Πεμ10192017

Τελευταία ΕνημέρωσηΤετ, 18 Οκτ 2017 7pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Εθελοντικό Λιομάζωμα στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

liomazoma

Μαζεύουμε τις ελιές για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη

Για 7η συνεχόμενη χρονιά θα διενεργηθεί λιομάζωμα στους δρόμους και της πλατείες της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.

Το λάδι και οι βρώσιμες ελιές που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε συσσίτια των ενοριών και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για την κάλυψη αναγκών απόρων συμπολιτών μας.

Την εθελοντική προσπάθεια συντονίζει η Περιβαλλοντική Ομάδα Δράσης Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης αλλά και άλλες εθελοντικές ομάδες.

Καλούμε όσους έχουν διάθεση για κοινωνική προσφορά και εθελοντική εργασία να πλαισιώσουν τις τάξεις των εθελοντών, ώστε να μην πάει χαμένος κανένας καρπός που θα μπορούσε να θρέψει αυτούς που στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα.

Ακόμη καλούμε και όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη λόγω των προβλημάτων που επισώρευσε η κρίση και μπορούν να βοηθήσουν, να προσέλθουν στο έργο ώστε να λάβουν κι αυτοί ένα μέρος από το λάδι και τις ελιές για την κάλυψη των αναγκών τους.

Επίσης παρακαλούμε όσους έχουν εργαλεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δράση, όπως σκάλες, λιόπανα, αλυσοπρίονα, ραβδιστικά κ.α., να προστρέξουν οι ίδιοι ή να τα δανείσουν για λίγο καιρό στην ομάδα, για να γίνει η εργασία πιο αποτελεσματική και καρποφόρα.

Η δράση προγραμματίζεται για τα πρωινά κάθε Σαββάτου και Κυριακής μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα μαζευτούν οι ελιές γύρω από το κατάστημα Σκλαβενίτης, κάτω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ώρα συνάντησης 9:00 π.μ.
Συγκοινωνία: Μετρό σταθμός Άλιμος, Λεωφορεία Α3, 101, 155, στάση 2η Αργυρουπόλεως.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2109926271, 6937450659.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Σημαντικές οι αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ"

enomeni poli

Συνήλθε τη Δευτέρα στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση της η ολομέλεια των Τομεαρχών της Πολιτικής Γραμματείας της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ Ελληνικού – Αργυρούπολης.

 Μετά από μία γόνιμη και παραγωγική συζήτηση επί πολλών τρεχόντων θεμάτων λήφθηκε, μεταξύ των άλλων, η απόφαση για τη δημιουργία των εξής τριών Επιτροπών:

-        Της Επιτροπής Οργάνωσης του 2ου Τακτικού Συνεδρίου της παράταξης, που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2018  

-        Της Επιτροπής Διαλόγου με πολιτικούς χώρους, δημοτικές παρατάξεις και ανεξάρτητες προσωπικότητες, που έχουν τις ίδιες αυτοδιοικητικές θέσεις με την «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ»

-        Της Επιτροπής Εκπόνησης του Προγράμματος της παράταξης για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

 Υπενθυμίζετ, ότι ο επικεφαλής της παράταξης, Δήμαρχος Ελληνικού  - Αργυρουπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος στην συνεδρία της ολομέλειας της υπερ-εκαντονταμελούς Κεντρικής Επιτροπής της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ στις 2/3/2017 είχε τονίσει ότι:

 «Η παράταξή μας είναι πλέον ένα καθαρά αυτοδιοικητικό κίνημα, που παρουσιάζει μεγάλη δυναμική στην κοινωνία, που τα μέλη του προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, και έχουν όλα ις ίδιες αυτοδιοικητικές θέσεις, αρχές, οράματα και στόχους με αυτά της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ».

 Ηδη «προ των πυλών» της παράταξής βρίσκονται πολλά στελέχη άλλων χώρων, δείγμα της μεγάλης δυναμικής που συνεχώς αναπτύσσει στην κοινωνία η παράταξή μας.  

 Σημειώνεται, ότι η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ , η μεγάλη ενιαία και ανεξάρτητη παράταξη της σημερινής διοίκησης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης είναι από τις ελάχιστες παρατάξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' Βαθμού, που έχει δομή "πολιτικού κόμματος", με ενεργά όργανα, σύγχρονο κανονιαμό λειτουργίας, συλλογικές αποφάσεις, συντονισμένες δραστηριότητες, προγραμματισμό και απολογισμό έργου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Οι σκοπιμότητες της καθυστέρησης για το Ελληνικό έχουν ονοματεπώνυμο (vid)

konstantatos in gr
 
Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος μιλάει στο δημοσιογράφο του in.gr Νίκο Κλόκα για την επένδυση του Ελληνικού, σημειώνοντας πως οι όποιες σκοπιμότητες για καθυστέρηση του έργου έχουν «ονοματεπώνυμο», ενώ τονίζει πως ορισμένοι από όλους όσοι διαμαρτύρονται σήμερα υπέρ των αρχαιολόγων ήταν αυτοί που ψήφιζαν τη σύμβαση παραχώρησης πριν ένα χρόνο.

«Αυτοί που διαδηλώνουν απέξω, αυτοί οι 10-15, είναι οι ίδιοι που διαδηλώνουν εδώ και δεκατίες για οτιδήποτε πάει να γίνει σ' αυτόν τον τόπο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, στοχοποιώντας τον πρώην δήμαρχο της περιοχής Χρήστο Κορτζίδη, ο οποίος ηγείται αυτής της μειοψηφίας. 

Σχολιάζει τις αποφάσεις για το «δάσος» που φύτεψε το Κολλέγιο πριν από 90 χρόνια, τονίζοντας πως στο σημείο δεν υπήρχε ποτέ δάσος και σημειώνει πως η Αρχαιολογική Υπηρεσία ασχολήθηκε με το ζήτημα των αρχαιοτήτων μόλις το 2016, όταν οι υπηρεσίες του αεροδρομίου έφυγαν από την περιοχή το 2001, ενώ και η σύμβαση παραχώρησης υπογράφθηκε από το 2012, συμπληρώνοντας πως και οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι μιλούν για ενδείξεις ύπαρξης αρχαιοτήτων. 

Μάλιστα, αναφέρει μια ακόμα χρονολογία καθοριστικής σημασίας, όταν το 1957 κατά την επέκταση του αεροδρομίου από τον Ωνάση, χαρακτηρίστηκε αρχαιολογικός χώρος ο Άγιος Κοσμάς και όχι ο χώρος του αεροδρομίου. 

Ο κ. Κωνσταντάτος μιλάει για τα οφέλη που θα έχει η αξιοποίηση του χώρου στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία, αναλύει και τις διεκδικήσεις του δήμου από τον Φορέα διαχείρισης που θα καθοριστεί, καθώς και από τον επιχειρηματία του έργου, ενώ αναφέρεται στις αντιδράσεις των όμορων δήμων, την ακύρωση της «συμμαχίας δημάρχων» και όσα αυτοί ζητούν επί του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, τονίζοντας πως οι απαιτήσεις τους είναι άδικες.

«Ο δήμος βρίσκεται μέσα στο αεροδρόμιο, με φορείς και δράσεις, και θέλουμε να μας ξεκαθαρίσουν το πλαίσιο μετεγκατάστασης μέχρι την επιστροφή στο χώρο με τη νέα δομή, όπως έχει προβλεφθεί από το MoU» τονίζει ο κ. Κωνσταντάτος και μιλά για ένα νέο πολεοδομικό σχέδιο για το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης.  

Τέλος, ο δήμαρχος της περιοχής εκτιμά πως δύσκολα θα ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στο 2018, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν είναι αισιόδοξος.

«Εμείς παλέψαμε για να γίνει αυτό το έργο, στοχοποιηθήκαμε, αλλά δεν βλέπουμε φως στο τούνελ» τονίζει ο κ. Κωνσταντάτος, ο οποίος σημειώνει πως αν ακυρωθεί η επένδυση θα κινήσει τις διαδικασίες για να επιστρέψει η έκταση στους πολίτες του Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

Στον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης μεταφέρθηκε η έδρα της Δ/νσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής

astynomia polites

Έδρα στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης θα έχει πλέον η Αστυνομική Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής, σε κτίριο που παραχωρήθηκε δωρεάν από το Δήμο.

Η Αστυνομική Διεύθυνση στεγαζόταν μέχρι τώρα σε κτίριο της Άνω Γλυφάδας όπου πλήρωνε μηνιαίο μίσθωμα 18.000 ευρώ. 

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια επιτυχία της δημοτικής αρχής αφού την ώρα που τα αστυνομικά τμήματα συρρικνώνονται η παρουσία της Διεύθυνσης στο Δήμο αυξάνει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. 

Τα σχέδια του Υπουργείου προέβλεπαν κατάργηση του Α.Τ. Αργυρούπολης και την μεταφορά τους εκτός οικιστικού ιστού στον χώρο που στεγάζεται αυτή την στιγμή το Α.Τ. Ελληνικού, το οποίο και αυτό σε λίγο καιρό θα πρέπει να μεταφερθεί λόγω της Επένδυσης του Ελληνικού.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η πρόσβαση στο σημερινό Α.Τ. Ελληνικού χωρίς την χρήση αυτοκινήτου είναι πολύ δύσκολη καθώς το τμήμα βρίσκεται εκτός οικιστικού ιστού της πόλης.

Με παρέμβαση του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας Ελληνικού και Αργυρούπολης που συγχωνεύονται, αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση θα στεγαστούν στο δημοτικό κτίριο (πρώη εφορία), το οποίο παραχωρήθηκε για 12 χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία εντελώς δωρεάν.

Ήδη τεχνικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ έχουν κάνει αυτοψία στο κτίριο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, στα τέλη Ιανουαρίου του 2018 οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα στελέχη της Αστυνομίας.

"Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα" δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος "και αποκαλύπουν πόσο ουσιαστικοί είμαστε στην παραγωγή της πολιτικής μας με έργα ουσίας, αφού μετά από επίπονες προσπάθειές μας η αστυνομική δύναμη της πόλης μας ενισχύεται σημαντικά σε μια εποχή που πανελλαδικά τα αστυνομικά τμήματα συγχωνεύονται .

Στόχος μας ως διοίκηση του δήμου, είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Mε την μεταφορά της έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στην πόλη μας, ενισχύουμε εμπράκτως το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών μας καθώς έτσι αυξάνεται ο αριθμός των αστυνομικών που θα περιπολούν στην πόλης μας" τόνισε καταλήγοντας.

vimaonline

Αναβλήθηκε η δίκη για την τραγωδία στο λούνα παρκ του θανάτου στο Ελληνικό-Αργυρούπολη

louna park thanatou
 
Έβρισκαν και ....έχαναν τους μεταφραστές στο δικαστήριο με αποτέλεσμα η δίκη να πάρει το δρόμο για τις 26 Μαρτίου 2018.
 
Ήταν 27 Απριλίου 2014, όταν ο 13χρόνος, Βασίλης Ζωγράφος, έχανε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στο υπαίθριο λούνα παρκ του θανάτου στο .Ελληνικο - Αργυρούπολη (επί δημαρχίας Κορτζίδη), ενώ η μικρή του αδελφούλα που ήταν μαζί του τραυματίζονταν πολύ σοβαρά στον πνεύμονα.

Ο θάνατος του παιδιού την ώρα που έπαιζε είχε τότε προκαλέσει μέγα σοκ στο πανελλήνιο και είχε ανοίξει δημόσια συζήτηση γύρω από τους κανόνες ασφαλείας που υπάρχουν σε λούν παρκ, παιδότοπους, κ.α.

Σήμερα, η υπόθεση αυτή επρόκειτο να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ). Οι πέντε κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η δίκη, ωστόσο, αναβλήθηκε για τις 26 Μαρτίου του 2018 διότι κάπου φαίνεται πως ....χάθηκε στη μετάφραση.

Αρχικά, η δίκη δεν μπορούσε να αρχίσει λόγω της μη ανεύρεσης διερμηνέως για τους δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων στην υπόθεση, υπηκόων Μπαγκλαντές που ήταν χειριστές των παιχνιδιών.

Στη συνέχεια, αφού εξαντλήθηκε ο σχετικός κατάλογος χωρίς να ανευρεθεί διερμηνέας, συνήγορος έφυγε από το Πρωτοδικείο στην οδό Δέλγερη και πήγε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να αναζητήσει εκεί διερμηνέα για τους κατηγορούμενους.

Τελικά, ο συνήγορος τα κατάφερε και αφού βρήκε διερμηνέα από το Μπαγκλαντές, επέστρεψε πίσω στο Πρωτοδικείο (όπου στεγάζονται τα ΜΟΔ). Τα εμπόδια όμως δεν σταμάτησαν εδώ.

Ο  Ιταλός κατηγορούμενος διαχειριστής του εξοπλισμού του λούνα παρκ δήλωσε ότι επίσης επιθυμεί να συνεπικουρείται κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από διερμηνέα.

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά στο ακροατήριο, στο μεταξύ ο διερμηνέας από το Μπαγκλαντές...έφυγε!

Λαμβάνοντας το λόγο εισαγγελέας της έδρας είπε ότι θα πρέπει να αναβληθεί η δίκη στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων, για να κληθούν διερμηνείς και για τις δύο γλώσσες.

Μάλιστα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για άρση του περιοριστικού όρου του Ιταλού διαχειριστή του εξοπλισμού ενώ τροποποίησε τον ορό της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ που έχει επιβληθεί στον διαχειριστή της εγκατάστασης από δύο φορές το μήνα, σε μία.

Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για 26 Μαρτίου 2018.

apei-mpe, lifo