Παρ04262019

Τελευταία ΕνημέρωσηΠαρ, 26 Απρ 2019 12pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Ελλαδα Μεγάλο προβάδισμα για Νέα Δημοκρατία σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση

Μεγάλο προβάδισμα για Νέα Δημοκρατία σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση

dimoskopisi ravdoi ble
Με δέκα μονάδες διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνει η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό του Βεργίνα ΤV. Από τις απαντήσεις προκύπτει, επίσης, ότι μόλις το 12,6% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο (ποσοστό 48%) ενώ στη σύγκριση μεταξύ των δύο συν-κυβερνήσεων των τελευταίων ετών η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κρίνεται καλύτερη από ποσοστό 30% των ερωτηθέντων σε σύγκριση με 23% των πολιτών που θεωρούν καλύτερη την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές το 31,5% θα ψήφιζε ΝΔ και το 21,1% ΣΥΡΙΖΑ.

Η επόμενη βουλή θα είναι εξακομματική καθώς στην τρίτη θέση με ποσοστό 6.4% καταγράφεται η Χ.Α , με 5.5% το ΚΚΕ, με 5.2% το ΚΙΝ.ΑΛ ενώ με αναγωγή, στη Βουλή εισέρχεται και η «Ελληνική Λύση».

Εκτός, του κοινοβουλίου, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης βρίσκονται οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών μόλις το 12,6% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε την καλύτερη στάση στο συγκεκριμένο θέμα.