γράμματα και οι Τέχνες.

hpeirotes anoixto

Ο Δήμος τα τέσσερα τελευταία χρόνο, παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτει λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει γίνει πρωτοπόρος και στα θέματα πολιτισμού. Εβαλε ψηλά τον πήχη και στον Πολιτισμό με πολλές ποιοτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα.

Δημιούργησε μια πανδαισία εκδηλώσεων, οι οποίες εκφράζουν πλήθος τάσεων και ρευμάτων στην Τέχνη, που προσφέρονται από καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθηγητές και μαθητές των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου, για να τις απολαύσουν εντελώς δωρεάν μικροί και μεγάλοι δημότες, αλλά και επισκέπτες των γύρω δήμων, και όχι μόνο.

leykada xoroi

Ειδικότερα το φετινό έτος ήταν και εξακολουθεί να είναι γεμάτο εκπλήξεις σε εκτέλεση ενός πολιτιστικού προγράμματος, που περιλάμβανε και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολλές θεατρικές παραστάσεις, ποικίλες χορευτικές δράσεις (μπαλέτο, μοντέρνο χορό, παραδοσιακούς χορούς), πολλές ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις με χορωδίες εντός και εκτός δήμου, ειδικά αφιερώματα σε μεγάλους Ελληνες δημιουργούς, εκθέσεις των εικαστικών τμημάτων του Δήμου, πολλές αξιοσημείωτες εκδηλώσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων και σχολείων του Δήμου, χειμερινες και θερινές προβολές ποιοτικών ταινιών από την Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου κτλ.

afieroma theodor

Βασικός πυλώνας της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών για δημιουργία πυρήνων πολιτισμού στην καρδιά της πόλης, αλλά και στην περιφέρειά της, και η στήριξη του με όσα μέσα διαθέτει, έτσι ώστε όλες οι απανταχού στο δήμο φωλιές καλλιτεχνικής δημιουργίας να είναι πρωτίστως οικονομικά βιώσιμες, για να μπορούν να αναδεικνύουν με τα έργα τους τις αστείρευτες δυνατότητες της πόλης, να δίδουν το καλό παράδειγμα και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις γι' ακόμα περαιτέρω αναβάθμιση του πολιτισμού και των Τεχνών στο πλήρως αναβαθμισμένο πλέον σε όλους τους τομείς Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

to proto mas party

dakis elliniko

Επίσης θα μπορούσε να εξετασθεί η μεσοπρόθεσμη δυνατότητα δημιουργίας στο Ελληνικό - Αργυρούπολη ενός συγκροτημένου και καλά οργανωμένους Πρότυπου Μουσείου Τεχνών, Παράδοσης και Πολιτισμού - μέσω  και της δημιουργίας ενός ειδικού Ταμείου Πολιτισμού για την εξσφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησής του από διάφορες πηγές, εντός και εκτός Ελλάδος- που θα αποτελεί το πολιτιστικό κόσμημα της πόλης, και στο οποίο θα φιλοξούνται, θα εκτίθενται και θα αναδεικνύονται με το πλέον κατάλληλο τρόπο τα έργα των καλλιτεχνών της πόλης κ.α., καθώς και τα διάφορα πάμπολα κειμήλιά των παραδόσεων της, τα οποία θα πλαισιώνονται κατά καιρούς και από θεματικές ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και όχι μόνο..

Επίσης, δημιουργήματα των καλλιτεχών της θα μπορούσαν να αγορασθούν από τον Δήμο και να τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπως έγινε με το σύγχρον γλυπτό-σύνθεση της "Κρίσης". το οποίο είναι τοποθετημένο μπροστά από το Εμπορικό Κέντρο του Δήμου επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης.

Το νέο Πολιτιστικό Στέκι του Δήμου - Ένας μοναδικός πολυχώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας που ήδη ετοιμάζεται 

politistiko steki

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, με εντατικούς ρυθμούς τα συνεργεία του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης ετοιμάζουν ένα ακόμα σημαντικό έργο της διοίκησης του:. Το νέο πολυχώρο πολιτισμού του Δήμου/Στέκι Πολιτισμού, που μέσα από την εκπληκτική του θέα θα έχει αίθουσες χορού ( λάτιν, παραδοσιακοί, ζούμπα κτλ) , παιδικό δωμάτιο δημιουργικής απασχόλησης , Lab room, μουσική σκηνή, βιβλιοθήκη με Wi-Fi , αυτόνομα αποδυτήρια αλλά και χώρο διαλέξεων, ομιλιών και παρουσίασης βιβλίων και έργων τέχνης.

Ο χώρος αυτός που σκοπεύει να φιλοξενήσει τα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου, αλλά και να δώσει βήμα κυρίως στους ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων, ώστε να έχουν το δικό τους στέκι θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο 2018