Δευ06262017

Τελευταία ΕνημέρωσηΔευ, 26 Ιουν 2017 3pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Πρότυπο δράσεων υπέρ των ΑμΕΑ

amea sima

Σε Δήμο-πρότυπο μέριμνας για τα ΑμΕΑ εξελίσσεται ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Δεν αρκείται πλέον μόνο στις γνωστές γενικές δράσεις (π.χ. διαμόρφωση ειδικών διαδρομών στα πεζοδρόμια, μηδενικά, ή μειωμένα κατά περίπτωση δημοτικά τέλη, ειδικές ημερίδες κ.α.), που εφαρμόζουν και άλλοι δήμοι.

Τώρα προχωρεί και στην ικανοποίηση αιτημάτων των ΑμΕΑ κατά περίπτωση, όπως π.χ. στην τοποθέτηση ραμπών πρόσβασης στις εισόδους των σπιτιών τους, ή και στη διαμόρφωση ειδικών διαδρομών από την είσοδο των σπιτιών τους - που βρίσκονται σε εσωτερικούς δρόμους - μέχρι την έξοδό τους στο ειδικά διαμορφωμένο για τα ΑμΕΑ πεζοδρόμιο.

Η λύση που δόθηκε στην περίπτωση της Μαρίας που δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι της χωρίς βοήθεια

maria diadomos tyflwn

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε σχετικά:

«Γιατί έχουμε δικαίωμα όλοι να ζούμε αξιοπρεπώς! Η Μαρία είναι ένας υπέροχος ταλαντούχος νέος άνθρωπος που διδάσκει μάλιστα στο Πανεπιστήμιο.

Η Μαρία έχει 100% απώλεια όρασης και εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζητούσε έναν οδηγό τυφλών μέχρι το σπίτι της από τον Δήμο . Τον φτιάξαμε με αγάπη και απομένει σε όλους να αποδείξουμε την ανθρωπιά μας και να μην σταθμεύουμε πάνω σε αυτόν.

Ευχαριστώ την γειτονιά για την άψογη συνεργασία μέχρι τώρα. Ικανοποιούμε όλα τα ανάλογα αιτήματα γιατί δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση σε αυτή την πόλη έχουν όλοι».

Προμήθεια και ειδικών για ΑμΕΑ λεωφορείων Δημοτικής Συγκοινωνίας

leoforeeio amea

Όπως πληροφορούμαστε να νέα λεωφορεία που σκοπεύει να προμηθευτεί η Δημοτική Αρχή Κωνσταντάτου για την ενίσχυση των τριών γραμμών της Δημοτικής Συγκοινωνίας, θα είναι ειδικά διαμορφωμένα για την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ και των λοιπών ευπαθών ομάδων.

Τα λεωφορεία αυτά θα δίνουν τη δυνατότητα εύκολης επιβίβασης σε όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που χρησιμοποιούν αναπηρικό τροχοκάθισμα, ή άλλο βοήθημα βάδισης.

Ως γνωστόν, ιδιαίτερο πρόβλημα κινητικότητας έχουν και πολλοί ηλικιωμένοι αλλά και οι συνοδοί μικρών παιδιών, ακόμη και αυτοί οι ηλικιωμένοι που μεταφέρουν φορτία, τσάντες κλπ.

Η υπηρεσία αυτή θα επιτρέπει την εύκολη επιβίβαση όλων των Ατόμων με μειωμένη κίνηση και θα δίνει τη δυνατότητα ανεξάρτητης και αυτόνομης διακίνησης.

Μερικά σχετικά με το θέμα της Μαρίας σχόλια δημοτών και κατοίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αθηνα Τσιτση

Αθηνα Τσιτση Αγγιζετε ψυχες με την μεγαλοψυχία και το εργο σας! Συγχαρητηρια Κυριε Γιαννη!!!
Νικος Χαριτος
Νικος Χαριτος Μπράβο Δήμαρχε, οι πολίτες της πόλης μας δεν θέλουν μεγάλα έργα, που και αυτά κάποια στιγμή θα γίγουν φυσικά. Θέλουν τα μικρά τα καθημερινά που διευκολύνουν και καλυτερεύουν τη ποιότητα της ζωής τους. Δυστυχώς Δήμαρχε πρέπει να επισημαίνουμε (ευτυχώς σε λίγους) τα αυτονόητα
ποπη ξαγοραρη
ποπη ξαγοραρη Μπράβο σας για όλα όσα κανετε
Soula Vlassopoulou
Soula Vlassopoulou Θερμά συγχαρητήρια Δήμαρχε!!!
Kostas Ekmektsoglou
Kostas Ekmektsoglou Πόσο απλό μα και πόσο ανθρώπινο να αισθανεσαι ότι έχεις έναν οργανισμό πισω σου!
Γιάννης Κωνσταντάτος
Γιάννης Κωνσταντάτος Φίλοι μου σας ευχαριστώ πολύ. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στην Μαρία όμως που παρά το θέμα που έχει έγινε Διδακτωρ στο Πανεπιστήμιο και μας διδάσκει όλους με τον αγώνα της . εγώ απλά εκανα αυτό που ζητούσε για χρόνια. Το καθήκον μου αλλά έχετε όλοι υποχρέωση να σεβαστείτε τις ραμπες .
Stamatis Theodorou
Stamatis Theodorou ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΣΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ.!!!!
Alexakis Dimos
Alexakis Dimos ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ
Georgina T. Kasimati
Georgina T. Kasimati Καλό θα ήταν να δημιουργηθούν και θέσεις στάθμευσης για ανάπηρους. Έξω από ΚΕΠ από Ιατρικά Κέντα αποκατάστασης του δήμου κ.α.
Γιάννης Κωνσταντάτος
Γιάννης Κωνσταντάτος Να είστε καλά σας ευχαριστώ ολόψυχα όλους φίλοι μου
Marios Apostolidis
Marios Apostolidis Αυτές δεν είναι μονο πολιτικές και δημοτικές πράξεις, είναι και πράξεις ανθρωπιάς
Spyros Armenis
Spyros Armenis Μπράβο σου για μια ακόμα φορά Γιάννη μου
Stamatis Giannopoulos
Stamatis Giannopoulos Ημουν ετοιμος για δημοσιευση αλλα με προλαβατε ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ... σε όλους
Γιάννης Κωνσταντάτος
Γιάννης Κωνσταντάτος Σταμάτη η γειτονιά σου!!!Σε ευχαριστώ πολύ
Νίκος Κεφάλας
Νίκος Κεφάλας Η λέξη ΜΠΡΑΒΟ, για εσένα ΔΗΜΑΡΧΕ είναι πολύ μικρή !!!!!!!!!!
Chris Sofaditis
Chris Sofaditis Η λέξεις δεν φτάνουν ένα μπράβο είναι πολύ λίγο μπράβο γιατί είσαι άνθρωπος δήμαρχε
Dimitris Tselikos
Dimitris Tselikos Η ανάπτυξη της Ελλάδας ας ξεκινήσει απο την αργυρουπολη!!!
Στην χειρότερη οικονομικά περίοδο της χώρας,έχετε κανει όλα όσα δεν έγιναν δεκαετίες πριν
Γιάννης Κωνσταντάτος
Γιάννης Κωνσταντάτος Φίλοι μου καλημέρα σας ευχαριστώ πολύ
Θανάσης Καλύβας
Θανάσης Καλύβας Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Για όσο μας δίνεται η δυνατότητα θα σας εκπλησουμε ευχάριστα.
Dina Desipr
Dina Desipr !!!!!!!!!!!Από ότι φαίνεται συνολικά με τα έργα του Δήμου ή Αργυρούπολη μετατρεπεται σιγά σιγά σε ευρωπαϊκή πόλη!!

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Σε πιλοτική εφαρμογή το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης

dimarxeio argyr

Στα πλαίσια των προεκλογικών εξαγγελιών της δημοτικής Αρχής Kωνσταντάτου, ανταποκρινόμενη σε πάγια αιτήματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας, υποστηρίζοντας παράλληλα την τόνωση της επιχειρηματικής ζωής, ξεκινάει η ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών για την πιλοτική εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) στην περιοχή του Ελληνικού (Μετρό Ελληνικού).

«Η σκοπιμότητα εφαρμογής Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, ενώ υπάρχουν πλέον πολλά επιτυχημένα παραδείγματα εφαρμογής σε κέντρα πόλεων (εκτός και εντός Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κλπ).

Με σκοπό την επίλυση των σχετικών προβλημάτων στην περιοχή πλησίον του Τερματικού Σταθμού Μετρό ‘‘Ελληνικό’’ και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος, σχεδιάστηκε με πολύ μεγάλη προσοχή το προτεινόμενο σύστημα εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης που έχει ως στόχο:

1. Να ικανοποιηθεί η ζήτηση για παρόδια στάθμευση των κατοίκων της περιοχής εφαρμογής (με τη χωροθέτηση ζωνών θέσεων στάθμευσης κατοίκων) και να χωροθετηθούν ζώνες στάθμευσης επισκεπτών με υψηλό δείκτη εναλλαγής,

2. Την Τόνωση στις λειτουργίες της περιοχής (εμπόριο, ψυχαγωγία), διότι αυξάνεται ο αριθμός των εξυπηρετούμενων επισκεπτών στις προσφερόμενες θέσεις στάθμευσης (μεγαλύτερη εναλλαγή ανά θέση στάθμευσης),

3. Να αποθαρρυνθεί η μακροχρόνια υπερτοπική παρόδια στάθμευση (κάτι που θα επιφέρει αύξηση της επισκεψιμότητας),

4. Να αποτραπεί η παράνομη στάθμευση επί των πεζοδρομίων και των διασταυρώσεων, προκειμένου να αυξηθεί η οδική ασφάλεια πεζών και οχημάτων και να δοθεί η δυνατότητα απρόσκοπτης κίνησης σε ευπαθείς ομάδες όπως ΑμΕΑ, ηλικιωμένοι, παιδιά, κλπ,

5. Να ενθαρρυνθεί η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (η περιοχή εξυπηρετείται από Γραμμή Μετρό και 4 λεωφορειακές Γραμμές)  και οι ήπιες μετακινήσεις (πεζή, ποδήλατο),

6. να μειωθεί ο χρόνος εξεύρεσης θέσης στάθμευσης κάτι που θα βελτιώσει ουσιαστικά, πέρα από  τις περιβαλλοντικές συνθήκες, και την επιχειρηματική ζωή (αύξηση πελατών λόγω διευκόλυνσης της πρόσβασης και αναβάθμισης του περιβάλλοντος)», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Η εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) θα γίνει πιλοτικά στη Δημοτική Ενότητα Ελληνικού, πλησίον του Σταθμού ΜΕΤΡΟ «Ελληνικό» και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Πόντου, Παράδρομος Λ. Βουλιαγμένης, Ροδοπόλεως και Αργοναυτών. Η εφαρμογή του Σ.Ε.Σ. επί της Λ. Ιασωνίδου αφορά στο τμήμα της μεταξύ Λ. Βουλιαγμένης και Ριζούντος.

Συγκεκριμένα:

• Σχεδιάστηκαν 272 νόμιμες υφιστάμενες παρόδιες θέσεις στάθμευσης και επιπλέον 10 νέες θέσεις στο βόρειο Παράδρομο της Λ. Βουλιαγμένης, από Πρωτέως έως Ροδοπόλεως, με την προτεινόμενη κατάργηση του Ρ-40, ήτοι σύνολο 282 θέσεις.

• Δεδομένης της ανάγκης εξυπηρέτησης κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου, χωροθετήθηκαν ζώνες στάθμευσης κατοίκων και επισκεπτών. Συγκεκριμένα, χωροθετήθηκαν 191 θέσεις κατοίκων (συμπεριλαμβάνεται 1 υφιστάμενη θέση ΑμΕΑ κατοίκου – εξυπηρετεί συγκεκριμένο όχημα) και 91 θέσεις επισκεπτών, εκ των οποίων οι 3 είναι ειδικές θέσεις ΑμΕΑ, καθώς και 15 θέσεις στάθμευσης δικύκλων.

• Ζώνη στάθμευσης κατοίκων χωροθετείται στις οδούς Πόντου, Ροδοπόλεως, Χαλδείας και στο μεγαλύτερο τμήμα των οδών Καλλιπόλεως, Ξάνθου, Αργοναυτών.

• Ζώνη στάθμευσης επισκεπτών χωροθετείται: Επί της Λ. Ιασωνίδου, από την οδό Χαλδείας έως την οδό Ριζούντος, στον Παράδρομο της Λ. Βουλιαγμένης, καθώς και στα οδικά τμήματα που καταλήγουν στη Λ. Ιασωνίδου των οδών Καλλιπόλεως, Ξάνθου και Αργοναυτών.

Ήδη το σχέδιο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=4853 προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι των περιοχών που θα εφαρμοστεί πιλοτικά το Σ.Ε.Σ.

Δ.ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Σε Δημόσια Διαβούλευση η Κανονιστική για το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης

dimarxeio argyr

Από το Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ εκδόθηκε η ακόλουθη - σχετική με το θέμα - ανακοίνωση:

Αγαπητέ Δημότη,

Η Δημοτική Αρχή ανταποκρινόμενη σε πάγια αιτήματά σου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας, προωθεί την έναρξη εφαρμογής του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ), στη γειτονιά σου, μέχρι το τέλος του 2017.

Για την επιτυχία του ΣΕΣ ίσως ο πλέον κρίσιμος παράγοντας είναι η δικιά σου συνεργασία και στήριξη.

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 20:00, προκειμένου να καταθέσετε τις παρατηρήσεις σας.

Το κείμενο το έχουμε αναρτήσει στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου μας για ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, όπου μπορείτε να καταθέσετε τις προτάσεις σας.

Φίλε Δημότη,

ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ “ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ” ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης το "1ο Oικολογικό Φεστιβάλ για παιδιά" - Αναλυτικά

oikologiko festival sima arg

H Δημοτική Αχρή Κωνσταντάτου καινοτομεί και πάλι, με το βλέμμα στραμμένο για μια ακόμη φορά στα παιδιά.

Φεστιβάλ αφιερωμένο στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Στο "1ο οικολογικό φεστιβάλ για παιδιά" μέσα από πρωτότυπες και εκπαιδευτικές δράσεις τα παιδιά θα γνωρίσουν την σημασία της "Οικολογίας" και του σεβασμού στο περιβάλλον. 

Η υιοθέτηση μικρών "οικολογικών" καθημερινών συνηθειών από όλη την οικογένεια θα συμβάλουν στην αλλαγή του τρόπου σκεψης με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, στις 18/6/2017 και ώρα 10:00 π.μ στο Πρότυπο Οικογενειακό πάρκο της 129 Δραγατσανίου και Πραξιτέλους στο Ελληνικό.

Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ευφάνταστες και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα!!!
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1) Ο κηπουρός εξερευνητής  Ηλικίες 4-6 

2) Εργαστήριο κατασκευής χειροποίητου χαρτιού… που φυτεύεται!! Ηλικίες 12-15 

3) "Κηπάκι μου μικρό και μοσχομυριστό"  (σύνθεση κήπου μινιατούρα ) Ηλικίες 6-8

4) "Λίτσα η σακουλίτσα" (Αφήγηση παραμυθιού από την συγγραφέα Ελπίδα Μηναδάκη ) Ηλικίες 6-12 

5) "Τα σκουπίδια σαν χωρίσω έργο τέχνης θα δημιουργήσω" (κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά από το τμήμα παιδαγωγών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ ) Ηλικίες 4-12 

6) "Planet book’’ επιδαπέδιο παιχνίδι για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό .
( ΚΕΑΝ κέντρο εναλλακτικών αναζητήσεων νέων) Ηλικίες 12-18 

7) ‘’Παίζοντας με τα απορρίμματα’’ . (προαγωγή οικολογικής συνείδησης μέσα από το παιχνίδι με την υποστήριξη του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης ) Ηλικίες 6-12 

8) ‘’Τα ζώα μας κ εμείς ‘’. (προαγωγή οικολογικής συνείδησης μέσα από το παιχνίδι με την υποστήριξη μελών της Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού Αργυρούπολης ) Ηλικίες 6-12 

9) "Ψηφιακές εκπλήξεις με θέμα την ανακύκλωση’’ (με την υποστήριξη του Μ. Περτσελάκη Δρ Μηχανικού Η/Υ ) Ηλικίες 4-7 & 7-12 

10) "Μικροί ∆ιασώστες εν δράσει" (μαθήματα πρώτων βοηθειών από το σώμα εθελοντών ) Ηλικίες 6-12

11) "Φοράω τη φύση στο πρόσωπο μου’’ (face painting με την υποστήριξη του τμήματος αισθητικής των ΙΕΚ ΑΛΦΑ) Ηλικίες 3-12

12) "Ο τροχός της ανακύκλωσης" (Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ) Ηλικίες 6-12 

13) "Κρίκοι" (Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) Ηλικίες 6-12 

14) "Παζλ" (Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) Ηλικίες 4-12 

15)  Memory (Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) Ηλικίες 6-12 

16) "Κυνήγι χαμένου Θησαυρού’’ (Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ) Ηλικίες 6-12 

17) "Τσουβαλοδρομίες’’ (Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ) Ηλικίες 6-12 

18) "Φιδάκι" (Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ) Ηλικίες 4-12 

19) "Ψάρεμα" (Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ) Ηλικίες 6-12 

20) "Bowling" (Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ) Ηλικίες 6-12 

21) "Στόχος" (Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ) Ηλικίες 6-12 

22) "Κάδος" (Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ) Ηλικίες 6-12 

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Με λαμπρότητα ο εόρτασμός της Αγ. Τριάδας στους δύο ομώνυμους Ι.Ν. της πόλης

elliniko ag triada eortasmos

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθιηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής - η εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού, με μορφή φωτιάς, σαν φλόγες πάνω στα κεφάλια τους, πενήντα μέρες μετά την ανάστασή Του και δέκα μέρες μετά την ανάληψή Του - και η Δευτέρα της Αγίας Τριάδας, στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς στην Αργυρούπολης και στο Ελληνικό.

Στις ιερές λειτουργίες  χοροστάτησαν, αντίστοιχα, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης και Γλυφάδας πλαισιούμενοι από πλειάδα ιερέων των Ιερών Μητροπόλεων..

Να αναφερθεί ότι πλήθους πιστών προσήλθε για να συνεορτάσει και να πανηγυρίσει την εορτή της τρισυποστάτου και αδιαιρέτου Θεότητος.

arg perifora ag triadas

Στις εορτές παρέστησαν τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι και λοιποί επίσημοι, με επικεφαλή τον Δήμαρμχο Ελληνικού - Αργυρούπολης,κ. Γιάννη Κωνσταντάτο,  ο οποίος, σημειωτέον, σήκωσε, μαζί και Αντιδήμαρχοι, το κουβούκλιο της ιεράς εικόνας της Αγ. Τριάδας, κατά την περιφορά της εκτός του ομώνυμου Ι.Ν. στην κεντρική Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου της Αργυρούπολης, υπό τους ήχους συνεχών χαρούμενων κωδωνοκρουσιών.

ag triada perif konstant

Αγίου Πνεύματος: Τι γιορτάζουμε την Πεντηκοστή