Τετ11212018

Τελευταία ΕνημέρωσηΤετ, 21 Νοε 2018 7pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOGOSFAIRA Οι χειροπέδες στα ζεύγη Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλου, το «δόγμα» Πολάκη κι η υποκρισία του συστήματος

Οι χειροπέδες στα ζεύγη Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλου, το «δόγμα» Πολάκη κι η υποκρισία του συστήματος

arkas den leitoyrgei

Το ζεύγος Γιάννου Παπαντωνίου - Σταυρούλας Κουράκου που δοξαζόταν στα σαλόνια της πολιτικής και οικονομικής ελίτ από την Τετάρτη βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο πρώην υπουργός Αμυνας σε απομονωμένο κελί μόνος του και η σύζυγος με άλλες δύο κρατούμενες. Ανώμαλη προσγείωση.
Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν η Σταυρούλα Κουράκου εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ να βγάζει στο εξωτερικό ποσό 1,3 εκατ. ευρώ.

Ο Παπαντωνίου στην αρχή ψευδώς ισχυρίστηκε ότι ήταν συνωνυμία. Τελικά υποστήριξε ότι ήταν χρήματα που προερχόταν από τον πρώην σύζυγο της συζύγου του, Θεόδωρο Ουσταμπασίδη, ως καταπίστευμα για τις σπουδές των δύο παιδιών τους των οποίων την επιμέλεια, όμως, είχε κρατήσει ο πατέρας. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα «λεπτομέρεια» ήταν ότι ο κ.Ουσταμπασίδης ήταν ένας βιοπαλαιστής, είχε μάντρα εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων στη Λιοσίων. Που να τα βρει τόσα λεφτά!

Καταλυτική ήταν η μαρτυρία επιχειρηματία, φίλου του Παπαντωνίου, που κατέθεσε ότι έπαιρνε μετρητοίς σε κίτρινους φακέλλους 2,8 εκατ. από τον τότε υπουργό Αμυνας για να τα βγάλει σε λογαριασμούς στο εξωτερικό με δόσεις, γνωρίζοντας ότι προέρχονται από κληρονομιές και όχι από μίζες, όπως υποστήριξε. Ηταν πολλά όμως τα λεφτά που είχε σε τούβλα το ζεύγος στο σπίτι του στην Κηφισιά!

Ο πρώην κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψε την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υποστήριξε ότι η προφυλάκιση του ίδιου και της συζύγου του έγινε για πολιτικούς λόγους, και τις απέδωσε στο «δόγμα Πολάκη», αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές εάν βάλουμε κάποιους στη φυλακή».
Χειροπέδες

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι ο δικαστικός έλεγχος του κ. Γ. Παπαντωνίου που ξεκίνησε το 2012 πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η δυσώδης υπόθεση των εξοπλιστικών. «Για να διαταχθεί προσωρινή κράτηση, προφανώς η Δικαιοσύνη έκρινε ότι υπήρχαν λόγοι που την καθιστούσαν αναγκαία» τόνισε.

Στο Κίνημα Αλλαγής αρνούνται ότι η υπόθεση Παπαντωνίου θα το βλάψει εκλογικά διότι θεωρούν ότι το κόστος ήδη το έχει πληρώσει. Ούτε η Φώφη Γεννημματά έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ της σαπίλας.

Όσο για την κυβέρνηση ήδη σήκωσε τη σημαία της κάθαρσης δίνοντας και πάλι την εντύπωση ότι αυτή κινεί τα νήματα της Δικαιοσύνης. Αν το έκανε, η παθογένεια συνεχίζεται. Αν δεν τον έκανε, δεν θα έβλαπτε λίγος σεβασμός στη Δικαιοσύνη που παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις - οι μίζες των εξοπλιστικών ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια- βγάζει στο φως τη δυσωδία.

Οι χειροπέδες εντυπωσιάζουν τον κόσμο. Είναι μια επικοινωνιακή στρατηγική που αποτελεί πειρασμό για όλες τις κυβερνήσεις. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που απώλεσε, από την μνημονιακή πολιτική που ακολούθησε, το αριστερό πρόσημο του, θα παίξει το χαρτί. Το μείζον θέμα είναι πόσο η Δικαιοσύνη - δηλαδή κάποιοι λειτουργοί της - θα δεχθούν να εμπλακούν στο πολιτικό παιχνίδι του Μαξίμου, πλήττοντας τη Δημοκρατία. Οποιος πρέπει να πάει φυλακή, να πάει. Στη φυλακή τους ενόχους όμως δεν τους στέλνουν οι κυβερνήσεις, αλλά η Δικαιοσύνη και εφόσον υπάρχουν στοιχεία.

Από εκεί και πέρα τι έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα για να υπάρχει διαφάνεια στην εξαγορά των εξοπλιστικών στη δική της θητεία;Τι μέτρα πήρε;Τι άλλαξε για να είναι βέβαιοι οι πολίτες ότι ποτέ ξανά δεν θα πληρώσουν μίζες; Επαφίεται στον εκάστοτε υπουργό Αμυνας και τους αξιωματικούς που συντάσσουν τις τεχνικές προτάσεις αν θα βάλουν το δάχτυλο στο μέλι.

Η χλιδή

Τα ζεύγη Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλου ήταν αυτό που λέμε «χωριό που φωνάζει κολαούζο δεν θέλει». Η χλιδή της ζωής τους ήταν προκλητική και δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τους μισθούς του υπουργού. Η Σταυρούλα Κουράκου είχε ένα μισθό ως γραμματέας του μετέπειτα συζύγου της και η Βίκυ Σταμάτη επίσης δεν ήταν καμία επιχειρηματίας, εργαζόταν κι εκείνη στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου. Όλοι το ψιθύριζαν για τις μίζες, κανένας δεν το έλεγε φωναχτά επί χρόνια. Χώρια οι στρατιές των «φίλων» δημοσιογράφων που είχαν αμφότεροι οι υπουργοί...

Οταν κάποιος έθιγε το θέμα στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη απαντούσε «κι εγώ το ακούω αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία». Ούτε προφανώς έψαχνε να τα βρει. Την ίδια στιγμή η οικονομική ελίτ είχε ανοιχτές τις πόρτες της στα ζεύγη. Έγινε και παρουσίαση της ποιητικής έκδοσης της Βίκυς Σταμάτη με συντονίστρια γνωστή ανκοργούμαν σε κεντρικό ξενοδοχείο. Ούτε Σεφέρης να ήταν η Βίκυ! Και η Ελλάδα της υποκρισίας συνέχισε το ταξίδι της απάτης και της αυταπάτης που την οδήγησε στα μνημόνια...

Πολιτική Βούληση

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταικούρας σε πρόσφατη δήλωση του αναφέρθηκε στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε στην Τράπεζα της Ελλάδος με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, τον Δεκέμβριο του 2013, με σκοπό να συγκεντρώνονται χρηματικά ποσά τα οποία προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Υπήρχε μάλιστα η πρόβλεψη τα ποσά να κατευθύνονται για τη χρηματοδότηση δράσεων που αφορούν την εκπαίδευση, την έρευνα, την υγεία ή την κοινωνική αλληλεγγύη. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας, ήταν μέχρι το τέλος του 2014, να συγκεντρωθούν 34,3 εκατ. ευρώ (7,5 εκατ. ευρώ το 2013 και 26,8 εκατ. ευρώ το 2014).

Πριν από λίγες μέρες, στη Διαύγεια δημοσιεύθηκε μια απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τα εισπραχθέντα ποσά στο συγκεκριμένο λογαριασμό ανέρχονται σε μόλις 24.000 ευρώ για ολόκληρο το 2018, όπως ανέφερε ο κ.Σταικούρας!

Τα σχόλια είναι περιττά όταν οι πάσης φύσεων διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται γράμμα κενό...

communenews