Τρι12112018

Τελευταία ΕνημέρωσηΔευ, 10 Δεκ 2018 8pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Αοκνη και συνεχής δράση καθαρισμού των φρεατίων όμβριων, απολύμανσης και μυοκτονίας

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Αοκνη και συνεχής δράση καθαρισμού των φρεατίων όμβριων, απολύμανσης και μυοκτονίας

featia kathar 2

Ποτέ άλλοτε στον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν είχε γίνει τέτοια άοκνη και συνεχής προσπάθεια της δημοτικής του αρχής για τον προληπτικό καθαρισμό των χιλιάδων φρεατίων των όμβρων υδάτων της πόλης.  

Ηδη από το 2016 έχει γίνει ο πλήρης καθαρισμός όλου του ορεινού τμήματος της Αργυρούπολης, περιλαμβάνοντας την Λεωφ. Κύπρου, Λεωφ. Αργυρουπόλεως μέχρι τον περιαστικό δρόμο στις παρυφές του Υμηττού από τα όρια Ηλιούπολης έως εκείνα της Γλυφάδας, δημιουργώντας έτσι την απαιτούμενη θωράκιση από τα νερά της βροχής που κατεβαίνουν από τις πλαγιές του βουνού.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε προληπτικός καθαρισμός 2.500 φρεατίων όμβριων υδάτων στο σύνολο του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, ανάλογος δε είναι και ο προγραμματισμένος συνεχής καθαρισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση πιθανόν πλημμυρικών φαινομένων.

Μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017 έχουν ολοκληρωθεί, ή βρίσκονται σε εξέλιξη, οι σχετικές προληπτικές δράσεις στην Λεωφ. Ιασωνίδου, στην Λεωφ. Μαρ. Γερουλάνου, στην οδ. Κωνσταντινουπόλεως και σε άλλους κεντρικούς συλλεκτήριους αγωγούς των όμβριων υδάτων.

Όπως πληροφορούμαστε, πραγματοποιούνται παράλληλα στοχευμένα όλα τα αιτήματα Δημοτών καθαρισμού φρεατίων, καθώς και των δρόμων που για πρώτη φορά φιλοξενούν λαϊκές αγορές.

Είναι δε αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι σε…. 1.200 φρεάτια έχει ήδη πραγματοποιηθεί πλήρης απολύμανση και μυοκτονία.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Β. Κρητικός: «Στόχος των υπηρεσιών μας είναι μέσα στο 2018 να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, σχεδόν του συνόλου των φρεατίων της Πόλης μας, με προτεραιότητα την επικινδυνότητα και τις ανάγκες που εκάστοτε προκύπτουν».

featia kathar 1

Τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης και κοπιώδους δράσης είναι ήδη εμφανή, καθότι στον Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης δεν παρατηρήθηκαν - όπως σε άλλους όμορους κ.α δήμους - πλημμυρικά περιστατικά, παρά τους πρωτοφανείς μεγάλους όγκους καταιγιστικής βροχής που δέχθηκε από τα πρόσφατα εξαιρετικά έντονα καιρικά φαινόμενα!