Δευ06252018

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 24 Ιουν 2018 7pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOGOSFAIRA «Τρικυμία» στο Μαξίμου από το μεγαλοπρεπές άδειασμα Καμμένου στον Βούτση

«Τρικυμία» στο Μαξίμου από το μεγαλοπρεπές άδειασμα Καμμένου στον Βούτση

 

kammenos voutsis

Δεν έχουν τέλος οι «πονοκέφαλοι» για τον πρωθυπουργό, αφού μετά το άγριο σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση για την αριστεία και τη σημαία στα σχολεία, ήρθε το μεγαλοπρεπές άδειασμα Καμμένου για τις δηλώσεις Βούτση, περί θρησκείας.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε χθες σε συνέντευξή του (ΕΡΤ) πως: «η μεταμνημονιακήΕλλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"». Και οι εν λόγω δηλώσεις στάθηκαν αφορμή για να ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου. Μετά από αρκετές μέρες σιωπής και αφού οι ΑΝΕΛ είχαν τηρήσει τις... πρέπουσες αποστάσεις στη δημόσια συζήτηση για όλα τα υπόλοιπα, ο κυβερνητικός εταίρος απασφάλισε.

Ο Πάνος Καμμένος δεν έκρυψε την την ;έντονη ενόχλησή του και την κάθετη διαφωνία του για τα λεγόμενα Βούτση. Διότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - πέραν όλων των άλλων- πιέζεται τρόπον τινά από βουλευτές του που εκ των πραγμάτων έχουν διαφορετική αντίληψη σε τέτοιου τύπου ζητήματα. Και που σε διαφορετική περίπτωση θα...πυροβολούσαν πολύ περισσότερο.

Το Μαξίμου υποβαθμίζει το θέμα

Από το Μαξίμου υποβάθμιζαν πάντως το όλο ζήτημα, επιλέγοντας να μην δώσουν συνέχεια.

Αντιθέτως, στελέχη σχολίαζαν ότι πρόκειται για διαφωνία και διαφορετική άποψη του προέδρου των ΑΝΕΛ και όχι για άδειασμα στον πρόεδρο της Βουλής. Αφήνοντας κατά κάποιο τρόπο να εννοηθεί πως είναι γνωστές οι ιδεολογικές διαφορές σε πολλά σημεία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τι λέει το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής

Στο μεταξύ, το iefimerida επικοινώνησε με το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής, απ’ όπου και ξεκαθάριζαν σε όλους τους τόνους ότι: «είναι άλλο η κυβερνητική ευθύνη και άλλο...... οι απόψεις»!!.

Και άφηναν να εννοηθεί ότι η κίνηση του κ. Καμμένου δεν τους ξάφνιασε. Αντιθέτως, λειτούργησε μάλλον εκτονωτικά για τους ΑΝΕΛ.

Οι ίδιες πηγές,τέλος, επέμεναν ότι «μεταμνημονιακά, δεν μπορούμε να έχουμε μια Ελλάδα του φόβου» και διερωτώντο «κατά πόσο η ΝΔ αντέδρασε, όταν ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος χαρακτήρισε το κοινοβούλιο βόθρο».

communenews-news

Μανιφέστο ΒΟΥΤΣΗ, Προέδρου της Βουλής, στην ΕΡΤ: «Δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί, ..... δεν είμαστε λαός ορθόδοξος»