Παρ08232019

Τελευταία ΕνημέρωσηΠαρ, 23 Αυγ 2019 6pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Παραπολιτικο-Δημοτικα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ Εκρυψαν για... μία μέρα στο ΝΑΤΟ τη «μακεδονική γλώσσα» για να ψηφιστεί το πρωτόκολλο

Εκρυψαν για... μία μέρα στο ΝΑΤΟ τη «μακεδονική γλώσσα» για να ψηφιστεί το πρωτόκολλο

zaef standenberg

Με τις λέξεις επιχειρεί να παίξει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση, σήμερα ανήμερα της ημέρας της ψήφισης στη Βουλή του πρωτοκόλλου για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Με τις λέξεις επιχειρεί να παίξει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση «κουρελού», σήμερα ανήμερα της ημέρας της ψήφισης του πρωτοκόλλου για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με όσα αναφέρει ανταποκριτής του πρακτορείου MIA στις Βρυξέλλες, επικαλούμενος πηγή της Βορειατλαντικής Συμμαχίας, η Ελλάδα άσκησε βέτο στη χρήση του όρου «μακεδονική γλώσσα» για... μια μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σκοπιανού πρακτορείου, η ελληνική πλευρά άσκησε ιδιαίτερη πίεση ώστε να μην χρησιμοποιηθεί ο επίμαχος όρος στην ιστοσελίδα... μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, λόγω «της ευαισθησίας της διαδικασίας επικύρωσης του Πρωτοκόλλου Ένταξης της »Μακεδονίας» στη Συμμαχία, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί την Παρασκευή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο, το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιεί τον όρο «μακεδονική γλώσσα» μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη συμφωνία Πρεσπών, ανέφερε ο αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγή της Βορειατλαντικής Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ, λένε οι πηγές, «κάνει τα πάντα για να μην προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από οποιαδήποτε πλευρά και για να μην τεθεί σε κίνδυνο η διαδικασία ένταξης της ‘Μακεδονίας’ στη Συμμαχία».

Ωστόσο, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το ΝΑΤΟ θα επιστρέψει στη συνήθη πρακτική της χρήσης του όρου «μακεδονική γλώσσα», σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη μέχρι τώρα πρακτική, αναφέρει το ΜΙΑ.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη προκλήθηκαν ποικίλες αντιδράσεις στην ΠΓΔΜ, καθώς, για πρώτη φορά, κατά την τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ, η Συμμαχία δεν χρησιμοποίησε τον όρο «μακεδονική γλώσσα» στον ιστότοπό της όπως συνήθιζε ανέκαθεν.