Πεμ06202019

Τελευταία ΕνημέρωσηΠεμ, 20 Ιουν 2019 7pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Νοτιοι δημοι Αλιμου

Θάνατος εργαζομένου Δ. Αλίμου: Καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του Δημάρχου Κονδύλη

dimarxeio alimou

Ότι, ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, απαγόρευσε σε υπαλλήλους του Δήμου Αλίμου να παραστούν στην Εξόδιο Ακολουθία εργαζόμενου-συναδέλφου τους, που σκοτώθηκε πηγαίνοντας στην εργασία του, για να τιμήσουν τη μνήμη του και να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια του θανόντα, καταγγέλλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., σε συνέχει σχετικής καταγγελίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου.

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του Δημάρχου Αλίμου, που έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη μήνιν του Συλλόγου Εργαζομένων, και στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων που στόχο έχει να στείλει το μήνυμα στον Ανδρέα Κονδύλη πώς τέτοιου είδους ενέργειες είναι απορριπτέες, καταδικαστέες και δεν πρόκειται να περάσουν.

Όπως κατήγγειλε με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, ο κ. Κονδύλης απαγόρευσε στους υπαλλήλους και στους συναδέλφους του Αθ. Στρατιώτη, που σκοτώθηκε πηγαίνοντας στην εργασία του, να παραστούν στην Εξόδιο Ακολουθία που θα τελεστεί στις 10:30 σήμερα το πρωί, στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Ο κ. Κονδύλης με αυτόν τον τρόπο δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο του και ασέβεια προς το νεκρό εργαζόμενο. Δεν υπολογίζει τίποτα. Ούτε καν την ανθρώπινη ζωή. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι μόνο η καρέκλα και η επανεκλογή του.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου απάντησε στην αντεργατική αυτή συμπεριφορά και την φασίζουσα νοοτροπία του Δημάρχου Αλίμου προκηρύσσοντας στάση εργασίας για τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Τμήμα Μικροέργων, από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι την λήξη της τέλεσης της Εξόδιου Ακολουθίας και για τις λοιπές υπηρεσίες του Δήμου, από τις 9:30 μέχρι και τη λήξη της τέλεσης της Εξόδιου Ακολουθίας», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Τέλος, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει και συμπαρίσταται στους εργαζόμενους του Δήμου Αλίμου, που θέλησαν να πουν το «τελευταίο αντίο» στον συνάδελφο τους και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντα.

epoli

Στην ΑΚΤΩΡ η μαρίνα Αλίμου περνάει από σήμερα στην ιδιοκτησία της

alimos marina

Η προσφορά της εταιρίας ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ΑΕ υπερίσχυσε στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τη μαρίνα Αλίμου και έτσι η μεγάλη μαρίνα της παραλιακής περνάει από σήμερα στην ιδιοκτησία της. Η ΑΚΤΩΡ πλειοδότησε προσφέροντας συνολικά (μετρητά και εγγυημένη συμμετοχή) 57 εκατομύρια 500 χιλιάδες Ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρία, η απόκτηση της μαρίνας Αλίμου ήταν στόχος προτεραιότητας για την εταιρία η οποία θα αρχίσει τις εργασίες αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης και οι διάφορες άδειες που απαιτούνται.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε από τα 55 εκατομμύρια Ευρώ και οι διαγωνιζόμενοι είχαν δικαίωμα βελτίωσης της τιμής με "βήμα" 500.000 Ευρώ. Έτσι ξεκινώντας από τα 55 εκατ. η ΑΚΤΩΡ και φθάνοντας με αλλεπάλληλες πλειοδοσίες στα 57 εκατομμύρια, τελικά η ΑΚΤΩΡ πλειοδότησε με 57,5 εκατ και οι άλλοι συμμετέχοντες δεν ακολούθησαν με νέα προσφορά.

Στον διαγωνισμό συμμετείχε η Lamda του Ομίλου Λάτση και η ΑΒΙΑΡΕΠΣ η οποία συνδέεται με την αεροπορική Sky Express και την εταιρία handling αεροπορικών εταιριών Swiisport.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη μαρίνα επιτρέπει στη χερσαία ζώνη της, επιφάνειας περίπου 210.000 τ.μ., συνολική δόμηση 18.520 τ.μ. με χρήσεις που αφορούν τη λειτουργία της μαρίνας, χρήσεις αναψυχής και εστίασης, καθώς και αθλητικές και εμπορικές όπως εστιατόρια, ξενοδοχείο, εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο και εμπορικά καταστήματα.

Προβλέπει μάλιστα σε τρεις από τις χερσαίες ζώνες (στο βορειοδυτικό αλλά και στο κεντρικό τμήμα της χερσαίας ζώνης) της συνολικής έκτασης των 210 στρεμμάτων που παραχωρούνται, χρήσεις τουρισμού.

Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων με περίπου 1.200 θέσεις ελλιμενισμού. Η στρατηγική της θέση στη λεγόμενη Αττική Ριβιέρα αλλά και ως μέρος του αστικού ιστού της Αθήνας με εγγύτητα στην υπό ανάπτυξη έκταση του Ελληνικού όπως και η μεγάλη της χερσαία ζώνη της που εκτείνεται σε 210 στρέμματα, αποτελούν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την αξιοποίησή της.

reporter

Δ. Αλίμου: Στο χειρουργείο σε σοβαρή κατάσταση εργαζόμενος στην Καθαριότητα

ekav

Στο Ασκληπιείο Βούλας, σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε εργάτης Καθαριότητας του Δήμου Αλίμου ο οποίος παρασύρθηκε από Ι.Χ.Ε. όχημα, το πρωί της Τρίτης.

Το ατύχημα σημειώθηκε την ώρα που ο 57χρονος πήγαινε στην δουλειά του λίγα μέτρα από το αμαξοστάσιο, όταν ένα τζιπ τον χτύπησε και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε αμέσως και έτσι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Το αποτέλεσμα των εξετάσεων ήταν η άμεση εισαγωγή του δημοτικού υπαλλήλου στο χειρουργείο.

AΛΙΜΟΣ: Μία δυναμική υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

miteloudis giannakopoulos

Ο Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης Δημήτρης Μιτελούδης στον «Αγώνα για τον Άλιμο»

Στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Αγώνας για τον Άλιμο» με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Αλίμου τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο προστέθηκε ο Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης Δημήτρης Μιτελούδης.

Ο Δημήτρης Γ. Μιτελούδης γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη. Η κλίση που είχε στον αθλητισμό και το ταλέντο που ανέπτυξε στην υδατοσφαίριση τον οδήγησαν σε ηλικία 15 χρόνων να πάρει μεταγραφή στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης και να μετακομίσει μόνος του στην Αθήνα. Στη μετέπειτα πορεία του ως αθλητής της υδατοσφαίρισης συμμετείχε στις συνθέσεις των ομάδων Ν.Ο. Πατρών, Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. και ΠΑΟΚ. Από το 2016 μέχρι και σήμερα είναι αθλητής του Υδραϊκού Ν.Ο.

Αγωνίστηκε φορώντας το εθνόσημο περισσότερες από 300 φορές. Χρυσός Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Νέων (2001) στην Κωνσταντινούπολη. Αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων (2000). Χάλκινο μετάλλιο στο FINAWorldLeagueστην Αθήνα (2006). Διακρίσεις με την Εθνική ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2006), στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης (2007) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο (2008).

Συμμετέχει ως ενεργό μέλος στο Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και στο Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Είναι διπλωματούχος προπονητής της υδατοσφαίρισης.

Ο Δ. Γιαννακόπουλος τον καλωσόρισε στον «Αγώνα για τον Άλιμο» και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην προσπάθειά του.

Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά βελτιωμένες προσφορές από τα 3 επενδυτικά σχήματα για τη μαρίνα Αλίμου

alimos marina

Την εγκυρότητα των τριών υποβληθεισών δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στο πλαίσιο των όρων του διαγωνισμού, το Ταμείο καλεί τα επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

ΑΒΙΑΡΕΠΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΣ

ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LAMDA DOGUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ,

να υποβάλλουν βελτιωμένες οικονομικές προσφορές μετέχοντας στην ηλεκτρονική δημοπρασία (e-Auction), η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2019.

Το e-Auction θα αξιοποιηθεί για πρώτη φορά σε διαγωνισμό παραχώρησης, καθώς μέσω αυτής της νέας αυτής στρατηγικής, το ΤΑΙΠΕΔ ενισχύει την διαφάνεια της διαγωνιστικής του διαδικασίας. Ταυτόχρονα δημιουργεί ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών προς όφελος του τελικού εσόδου για το Ελληνικό Δημόσιο.