Τετ06262019

Τελευταία ΕνημέρωσηΤετ, 26 Ιουν 2019 3pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Ελλαδα Αλέξης Γρηγορόπουλος: Χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός - Συγκεντρώσεις και πορείες

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός - Συγκεντρώσεις και πορείες

grigoropoulos2018

Χιλιάδες αστυνομικοί είναι σήμερα επί ποδός για τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου. 

Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες για την δέκατη επέτειο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου 

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει δώσει σαφείς εντολές για ψυχραιμία και ήπια διαχείριση της πορείας των μαθητών που θα γίνει νωρίς το μεσημέρι. Επιπλέον, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι οι αστυνομικοί πρέπει να προχωρούν σε προσαγωγές και συλλήψεις σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών σε περιουσίες.

Πάντως, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να εισχωρήσουν στην πορεία των μαθητών και θα προκαλέσουν επεισόδια. 

Την ίδια ώρα, αυξημένα θα είναι τα μέτρα και το απόγευμα στην πορεία των αντιεξουσιαστικών ομάδων με σοβαρό ενδεχόμενο κάποιοι να προσπαθήσουν να μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε πεδίο συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Το ειδικό υδροφόρο όχημα της ΕΛΑΣ, ο Αίαντας, που έκανε την εμφάνισή του στα επεισόδια του Πολυτεχνείου, θα βρίσκεται και πάλι σε κοντινή απόσταση από τα Εξάρχεια και θα επέμβει και πάλι, αν κριθεί αναγκαίο. 

Οι αρχές είναι σε μια συζήτηση με τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου για το εάν θα δοθεί από απόψε το βράδυ το πανεπιστημιακό ίδρυμα για φύλαξη από την αστυνομία ώστε να μην χρησιμοποιηθεί από κάποιες ομάδες αύριο ως φρούριο από το οποίο θα πετούν μολότοφ και ξύλα κουκουλοφόροι στους αστυνομικούς. 

Την ίδια ώρα, υπάρχει φόβος στις αρχές για καταδρομικές σε αστυνομικά τμήματα και γι’ αυτό το λόγο παραμένουν οι διαταγές για απομάκρυνση των οχημάτων από τον περίβολο των τμημάτων αλλά και αυξημένη προσοχή από τους σκοπούς. 

Πάντως, εντολή για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας έχει δοθεί σε όλους τους αστυνομικούς ενώ στις στατικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ που βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων έχει δημιουργηθεί ένα αόρατο πλέγμα ασφαλείας γύρω τους, με μηχανές και αστυνομικούς με πολιτικά που θα περιπολούν γύρω από τις στατικές δυνάμεις όπως στη διμοιρία που βρίσκετε στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα βρίσκεται από το πρωί πάνω από τις δυο πορείες και θα δίνει συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στη γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» από τις 12 το μεσημέρι

Επίσης, κλειστός θα παραμείνει, από τις 12 το μεσημέρι, σήμερα, ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα»  με εντολή της ΕΛΑΣ, λόγω των συγκεντρώσεων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται αυτή την ώρα στους δρόμους γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας και ειδικότερα στις οδούς  Αλεξάνδρας, Πατησίων, Μεσογείων, Κηφισίας, γύρω από το Χίλτον, καθώς και στην Αθηνών-Λαμίας.