Κυρ02162020

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 16 Φεβ 2020 9pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Κοσμος Ζάεφ:Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας αρνηθεί τη Μακεδονική ταυτότητα

Ζάεφ:Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας αρνηθεί τη Μακεδονική ταυτότητα

 

zaef vouli

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας αρνηθεί τη Μακεδονική ταυτότητα» ανακοίνωσε ο Ζόραν Ζάεφ στο σκοπιανό κοινοβούλιο ενόψει της συνεδρίασης για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Υπάρχει κρυστάλλινη και κατηγορηματική επιβεβαίωση της μακεδονικής ταυτότητας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας αρνηθεί πλέον το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση», ανέφερε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων όταν ξεκίνησε εκ νέου η συνεδρίαση που πραγματοποιείται σήμερα στη σκοπιανή βουλή.

Για τη μακεδονική γλώσσα έκανε λόγο για «Η μακεδονική γλώσσα χρησιμοποιείται σε όλους τους θεσμούς: στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ», καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη συνταγματική τροποποίηση, με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών.

“Έχουμε σαφή και αναμφισβήτητη επιβεβαίωση για μακεδονική ταυτότητα: Μακεδόνας, Μακεδόνισσα, Μακεδόνες, Μακεδονικό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με μετάφραση των όρων αυτών, χωρίς περιορισμούς, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, όπως και μακεδονική ταυτότητα για όλες τις χρήσεις" είπε.

«Ολόκληρος ο δημοκρατικός κόσμος έστειλε μήνυμα ότι αυτή η συμφωνία είναι βήμα βγαλμένο από το παρελθόν μας κι ανοίγει την πόρτα για το μέλλον μας» πρόσθεσε. Νωρίτερα, είχε παραιτηθεί βουλευτής του κόμματός του και συντονιστής της ομάδας των Σοσιαλιστών, Τόμισλαβ Τούντεβ προκαλώντας αναταραχές στη διαδικασία.

Παράλληλα, έξω από το κοινοβούλιο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη συνταγματική αναθεώρηση.

 reporter