Τρι11122019

Τελευταία ΕνημέρωσηΔευ, 11 Νοε 2019 10pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα

Παραστάτης στην παρέλαση στο Ελληνικό αριστούχος 17χρονος μαθητής από το Μπαγκλαντές

elliniko parelasi afganos

Ήταν μόλις 15 ετών όταν έκανε ολομόναχος και με τα πόδια το ταξίδι της ζωής του προς την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Έφθασε σε μια άγνωστη χώρα που δεν γνώριζε ούτε λέξη από τη γλώσσα.

Βρήκε καταφύγιο και στήριξη στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» και σε δύο χρόνια έγινε ο μαθητής με τους καλύτερους βαθμούς στο ελληνικό σχολείο.

Ο νεαρός Hasanu Zzaman από το μακρινό Μπαγκλαντές παρέλασε σήμερα με υπερηφάνεια δίπλα στην ελληνική σημαία αποσπώντας το χειροκρότημα όλων όσοι βρέθηκαν στην παρέλαση, στο Ελληνικό.

«Είμαι τόσο χαρούμενος και πολύ υπερήφανος που είμαι σήμερα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», λέει ο μαθητής από το Μπαγκλαντές που κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη του.

Ο Hasanu έμαθε άπταιστα ελληνικά στο «Κέντρο Εκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου», που λειτουργεί η «Αποστολή» στο κέντρο της Αθήνας.

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα να μιλάω καθόλου τη γλώσσα. Σήμερα θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και την «Αποστολή» που με βοηθούν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Θέλω να παραμείνω εδώ στην Ελλάδα και να σπουδάσω προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών», δήλωσε.

madata

Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: «Πήρε στην πλάτη του» το Ελληνικό και δικαιώθηκε

konstantatos aerodromio

Επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για το έργο του και τις δράσεις του, ανεξάρτητα από κόμματα, ή από άλλες περιχαρακώσεις και ιδεοληψίες.

Επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που μπορεί με σχέδιο, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά να εξασφαλίζει και να αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο πόρο για την ανάπτυξη της πόλης του και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνδημοτών του.

Επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που καταλαβαίνουν οι συμπολίτες του πως νοιάζεται γι αυτούς, πως λειτουργεί στην πράξη περισσότερο ως δημόσιος λειτουργός και υπηρέτης των αναγκών και συμφερόντων τους, παρά ως άρχοντας της πόλης.

Επιτυχημένος δήμαρχος, είναι αυτός που κάνει τα λόγια του πράξη, υλοποιεί με συνέπεια το προεκλογικό πρόγραμμά του που ενέκριναν οι πολίτες και αποδίδει το έργο αυτό - με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα - ως κέρδος στους συνδημότες του.

Επιτυχημένος δήμαρχος, είναι αυτός που κατορθώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναγεννήσει έναν τελματωμένο-απαξιωμένο δήμο που παρέλαβε και να τον καταστήσει λειτουργικό, σύγχρονο, καθαρό, πολυβραβευμένο πρότυπο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης

konsta brabeysi parko

Τέλος, επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που οραματίζεται και παλεύει με πείσμα για την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, τα οποία θα φέρουν στην πόλη επενδύσεις, θα μειώσουν την ανεργία, θα εξασφαλίσουν σημαντικά έσοδα για τον Δήμο - τον φτωχότερο σήμερα των νοτίων προαστίων - προς όφελος των πολιτών και θα τον καταστήσουν κέντρο ενδιαφέροντος, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός συνόρων.

Κατά κοινή ομολογία , όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ταιριάζουν απόλυτα στον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, ή απλά «Γιάννη», όπως πλέον τον αποκαλεί με αγάπη η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών του.

Ο άοκνος μοναχικός αγώνας του για το Ελληνικό 

Ο «Γιάννης» είχε εξ’ αρχής ταχθεί υπέρ της εμβληματικής επένδυσης του Μητροπολιτικού Πόλου – Πάρκου Ελληνικού, διότι οι εναλλακτικές προτάσεις, ειδικά την περίοδο των παχιών αγελάδων, όταν υπήρχαν χρήματα, ήταν μεν ρομαντικές και όμορφες, αλλά εντελώς ανεφάρμοστες.

Εδώ λοιπόν και χρόνια, αποφάσισε να πάλεψε μόνος, με κάθε λογής «θεούς και δαίμονες» και να «πάρει το θέμα στην πλάτη του», ώστε και η εμβληματική επένδυση να πραγματοποιηθεί, αλλά  το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, να διασφαλισθούν όλα τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του Δήμου  έναντι των όψιμων σφετεριστών του.

Τα συμφέροντα και δικαιώματα του Δήμου πάνω απ' όλα

konstant vima gia elliniko

«Πολέμησα προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς πισωγυρίσματα, όχι δίνοντας γη και ύδωρ στους επενδυτές, αλλά θέτοντας προϋποθέσεις και όρους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ανεξάρτητα εάν είχαμε, ή έχουμε βρει ευήκοα ώτα, είτε στην κυβέρνηση, είτε στους επενδυτές σε αυτά που ζητάμε, δεν θα δεχθούμε καμία έκπτωση στα αναφαίρετα και αυτονόητα αυτοδιοικητικά μας δικαιώματα.

H κοινωνία μας είναι έτοιμη να σταθεί δίπλα στη δημοτική αρχή και να υπερασπιστεί τα αναμφισβήτητα δικαιώματά μας. Άλλωστε, χωρίς τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας καμία επένδυση δεν μπορεί να “ευδοκιμήσει”.

Το Ελληνικό ήταν και είναι η πατρογονική μας γη» τόνιζε συνεχώς στις ομιλίες, συνεντεύξεις, παρεμβάσεις του κ.α. ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

 Δικαίωσή των προσπαθειών του

Τώρα, μετά από χρόνια προσωπικών και σκληρών αγώνων του προς κάθε κατεύθυνση, ήρθε επιτέλους η δικαίωσή των προσπαθειών του.

konstant adonis

Μετά από συνάντηση που είχε την τρέχουσα εβδομάδα με τον πρωθυπουργό και, στη συνέχεια, με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, υπήρξε δημόσια δέσμευση του υπουργού, ότι αποδίδονται κατά κυριότητα, ΟΛΟΙ οι Κοινόχρηστοι, Κοινωφελείς και Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας χώροι εντός της “Επένδυσης του Ελληνικού” στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης!

Τριακόσια στρέμματα κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων περιέρχονται στην χρήση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για μεγάλα έργα υποδομής του.

Το ίδιο θα γίνει και με τον Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπου και αυτό το έλυσε και σύντομα ο πρωθυπουργός θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

konstant ypoyrgoi elliniko

Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία, ούτε αυτονόητη. Εδώ και πολύ καιρό, έγινε μια τεράστια παρασκηνιακή δουλειά στα υπουργεία, με όλους τους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς προκειμένου να υπάρξει το συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα.

Υπάρχει κάποιος ακόμη δρόμος να διανυθεί, αλλά όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν.

Διαψεύονται οι «Κασσάνδρες»

Ετσι, διαψεύονται πανηγυρικά και όλες οι «Κασσάνδρες», τόσο στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, όσο και σε γειτονικούς δήμους, που διέδιδαν χαιρέκακα, ότι ο Δήμος χάνει όλους αυτούς τους χώρους και τους παίρνει ο επενδυτής.

Μάλλον δείχνουν να είναι αφελείς, μιας και ίσως δεν γνωρίζουν, ούτε καταλαβαίνουν ακόμη, τι σημαίνει να διαπραγματεύεται κάποιος με έναν τέτοιον Δήμαρχο και μάλιστα ...... Κεφαλλονίτη Ι

Τυχερό λοιπόν το Ελληνικό-Αργυρούπολη που έχει αναδείξει πανηγυρικά Δήμαρχο για δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις  τον «Γιάννη», αυτόν τον επιτυχημένο τοπικό άρχοντα, τον, οποίο, είναι περισσότερο από σίγουρο πως. θα τον διατηρήσει στο αξίωμά του για πολλά χρόνια ακόμη.

konst elliniko proekl sygk2

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Απίστευτο! Πολίτης κάλεσε την Αστυνομία, για τα συνεργεία του Δήμου.. που καθαρίζουν την πόλη!

kritikos togridis alimou

Οι κ.κ. Β. Κρητικός και Λ.Τογρίδης

Απίστευτο κι όμως... “Ελληνικού – Αργυρούπολης”...

Tι εννοούμε. Πολίτης κάλεσε την Αστυνομία, σήμερα το πρωί, προκειμένου να καταγγείλει πως, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης.... εκτελεί εργασίες υγιεινής και ασφάλειας - αφαίρεση αφισών, πανό και απορριμμάτων από κεντρικούς δρόμους και νησίδες των πόλεων - με το “αιτιολογικό” της μη “σωστής ώρας”...

Έτσι, περιπολικό κατέφτασε σε σημείο καθαρισμού, με τους αστυνομικούς να ζητούν εξηγήσεις – ως όφειλαν – για την διαδικασία.

Τη γνωστοποίηση την έκανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Βασίλης Κρητικός, παρών στην επιχείρηση, μαζί με υπαλλήλους των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Δημοτικής Αστυνομίας.

Σε προσωπική του ανάρτηση έγγραψε τα εξής:

"Καλή Κυριακή.

Ευχαριστούμε την κάτοικο που μας έφερε την αστυνομία.... επειδή καθαρίζουμε την Πόλη μας!

Καθαρίσαμε την Αλίμου από πανό, λάβαρα και σκουπίδια στην νησίδα και τα πεζοδρόμια.

Καθαρίζουμε το πρωί...μας φωνάζουν αυτές οι δουλειές γίνονται βράδυ.

Καθαρίζουμε βράδυ κοντεύουμε να σκοτωθούμε.....από τους "πιλότους" της ασφάλτου.

Αντέχουμε όμως για το καλό των πολλών.

Συνεχίζουμε την έντονη δράση μας απο τα συνεργεία Πρασίνου - Καθαριότητας και την Δημοτική Αστυνομία.

Σήμερα Κυριακή τελειώνοντας την Αλίμου συνεχίζουμε στην Γρηγορίου Λαμπράκη και την Παπαναστασίου στο 3ο Δημοτικό Αργυρούπολης"

Απίστευτο κι όμως... “Ελληνικού – Αργυρούπολης, λοιπόν...

Eκδήλωση στο HILTON: Με έμπνευση από και για την Αθήνα η ιδιαίτερη πρόταση Mohegan-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για Ελληνικό

ellhniko sxedio mohegan

Το κεντρικό οικοδόμημα του έργου είναι διαφανές και το σχήμα του είναι εμπνευσμένο σπό το περίγραμμα των Καρυάτιδων!

Την πρότασή της για το Integrated Casino Resort του Ελληνικού, με την επωνυμία Ιnspire Athens παρουσίασε η Mohegan Gaming & Entertainment (η οποία συνεργάζεται με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το σκοπό αυτό) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MGΕ, ελληνοαμερικανός Μάριο Κοντομέρκος, σημείωσε ότι θα είναι ένα «κολοσσιαίο» project το οποίο θα φέρει 7000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας ενώ υπολογίζει να αυξήσει την τουριστική κίνηση στην Αθήνα κατά 10%.

Παράλληλα όμως σημείωσε ότι το project της MGE διαμορφώνει μια «λεπτή ισορροπία για τα πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο όπως η Ελλάδα». Η πρόταση της MGE στο αρχιτεκτονικό κομμάτι είναι εμπνευσμένη από την κλασική Αθήνα και τα μνημεία του Παρθενώνα συνδυάζοντας όμως και σύγχρονα στοιχεία της πόλης. Η πρόταση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην «ελληνικότητα» του έργου όπως επίσης και στην υποστήριξη που έχει από σημαίνοντα στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Δεν ήταν τυχαία η παρουσία στο Hilton του ελληνοαμερικανού πρώην επιτελάρχη του Λευκού Οίκου Ραινς Πρίμπους ο οποίος σημείωσε ότι το project της ΜGE θα έχει τεράστιο αντίκτυπο για την Ελλάδα και το μέλλον της ενώ κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εμπιστευθούν την MGΕ αλλά και την φυλή των Μοϊκανών από την οποία προέρχεται.

Το εμβληματικό σχέδιο του κτιρίου είναι μια δημιουργία του διεθνούς αρχιτεκτονικού γραφείου Steelman Partners, που εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή συγκροτημάτων IRC. Η έμπνευση για το αρχιτεκτονικό σχέδιο προέρχεται από το αρχιτεκτονικό παρελθόν της Ελλάδας, και ειδικότερα από τα αθηναϊκά αγάλματα και κτίρια, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και των Καρυάτιδων.

«Αντιληφθήκαμε ότι σκοπός του INSPIRE Athens είναι να συμβολίζει κάτι παραπάνω από ένα ολοκληρωμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα», είπε ο κ. Κοντομέρκος. «Ελπίζουμε ότι το INSPIRE Athens θα γίνει ο καταλύτης που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής του Ελληνικού - Αργυρούπολης στην περιζήτητη αθηναϊκή ριβιέρα, και θα επαναπροσδιορίσει τη σύγχρονη ταυτότητας της Ελλάδας για πάντα».

Ο Paul Steelman πρόσθεσε, «Ολόκληρο το σχέδιό μας είναι από τη φύση του εμβληματικό, ταυτόχρονα όμως και χαρακτηριστικό της ιστορικής αρχιτεκτονικής της Αθήνας και του πλούσιου πολιτισμού της, ενώ υιοθετεί μια νέα στιλιστική αφήγηση που θα εμπνεύσει το μέλλον ολόκληρης της περιοχής».

Με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που θα αναδείξουν την Αθήνα ως κορυφαίο προορισμό MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions), έναν πολυχρηστικό, εσωτερικό χώρο εκδηλώσεων και εντυπωσιακές πισίνες και υδάτινα στοιχεία, το INSPIRE Athens θα συνδυάζει πολυτελή φιλοξενία και διαρκή ψυχαγωγία με έναν τρόπο που δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν στη Νότια Ευρώπη.

Μεγάλο μέρος του συγκροτήματος σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιηθεί η προτίμηση που υπάρχει στην Ελλάδα για δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο, κι έτσι σχεδόν όλα τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα θα προσφέρουν εμπειρίες τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό χώρο.

Οι χώροι εστίασης και τα καταστήματα θα περιλαμβάνουν διεθνώς αναγνωρισμένα brands καθώς και δημοφιλή ελληνικά προϊόντα που τονίζουν τις παραδοσιακές ελληνικές συνήθειες.

Το INSPIRE Athens στόχο έχει να γίνει σημείο αναφοράς στη Νότια Ευρώπη με τη διοργάνωση μουσικών συναυλιών με καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς, θεατρικών παραστάσεων, μεγάλων αθλητικών γεγονότων, καθώς και άλλων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας σε εβδομαδιαία βάση.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα η πρόθεση του επενδυτή να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων, όπως επίσης και η πρόθεσή του να συμμετάσχει ενεργά στην στήριξη του κοινωνικού έργου στην περιοχή.

Κλείνοντας την παρουσίαση ο κ Κοντομέρκος υπογράμμισε: «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα και ότι με αυτόν τον προορισμό φιλοξενίας – ορόσημο θα ανυψώσουμε την Αθήνα ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό».

Επίσης ανέφερε τον δεσμό του με τη χώρα λόγω της ελληνικής καταγωγής του, και την επιθυμία του να συνεισφέρει σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ώστε οι τουριστικοί στόχοι να είναι ευθυγραμμισμένοι με την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού.

Το μήνυμά τους έστειλαν όμως και οι ιδιοκτήτες της MGE, η Φυλή των Mohegan, από την έδρα της κυβέρνησης της Φυλής στο Connecticut, εξέφρασαν την ανυπομονησία τους να καλωσορίσουν την ελληνική κοινότητα στη οικογένειά τους:

«Επεκτείνοντας τις ρίζες μας σε όλο τον κόσμο, ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μια συνεργασία μακράς διάρκειας με την ελληνική κοινότητα, τόσο με τους άξιους εργαζομένους και τους επιχειρηματικούς εταίρους όσο και με τους ανθρώπους της περιοχής. Μέσω του INSPIRE Athens, μπορούμε μαζί να συνεργαστούμε χτίζοντας τα θεμέλια για να δημιουργήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για τις επόμενες γενιές», είπε ο προσωρινός Πρόεδρος του Συμβουλίου της Φυλής των Mohegan, James Gessner Jr.

Σε ερώτηση του Euro2day.gr για το επίπεδο προετοιμασίας της προσφοράς και την ταχύτητα υλοποίησης της επένδυσης στην περίπτωση που επικρατήσει, ο κ. Kontomerkos υποστήριξε πως με τη συνεργασία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει γίνει ολόκληρη η τεχνική προετοιμασία (πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά κ.α.) και πως η κοινοπραξία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την επένδυση από την πρώτη ημέρα μετά τη λήψη των σχετικών εγκρίσεων. Ο κ. Kontomerkos δήλωσε, επίσης, πως έχει εμπιστοσύνη στη διαγωνιστική διαδικασία καθώς τους τελευταίους μήνες υπήρξε εξαιρετική προετοιμασία.

Στην εξαιρετική αυτή παρουσίαση παρέστησαν πολλοί επίσημοι, ελληνες και ξένοι, όπως π.χ. ο πρέσβης των ΗΠΑ, αμερικανοι γερουσιαστές και βουέυτές, έλληνες υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές, δiαpρεπείς επιχειρηματίες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Καπράλος, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Τσαρπαλής κ.α.

konsta paiat

O Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γ. Κωνσταντάτος μετά του πρέσβεως των ΗΠΑ, κ. J. Paiat

O Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Γ. Τσαρπαλής μετά του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Καπράλου και της δημ. συμβούλου κας Θεοδώρου

Oλοκληρωμένη πρόταση της Mohegan για Ελληνικό: «Inspire Athens»-«Να γίνει σημείο αναφοράς στη Νότια Ευρώπη»

"To Ελληνικό, πρωτεύουσα των επενδύσεων":Το εμβληματικό έργο του Μητρoπολιτικού Πόλου -Πάρκου ξεκινάει! Σύμβολο της νέας Ελλάδας (vid)

konst ekdil gia ellin1

Το έργο του Ελληνικού μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο της νέας Ελλάδας, που θα είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκδήλωση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με θέμα: «Ελληνικό: 'Η πρωτεύουσα των Επενδύσεων'». 

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι γενικότερα, οι επενδύσεις που σέβονται το περιβάλλον, τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της κυβέρνησης.

Με τη συμπαράσταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τον πρωτοφανή συντονισμό μεγάλου αριθμού υπουργείων και με ατελείωτες ώρες συνεδριάσεων και εργασίας, έκλεισαν εκκρεμότητες της επένδυσης του Ελληνικού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τόνισε ο υπουργός.

Επισήμανε χαρακτηριστικά, ότι η πρώτη του συνάντηση μόλις ανέλαβε υπουργός, ήταν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου, προς την κατεύθυνση της επίλυσης ζητημάτων που εκκρεμούσαν.

Μάλιστα, κάνοντας αναφορά στον όγκο των εκκρεμοτήτων της επένδυσης όταν ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, αναφορικά με τις κοινές υπουργικές αποφάσεις και τις διοικητικές πράξεις, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «θα χρειαζόντουσαν 3.000 χρόνια για να ολοκληρωθεί».

konst ekdil gia ellin

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέφερε ότι έγινε απίστευτη πρόοδος στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου στη συγκεκριμένη επένδυση, επισημαίνοντας ότι το έργο ξεκινά πλέον και επίσημα.

Έκανε εκτενή ιστορική αναφορά στις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε το έργο και στις συνεχείς αήθεις επιθέσεις που δέχθηκε και ο ίδιος προσωπικά και η Δημοτική του Αρχή. "Κάποιοι αυτοδιοικητικοί σε δύσκολες στιγμές δεν το βάλαμε κάτω, Σηκώσαμε με θάρρος το ανάστημα μας και συμβάλαμε, ώστε σήμερα το Ελληνικό να είναι η πρωτεύουσα των επενδύσεων" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κωνσταντάτος επισήμανε ότι είναι ένα εμβήματικό έργο που απευθύνεται σε όλο το λαό, στους φτωχούς και τους πλουσίους, που θα βρουν κοινό σημείο αναφοράς το Ελληνικό. Στάθηκε δε και ο ίδιος υπέρ των επενδύσεων που σέβονται το περιβάλλον και την παράδοση, όπως είπε.

Τέλος, παρουσίασε και τις διεκδικήσεις του Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης, τονίζοντας πως ο Δήμος εκκένωσε 100 στρέμματα με διοικητικά, πολιτιστικά και αθλητικά κτίρια τα οποία και πρέπει η κυβέρνηση να τα επιστρέψει .

431069.jpg

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι όσοι από την τοπική αυτοδιοίκηση στήριξαν την επένδυση του Ελληνικού επιβραβεύτηκαν από το λαό στις πρόσφατες εκλογές. "Ως Περιφέρεια, επικροτούμε την επένδυση στο Ελληνικό και σχεδιάζουμε να γίνουν σημαντικά έργα σε όλη την ευρύτερη περιοχή", είπε ο κ.Πατούλης

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου επισημαίνοντας ότι παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν Δήμαρχοι όπως ο κ. Κωνσταντάτος αλλά και άλλοι Δήμαρχοι, απέδειξε για άλλη μία φορά ότι βάζει ως προτεραιότητα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.

«Γνωρίζω καλά πόσο έχει στηρίξει την προσπάθεια να προχωρήσει η επένδυση ο Δήμαρχος Ελληνικού ο οποίος δέχθηκε ακόμη και μεταφορά δημοτικών υπηρεσιών από το συγκεκριμένο χώρο που του είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν από το Κεντρικό Κράτος προς το Δήμο, προκειμένου να υλοποιηθεί γρηγορότερα το έργο» τόνισε και χαρακτήρισε εύλογη την επιθυμία να προχωρήσει σε συνεργασία με τους επενδυτές αλλά και την Κυβέρνηση η δημιουργία μιας σειράς κρίσιμων υποδομών στο χώρο όπως αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις αλλά και η ανέγερση κτιρίου για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Εμείς θα στηρίξουμε αυτό το σχέδιο, τιμώντας τον Ποντιακό Ελληνισμό», επισήμανε.


O διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας ΑθανασίουΙΝΤΙΜΕ

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, είπε ότι είμαστε πλέον προ των πυλών της έναρξης της επένδυσης, από την οποία δεν θα επωφεληθεί μόνο η περιοχή αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι το έργο του Ελληνικού δεν αποτελεί μόνον την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, αλλά και ένα όραμα για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για εθνική συνεργασία.

Η πολυπλοκότητα των έργων σε δεκάδες τομείς της οικονομίας, δημιουργεί συνθήκες για συνεργασίες είπε ο κ. Αθανασίου, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση σε επενδυτές για τα πολλά επιμέρους έργα του Ελληνικού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στον οποίο αναφέρθηκαν όλοι οι ομιλητές αναφορικά με την πίστη του στο συγκεκριμένο έργο. 

Παρευρέθηκαν επίσης, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος, περισσότεροι από 40 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, o Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μέλη της κυβέρνησης, πολλοί βουλευτές, πρέσβεις και εκπρόσωποι της Ε.Ε., επιχειρηματίες κ.ά..

Η εκδήλωση έκλεισε με την συνοπτική παρουσίαση της επένδυσης του Ελληνικού, του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά. 

Επίσης, με ομιλίες των εκπροσώπων της Hard Rock International και της Mohegan Gaming & Entertainment, που αποτελούν τους δύο διεκδικητές της επένδυσης στο καζίνο - resort στο Ελληνικό.

Tέλος, επί σκηνής εμφανίσθηκε ο Σάκης Ρουβάς προσκεκλημένος της Hard Rock International ο οποίος ερμήνευσε γνωστές επιτυχίες του και η θαυμάσια αυτή εκδήλωση έκλεισε με την καθιερωμένη δεξίωση για τους καλεσμένους

431087.jpg

O Σάκης ΡουβάςINTIME

Η Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών για την άδεια καζίνο, που αποτελεί προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης.

Αν προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, ενδέχεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο μήνες, ώστε να ξεκινήσει και η υλοποίηση, η οποία πιθανολογείται να αρχίσει του πρώτους μήνες του 2020.

Το έργο του Ελληνικού είναι μια  εμβληματική επένδυση που αγγίζει τα 7+ δισεκ. και θα προσφέρει πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ 

https://www.facebook.com/DimosEllArg/videos/378157976461159/

 

Μια μεγάλη εκδήλωση του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης: «Ελληνικό: Η πρωτεύουσα των επενδύσεων»