Τετ10162019

Τελευταία ΕνημέρωσηΤετ, 16 Οκτ 2019 7pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Παραξενα Ελλαδα

Εκοψε την ανάσα: Τεράστιο κρουαζιερόπλοιο περνάει "τσίμα-τσίμα" από Ισθμό Κορίνθου

 

cruiser canal kor1

Το ρεκόρ του μεγαλύτερου πλοίου που διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου κατέκτησε πριν από λίγες μέρες το κρουαζιερόπλοιο Braemar.

Οι 929 επιβάτες κρατούσαν την ανάσα τους καθώς το κρουαζιερόπλοιο πλάτους 22,5 μέτρων, περνούσε μέσα από το στενό πέρασμα του Καναλιού, πλάτους μόλις 25 μέτρων και μήκους 6,3 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την εταιρεία Fred Olsen στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, το πλοίο ζυγίζει περίπου 25 τόνους και έχει μήκος 195 μέτρα.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο τα οποία ανέβασε στα social media η εταιρεία, «κόβουν την ανάσα».

«Σήμερα το Braemar έγραψε ιστορία ως το μακρύτερο πλοίο που έχει περάσει από τον Ισθμό της Κορίνθου», ανέφερε η εταιρεία.

«Αυτό είναι συναρπαστικό για τη ναυσιπλοΐα και ένα τεράστιο ορόσημο στην ιστορία 171 χρόνων της εταιρείας και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορέσαμε να το μοιραστούμε με τους φιλοξενούμενούς μας», δήλωσε ο Clare Ward, διευθυντής πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας.

«Στη Fred Olsen, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή και με τους επισκέπτες στο Braemar να βρίσκονται τόσο κοντά στις άκρες του καναλιού της Κορίνθου, ώστε να μπορούν σχεδόν να αγγίξουν τις πλευρές, γνωρίζουμε ότι αυτές οι διακοπές θα τους μείνουν αξέχαστες», πρόσθεσε

TO BINTEO

cnn

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρά τους και άλλοι όχι;

ypnos kopela
Τι είναι αυτό που κάνει ορισμένους ανθρώπους να ξεχνούν τα όνειρά τους ενώ άλλους να μπορούν να φέρουν στο μυαλό τους ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια;

Λέγεται συχνά πως κανείς δεν θέλει να ακούσει τα όνειρα των άλλων – τουλάχιστον όχι εκείνα που βλέπουν στον ύπνο τους – εκτός αν πρόκειται για τον ψυχαναλυτή τους. Όλοι όμως αισθανόμαστε την ανάγκη να διηγηθούμε τα δικά μας στους κοντινούς μας ανθρώπους. Είναι απολύτως λογικό:

Στη διάρκεια των ονείρων μας, τα πράγματα που λέμε ή κάνουμε πολλές φορές απέχουν πολύ από την συμπεριφορά που έχουμε στην καθημερινότητά μας, ενώ το σουρεαλιστικό σκηνικό μέσα στο οποίο εκτυλίσσονται κάνει την κατάσταση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Εκτός αυτού, οι περισσότεροι από εμάς δεν θυμόμαστε τα περισσότερα από αυτά.

Έτσι, όταν ξυπνώντας μπορούμε να επαναφέρουμε στη μνήμη μας όλη την παράξενη ιστορία που μας διηγήθηκε ο εγκέφαλός μας, τείνουμε να ενθουσιαζόμαστε από το ίδιο το γεγονός! Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν να ανακαλέσουν σχεδόν όλα τα όνειρά τους και άλλοι που δεν καταφέρνουν ποτέ να τα θυμηθούν. Πού μπορεί να οφείλεται αυτή η διαφορά;

Τι συμβαίνει όταν ονειρευόμαστε

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα όνειρα λαμβάνουν χώρα στο στάδιο REM του ύπνου, το οποίο επαναλαμβάνεται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και πως όλοι μας βλέπουμε όνειρα καθημερινά – μάλιστα, αυτό ισχύει και για πολλά άλλα είδη εκτός από τον άνθρωπο. Την ώρα που ονειρευόμαστε, τα βλέφαρά μας πεταρίζουν γρήγορα, το σώμα μας παρουσιάζει αυξημένη κινητικότητα σε σχέση με την υπόλοιπη διάρκεια του ύπνου μας και η αναπνοή μας επιταχύνεται.

Ο ρόλος των ονείρων

Η σημασία των ονείρων, ωστόσο, εξακολουθεί να διχάζει την επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με ορισμένους, αποτελούν μια ματιά προς το υποσυνείδητό μας και μπορούν να μας μάθουν πολλά για τον χαρακτήρα, την ψυχολογία και τα απωθημένα μας. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται παρά για μία προσπάθεια του εγκεφάλου να «ξεσκαρτάρει» την πληροφορία που συλλέγει μέσα στην ημέρα, πετώντας όλα όσα κρίνει ως άχρηστα και αποθηκεύοντας τα σημαντικά στη μακροπρόθεσμη μνήμη. Με αυτή τη λογική, ενδέχεται αυτή η απόκλιση στις αναμνήσεις των ονείρων μεταξύ των ανθρώπων να οφείλεται σε γενικότερες διαφορές στον τρόπο που λειτουργεί η μνήμη τους.

Η σημασία της έντασης

Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως άλλη μια αιτία που δεν μπορούμε να θυμηθούμε πάντα τι είδαμε στον ύπνο μας, είναι η ένταση που συχνά διακρίνει τα όνειρα. Συγκεκριμένα, πιστεύουν πως ο εγκέφαλός μας μπλοκάρει τα πιο «ζωντανά» όνειρα, για να μας προστατεύσει από τον κίνδυνο να τα μπερδέψουμε με την πραγματικότητα.

Ποια προσωπικά χαρακτηριστικά επηρεάζουν την ικανότητά μας να τα θυμόμαστε;

Φυσιολογία εγκεφάλου

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που τείνουν να θυμούνται πιο έντονα τα όνειρά τους έχουν πιο ανεπτυγμένη την περιοχή του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τις πληροφορίες και τα συναισθήματα. Η ίδια περιοχή έχει την ιδιότητα να μας βάζει σε μια κατάσταση εγρήγορσης εντός του ύπνου, όταν ενεργοποιείται την ώρα που κοιμόμαστε.

Ώρες ύπνου

Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο λιγότερο χρόνο περνάτε στη φάση REM. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά την ικανότητά σας να θυμηθείτε τα όνειρά σας.

Σημαντικά γεγονότα

Το έντονο άγχος αλλά και το μετατραυματικό στρες που προκύπτει μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία μεγάλης έντασης συχνά προκαλεί πολύ ζωντανά όνειρα ή εφιάλτες που μένουν στο νου μας και μετά τον ήχο του ξυπνητηριού.

Προβλήματα υγείας

Ο ακανόνιστος ύπνος, η υπνική άπνοια, η κατάχρηση αλκοόλ και οτιδήποτε άλλο παρεμβάλλεται στη νυχτερινή μας ξεκούραση, ενδέχεται να μας κάνει να ξυπνάμε κατά τη διάρκεια της φάσης REM με αποτέλεσμα να μπορούμε να θυμηθούμε τα πάντα με λεπτομέρειες.

Προσωπικότητα

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που συνήθως θυμούνται τα όνειρά τους είναι ονειροπόλοι, δημιουργικοί και επιδίδονται συχνά στη διαδικασία της ενδοσκόπησης. Αντιθέτως, τα πρακτικά μυαλά που εστιάζουν στα γεγονότα έχουν την τάση να ξεχνούν τα πάντα μόλις ανοίξουν τα μάτια τους.

Πότε είναι ανησυχητικό;

Γενικότερα και οι δύο καταστάσεις είναι απολύτως υγιείς και φυσιολογικές. Ωστόσο, αν η ανάμνηση των ονείρων σας σάς δημιουργεί έντονα αρνητικά συναισθήματα που σας δυσκολεύουν στην καθημερινότητά σας, καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο. Είναι πιθανό η αναστάτωσή σας να οφείλεται σε κάποια κατάσταση ή περιστατικό που σας έχει σημαδέψει και το οποίο προσπαθείτε να αγνοήσετε ή απλώς δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε μόνοι σας.

Αντίστοιχα, αν έχετε λόγους να πιστεύετε πως οι δυσκολίες στον ύπνο σας συνδέονται με κάτι παθολογικό, μιλήστε με τον οικογενειακό σας γιατρό, ο οποίος ενδέχεται να σας παραπέμψει σε κάποιο κέντρο μελέτης ύπνου

vita

Τα 5 ζώδια που έχουν για διάφορους λόγους το ψέμα στο... τσεπάκι τους

zodia

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι από τους οποίος γοητευόμαστε αποδεικνύονται μεγάλοι ψεύτες. Το να μπορέσεις να προβλέψεις ποιος μπορεί να σε.. φλομώσει στα ψέματα δεν είναι φυσικά εύκολο. Με τη βοήθεια των ζωδίων όμως, μπορούμε να εντοπίσουμε τα λιγότερο ειλικρινή ζώδια.

Όλοι λέμε ψέματα. Κάποιες φορές η αλήθεια είναι ότι τα ψέματα μας βγάζουν από δύσκολες θέσεις. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, χρησιμοποιούμε τα ψέματα για να μην αποκαλυφθούν μυστικά, για να χειραγωγήσουμε ανθρώπους ή για να.... απατήσουμε τους ερωτικούς μας συντρόφους.

Ωστόσο, κάποια ζώδια έχουν έμφυτο αυτό το... ταλέντο και τους είναι πιο εύκολο να ξεστομίσουν ψέματα και δικαιολογίες. Δεν πρέπει όμως να το δένουμε και κόμπο, ότι όποιος γεννιέται υπό των αστερισμό αυτών των ζωδίων είναι ψεύτης... εκ γενετής. Αλλά αν ακούγοντας τις ιστορίες κάποιου, σας φαίνονται περίεργες, ρωτήστε το ζώδιο του και κρίνετε αναλόγως! Κι αφού είδαμε τα πιο συχνά ψέματα που λέει κάθε ζώδιο, πάμε να δούμε τους... Πινόκιο του ζωδιακού κύκλου.

Ιδού λοιπόν τα 5 ζώδια που είναι οι καλύτεροι ψεύτες

1. Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι μπορούν να σου κάνουν το άσπρο... μαύρο. Θα αλλάξουν λίγο τα γεγονότα και την πραγματικότητα για να τα προσαρμόσουν ανάλογα με την περίσταση και για να τα παρουσιάσουν όπως αυτοί θέλουν. Πιο πολύ θα το κάνουν για να κερδίσουν τον ακροατή τους και όχι επειδή έχουν δόλο. Συνήθως τα... παραμύθια τους λειτουργούν σαν άμυνα για να προφυλάξουν τον ιδιωτικό τους χώρο, που είναι πολύ σημαντικός για αυτούς. Επίσης, δίνουν πολλές υποσχέσεις, αλλά μην δίνετε και πολλή σημασία, γιατί το πιο πιθανό είναι την επόμενη μέρα να τα έχουν ξεχάσει. Και κάπως έτσι κερδίζουν τη φήμη του ψεύτη.

2. Λέων

Οι Λέοντες είναι γνωστοί για τον εγωισμό τους. Για να τον προστατεύσουν, μπορεί να οδηγηθούν σε ψέματα και υπερβολές. Όταν νιώσουν έστω και λίγο ανασφαλείς, μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα ψέματα με σκοπό να υποτιμήσουν τους άλλους και να φανούν αυτοί βασιλικότεροι του... βασιλέως. Μπαίνουν στη διαδικασία χειραγώγησης των άλλων και με μαεστρία θα σε πείσουν ότι κάνουν τα πάντα καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο, κι ας μην έχουν ιδέα. Επίσης, η ανάγκη του Λέοντα να είναι αποδεκτός στους άλλους, μπορεί να τον κάνει να... παραφουσκώνει λίγο τα πράγματα. Θέλει να βγαίνει πάντα νικητής, οπότε τα παίζει όλα για όλα.

3. Σκορπιός

Η αυξημένη ικανότητα του Σκορπιού να ψεύδεται, προέρχεται από το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ ικανός στο να το κρύβει. Μπορεί σε γενικές γραμμές οι Σκορπιοί να είναι ειλικρινείς, όταν όμως αποφασίσουν να πουν ψέματα, είναι τόσο καλοί στο να ξεφύγουν από δύσκολες καταστάσεις λέγοντας ψέματα και καλύπτοντας την αλήθεια στην... άμμο. Έτσι, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τον ακούτε να διηγείται πολυεπίπεδες ιστορίες με πολλές λεπτομέρειες. Επίσης, ένα κόλπο για να καταλάβετε αν λέει ψέματα, ρωτήστε τον κάτι. Αν σας απαντήσει «Δε θυμάμαι», τότε σας έχει πει ψέματα, γιατί ένας Σκορπιός δεν ξεχνά ποτέ, τίποτα!

4. Καρκίνος

Μπορεί να ξεγελά με την ευαισθησία του που τον χαρακτηρίζει, ωστόσο τα λέει και ο Καρκίνος τα ψεματάκια του και μάλιστα με ευκολία. Το ψέμα θα το ξεστομίσει κυρίως όταν νιώθει ότι πιέζεται ή όταν νιώθει ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση και πρόκειται να μπει σε μπελάδες. Διαθέτουν μεγάλη φαντασία και γι’ αυτό μερικές φορές τους αρέσει να υπερβάλλουν. Επίσης, τα ψέματά τους προέρχονται κυρίως από την ανικανότητά τους να δουν την αληθινή εκδοχή των γεγονότων. Δεν λένε δηλαδή συνήθως ψέματα για να κάνουν κακό σε κάποιον, ούτε για να αποκτήσουν κάτι.

5. Ιχθύες

Τα ψαράκια δεν είναι και τόσο αθώα ή τόσο γλυκά όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Μπορεί να είναι ευαίσθητες και καλλιτεχνικές ψυχές, αλλά αν το θέλουν γίνονται στο λεπτό καρχαρίες. Είναι ένα ζώδιο που θα πει οποιοδήποτε ψέμα, προκειμένου να ξεγλιστρήσει και να πάρει αυτό που θέλει. Οι Ιχθύες ξέρουν τι ψέματα ακριβώς πρέπει να πουν, αλλά και πότε και σε ποιους, για να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις. Επίσης, είναι «μουλωχτό» ζώδιο που θα σου πει ψέματα με τόση ηρεμία που πείθει ακόμα και τους πιο καχύποπτους.

Όλυμπος: Τα μυστήρια που τυλίγουν το ιερό βουνό - κατοικία των Θεών. Γεγονότα και μαρτυρίες

Olympos half snow

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, και το δεύτερο ψηλότερο στα Βαλκάνια με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας.

Όμως ο λόγος που είναι διάσημος δεν είναι η επιβλητικότητα ή η γεωλογική του σημασία, αλλά η μυθολογία, η ιστορία και οι θρύλοι που συνοδεύουν αυτόν τον τόπο.

Στην ψηλότερη κορυφή του, που ονομάζεται Μύτικας (2.918m), είναι αδύνατη η επιβίωση του ανθρώπου· έτσι σύμφωνα με τη μυθολογία οι μονοί που μπορούσαν να βρίσκονται εκεί ήταν οι θεοί.

Τα μυστήρια του Ολύμπου...

Αν ψάξεις για τον Όλυμπο θα διαβάσεις αμέτρητες ιστορίες, μύθους, γεγονότα, μαρτυρίες και εικασίες που ξεπερνούν ακόμα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εύκολα θα διαπιστώσεις πως οι θρύλοι καλύπτουν κάθε κορυφή και πλαγιά του. Από ιστορίες για νεραϊδότοπους, επισκέψεις ιπτάμενων δίσκων στο «μπαλκόνι» του Δία μέχρι ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κ.α.

Αποδείξεις δεν έχουμε να παραθέσουμε μα οι μύθοι και ιστορίες πάντα γοητεύουν. Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες που πλανώνται γύρω από αυτό το ιερό βουνό...

#1. Το Στεφάνι του Δία

Λέγεται ότι κατά την ανατολή του ήλιου οι σκιές που δημιουργούνται στην κόψη του βουνού στην κορυφή Στεφάνι (3η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου), απεικονίζουν το πρόσωπο του Δία με εμφανή τα χαρακτηριστικά του. Η τοποθεσία που φαίνεται το πρόσωπο του Δία έχει ονομαστεί «Ο θρόνος του Δία».

#2. Οι πυραμίδες του Ολύμπου

oloympos pyramida

Σύμφωνα με την παράδοση και την εκτίμηση μελετητών οι πυραμοειδές κορυφές του Ολύμπου δεν είναι τυχαίες. Οι πυραμίδες δημιουργήθηκαν τους αρχαίους χρόνους, στις κορυφές τους βρίσκονται οι περιοχές Τούμπα, Αγ. Αντώνιος και Προφήτης Ηλίας αντίστοιχα.

Ένα βασικό στοιχείο για τις πυραμίδες είναι οι αποστάσεις και οι μοίρες που σχηματίζουν οι γωνίες τους. Σύμφωνα με έρευνες την ίδια ακριβώς γωνία έχουν και τα 3 αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα στον ουρανό (οι λεγόμενες «Τρείς Βασιλείες»). Από τα τρία αυτά άστρα, τα δύο είναι σε ευθεία γραμμή και το τρίτο απέχει 27 μοίρες. Ενώ ακριβώς το ίδιο παρατηρείται στις πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο. Έτσι ξεκινούν νέες ιστορίες και μύθοι, για το κατά πόσο είναι φυσικές ή τεχνητές οι πυραμίδες του Ολύμπου.

#3. U.F.O στον Όλυμπο;

Φήμες έχουν σκορπίσει για ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο να κάνει την εμφάνιση του στους νομούς Πιερίας και Μαγνησίας και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων το έχουν δει εμφανίζεται με τρομερή ταχύτητα από τη θάλασσα και σε δευτερόλεπτα φτάνει στην κορφή του Ολύμπου και εξαφανίζεται από πίσω του.

Όπως είναι φυσικό οι ιστορίες και οι μύθοι για εξωγήινους και όντα μονοπωλούν τις συζητήσεις. Οι λογικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δοκιμές αεροσκάφους που μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί από το στρατό.

Μιά επώνυμη μαρτυρία (15/7)

«Είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Ιπποκράτειου νοσοκομείου με πάρα πολύ καλή θέα.

Την 15/7/2015 και ώρα 1.25 το βράδυ από τον εξώστη του ρετιρέ όπου διαμένω είδα εγώ και η σύζηγος μου τρείς φωτεινούς δίσκους πολύ μεγάλης διαμέτρου. Εκείνο το βράδυ είχε σύννεφα. Τα ΑΤΙΑ ήταν πάνω από τα σύννεφα.

Στην αρχή εμφανίστηκε το πρώτο και σε μερικά δεπτερόλεπτα άλλα δυο. Έμειναν για περίπου 1-3 λεπτά και έπειτα άρχισαν να κινούνται πολύ αργά προς τον Όλυμπο με σταθερή πορεία.

Φθάνοντας στον Όλυμπο εκτέλεσαν κάθοδο προς το βουνό ένα -ένα. Όλα έδειχναν πως εκτελούσαν ελιγμούς ελλιμενισμού και προσέγγισης προς την βάση τους....

Όλη αυτή η δραστηριότητα κράτησε περίπου 5-7 λεπτά...

Καθόλη την πορεία τους δεν εμφανίστηκαν ίχνη από κινητήρες η κάποιο άλλου είδους προωθητικού συστήματος.. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εντοπίστηκαν απο τα ραντάρ του Χορτιάτη....

Σας αναφέρω το γεγονός για να διευκολύνω την έρευνα σας.

Με εκτίμηση

Κ.Σ. -Ναυπηγός Μηχανολόγος».

#4. Η Εκκλησία του Προφήτη Ηλία

Πολλοί είναι οι κάτοικοι αλλά και οι επιστήμονες, οι οποίοι έχουν αναφέρει πως στην περιοχή που βρίσκεται η Εκκλησία του προφήτη Ηλία στον Όλυμπο, υπάρχουν πολύ ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Οι μαρτυρίες πολλών παρευρισκόμενων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εκκλησίας, υποστηρίζουν την αίσθηση της ανατριχίλας καθώς και να σηκώνονται τα μαλλιά τους από την ισχυρή ηλεκτρική φόρτιση του χώρου.

#5. Πόρτες του Ολύμπου (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

Η περιοχή Πόρτες του Ολύμπου, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα γεωμαγνητικά μέρη της Ελλάδας. Η σπηλιά της Τσακαλόπετρας έχει μακρά ιστορία αφού στην εποχή της τουρκοκρατίας, αποτέλεσε σημείο συγκεντρώσεων της Φιλικής Εταιρείας.

Επίσης λέγεται ότι το ισχυρό γεωμαγνητικό και ηλεκτρικό πεδίο, με το οποίο είναι φορτισμένη η σπηλιά έχει κινήσει το ενδιαφέρον και επιστημόνων της ΝΑSΑ ώστε να κάνουν πειράματα. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει ένα Εκκλησάκι στο οποίο η Φιλική Εταιρεία είχε αφήσει έγγραφα-εντολές προς τους κατοίκους, τα οποία σώζονται μέχρι και σήμερα.

#6. Οι Πιερίδες Μούσες

Ο μύθος των Πιερίδων μουσών, είναι πολύ γνωστός στους κατοίκους των χωριών γύρω από τα Πιέρια Όρη. Σε αυτήν την περιοχή θα ακούσεις αρκετές ιστορίες μυστήριων φαινομένων. Βοσκοί, εργάτες, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, έχουν αναφέρει ότι έβλεπαν γυμνές κοπέλες να χορεύουν στο δάσος τραγουδώντας, χαρακτηρίζοντας ως Μούσες.

Στην ελληνική μυθολογία οι Πιερίδες Νύμφες ήταν οι εννέα θυγατέρες του Πιέρου και της Ευίππης, και διέμεναν στην Πιερία. Επειδή τραγουδούσαν πολύ ωραία, οι Πιερίδες θέλησαν κάποτε να συναγωνισθούν τις Μούσες και ανέβηκαν στον Ελικώνα. Οι Μούσες όμως νίκησαν στον συναγωνισμό στο τραγούδι τις Πιερίδες και για να τις τιμωρήσουν τις μεταμόρφωσαν σε κίσσες (είδος πτηνού).

Πανσέληνος Ιουνίου 2019: Η επίδρασή της σε κάθε ένα ζώδιο ξεχωριστά

panselinos fraoulas

Η Πανσέληνος του Ιουνίου πραγματοποιείται αυτή την Δευτέρα 17 του μήνα και ώρα Ελλάδας 10:30πμ στο ζώδιο του Τοξότη συγκεκριμένα στην 25η μοίρα του. Με το φεγγάρι αυτό, κορυφώνονται οι εξελίξεις των οποίων η έναρξη έγινε στις 3/6 με τη Νέα Σελήνη στους Διδύμους και το επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας είναι στραμμένο στον τομέα των επικοινωνιών, των ταξιδιών, των σχεδίων, της εκπαίδευσης αλλά και της προσωπικής επέκτασης.

Δεν λείπει η υπερβολή και επιπολαιότητα, ενώ το έντονο παρασκήνιο που υπάρχει γύρω μας, συχνά μπορεί να προκαλέσει ακρότητες. Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από την Πανσέληνο του Ιουνίου είναι οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου. Οι Λέοντες και οι Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου μπορούν να αναμένουν θετικές εξελίξεις με αυτό το φεγγάρι!

Δες αναλυτικά τώρα τις προβλέψεις για το ζώδιο και το δεκαήμερό σου!

ΚΡΙΟΣ

Μέσα σε ένα τεταμένο κλίμα για το ζώδιο σου, όπου οι προκλήσεις στους βασικούς τομείς της ζωής σου δεν λείπουν, εσύ έχεις την ανάγκη να δραπετεύσεις από τα δύσκολα, να φιλοσοφήσεις τη ζωή με έναν διαφορετικό τρόπο και να τολμήσεις σε νέα σχέδια. Με την Πανσέληνο που γίνεται στο ζώδιο του Τοξότη δεν λείπουν τα νέα σχέδια, οι νέες προτάσεις, οι γνωριμίες, οι επαφές, μέσα σε όλα αυτά όμως θα χρειαστεί πολλές φορές να κατευνάσεις την συναισθηματική εκρηκτικότητα αλλά και να δείξεις ψυχραιμία σε εξελίξεις που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, την καριέρα, που φαίνεται να είναι οι τομείς που σε πιέζουν αρκετά (ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο τέλος 2ου και αρχές 3ου δεκαημέρου). Σπουδές, μετακινήσεις, συμφωνίες, νομικά ζητήματα και επεκτατικά σχέδια θα χρειαστεί να τα διαχειριστείς με λιγότερη παρορμητικότητα και με περισσότερη οργάνωση.

ΤΑΥΡΟΣ

Με την Πανσέληνο από το ζώδιο του Τοξότη, διεγείρονται τα πάθη σου και δεν μπορείς συνετά να διαχειριστείς τα οικονομικά αλλά και τα συναισθηματικά σου! Φουντώνει η ζήλεια, το πάθος, η επιμονή για έναν έρωτα, βγαίνουν στην φόρα ανασφάλειες ή απωθημένα του παρελθόντος, ενώ στα οικονομικά μπορεί να κάνεις υπερβολικές σπατάλες. Απόφυγε τα σκληρά λόγια και τις λεκτικές αντιπαραθέσεις και θυμήσου ότι δεν είναι ιδανική εποχή για νέες επενδύσεις (συναισθηματικές ή οικονομικές).

ΔΙΔΥΜΟΣ

Η Πανσέληνος του μήνα κορυφώνει γεγονότα των οποίων η έναρξη έγινε στις 3 Ιουνίου με τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε τότε στο ζώδιο σου. Οι εξελίξεις αυτές, αφορούν τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σου, όπου σε αυτό το στάδιο καλείσαι να κάνεις ανακατατάξεις, νέα ξεκινήματα, αλλαγές, που σε γεμίζουν με ενθουσιασμό αλλά χαρακτηρίζονται από τόλμη, πρόκληση ή και ρίσκο. Θυμήσου πως παν μέτρον άριστον και αξιολόγησε τις καταστάσεις γύρω σου με περισσότερο ρεαλισμό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στο ήδη υπάρχον τεταμένο κλίμα, νιώθεις ότι είσαι φορτωμένος με πολλές ευθύνες, πολλές υποχρεώσεις, ότι η καθημερινότητα σου θυμίζει ένα μεγάλο φορτίο, το οποίο καλείσαι να το μεταφέρεις μόνος σου και αυτό σου προκαλεί έντονο στρες! Η Πανσέληνος στον Τοξότη φέρνει ανακατατάξεις στον τομέα της εργασίας, της καθημερινότητας, του προγράμματός σου, ενώ ζητήματα που αφορούν την προσωπική σου ευεξία, την αύξηση και την διατροφή είναι φανερό ότι σε απασχολούν αλλά μπορεί να οδηγηθείς και σε υπερβολές σε αυτούς τους τομείς. Υποθέσεις που αφορούν τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, σου προκαλούν ένταση τις ημέρες αυτές (ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο τέλος του 2ου και αρχές 3ου δεκαημέρου) δεν λείπουν οι κόντρες, οι αντιπαραθέσεις και οι οριστικές ρήξεις. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο για σένα για να αποφορτιστείς από το αρνητικό κλίμα των ημερών.

ΛΕΩΝ

Μία ερωτική Πανσέληνος έρχεται για σένα Λέοντα, αφού πραγματοποιείται στο φιλικό για σένα ζώδιο του Τοξότη, κορυφώνοντας θετικές εξελίξεις αυτό το διάστημα που αφορούν τον έρωτα, το παιδί, την δημιουργικότητα, τα ταλέντα και τις επιθυμίες σου! Διασκεδάζεις πολύ περισσότερο, έχεις τις κατακτήσεις σου, περνάς όμορφες στιγμές και είσαι αρκετά πιο δημιουργικός. Μέσα σε όλο αυτό το κύμα ευδαιμονίας, δεν λείπουν τα οικονομικά έξοδα, οι σπατάλες, αλλά και η ανάγκη σου να κάνεις τις υπερβολές σου για να ξεφύγεις από τα ψυχολογικά αδιέξοδα τις τελευταίας περιόδου. Οι πιέσεις και οι προκλήσεις στα επαγγελματικά δεν λείπουν!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Συναισθηματική ένταση και ανυπομονησία σου προκαλεί η Πανσέληνος που γίνεται στις 17 Ιουνίου στο ζώδιο του Τοξότη. Η διάθεση σου θα είναι ευμετάβλητη, ευσυγκίνητη και το γεγονός αυτό μπορεί να σε φέρει σε κόντρα με το οικογενειακό σου περιβάλλον. Κορυφώνονται σε αυτό το διάστημα εξελίξεις που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, τις πολύ προσωπικές σου υποθέσεις. Δείξε προσοχή στην επιλογή ανθρώπων που σε συντροφεύουν και τους εμπιστεύεσαι. Απόφυγε τα ερωτικά σκάνδαλα!

ΖΥΓΟΣ

Διανύεις μία περίοδο πιέσεων, απογοητεύσεων και προκλήσεων ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο τέλος 2ου και αρχές 3ου δεκαημέρου. Η Πανσέληνος από το ζώδιο του Τοξότη σε βοηθά να ξεφύγεις από τους προβληματισμούς, σου δίνει ευκαιρίες επικοινωνιών, νέων γνωριμιών, μετακινήσεων, επαφών που μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν την διέξοδο για να περάσεις καλά. Πες ναι σε νέες ιδέες, νέες προτάσεις, νέους ανθρώπους, μην βιάζεσαι όμως να κρίνεις καταστάσεις κα να καταλήξεις σε συμπεράσματα!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος που γίνεται στο ζώδιο του Τοξότη σε οδηγεί σε σπατάλες τόσο συναισθηματικές όσο και οικονομικές. Θέλεις κάτι παραπάνω από ότι ήδη έχεις, ή ξοδεύεις πολύ παραπάνω αυτό το διάστημα για να υλοποιήσεις ένα σχέδιο, μία επιθυμία ή για ζητήματα που αφορά το παιδί ή την τεκνοποίηση. Δεν λείπουν όμως και οι ανασφάλειες ή ακόμα και το αίσθημα του ανικανοποίητου! Αντιθέσεις, καβγαδάκια και λόγια σκληρά με το περιβάλλον σου θα πρέπει να τα αποφύγεις, γιατί άθελά σου μπορεί και να αδικήσεις!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στο δικό σου ζώδιο και βρίσκεσαι σε έναν αναβρασμό, εξελίξεων που αφορούν εσένα, τις σχέσεις σου, την πορεία σου, το μέλλον σου! Βιάζεσαι να τα προλάβεις όλα, βρίσκεσαι σε συναισθηματική ένταση, δεν παύει όμως να είναι έκδηλη και η επιπολαιότητα που σε παρασύρει σε λάθη και σε βιασύνες. Η αισθηματική σου ζωή είναι στα φόρτε της ενώ τα ερωτικά διλήμματα δεν λείπουν! Προσοχή στην οικονομική διαχείριση!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με την Πανσέληνο του μήνα είσαι πιο εσωστρεφής, κλείνεσαι στον εαυτό σου, σε πιάνει η μοναχικότητά σου ενώ η διαίσθησή σου, σου κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για κάποιες προσωπικές σου υποθέσεις. Με αυτό το φεγγάρι είναι πολύ πιθανό να βρεθείς σε αντιπαράθεση με το περιβάλλον σου και τους ανθρώπους που συνδέεσαι στενά ενώ θα γίνουν και κάποιες αποκαλύψεις που θα σε απογοητεύσουν. Μυστικά, λάθη, πάθη βγαίνουν στην επιφάνεια και προκαλούν έντονο ψυχολογικό αναβρασμό!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Πανσέληνος του Ιουνίου είναι αρκετά κοινωνική και σε προδιαθέτει για δικτύωση! Προσκλήσεις, προτάσεις, επαφές και γνωριμίες σου προσφέρουν χαμόγελα, ενώ βρίσκεσαι στο κυνήγι των προσωπικών σου προσδοκιών και απολαμβάνεις με υπερβολή την κάθε στιγμή. Προσοχή ωστόσο στις υπερβολές που μπορεί να σε οδηγήσουν σε οικονομικές αστάθειες, απόφυγε τους οικονομικούς συνεταιρισμούς ενώ δείξε ψυχραιμία στις εργασιακές πιέσεις!

ΙΧΘΥΣ

Με όραμα, στόχους και ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και προόδου είσαι αυτή την περίοδο φίλε μου Ιχθύ! Η Πανσέληνος που γίνεται στο ζώδιο του Τοξότη, φέρνει την κορύφωση εξελίξεων και αλλαγών που κατά κύριο λόγο αφορούν τα επαγγελματικά και τους στόχους που έχεις θέσει για το μέλλον σου! Οι ερωτικές ίντριγκες και οι ζήλειες δεν λείπουν ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου σου! Προσοχή στις πλάνες και στους λάθος χειρισμούς που μπορεί να σε μπερδέψουν αν έχεις γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σου!