Τετ01232019

Τελευταία ΕνημέρωσηΤρι, 22 Ιαν 2019 9pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Νεολαια - Εκπαιδευση Νεολαια - Εκπαιδευση Δ.Σ.Α.: Η ανομία στα Πανεπιστήμια εξευτελίζει τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση

Δ.Σ.Α.: Η ανομία στα Πανεπιστήμια εξευτελίζει τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση

amfith foititr

Ανησυχίες για την ανομία που επικρατεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά και σε άλλους πανεπιστημιακούς χώρους, εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ).

Όπως αναφέρει, «η επικράτηση της ανομίας στους χώρους αυτούς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, δεν εξευτελίζει μόνο και απαξιώνει τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά αντιστρατεύεται τον ίδιο τον πυρήνα λειτουργίας μιας συντεταγμένης Πολιτείας.

Οι διάφορες δε καινοφανείς θεωρίες που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα ή ακόμη και στους φοιτητές είναι απαράδεκτες, ξένες προς τον νομικό μας πολιτισμό και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας καλεί τα αρμόδια όργανα του κράτους, τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές «να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντά τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία».