Σαβ10202018

Τελευταία ΕνημέρωσηΣαβ, 20 Οκτ 2018 2pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Ελλαδα Την Τετάρτη αναμένεται η έκδοση σκληρού Ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς

Την Τετάρτη αναμένεται η έκδοση σκληρού Ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς

ellinesstratiotikoi omoiroi

«Ράπισμα» για την Τουρκία αποτελεί το ψήφισμα ευρωβουλευτών όλων των πολιτικών δυνάμεων για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακές της Αδριανούπολης.

Το ψήφισμα, θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Στρασβούργο και, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Έλληνας ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για την κυβέρνηση Ερντογάν, αφού καταγγέλλει καταχρηστική κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών, δεδομένου ότι δεν τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες, ζητώντας από την Τουρκία να τους απελευθερώσει.

Παράλληλα, καλεί την Ύπατη Εκπρόσωπο Της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι και το Συμβούλιο να πιέσουν την Άγκυρα, σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, δεν δίστασε να μιλήσει για την ανάγκη σοβαρής στρατηγικής από το ελληνικό πολιτικό πλαίσιο και ενιαίας φωνής από την Ευρώπη στην αντιμετώπιση τουρκικών προκλήσεων. «H Τουρκία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θέλει να φαίνεται ο Ερντογάν. Το 50% των προϊόντων της κατευθύνεται στην Ευρώπη, στην Κίνα το 5%, στις ΗΠΑ το 4%. Η τουρκική λίρα καταρρέει και αν η Άγκυρα συνεχίσει να προκαλεί τότε η Ευρώπη μπορεί να πιέσει με ισχυρό τρόπο την τουρκική οικονομία», είπε.