Παρ07192019

Τελευταία ΕνημέρωσηΠαρ, 19 Ιουλ 2019 12am

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOGOSFAIRA

Τα υπαρξιακά και λοιπά διλήμματα του ΚΙΝ.ΑΛ.

fofi

Ο Γιώργος Καμίνης λέει ότι «στα θετικά της κυβέρνησης ΝΔ είναι πως μετέχουν σ’ αυτήν ορισμένα στελέχη, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης».

Η Φώφη Γενηματά διαγράφει τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον φωτογραφίζει καταγγέλλοντας στελέχη που «δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα, ως Δούρειοι Ίπποι για να υπονομεύσουν».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στέλνει αρχηγικά μηνύματα δηλώνοντας πως «το αποτέλεσμα δε συμβαδίζει με τις προσδοκίες μας», ο Δημήτρης Κρεμαστινός λέει πως «εάν συνομιλούσαν Γεννηματά και Τσίπρας μπορεί να ήταν ήδη κυβέρνηση» και ο Σταμάτης Μαλέλης αποχωρεί υποστηρίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να κάνει «αριστερή στροφή» και αναγνωρίζοντας την «ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ στην προοδευτική παράταξη».

Στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για πολιτική Βαβέλ, στην χειρότερη για την πιστοποίηση του, στρατηγικού και ιδεολογικού αδιεξόδου του Κινήματος Αλλαγής μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το 8,1% που έγραψε το κοντέρ την περασμένη Κυριακή μπορεί να έδωσε προσωρινή διέξοδο στα διλήμματα και να απέτρεψε την άμεση αμφισβήτηση της ηγεσίας, όμως το... πεπρωμένο φυγήν αδύνατο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31,5% και με τον Αλέξη Τσίπρα αδιαμφισβήτητο ηγέτη του προοδευτικού χώρου, το Κίνημα Αλλαγής κινδυνεύει να αγγίξει τα όρια της γραφικότητας εάν επιμείνει να προστρέχει στα... εικονίσματα του Ανδρέα και να φωνάζει στα τηλεπαράθυρο ότι είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος και κληρονόμος της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».

Τα διλήμματα θα είναι άμεσα, σκληρά, έως και υπαρξιακά.

Και, χθες μπορεί να τέθηκαν ακροθιγώς στην Πολιτική Γραμματεία, με την Φώφη Γεννηματά να προκαλεί «όσους ακόμη στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα», όμως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα κληθεί σύντομα να δώσει απαντήσεις:

Τι είδους αντιπολίτευση θα κάνει, ή για την ακρίβεια, ποιον θα αντιπολιτεύεται το Κίνημα Αλλαγής στην νέα Βουλή – την κυβέρνηση της ΝΔ ή την αξιωματική αντιπολιτευση του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιον χώρο, έστω και ως δεύτερος πολιτικός πόλος, θα διεκδικήσει – τον χώρο του κέντρου και της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς ή της κεντροαριστεράς; Και, κυρίως, θα αποδεχθεί , έστω και με «εκπτώσεις» στο ένδοξο» παρελθόν, ότι η ίδια η πολιτική του επιβίωση είναι καταδικασμένη να περάσει μέσα από στρατηγικές συμμαχίες – είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την ΝΔ;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση επ’ αυτών των διλημμάτων μπορεί να ανοίξει ακόμη και σήμερα, στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, όπου δρομολογείται πρωτοβουλία στελεχών που θα κατεβάσουν πρόταση για την έναρξη διαλόγου με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια πρόταση απολύτως μη αποδεκτή αυτήν την στιγμή από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ενδεικτική όμως για το πού θα εστιάσει ο διάλογος για το μέλλον του κόμματος μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι υπέρμαχοι της «αριστερής στροφής» και των ανοιχτών διαύλων με τον ΣΥΡΙΖΑ προβάλουν τρία επιχειρήματα: Το πρώτο είναι πως η μετωπική, έως και προσωπική, σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα προεκλογικά δεν απέφερε κέρδη στην κάλπη. Το δεύτερο, ότι η σύγκρουση με τον Βενιζέλο έμεινε μισή από την στιγμή που εκείνος έφυγε αλλά έμεινε η πολιτική του ατζέντα. Και το τρίτο, πως το ΚΙΝΑΛ έχει χάσει τις αναφορές και τις συμμαχίες στην πραγματική κοινωνία και οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του, στην πλειοψηφία τους, προέρχονται πλέον μόνον από τους κομματικούς μηχανισμούς – συνδικαλιστικούς, αυτοδιοικητικούς κλπ. – του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

Οι θιασώτες του «μετώπου της λογικής» αντιτείνουν πως το 8,1% των εθνικών εκλογών είναι ποσοστό αντοχής μέσα σε συντριπτική πόλωση και ικανή αφετηρία επανεκκίνησης. Και, κυρίως, εμφανίζονται πεπεισμένοι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση ειλικρινούς διαλόγου παρά μόνον λεηλασίας, απορρόφησης και, εν τέλει, διάλυσης του ΚΙΝΑΛ.

Μεταξύ των δύο, οι πλέον προβληματισμένοι στην Χαριλάου Τρικούπη προειδοποιούν πως όσο το κόμμα δεν δίνει καθαρό ιδεολογικό και προγραμματικό στίγμα «παίζει τα ρέστα της πολιτικής του εξαϋλωσης». Και δείχνουν ως άμεσα πεδία σκληρής δοκιμασίας τρία καυτά κεφάλαια που θα ανοίξουν στη Βουλή μέσα στο επόμενο διάστημα:

Την πρόταση της ΝΔ για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την αντίστοιχη πρόταση για την κατάργηση της απλής αναλογικής και τη συνταγματική αναθεώρηση...

tvxs, communenews

Καμία στήριξη των Ευρωπαίων ηγετών στον A.Τσίπρα-Ούτε μια δήλωση, ούτε μια συνάντηση

tsipras mauros

Καθώς βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές και απομένουν μόνο μερικά 24ωρα για την εθνική κάλπη, προξενεί εντύπωση σε πολλούς η εμφανής απομόνωση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Έλληνας ηγέτης, που τα τελευταία 3-4 χρόνια ήταν για πολλούς Ευρωπαίους πρωθυπουργούς και προέδρους παράδειγμα συνεπούς Ευρωπαίου πολιτικού, ή για άλλους «εξημερωμένου αριστερού», και μόνο επαίνους είχαν για τη διαχείρισή του, δείχνει απόλυτα μόνος.

Στην πορεία προς τις εκλογές, δεν βρέθηκε ούτε ένας ξένος ηγέτης να δηλώσει - όπως στο παρελθόν - τη συμπαράστασή του στον κ. Τσίπρα, ούτε ένας δεν ταξίδεψε στην Ελλάδα για να τον στηρίξει, ενώ ακόμα και στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του απέφυγαν- όπως δείχνουν τα πράγματα- τις προσωπικές επαφές μαζί του.

Ακόμα και αριστεροί ηγέτες δεν έδειξαν καμία διάθεση να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα. Ενώ οι άλλοτε σύμμαχοί του, όπως οι Ισπανοί Podemos, θεωρούν «τοξική» τη συσχέτισή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και άλλοι, όπως ο Γάλλος Μελανσόν, μόνο βαριές κουβέντες έχουν να πουν για τον άλλοτε σύντροφό τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που μόλις χθες δεχόταν τους επαίνους όλης της Ευρώπης για τον συμβιβασμό που πέτυχε για την ονομασία των Σκοπίων, ο ηγέτης που το όνομά του έπαιζε ακόμα και για βραβείο Νόμπελ, εμφανίζεται απομονωμένος και απόλυτα μόνος.

Αποστάσεις από την Ευρώπη

Μια ερμηνεία θα μπορούσε να είναι φυσικά η διάθεση των Ευρωπαίων να μείνουν μακριά από τις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και να αποφύγουν να κατηγορηθούν για ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Ετσι ερμηνεύεται για παράδειγμα η συγκρατημένη τοποθέτηση των ευρωπαϊκών θεσμών σε σχέση με το προεκλογικό πακέτο Τσίπρα.

Αν και στους διαδρόμους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι τεχνοκράτες και οι πολιτικοί εμφανίζονται εξοργισμένοι με την αθέτηση των υποσχέσεων Τσίπρα για συνετή διαχείριση των δημοσιονομικών, απέφυγαν επιμελώς τις δηλώσεις, ενώ ακόμα και οι εκθέσεις αξιολόγησης αναβλήθηκαν για μετά τις εκλογές.

Αυτή είναι όμως η μισή αλήθεια. Γιατί την ίδια στιγμή Ευρωπαίοι ηγέτες δείχνουν σαφώς την προτίμησή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έδειξε για παράδειγμα πρόσφατα -με έμμεσο τρόπο- η Άνγκελα Μέρκελ, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στο περιθώριο της συνεδρίασης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Η στήριξη της Λάιεν σε Μητσοτάκη

Αλλά ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η διαρροή της εκτίμησης της νέας προέδρου της Κομισιόν και διαδόχου του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το ποιες είναι οι προοπτικές της Ελλάδας με κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως προκύπτει από τις διαρροές που έγιναν στην Αθήνα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η νέα σιδηρά κυρία της Ευρώπης -αν τουλάχιστον καταφέρει να γίνει αποδεκτή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- συνομιλώντας πρόσφατα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φέρεται να του είπε ότι «ξέρω ότι θα οδηγήσεις την Ελλάδα σε ένα νέο success story, ως μελλοντικός πρωθυπουργός».

Και φυσικά το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη σημειώνει το πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα να έχει συμμάχους στα ανώτατα αξιώματα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ενόψει κρίσιμων διαπραγματεύσεων για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που θα επιτρέψουν τη διοχέτευση πόρων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες εκ νέου τηλεφωνική επαφή με την κυρία Φον ντερ Λάιεν, ενώ αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να μην παραστεί καν στη συνεδρίαση των ηγετών της ΕΕ για τους νέους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών -προτιμώντας να αφοσιωθεί στην προεκλογική του καμπάνια- και ανέθεσε, αν είναι δυνατόν, την εκπροσώπηση της χώρας..... στον Ισπανό πρωθυπουργό!!

communenews-news

Ξεκίνησε η σύγκρουση Κομισιόν - Ιταλίας

italia simaia agalma

Την εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα πως προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ιταλία έχει παραβιάσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ λόγω του αυξανόμενου χρέους της.

«Είναι δικαιολογημένη μια διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος λόγω του χρέους», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Εάν τα κράτη-μέλη της ΕΕ στηρίξουν αυτή την εκτίμηση μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, η Κομισιόν θα μπορούσε με τη σειρά της να προτείνει την έναρξη της διαδικασίας, μια κίνηση που αναμένεται πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις αρχές Ιουλίου.

Μια τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβολή προστίμου και αυστηρότερη εποπτεία της ιταλικής οικονομικής πολιτικής και να επιφέρει κυρώσεις ύψους έως 0,2% του ΑΕΠ της Ιταλίας, δηλαδή περίπου 3,5 δισεκ. ευρώ.

Η Κομισιόν ανέφερε ότι η Ιταλία έχει σημειώσει μικρή πρόοδο σε ό,τι αφορά τις συστάσεις της ΕΕ για τα οικονομικά της και έχει υπαναχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό «ίσως επηρεάσει αρνητικά την αναπτυξιακή δυναμική της Ιταλίας», ανέφερε η Κομισιόν.

Παράλληλα, η Κομισιόν πρότεινε να κλείσει η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σε βάρος της Ισπανίας. «Έφθασε η στιγμή να κλείσει η πιο τελευταία από αυτές τις διαδικασίες, αυτή της Ισπανίας, που άνοιξε πριν από 10 χρόνια», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

ΔΝΤ: Κίνδυνος το χρέος της Ιταλίας για την ευρωζώνη

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) από την πλευρά του θεωρεί ότι το χρέος της Ιταλίας αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την οικονομία της ευρωζώνης, μαζί με την ένταση στο παγκόσμιο εμπόριο και ένα σκληρό Brexit, δήλωσε σήμερα πηγή της ΕΕ στο Reuters ενόψει της έκθεσης του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα.

Η λεγόμενη έκθεση του άρθρου 4 θα παρουσιαστεί από τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 13 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι τα βασικά ζητήματα έχουν ήδη συζητηθεί με τους εκπροσώπους της ευρωζώνης αυτή την εβδομάδα.

Η Λέγκα ζητεί από τον Ιταλό πρωθυπουργό να μην υποχωρήσει

Η ιταλική Λέγκα επιμένει ότι ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε πρέπει να υιοθετήσει σκληρή γραμμή στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό και «τίποτε δεν θα την σταματήσει» από το να εμποδίσει την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος για οικονομικά θέματα Κλάουντιο Μπόργκι.

Σύμφωνα με τον Κλάουντιο Μπόργκι η ιταλική κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει και οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να τερματιστούν όπως έγινε το περασμένο φθινόπωρο, όταν η Ρώμη άμβλυνε την στάση της και συμφώνησε να υποχωρήσει σε ορισμένες από τις δαπάνες της.

«Η οικονομία μας είναι ήδη στάσιμη, εάν περικόψουμε δαπάνες ή αυξήσουμε τους φόρους είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε σε ύφεση. Αυτό θέλει η Κομισιόν;», δήλωσε ο Μπόργκι, επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της ιταλικής Βουλής σε συνέντευξή του στο Reuters.

Έπειτα από παρατεταμένη διαμάχη τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ιταλία συμφώνησε να χαμηλώσει τον στόχο του ελλείμματος για την χρονιά αυτή στο 2,04% του ΑΕΠ και ο Μπόργκι λέει ότι αυτήν την φορά τα πράγματα πρέπει να είναι διαφορετικά.

«Τον περασμένο χρόνο ήμασταν ο ελάσσων εταίρος και έπρεπε να αποδεχθούμε έναν συμβιβασμό», είπε, προσθέτοντας ότι τώρα, μετά την νίκη του στις ευρωεκλογές, το κόμμα του προτίθεται να λάβει αυτό τις αποφάσεις.

Ο Σαλβίνι λέει ότι χρειάζονται νέες μεταρρυθμίσεις και ο Λουίτζι Ντι Μάγιο υποστηρίζει

Εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε χθες ότι δεν προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση της χώρας αλλά θέλει να δει το υπουργικό συμβούλιο να ενεργεί με πολύ ταχύτερους ρυθμούς και να προωθεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η απάντησή του στο τελεσίγραφο του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε που απείλησε με παραίτηση αν οι δύο εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό --η Λέγκα του Σαλβίνι και το Κίνημα των 5 Αστέρων-- δεν διευθετήσουν τις διαφορές τους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τους κυβερνητικούς του εταίρους όποτε το θελήσουν εκείνοι, προσθέτοντας ότι ο συνασπισμός δεν μπορεί να συνεχίσει να καθυστερήσει την έγκριση μέτρων, όπως ο νέος πολεοδομικός κανονισμός και η μεγαλύτερη αυτονομία για τις περιφέρειες της χώρας.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων από την πλευρά του επιδιώκει την επιβίωση του κυβερνητικού συνασπισμού και προτίθεται να υποστηρίξει δύο μέτρα τα οποία αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για τον κυβερνητικό του εταίρο, τη Λέγκα, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Λουίτζι Ντι Μάγιο σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλική εφημερίδα.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις προτάσεις της Λέγκας για ένα μέτρο "ενιαίου φορολογικού συντελεστή" και την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στις τοπικές κυβερνήσεις, πάντα λέγαμε "ναι" σε αυτά τα μέτρα με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο», δήλωσε ο Ντι Μάγιο στην Corriere della Sera. «Χρειάζεται απλώς να κάτσουμε στο τραπέζι και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε», σημείωσε.

communenews

«Βόμβα» Σαλβίνι: Σχεδιάζει τη δημιουργία στην Ιταλία ...παράλληλου νομίσματος

Ισχυρή κυβέρνηση στις 8 Ιουλίου, ή επαναλληπτικές εκλογές με απλή αναλογική και ... χάος;

tsipras mitsotakis ereyna

Το σενάριο των επαναληπτικών εκλογών τον Αύγουστο του 2019 είναι κάτι που συζητείται στα κομματικά επιτελεία εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα - Ποιοι το επιθυμούν και ποιοι το ξορκίζουν; Ποιος στα αλήθεια μπορεί να το προκαλέσει;

Έχει βάση το σενάριο επαναληπτικών εκλογών του Αυγούστου που περιέγραψε στο ραδιόφωνο του Θέματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Βεβαίως και έχει και θα έλεγε κανείς ότι είναι κρυφός πόθος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μόνο έτσι μπορεί να επιβιώσει πολιτικά το προσεχές διάστημα.

«Αν δεν υπάρχει ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, τότε αυτό σημαίνει ότι θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή στον ρ/σ Θέμα 104,6.
«Άρα, τότε θα έπρεπε να συνεργαστεί το πρώτο με το δεύτερο κόμμα. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν αυτό», εκτίμησε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί η ΝΔ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί να το προκαλέσει ο Κ. Μητσοτάκης;

Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το ενδεχόμενο να προκληθούν επαναληπτικές εκλογές δεν είναι κάτι που μπορεί να το «σκηνοθετήσει» κάποιος, πολύ περισσότερο ο Μητσοτάκης.

Πρωτίστως εξαρτάται από τον λαό. Ότι πει ο λαός κι ότι βγάλει η κάλπη.

Από εκεί και πέρα εξαρτάται, κατά κύριο λόγο, από την στάση που θα κρατήσει το ΚΙΝ.ΑΛ.

Αν η Φώφη Γεννηματά αποφασίσει να «παίξει» με την διερευνητική εντολή και να την περιφέρει απλά για λίγες μέρες, τότε νομοτελειακά θα οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική. Εξέλιξη για την οποία δεν θα φταίει ο Κυριάκος.

Η ίδια πάντως η κυρία Γεννηματά, τις τελευταίες ημέρες αφήνει να διαφανεί ότι μπορεί να συμβάλλει προς την κατεύθυνση της αυτοδυναμίας δίνοντας ψήφο... ανοχής σε κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να μην μείνει ο τόπος ακυβέρνητος.

Αυτό που λέει η πλευρά Μητσοτάκη είναι ότι εκλογές με απλή αναλογική θα σημάνουν συγκυβέρνηση μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος (και ίσως και του τρίτου), δηλαδή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά πολλούς πρόκειται για το εφιαλτικότερο των σεναρίων.

Είναι το σενάριο που ξορκίζει η ΝΔ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι σίγουρος ότι το ξορκίζουν.
Είναι το μόνο σενάριο που θα κρατήσει το κόμμα της Κουμουνδούρου στον «αφρό» της εξουσίας παρά την όποια ήττα υποστεί στις κάλπες...
Για το ΚΙΝ.ΑΛ. θα είναι εξίσου καταστρεπτικό σενάριο, αφού με την απλή αναλογική θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο.
Μπορεί κάποιο από τα κόμματα να επηρεάσει τις όποιες εξελίξεις ή να τις καθοδηγήσει;
Ευτυχώς όχι, ακόμα έχουμε Δημοκρατία και αποφασίζει ο λαός.

Τι μπορεί να συμβεί;

Εδώ επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να προβώ σε μια όχι και τόσο παρακινδυνευμένη πρόβλεψη: Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις 7 Ιουλίου, τότε στις 8 Ιουλίου θα έχουμε αλλαγή του πολιτικού χάρτη προκειμένου να αποφευχθεί η ακυβερνησία, αλλά και το σενάριο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.
Θα έχουμε πολιτικό σούπερνόβα.
Τι σημαίνει αυτό;
Προγραμματικές συγκλίσεις δεξιάς και κέντρου για τη δημιουργία ενός πλατιού αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες έδρες και να τεθεί εκτός κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπέρασμα:
Αν τελικά φτάσουμε στον Αύγουστο, θα είναι σίγουρα καυτός.

Κώστας Τσιτούνας, communenews-news

Αυτοκτονία 14χρονης στο Μοσχάτο: Σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί από τα βίντεο του 43χρονου

MOSXATO 45xronos

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος περιέγραψε πώς προσέγγισε την μαθήτρια πριν από τρεις μήνες και στη συνέχεια έκανε ερωτική σχέση μαζί της.

Παραδέχτηκε τη σχέση με μία άλλη ανήλικη που είναι 16 ετών σήμερα και με την οποία είχε στενή σχέση όταν ήταν επίσης 14 ετών, για περίπου ενάμιση χρόνο. Η κοπέλα αυτή έχει ήδη δώσει κατάθεση, σύμφωνα με το Star.

Την ίδια στιγμή, σοκ έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς το βίντεο που ανακάλυψαν στα προσωπικά αντικείμενα του 43χρονου. Ο κατηγορούμενος φέρεται να μαγνητοσκοπούσε την ερωτική πράξη με την ανήλικη, το οποίο ήταν εν γνώσει της, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. 

Η έρευνα δεν έχει σταματήσει και οι Αρχές εξετάζουν ακόμα μια περίπτωση ανήλικης, προκειμένου να εξακριβώσουν αν έπεσε και εκείνη θύμα του 43χρονου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Nα σημειωθεί ότι τη Δευτέρα (27/05) έμαθε ο κατηγορούμενος ότι η 14χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της

Γιατί καθυστερεί η κηδεία της 14χρονης

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σόμπολος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο βιολογικός πατέρας της 14χρονης, ο οποίος ζει εκτός Αθηνών με τη νέα του σύζυγο, ήταν αυτός που κλήθηκε να κάνει αναγνώριση της σορού της 14χρονης.

Η 14χρονη μία μέρα πριν βάλει τέλος στη ζωή της είχε οδηγηθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όπου είχε δώσει δείγμα DNA, μετά την καταγγελία που είχε γίνει εις βάρους του 43χρονου για αποπλάνηση ανηλίκου.

Έτσι ο βιολογικός της πατέρας δεν χρειάστηκε να δώσει εκ νέου δείγμα DNA για να γίνει ταυτοποίηση.

Ωστόσο, η σορός της δεν έχει παραδοθεί ακόμα στους οικείους της, ώστε να γίνει η κηδεία. Αυτό θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

e-daily