Δευ09232019

Τελευταία ΕνημέρωσηΔευ, 23 Σεπ 2019 2pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Ελλαδα Προκλητική η Βασιλική Θάνου: "Δε φεύγω, δε φεύγω... από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν μπορεί να με διώξει κανείς"

Προκλητική η Βασιλική Θάνου: "Δε φεύγω, δε φεύγω... από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν μπορεί να με διώξει κανείς"

thanou tsipras

Αναφερόμενη ξανά στην απομάκρυνσή της από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Βασιλική Θάνου διευκρίνισε, ότι θεωρεί τον εαυτό της ως «έκπτωτο Πρόεδρο» και ότι θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης, καθώς θεωρεί την απομάκρυνσή της παράνομη.

Αναφερόμενη δε στην απάντηση της ΕΕ σε επιστολή της, υπογράμμισε ότι είναι μια πρώτη απάντηση που κρατά ίσες αποστάσεις κι ότι η επιστολή της έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες οι οποίες θα απαντήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την κυρία Θάνου, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, αυτό της Ουγγαρίας, περίπτωση στην οποία η ΕΕ έκρινε παράνομη την απόφαση της ουγγρικής Κυβέρνησης. 

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη, τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο κι αυτό το απέδειξε κατά τη διάρκεια της 8μηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Θεωρεί δε ότι ο μόνος λόγος για την απομάκρυνση της είναι ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση και καταλόγισε την έντονη κριτική που δέχεται στην εμπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπο της κάποιοι κύκλοι της Δικαιοσύνης.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τη νέα Κυβέρνηση, καθώς τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά κι όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες τους.

Ερωτηθείσα δε για τη φράση που της αποδίδεται ότι μετά τον διορισμό της δήλωσε πως, «τώρα δεν μπορεί να με κουνήσει κανείς», απάντησε ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των λεγομένων της κι ότι αυτό που στην πραγματικότητα είπε είναι ότι «με βάση το νόμο κανείς πλέον δεν μπορεί να με εκδιώξει από τη θέση μου».

crash