Σαβ10202018

Τελευταία ΕνημέρωσηΣαβ, 20 Οκτ 2018 2pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Νεολαια - Εκπαιδευση Νεολαια - Εκπαιδευση Εξετάσεις σε 4 μαθήματα θα δίνουν από φέτος οι μαθητές της Γ΄Λυκείου

Εξετάσεις σε 4 μαθήματα θα δίνουν από φέτος οι μαθητές της Γ΄Λυκείου

panelladikes

Ήδη από την φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η εξέταση των μαθητών στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (θα συνεξετάζονται σε τρίωρη εξέταση ως κλάδοι του μαθήματος Νέων Ελληνικών), τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τη Βιολογία.

Μάλιστα, οι μαθητές για τα μαθήματα αυτά θα γράφουν υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα μόνο στο α' τετράμηνο, ενώ σε ό,τι αφορά τον βαθμό απολυτηρίου στα τέσσερα αυτά μαθήματα, θα προκύπτει από το μέσο όρο των βαθμών του 1ου τετραμήνου, του 2ου τετραμήνου και της απολυτήριας εξέτασης.

Στα υπόλοιπα μαθήματα της τελευταίας τάξης του λυκείου, εκτός της Φυσικής Αγωγής, προβλέπεται υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα και στο 1ο και στο 2ο τετράμηνο και ο βαθμός του απολυτηρίου θα προκύπτει από το μέσο όρο των βαθμών του 1ου και του 2ου τετραμήνου. Τα παραπάνω ισχύουν και για την Δ' τάξη των εσπερινών λυκείων.

Οι αλλαγές προτείνονται στο πλαίσιο της τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην αξιολόγηση των μαθητών του λυκείου και έχει στόχο να τους αποφορτίσει από το μεγάλο «εξεταστικό βάρος» στις πλάτες τους πριν δώσουν Πανελλαδικές, αλλά και την αύξηση του διδακτικού χρόνου.

Στην τροποποίηση του ΠΔ θα περιλαμβάνεται και η καθιέρωση των Δημιουργικών Εργασιών ως υποχρεωτικές για το λύκειο, καθώς επίσης και αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης στο μάθημα των Αρχαίων της Γενικής Παιδείας στη Β' λυκείου.

newsnonw