Πεμ07192018

Τελευταία ΕνημέρωσηΤετ, 18 Ιουλ 2018 10pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Πολιτισμος & Ψυχαγωγια Πολιτισμος Ψηλά ο πήχης του πολιτισμού στο Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης. Μια αξέχαστη παράσταση

Ψηλά ο πήχης του πολιτισμού στο Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης. Μια αξέχαστη παράσταση

petrino kosmos

Μας εκπλήσσει ευχάριστα το γεγονός ότι στο Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης η διοίκηση Κωνσταντάτου, από την αρχή της θητείας της, έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη του πολιτισμού.  

Πλήθος υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, που καλύπτουν όλο των φάσμα των πολιτιστικών δρώμενων (μουσική, τραγούδι, χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, ιστορικές και λαογραφικές εκθέσεις, πολιτιστικές ανταλλαγές με άλλους δήμους, αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες, στήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων Συλλόγων κ.α.) έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και, κυρίως, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών!

Η μοναδική πααράσταση της Γλυκερίας που τραγούδησε για τις χαμένες πατρίδες και η τελευταία εκδήλωση της Κυριακής (24/9) κυριολεκτικά μας κατέπληξαν και μας καθήλωσαν:    

Στο κατάμεστο Πέτρινο Θέατρο της Αργυρούπολης - που είναι καιρός και πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να επεκταθεί - δόθηκε μια Παράσταση ...'Φιλιώ Χαιδεμένου'...Μια Παράσταση, εξαίρετη και μοναδική με ερμηνείες αποκαλυπτικές. Καθηλωτικές !!!

Μια Παράσταση που ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και οι συνεργάτες τους, πρόσφεραν στον κόσμο, που τίμησε  για μια ακόμα φορά με την παρουσία τους  ξεχωριστούς ερμηνευτές, προσφέροντας ταυτόχρονα ό,τι μπορούσε για την βοήθεια των ευπαθών συμπολιτών μας, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου του Δήμου.

Εναν κόσμο, που όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος , προήλθε από την προσφυγιά...που βίωσε τον χαμό , ακόμα και μέσα από διηγήσεις των πατεράδων  των παπούδων  και των γιαγιάδων μας. 

petrino konstantatos

Η Ιστορία διατηρεί πάντα τα δικαιώματά της και είναι έγκλημα ν' αποχρωματίζεται... κι οι διηγήσεις, δεν είναι ένα ακόμα παραμύθι στην ακοή μας. Είναι ένα συνταρακτικό βίωμα κι έχει σημασία να το γνωρίζουν οι νεότερες γενιές συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

Να γνωρίζουν την δόξα , την ζωντάνια και την πολιτιστική ταυτότητα των Ελλήνων της Ανατολής, όπως και τον εφιαλτικό επίλογό τους. 

Μια Παράσταση με την Ελλάδα αποτυπωμένη στις λέξεις μία προς μία... Με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη να ενσαρκώνει μοναδικά την Φιλιώ με τον ιδιαίτερο λόγο και την ανίκητη περηφάνια  και τον Ζαχαρία Καρούνη να ντύνει με την Μουσική και τους στίχους τις όμορφες ξένοιαστες στιγμές της ζωή τους ,μα και το ατέλειωτο παράπονο του χαμού τους.

'ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΕΙ , ΕΛΛΑΔΑ'...ένας ολόκληρος κόσμος, που συνετρίβει μπρός στα μάτια της...Μαζί με κείνο το τριανταφυλλί φόρεμα που δεν πρόλαβε να φορέσει ..... 'Μαμά ... μαμά...'Η ζωή της, η χαρά της ανακατωμένη με λουκουμάδες και ζάχαρη άχνη....

Εκεί, όλα σταμάτησαν , γεμίζοντας τα δωμάτια και τις αυλές με καπνό, στάχτη και αίμα....τ' αλεύρι πίκρισε , το ζυμωμένο ψωμί λάσπωσε στο στόμα. κι η Πόλη κάηκε...

Μια Πόλη που χρόνια τώρα  μας κατοικεί και μας 'δικάζει' ...Μια Πόλη που μας περιμένει... Αλησμόνητοι και μείς για κείνη , ακριβώς όπως αυτή για μας!!! 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της Παράστασης 'Φιλιώ Χαιδεμένου'!!!

Στο επανειδήν !!!