Τετ11212018

Τελευταία ΕνημέρωσηΤετ, 21 Νοε 2018 12pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κοινωνικα Γενικά Συγκλονίζει το ημερολόγιο του 15χρονου αυτόχειρα στην Αργυρούπολη: Μερικές φορές η ζωή μου είναι κόλαση. Δήλωση Οικογένειας Βαγ. Γιακουμάκη

Συγκλονίζει το ημερολόγιο του 15χρονου αυτόχειρα στην Αργυρούπολη: Μερικές φορές η ζωή μου είναι κόλαση. Δήλωση Οικογένειας Βαγ. Γιακουμάκη

15xronoautoktonia2018

Συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό για τα όσα βίωνε ο 15χρονος αυτόχειρας της Αργυρούπολης είναι το προσωπικό ημερολόγιο του μαθητή. Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο 15χρονος αποτυπώνει στο όσα βίωνε από συμμαθητές και φίλους.

Στοιχεία αρκετά διαφωτιστικά για να μπορέσουν οι αρχές να ξετυλίξουν και να βρουν την άκρη του νήματος αυτής της τραγικής υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στις σελίδες, αποτυπώνει τις ατέλειωτες σκέψεις του, τα συναισθήματα του, τα άγχη του, τους προβληματισμούς του και το bullying που δέχονταν. Τις πρώτες του προτάσεις τις γράφει αρχές Ιουνίου και ακολουθεί ένα μεγάλο διάστημα που δεν κρατάει σημειώσεις στο ημερολόγιο, καθώς δεν υπήρχαν, όπως λέει, υβριστικές επιθέσεις και σχόλια.

Επανέρχεται στις 6 Ιουλίου, όπου αναφέρεται σε ένα σοβαρό επεισόδιο με ξυλοδαρμό σε βάρος του, το οποίο ίσως τάραξε τον ψυχικό του κόσμο και σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα που ακολούθησαν το επόμενο διήμερο, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο νεαρός έμοιαζε να αισθάνεται απομονωμένος από την κοινωνία, ενώ ανέφερε ότι ορισμένες φορές η ζωή του ήταν «κόλαση».

Ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, φίλοι και συμμαθητές του 14χρονου.

Οικογένεια Βαγγέλη Γιακουμάκη: Η ατιμωρησία γεννά νέα θύματα bullying

Μνήμες από τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον Φεβρουάριο του 2015, ξύπνησε η αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη.

Η οικογένεια του νεαρού φοιτητή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων, έκανε μία δήλωση, την οποία φιλοξένησε η εφημερίδα «Έθνος», τονίζοντας ότι η ατιμωρησία γεννά νέα θύματα bullying.

Αναλυτικά η δήλωση της οικογένειας αναφέρει: «Αυτό που περνούν σήμερα οι γονείς του άτυχου αυτού παιδιού από την Αργυρούπολη, το βιώσαμε -και εξακολουθούμε να το βιώνουμε- με τον ίδιο τραγικό τρόπο και εμείς. Μπορούμε να τους καταλάβουμε όσο κανείς.

Τριάμισι χρόνια μετά το χαμό του Βαγγέλη μας ακόμα περιμένουμε δικαίωση. Τόσο καιρό μετά και ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε καν την ημερομηνία της δίκης. Η ατιμωρησία ενός θα δημιουργήσει χίλιους ακόμα θύτες.

Παρά τη μεγάλη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με αφορμή το χαμό του Βαγγέλη και παρά τη δημιουργία νέου νόμου που προβλέπει ποινές για αυτού του είδους τα αδικήματα, βλέπουμε δυστυχώς ότι τα κρούσματα δεν σταματούν. Καλούμε την πολιτεία να δώσει ένα τέλος στην ατιμωρησία αυτών που κάνουν bullying στα παιδιά μας».