Δευ06252018

Τελευταία ΕνημέρωσηΔευ, 25 Ιουν 2018 2pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Καταναλωτες Γενικα Δύο νέοι πεζόδρομοι από Δευτέρα (6/7) στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

Δύο νέοι πεζόδρομοι από Δευτέρα (6/7) στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

dimarxeio athinas

Στους πεζούς αποδίδει ο δήμος Αθηναίων από αύριο Δευτέρα 8 Μαΐου, δύο ακόμα δρόμους στο πλαίσιο της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.

Πρόκειται για τις οδούς Αγάθωνος και Καρόρη (μέχρι την οδό Βορέου) που μετά τις οδούς Βύσσης και Καϊρη γίνονται πραγματικοί πεζόδρομοι, ενώ έως σήμερα ήταν πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά.

Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από Δευτέρα 8 Μαΐου δεν θα μπορούν πλέον να στρίβουν αριστερά από την οδό Βορέου προς τις οδούς Καρόρη και Αγάθωνος (οι οδοί με πράσινη σκίαση στον επισυναπτόμενο χάρτη).

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση των οχημάτων προς την οδό Αθηνάς, επιτρέπεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως, Καραγιώργη Σερβίας και Σοφοκλέους.

Η εξέλιξη των θεσμοθετημένων, εδώ και πολλά χρόνια, πεζόδρομων σε πραγματικούς πεζόδρομους, είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων, με στόχο τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, την τροφοδοσία των καταστημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι.

Σημειώνεται ότι οι έως τώρα πεζοδρομήσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των πολιτών, των επιχειρηματιών και εμπόρων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και των επισκεπτών.