Σαβ02242018

Τελευταία ΕνημέρωσηΣαβ, 24 Φεβ 2018 7pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα

Μια πολύβουη ζεστή αγκαλιά τα Κούλουμα του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης

koyloyma kosmos

Την Καθαροδευτέρα ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι εορταστικές εκδηλώσεις των Απόκρεω στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Με το πολύ μεγάλο σαρακοστιανό τραπέζι και γλέντι της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου 2018, στο κλειστό γήπεδο "Αργοναύτες" στην οδ. Τριπόλεως, έπεσε η αυλαία για τις φετινές πλούσιες σε ενδιαφέρον αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ελληνικου-Αργυρούπολης.

Πλήθος κόσμου, εκατοντάδες παρέες και οικογένειες βγήκαν από το σπίτι τους, όλοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά , μοιράστηκαν ευχές για καλή σαρακοστή, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και της Διοίκησής του. Στο κλειστό γήπεδο επικράτησε το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα πολλοί να αναγκαστούν να καθίσουν και στις κερκίδες του σταδίου!

koyloyma edesmata

Οι δημότες και κάτοικοι πετάξουν μακριά όλες τις έγνοιες του χειμώνα, γεύτηκαν τα πολλά παραδοσιακά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας, που ο εορτασμός της συμβολίζει την πνευματική και σωματική κάθαρση πριν από την κατάνυξη της Σαρακοστής, και, παράλληλα, χόρεψαν και τραγούδησαν με ζωντανή μουσική.

koyloyma xoros

Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αυτό γεμίζει τους διοργανωτές με χαρά, ικανοποίηση αλλά και ευθύνες, για να προσφέρουν και την επόμενη χρονιά, τις ίδιες ή και ακόμα καλύτερες συνθήκες στους συμμετέχοντες, που τίμησαν το Δήμο και ανταποκρίθηκαν με τον πλέον  εντυπωσιακό τρόπο στο κάλεσμα της Διοίκησής του.

koyloyma ethel

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί, ότι για μια ακόμη φορά το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης έδωσε το δυναμικό παρών του στη μεγάλη αυτή εορταστική εκδήλωση και για το λόγο αυτό τους αξίζουν πάλι συγχαρητήρια.

Τους πολιτικούς αρχηγούς για το Ελληνικό ενημέρωσε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Παρέδωσε αναλυτικό φάκελο με τις διεκδικήσεις

konstantatos fonto aerolodr
 
Τόνισε ότι ο δήμος έχει κεντρικό ρόλο στην διαδικασία της νέας ανάπτυξης - Σχεδόν το 90% της έκτασης της νέας επένδυσης βρίσκεται εντός των διοικητικών και χωροταξικών ορίων του Δήμου. 
 
Για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με την επένδυση του “Ελληνικού” που θα πραγματοποιηθεί στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ο δήμαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος, ενώ τους παρέδωσε αναλυτικό φάκελο με τις διεκδικήσεις - θέσεις της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Κωνσταντάτος συνάντησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη

Στην διάρκεια των συναντήσεων, ο δήμαρχος τόνισε στους αρχηγούς, ότι ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει κεντρικό ρόλο στην διαδικασία της νέας ανάπτυξης. Σχεδόν το 90% της έκτασης της νέας επένδυσης βρίσκεται εντός των διοικητικών και χωροταξικών ορίων του Δήμου.  
 
Επιπλέον η συγκρότηση ενός νέου πόλου, με μικτές χρήσεις (εμπόριο, κατοικία, αναψυχή), η δημιουργία του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα πάρκου στην Αττική και ενός από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, καθώς και η ανάδειξη με νέες χρήσεις του παράκτιου μετώπου θα οδηγήσουν σε δομικές αλλαγές τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Ο δήμαρχος σημείωσε απευθυνόμενος στους αρχηγούς των κομμάτων, ότι ο δήμος έχει ήδη επεξεργαστεί και διαθέτει εμπεριστατωμένες και επιστημονικές θέσεις και προτάσεις στα θέματα που έχουν να κάνουν με την γενικότερη διαχείριση των περιοχών της επένδυσης που εντάσσονται στο Δήμο, στα πολεοδομικά ζητήματα που τίθενται, στα θέματα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του που βρίσκονται μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού, στο ζήτημα των κοινόχρηστων χώρων, στα θέματα ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας κ.α.

Στο περιθώριο των συναντήσεων ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε: 

“Τις διεκδικήσεις του Δήμου μας, που έγκαιρα καταθέσαμε σε όλα τα αρμόδια υπουργεία, οφείλει η Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή υλοποίηση της επένδυσης και την ανάπτυξη της έκτασης, προφυλάσσοντας όμως παράλληλα τα συμφέροντα των δημοτών μας και εξασφαλίζοντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη υπέρ της τοπικής μας κοινωνίας. 

Η ομαλή λειτουργία του δήμου εξαρτάται αποκλειστικά, από την ταχύτητα που θα επιδείξει η κυβέρνηση στην επίλυση των προβλημάτων που της έχουμε καταθέσει. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο στις συζητήσεις μας με τα αρμόδια υπουργεία, αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει."

EΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Πολύ κόσμος στην κοπή της πίτας του «Κινήματος Αλλαγής»

kinim all pita 3

Την Κυριακή (11/2), στην κατάμεστη από κόσμο μεγάλη αίθουσα του Α’ ΚΑΠΗ Ελληνικού - Αργυρούπολης,  αλλά και εκτός αυτής,  σε μία ζεστή, όσο και ενθουσιώδη, ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τοπική γιορτή κοπής της πίτας του «Κινήματος Αλλαγής».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο πρώην Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Τσαρπαλής, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Κρητικός, Γιώργος Σαραφίδης και Χαρά Λαμπρινού,ο π. αντιδήμαρχος Αλίμου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο π. περιφερειακός σύμβουλος, Χάρης Πασβαντίδης, καθώς και πλήθος τοπικών στελεχών του "Κινήματος Αλλαγής".

kinim all pita 2

Την έναρξη της εορταστικής εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ελληνικού - Αργυρούπολης και πρ. Δήμαρχος, Γιάννης Τσαρπαλής, ο οποίος, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αθρόα παρουσία του κόσμου και την άρτια οργάνωση της γιορτής, τόνισε ότι τα στελέχη και οι φίλοι του «Κινήματος Αλλαγής» αφήνουν πλέον πίσω την εσωστρέφεια και την μιζέρια και ξεκινούν με ενθουσιασμό σε μια συνεχώς ανοδική πορεία το δρόμο της αλλαγής.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, υπογράμμισε, ότι σήμερα παρά ποτέ η χώρα έχει ανάγκη για ενότητα και σοβαρότητα του πολιτικού κόσμου, ώστε με ένα καλά δομημένο πρόγραμμα και υλοποιήσιμους αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους να βγει επιτέλους ο τόπος μας από τη μακροχρόνια κρίση και να προχωρήσει μπροστά.

Ο πρ. υπουργός Γιάννης Ραγκούσης εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του για τη μεγάλη συμμετοχή, του κόσμου, τονίζοντας ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα το "Κίνημα Αλλαγής", μετά τις εσωκομματικές εκλογές του, καταγράφει δημοσκοπικά μια συνεχώς ανοδική πορεία, και αυτό αντανακλάται στο πλήθος  του κόσμου που γεμίζει κάθε φορά τις αίθουσες των εκδηλώσεών του, απανταχού της Ελλάδας, όπως έγινε και στο Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαραφίδης υπογράμμισε ότι «εμείς στον Δήμο δουλεύουμε αποτελεσματικά και προσφέρουμε καθημερινά σημαντικό έργο για το καλό των συμπολιτών μας και της περιοχής μας. Και αυτό, ανεξάρτητα από την όποια κομματική λειτουργία μας, έχοντας αφήσει σπίτι μας την κομματική μας ταυτότητα. Ενωμένοι όλοι, σε ένα σώμα με μία ψυχή, προχωράμε μπροστά τον Δήμο μας, υπηρετώντας άοκνα τον τόπο και την πατρίδα μας με πρόγραμμα και φιλόδοξους στόχους, τους οποίους υλοποιούμε συνεχώς».

kinim all pita 1

Ακολούθησε η κοπή της πίτας, η ανταλαγγή ευχών, ενώ τα τοπικά στελέχη και φίλοι του Κινήματος ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη μεγάλη εκδήλωσηος του Κινήματος, που ήδη προετοιμάζεται, αγνοώντας κάποιους μεμονωμένους και ξεχασμένους  κομματικούς ηγετίσκους που, ενώ δεν εκφράζουν κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό τους, εμφανίσθηκαν ξαφνικά από το πουθενά αναζητώντας μάταια, όπως ειπώθηκε, ρόλους και προοπτικές, ενόψει μάλιστα και των προσεχών δημοτικών εκλογών!!

EΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: "Αναιμική" η εκδήλωση κοπής της Πίτας της παράταξης Κορτζίδη

kortz pit 2018

Με την παρουσία ελαχίστων μόνο ατόμων - γεγονός που προκάλεσε εντύπωση - πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (4/2) η κοπή της πίτας της παράταξης Κορτζίδη στα γραφεία της, κάτω από τη φωτογραφία του ..... Τσε Γκεβάρα, παρουσία εκπροσώπων κάποιων συλλογικοτήτων.

Ο κ. Χρήστος Κορτζίδης αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στην πορεία της παράταξης και ενημέρωσε ότι το επόμενο τρίμηνο θα συζητηθούν οι στόχοι και η τακτική για τις επόμενες δημοτικές εκλογές και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η ανανέωση του έμψυχου δυναμικού της.

Ενημέρωσε επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Ελληνικό και την κατάθεση υπομνήματος αντιρρήσεων στο ΣτΕ..

kortz pit 2018 2

Οι φωτο, από την σχετική δημοσίευση της παράταξης 

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Βραβεύσεις Εθελοντών Δασοπροστασίας και κοπή Βασιλόπιτας 2018 - Μία όμορφη γιορτή

 ETHEL PITA1

Σε μια ιδιαίτερη βραδιά η οικογένεια των Εθελοντών Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης την Κυριακή 28 Ιανουαρίου τίμησε όσους της συμπαραστάθηκαν στην επιτυχημένη πορεία της, καθώς και τους Εθελοντές της Ομάδας που συμμετείχαν στην αντιπυρική περίοδο 2017.

Το οικογενειακό κλίμα της Ομάδας και η αναδρομή στην πορεία από την δημιουργία της το καλοκαίρι του 2015 έως σήμερα γέμισε την ατμόσφαιρα με συγκίνηση και έδωσε τα εχέγγυα για το μέλλον.

ETHEL PITA2

Στα τιμώμενα πρόσωπα ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πύραρχος Φώτης Δημαρέσης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου επί 35 χρόνια Μιχάλης Πεσιρίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος Δημοτικής Αστυνομίας Λάζαρος Τογρίδης και η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κα. Ασπασία Καραμάνου.

ETHEL PITA4

Τις ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη και καταξίωση της Εθελοντικής Ομάδας στη συνείδηση των κατοίκων της Πόλης εξέφρασε ο επικεφαλής της ΕΟΔΠΕΑ και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός.

Ακολούθησε η κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας, όπως το έθιμο προβλέπει, αναδεικνύοντας τέσσερις τυχερούς για τη νέα χρονιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

 • ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος
 • Διοικητής του 8ου Π.Σ. Πύραρχος Φώτης Δημαρέσης, με αντιπροσωπεία του Σταθμού.
 • η Αναπλ. Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Δρ. Ασπασία Καραμάνου
 • ο Διοικητής Ασφαλείας Α.Τ. Αργυρούπολης Ιωάννης Δανίλης
 • η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαχείρισης Καταστροφών Ξένια Γεωργιάδου
 • η Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Χαρίκλεια Λαμπρινού
 • ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ευάγγελος Νικοθώδης
 • ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας Γεώργιος Σαραφίδης
 • ο Δημοτικός Σύμβουλος και Εντεταλμένος Δημοτικής Αστυνομίας Λάζαρος Τογρίδης
 • η Δημοτική Σύμβουλος & Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Ειρήνη Στελλάκη
 • ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Αντώνης Αντωνόπουλος
 • ο Διευθυντής Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Παρούσης
 • ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Πεσιρίδης
 • ο Προϊστάμενος Γραφείου Κίνησης Ιωάννης Αυγόπουλος
 • ο Αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας Δήμου Γλυφάδας και Πρόεδρος των Εθελοντών Δασοπροστασίας Γλυφάδας Στέλιος Θεοδοσόπουλος
 • ο Αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
 • ο Υπεύθυνος Γραφείου Εθελοντών Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Ιωάννης Δεκαβάλλας
 • η Εθελόντρια Σαμαρείτισσα, Εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αναστασία Βλαχοπούλου
 • η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ηλιούπολης, (αντιπροσωπεία)
 • η Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα, (αντιπροσωπεία)
 • ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» Νίκος Κιούσης
 • ο Υπεύθυνος Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιωάννης Σουβατζής
 • ο Πρόεδρος Συλλόγου Ευγηριωτών Λευκάδας Τρύφωνας Ζαχαρόπουλος
 • από τον ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ ο Γιώργος Αδαμόπουλος

και πολλοί άλλοι φίλοι της Ομάδας που συνέδραμαν ποικιλοτρόπως για την επίτευξη των στόχων μας.

ETHEL PITA3

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την άψογη οργάνωση και επιτυχία της τόσο ζεστής γιορτής, στους συντονιστές Χρήστο Κανελλίδη και Σπύρο Μανίκα και σε όλη την Οργανωτική Επιτροπή για την πολύτιμη συμβολή της.

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσής μας.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΛΥΒΑΣ

MOBILE THERAPY (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ)

ΓΚΙΝΤΣΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ)

ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΣΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ «ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΥΜΗΣ ΝΙΝΕΛΗ

AVRA CATERING

ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ «SUCRE»

ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ «ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ»

ΧΑΥΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΘΟΚΗΠΙΟ»

BOSS CATERING

COVER SYSTEM APPLICATION

ΚΑΤΣΩΝΗΣ ΚΑΒΑ

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ

«ΜΥΛΩΝΑΣ» ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ

ΓΙΑΤΣΙΟΣ ΤΑΣΟΣ