Πεμ04272017

Τελευταία ΕνημέρωσηΠεμ, 27 Απρ 2017 4pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ανακοίνωση του Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης αναφορικά με την έκθεση της ''Διεθνούς Αμνηστίας'' για το Ελληνικό

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, με εξαίρεση τα ακριτικά νησιά, από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι ο "μακροβιότερος" Δήμος στη φιλοξενία χιλιάδων μεταναστών επιτελώντας το ανθρωπιστικό του καθήκον, το οποίο και θα συνεχίσει να επιτελεί.

Εδώ και μήνες, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι ο καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια τόσο των ίδιων των ανθρώπων που φιλοξενούνται εκεί όσο και των κατοίκων των όμορων δήμων.

"Φωνή βοώντος εν τη ερήμω" όμως, από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, από τον οποίο έχουμε χορτάσει παχιά λόγια, υποσχέσεις και ευχολόγια.

Η αναφορά της "Διεθνούς Αμνηστίας" για τις συνθήκες φιλοξενίας είναι γροθιά στο στομάχι μίας κοινωνίας που θέλει να λέγεται πολιτισμένη, και δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του δημάρχου.

"Γυναίκες και κορίτσια βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο σεξουαλικής και έμφυλης βίας. Πολλοί μετανάστες πάσχουν από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, άγχος ενώ δεν λείπουν οι απόπειρες αυτοκτονίας", αναφέρει η "Διεθνής Αμνηστία" τονίζοντας πως όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα των συνθηκών φιλοξενίας".

"Όλοι χάνουν τα λογικά τους στο Ελληνικό" αναφέρει γυναίκα πρόσφυγας. Μία φράση συγκλονιστική που παραπέμπει σε κολαστήριο και όχι σε οργανωμένο χώρο φιλοξενίας.

Απαιτούμε από την Ελληνική πολιτεία την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από τον πρ. Αεροδρόμιο, και την φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών σε οργανωμένους χώρους οι οποίοι θα σέβονται την ανθρώπινη υπόσταση.

Ελπίζουμε η απάντηση του κ. Μουζάλα αυτή την φορά να μην είναι ότι "οι μετανάστες έχουν "βολευτεί στο Ελληνικό..."

Οργισμένη αντίδραση για την επίθεση με όπλο σε οδηγό απορριμματοφόρου του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης

ERGAZOMENOI DHMOY PROEDREIO

Οργισμένη ανακοίνωση της προέδρου του Συλλόγου Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ταμία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κας Μαρίας Παπαδοπούλου, με αιτία την επίθεση με ισχυρό αεροβόλο όπλο, σε οδηγό απορριμματοφόρου του δήμου, από άγνωστο ή αγνώστους, που αν η "τύχη" δεν ήταν σύμμαχος, ενδεχόμενα οι συνέπειες να ήταν σοβαρότερες.

Η κα. Παπαδοπούλου, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου, στη σχετική με το γεγονός ανακοίνωση, κάνει λόγο για «αναίτια» και «απρόκλητη» επίθεση σε βάρος του ανυποψίαστου δημοτικού υπαλλήλου, επισημαίνοντας πως, «οι εργαζόμενοι των Δήμων δεν είναι αναλώσιμο είδος...!».

Στην ίδια ανακοίνωση, κάνει γνωστό ότι, ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων θα ζητήσει διερεύνηση του γεγονότος από τις αρμόδιες Αρχές, «προκειμένου να αποκαλυφθεί και να τιμωρηθεί αρμοδίως ο υπεύθυνος που θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορεί να είναι έρμαια και μέσα ικανοποίησης ψυχικά άρρωστων και ανισόρροπων ανθρώπων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«"Οι εργαζόμενοι των Δήμων δεν είναι αναλώσιμο είδος...!"

Απρόκλητη και αναίτια επίθεση, πιθανόν από ισχυρό αεροβόλο όπλο,  με την οποία κινδύνεψε σοβαρά η σωματική του ακεραιότητα, δέχθηκε οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου μας κατά την ώρα αποκομιδής απορριμμάτων.

Το περιστατικό συνέβη εχθές Δευτέρα (24 Απριλίου 2017) λίγο μετά τις 19.30 στην διασταύρωση των οδών Επτανήσου και Πελοποννήσου στην Αργυρούπολη με το όχημα σταματημένο να περιμένει την αποκομιδή των κάδων ενώ παράλληλα δεχόταν βολή στο τζάμι του συνοδηγού θρυμματίζοντας το κρύσταλλο που από τύχη δεν τραυμάτισε τον οδηγό.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την νοσηρή αυτή ενέργεια, για την οποία, ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων θα ζητήσει διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αποκαλυφθεί και να τιμωρηθεί αρμοδίως ο υπεύθυνος που θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορεί να είναι έρμαια και μέσα ικανοποίησης ψυχικά άρρωστων και ανισόρροπων ανθρώπων.

Είναι η ώρα, επιτέλους, να γίνει κατανοητό στην κοινή γνώμη ότι οι Υπάλληλοι της Καθαριότητας επιτελούν δύσκολο και σημαντικό έργο, αντιμετωπίζοντας πλήθος αντίξοων συνθηκών και εκθέτοντας τους εαυτούς τους  καθημερινά σε κινδύνους που δυστυχώς, από ότι αποδεικνύεται, μπορεί να είναι και πέραν πάσης λογικής.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ όπως και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΕΙΔΟΣ και  ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ σε κανένα να μας αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο. 

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Παπαδοπούλου Μαρία

Η Γ. Γραμματεας

Καραμήτρου Έρη»

epoli

ΣΟΚ: Πυροβόλησαν κατά..... οδηγού απορριμματοφόρου του Δήμου στην Αργυρούπολη

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Βεβαίωση αποδοχών προνοιακών επιδομάτων

dimarxeioargy

Το Τμήμα Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας ενημερώνει τους ωφελούμενους των προνοιακών επιδομάτων του Δήμου μας ότι η βεβαίωση αποδοχών για το φορολογικό έτος 2016 θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στο taxisnet του κάθε δικαιούχου.

Ωστόσο παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του πρώτου διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016 να απευθυνθούν στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Καλλιθέας για την παραλαβή της βεβαίωσης αποδοχών τους αφού η πληρωμή του συγκεκριμένου διμήνου πραγματοποιήθηκε από την  παραπάνω υπηρεσία.

ΣΟΚ: Πυροβόλησαν κατά..... οδηγού απορριμματοφόρου του Δήμου στην Αργυρούπολη

aporrimaatoforo

Βολή κατά οδηγού απορριμματοφόρου οχήματος φέρεται να έκανε άγνωστος εχθές το απόγευμα, περίπου στις 19:30, στη συμβολή των οδών Πελοποννήσου και Επτανήσου στην Αργυρούπολη.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άγνωστος πυροβόλησε με δυνατό αεροβόλο όπλο στο παράθυρο του οδηγού θρυμματίζοντας το τζάμι. Ο οδηγός βγήκε αλώβητος από το σταματημένο όχημα του δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης και σοκαρισμένος περιέγραψε το περιστατικό στους αστυνομικούς.

Κατά την περιγραφή, ο υπάλληλος καθαριότητας πρόλαβε να ακούσει μόνον το δυνατό κρότο του αεροβόλου, ενώ στη συνέχεια είδε το τζάμι του παραθύρου να αποκτά μία τρύπα και γρήγορα να γίνεται κομμάτια.

Το συμβάν έγινε κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων.

aftodioikisi

EΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Με λαμπρότητα και κατάνυξη οι εορτασμοί των Επιταφίων (φωτο)

Με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη έγιναν οι εορτασμοί των Επιταφίων στον Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολη.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τους Ιερούς Ναούς της πόλης για να προσκυνήσει, να ακούσει τα μοναδικά εγκώμια των Επιτάφιων Θρήνων και, στη συνέχεια. να ακολουθήσει την περιφορά των Επιταφίων εκτός των Ι.Ν.μέχρι την επιστροφή τους σε αυτούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

nekrotaf epitaf konstant

Επιτάφιος Κοιμητηρίου Αργυρούπολης, παρουσία του Δημάρχου Γ. Κωνσταντάτου

ellin epitaf 2

ellin epitaf 1

Επιτάφιος Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

ag triada epita perif

ag triada epita perif1

Περιφορά Επιταφίου Ι.Ν. Αγ. Τριάδας