Κυρ02162020

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 16 Φεβ 2020 9pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Ελλαδα Το 1ο τρίμηνο 2019 αναλαμβάνουν οι νέοι μάνατζερ στο δημόσιο - ΝΔ με στοιχεία: Κομματικοί εγκάθετοι 4ετούς θητείας στις θέσεις αυτές

Το 1ο τρίμηνο 2019 αναλαμβάνουν οι νέοι μάνατζερ στο δημόσιο - ΝΔ με στοιχεία: Κομματικοί εγκάθετοι 4ετούς θητείας στις θέσεις αυτές

proistamenoi

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την τοποθέτηση Γενικών Γραμματέων, Γενικών Διευθυντών, Διοικητικών και Τομεακών γραμματέων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αυτό εξήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο «Αθήνα 984» και στην εκπομπή «aftodioikisi.gr».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, σημείωσε ότι ήδη έχουν αναλάβει τα καθήκοντας τους, 89 Γενικοί Διευθυντές στα υπουργεία.

Η ίδια πρόσθεσε ότι προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς η επιλογή διευθυντών και προϊσταμένων και του Ευρύτερου δημοσίου (Περιφερειών, ΝΠΔΔ, κ.α). Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι για τους Διοικητικούς και Τομεακούς Γραμματείς, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Φερβρουάριο, ενώ οι διαδικασίες για τους προϊσταμένους θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο. 

Βάσει του προγραμματισμού που παρουσίασε η υπουργός, γίνεται φανερό ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου χρόνου, αναλαμβάνουν οι νέοι μάνατζερ στο δημόσιο τομέα.

ΝΔ: Κομματικοί εγκάθετοι τετραετούς θητείας στις θέσεις Γενικών Γραμματέων (στοιχεία)

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ, σχετικά με την τοποθέτηση των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων. Μάλιστα παρουσιάζει και σχετικά ΣΤΟΙΧΕΙΑ και σε ανακοίνωση της με τον τίτλο, «ουαί υμίν γραμματείς και Συριζαίοι υποκριταί», σημειώνει:

Με το πρόσχημα της τάχα αποκομματικοποίησης του Δημοσίου, η κυβέρνηση επιχειρεί στα κρυφά να επιβάλει κομματικούς εγκάθετους τετραετούς θητείας στις νευραλγικές θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων σε ολόκληρο το Δημόσιο.

Το σχέδιο τους αποκαλύπτεται πια και με ονόματα. Αυτό που η ΝΔ καταγγέλλει εδώ και ένα χρόνο άρχισε να υλοποιείται στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής με μεθοδεύσεις που έγιναν -για προφανείς λόγους- μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Το κόλπο είναι απλό:

Από τους δεκάδες ικανούς υποψηφίους οι οποίοι διεκδίκησαν μια θέση γραμματέα -πιστεύοντας ότι θα ισχύσουν αξιοκρατικά κριτήρια- η αρμόδια Επιτροπή επέλεξε μόνο δύο ανά προκήρυξη. Και όλως τυχαίως, ο ένας εκ των δύο τελικών επιλαχόντων -και στα δυο υπουργεία- είναι ο σημερινός διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικός γραμματέας.

Πρόκειται για τους κ. Δερματά (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Κλάπα (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής) για τους οποίους η κυβέρνηση δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Οι συντάκτες των προκηρύξεων είχαν το θράσος να κάνουν κατά κυριολεξία copy paste τα βιογραφικά τους για να σιγουρευτούν ότι δεν θα γίνει κανένα λάθος στις προδιαγραφές των θέσεων.

Η ΝΔ δίνει στη δημοσιότητα τα επίμαχα σημεία από τις δύο πρώτες προκηρύξεις και τα βιογραφικά των εκλεκτών της κυβέρνησης.

Για την θέση του κ. Δερματά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προκήρυξη μοιάζει να είναι φωτοτυπία του βιογραφικού του που υπάρχει στο site του υπουργείου.

Για δε τη θέση του κ. Κλάπα είναι απίστευτο αλλά πρόκειται για τη μοναδική προκήρυξη στην οποία ζητείται από τους υποψηφίους να έχουν οκτώ χρόνια εμπειρίας σε θέση υψηλής διοικητικής ευθύνης στο Δημόσιο. Όσο δηλαδή ακριβώς -ω του θαύματος!- ο κ. Κλάπας υπήρξε δήμαρχος στην Πρέβεζα.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι εξόφθαλμος: Nα υπονομεύσει μέσω του τετραετούς διορισμού των δικών της παιδιών κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Αλλά δεν θα τους περάσει. Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου.

Επαναλαμβάνουμε κάτι που αρνούνται να αντιληφθούν τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο δυστυχώς και κάποιοι στο εξωτερικό, που κάνουν τα στραβά μάτια. Όλοι αυτοί οι διορισμοί θα ακυρωθούν.

ΥΓ: Μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση του σκανδάλου, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τελικές επιλογές των δύο πρώτων αρμοδίων υπουργών κ. Σταθάκη και Βίτσα στους οποίους και εναπόκεινται οι τελικές αποφάσεις για το ποιοι θα διοριστούν.