Τετ05232018

Τελευταία ΕνημέρωσηΤρι, 22 Μαϊ 2018 6pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα

Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης: Εκρίθηκε το Ψήφισμα της ΚΕΔΕ για τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ1

ds

Μετά από εμπεριστωμένη εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και τις τοποθετήσεις πολλών μελών του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης, υπό την προεδρία του Γιάννη Τσαρπαλή, ενέκρινε χθες με μεγάλη πλειοψηφεία - όπως εξάλλου έγινε και σε πάρα πολλούς δήμους της χώρας -  το Ψήφισμα που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που αφορά τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την χαρακτηριστική ονομασία «Κλεισθένης1»

Στο ψήφισμα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι:

  • Δεν προωθεί καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης , που είναι κοινώς αποδεκτό ότι έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες. Δεν αντιμετωπίζει και δεν επιλύει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης.
  • Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που το μόνο που αλλάζει ουσιαστικά, είναι το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Για πρώτη φορά θεσπίζονται δύο διαφορετικά εκλογικά συστήματα, για κοινότητες ανω των 500 κατοίκων και για κοινότητες κάτω των 500, , όπου εισάγεται ενιαίο ψηφοδέλτιο.....

Και αποφασίζει

  1. Να απορρίψει στο σύνολό του το συγκεκριμένο σχέδιο Νόμου, και να το επιστρέψει στον Υπουργό ως απαράδεκτο , γιατί δεν προωθεί καμία αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους , δεν λαμβάνει υπόψη τις θέσεις που έχει εκφράσει και καταθέσει επίσημα η Κ.Ε.Δ.Ε. , αλλά και δεν ανταποκρίνεται στις μεγάλες ανάγκες που έχει σήμερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, για να επιτελέσει το έργο του, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.
  2. Να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου.
  3. Να ζητήσει την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την Κυβέρνηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόμου που θα προωθεί πραγματικά τη μεταρρύθμιση.
  1. Να καταγγείλει ότι το συγκεκριμένο Ν/Σ οδηγεί τους Δήμους σε ακυβερνησία, χάος και παράλυση. Ενώ ενισχύει τη διαφθορά και την συναλλαγή στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων.
  2. Να ζητήσει από τον Υπουργό να δεσμευθεί πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή του εκλογικού συστήματος των αυτοδιοικητικών εκλογών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης. Σε κάθε περίπτωση, η όποια αλλαγή του εκλογικού συστήματος να ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές.
  3. Να ζητήσει τη σύσταση Επιτροπής στην οποία θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης μέσω της επόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.
  4. Καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων να συνεδριάσουν και να λάβουν αποφάσεις, στη βάση του παρόντος ψηφίσματος.
  5. Καλεί όλους τους Δήμους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση και στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Μαΐου 2018.

Αν και όλες οι δημοτικές παρατάξεις την αντιπολίτευσης του Δήμου διαφώνησαν, με τον ένα ή άλλον τρόπο,  με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου Σκουρλέτη για τον  Κλεισθένη, εν τούτοις, αντί να εγκρίνουν το ψήφισμα της ΚΕΔΕ κατά του νομοσχεδίου αυτού, επέλεξαν να καταθέσουν ...τα δικά τους ψηφίσματα, τα οποία και απερρίφθησαν. 

Σημειώνεται, ότι ο μόνος υποστηρικτής του ν/σ Σκουρλέτη ήταν ο σύμβουλος της παράταξης Κορτζίδη, κ. Βάσσιος!

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ποιοι είναι αυτοί οι δολιοφθορείς που καταστρέφουν συνεχώς καινουργιους κάδους απορρημμάτων; Σε τι αποσκοπούν;

kados kammenos arg

Οπως ανακοινώθηκε από τον Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης, σήμερα τα ξημερώματα, ακόμα 2 κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων, καταστράφηκαν ολοσχερώς, αποτέλεσμα εμπρησμού, στην πόλη μας.

Η ενέργεια αυτή  έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο εμπρηστικών ενεργειών σε κάδους απορριμμάτων, τους τελευταίους μήνες.

Περισσότεροι από 30 (!!) καινούργιοι κάδοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, γεγονός πρωτόγνωρο για τον δήμο μας.
Η σημερινή εμπρηστική ενέργεια, φανερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο από τους "γνωστούς - άγνωστους" της περιοχής μας. 

Αναρωτιόμαστε για τα πραγματικά κίνητρα των δραστών αλλά και για το ποιος νοσηρός εγκέφαλος κρύβεται από πίσω τους.

Στο Ελληνικό συνεχίζει.... να βρέχει… προσφυγές στο ΣτΕ

elliniko apopsi dytiki

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε η τρίτη κατά σειρά αίτηση ακύρωσης για την επένδυση στο Ελληνικό Αττικής, λίγο πριν λήξει η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για να προσβληθεί δικαστικά το προεδρικό διάταγμα που κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο νόμιμο και συνταγματικό, για το σύνολο των όρων της πολυσυζητημένης επένδυσης.

Η τρίτη αίτηση προέρχεται από 32 κάτοικους των Δήμων Αλίμου, Βούλας, Γλυφάδας, Πειραιά και Καλλιθέας.

Όλες οι προσφυγές που κατατίθενται καθημερινά αναμένεται να εκδικαστούν προσεχώς, προκειμένου η επένδυση να προχωρήσει, κάτι που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση.

Βροχή προσφυγών

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί η αίτηση των 507 κάτοικων των περιοχών του Ελληνικού (Κάτω και ‘Ανω Ελληνικό 78 κάτοικοι), Αγίου Κοσμά, Αργυρούπολης και των όμορων Δήμων, όπως και κατοίκων από άλλες πόλεις εκτός εντός και εκτός Αττικής) και 4 νομικών προσώπων (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών -Τμήμα Αττικής, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, Ινστιτούτο για την Ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Σύλλογος Κατοίκων Κάτω Ελληνικού).

Όλοι ζητούν να ακυρωθεί το από 28.2.2018 Προεδρικό Διάταγμα για την «έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής» (έκταση 6.000 στρεμμάτων).

Η δεύτερη αίτηση που έχει κατατεθεί στο ΣτΕ είναι από το «Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων» και την «Οικολογική Συνεργασία» και ζητούν να ακυρωθεί το επίμαχο Π.Δ. ως αντισυνταγματικό και παράνομο ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά το δασικό τμήμα της έκτασης των 243 στρεμμάτων.

Η τρίτη αίτηση ακύρωσης των 32 κατοίκων στρέφεται κατά του, από 1η Μαρτίου 2018, Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής.

Οι 32 υποστηρίζουν ότι το διάταγμα της 1ης Μαρτίου 2018 είναι αντισυνταγματικό, αντίθετο στη Σύμβαση της Φλωρεντίας για την προστασία του τοπίου, όπως είναι αντίθετο και σε άλλες διεθνείς συμβάσεις, ενώ προσκρούει και στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμη, υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι η έκταση του Ελληνικού στην ουσία ιδιωτικοποιείται και ότι έπρεπε στα αρχικά στάδια να είχε εκπονηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Τέλος, σημειώνουν ότι έπρεπε σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος, η εκποίηση της έκτασης, να είχε τεθεί σε δημοψήφισμα ως εθνικό θέμα.

Κωνσταντάτος: Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων και του Δ.Σ.της πόλης μας συμφωνεί με την επένδυση στο Ελληνικό

Tελεσίδικη καταδίκη Κορτζίδη από το Εφετείο για συκοφαντική δυσφήμηση. Ανακοίνωση Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

KORTZIDIS PAPANIKOALOU

Χρ. Κορτζιδης και Γ. Παπανικολαου

Σε ποινή 4μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν τελεσίδικα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του, Τάκης Κοροβέσης, για συκοφαντική δυσφήμιση του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος στην ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για λυσσαλέα επίθεση που δέχεται από την παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη, ενώ αναφέρεται και στον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του πρώην δημάρχου.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κορτζίδης δηλώνει ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγοε, ο οποίος όμως δεν δικαζει παλι επί της ουσιας, αλλα εξετάζει αν τηρήρηθαν απο το Εφετειο οι δικονομικές διατάξεις..

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ

«Η Ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε τελεσίδικα τον Χρ. Κορτζίδη και τον Τ. Κοροβέση σε φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση, για όσα συκοφαντικά είχαν γράψει για εμένα στην παραταξιακή τους εφημερίδα μετά από προσφυγή τους στο Εφετείο και ενώ είχαν ήδη καταδικαστεί Πρωτόδικα σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος, οι κύριοι αυτοί έβγαλαν την πρώτη θλιβερή ανακοίνωση εναντίον μου. Από τότε ολόκληρη η πόλη έχει γίνει μάρτυρας της λυσσαλέας επίθεσης που δέχομαι καθημερινά μέσω, τόσο της παραταξιακής τους εφημερίδας, όσο και μέσω του διαδικτύου. Προσπαθούν, μάταια να κάνουν το άσπρο-μαύρο σε μια εποχή που όλοι βλέπουν το έργο που γίνεται.

Τους είχα προειδοποίησει αρκετές φορές, ότι εάν ξεπεράσουν την κόκκινη γραμμή και θίξουν την τιμή και την υπόληψη μου την απάντηση θα την λάβουν στις αίθουσες των δικαστηρίων όπως και έγινε μετά από συκοφαντικό δημοσίευμα εναντίον μου της παραταξιακής τους εφημερίδας .

Ενόψει δημοτικών εκλογών δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με συκοφάντες.
Προειδοποιώ όμως τα φερέφωνά τους ότι θα έχουν την ίδια κατάληξη με τον αρχηγό τους εάν συνεχίσουν τον πόλεμο λάσπης εναντίον μου.

Στην πολιτική μου διαδρομή το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου και να κάνω πράξη όλα όσα έχω υποσχεθεί στον λαό της πόλης μας.
Καθημερινά κρίνομαι από τους δημότες για το έργο μου και μόνο γι αυτό σε μια πόλη που παρέλαβα σε απόλυτη παρακμή από τον πρώην Δήμαρχο.

Για τους μάρτυρες υπεράσπισης τέλος, του πρώην δημάρχου, Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και την πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μέλος των ΛΑΕ Νάντια Βαλαβάνη λίγα πράγματα μπορούν να ειπωθούν.

Με ανακρίβειες προσπάθησαν να αθωώσουν τον σύντροφό τους, δεν έπεισαν όμως τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς. Δεν τα κατάφεραν παρά την αγωνιώδη προσπάθεια τους. 

Σύντομα όμως θα δούμε ποιο αόρατο νήμα συνδέει τα τρία αυτά πολιτικά πρόσωπα στον πόλεμο αυτό εναντίον μου αλλά και εναντίον της πόλης μας και της επένδυσης του Ελληνικού.

Υπόσχομαι να παραμείνω σταθερός τόσο εγώ όσο και η παράταξη μου στην πορεία ανόδου του Δήμου μας, η οποία πλέον έχει γίνει σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα και να μην επιτρέψουμε στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της μιζέριας να μας αποπροσανατολίσουν με τις συκοφαντικές τους επιθέσεις από τον στόχο μας αυτό αλλά ούτε και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο του Ελληνικού-Αργυρούπολης με συκοφαντικές αναφορές εναντίον μας». 

Πολύμηνη καταδίκη Κορτζίδη για συκοφαντική δυσφήμηση του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου

Κωνσταντάτος: Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων και του Δ.Σ.της πόλης μας συμφωνεί με την επένδυση στο Ελληνικό

konstantatos ds

Σχετικά με την προσφυγή 507 “κατοίκων” και φορέων στο ΣτΕ, προκειμένου να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση προς αποκατάσταση της πραγματικότητας:

Οι φερόμενοι ως “κάτοικοι και φορείς” που υπογράφουν την προσφυγή στο ΣτΕ, κατά συντριπτική πλειοψηφία δεν προέρχονται από τον δήμο μας.

Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων και του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, αλλά και το σύνολο σχεδόν των φορέων και συλλόγων της, συμφωνεί με το επενδυτικό σχέδιο στο Ελληνικό, κάτω από τις προϋποθέσεις που έχουμε ήδη θέσει στην Ελληνική Κυβέρνηση.