Παρ12152017

Τελευταία ΕνημέρωσηΠαρ, 15 Δεκ 2017 9am

Λαχταριστή και εύκολη τυρόπιτα: Η συνταγή με το γιαούρτι

tyropita

Λαχταριστή και εύκολη τυρόπιτα για να πάρει το παιδί σας στο σχολείο και όχι μόνο

Υλικά:

1 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι βούτυρο μαλακό
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
3-4 αυγά
1/2 kg. φέτα
φρυγανιά
σουσάμι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της φρυγανιάς. Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και η φέτα να τριφτεί στο χέρι όσο χοντρή ή ψιλή θέλετε. Βουτυρώστε ένα πυρέξ και απλώστε τη φρυγανιά.

Βάλτε το μίγμα στο πυρέξ και απλώστε αρκετό σουσάμι. Την ψύνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρετε ζεστη και κρύα
.

10 οφέλημα μυστικά μαγειρικής που ίσως δεν θα βρείτε σε βιβλία συνταγών

fagito proetimasia

Aν δεν σας τα έχουν πει ποτέ οι μαμάδες και οι γιαγιάδες σας ή αν δεν τα έχετε ακούσει σε κάποια συζήτηση περί μαγειρικής ήρθε η ώρα να τα μάθετε.

1. Πάντα να υπολογίζετε λίγο λιγότερο χρόνο μαγειρέματος. Τα φαγητά συνεχίζουν να μαγειρεύονται ακόμα και όταν τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

2. Πάντα να έχετε ένα κουτάλι στην άκρη ώστε να δοκιμάζετε το φαγητό. α) Να μπορείτε να διορθώσετε τυχόν αστοχίες. β) Αν βγει πραγματικά καλό να ξέρετε σε ποιο στάδιο κάνατε τη διαφορά στη γεύση

3. Μην χρησιμοποιείτε κουταλάκια του γλυκού ή της σούπας για να προσθέσετε μπαχαρικά ή άλλα συστατικά. Αυτά αναφέρονται μόνο ως μονάδες μέτρησης. Τα χέρια μας και η εμπειρία θα μας δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι αυτό που έλεγαν οι μανάδες μας και οι γιαγιάδες μας με το μάτι.

4. Να χρησιμοποιείτε τα gadgets που έχετε στην κουζίνα σας, εξάλλου το κάνουν όλοι οι επαγγελματίες μάγειρες, γιατί όχι και εμείς? α) Εξοικονομείτε χρόνο β) Δίνουν πολύ καλύτερο φινίρισμα άρα και αίσθηση στο στόμα

5. Οι θερμοκρασίες στους φούρνους είναι ενδεικτικές και απλές κατευθυντήριες γραμμές.

6. Πάντα όταν κάνουμε σούπες ή ζωμούς διαχωρίζουμε τα αποθέματα από τα υγρά. Θα έχουμε καλύτερη υφή και καθαρότερη γεύση.

7. Το μαγείρεμα δε θέλει βιασύνη και ταχύτητα, το μαγείρεμα θέλει έλεγχο. Είναι σημαντικό όσο μαγειρεύετε κάτι να είστε πάντα εκεί και να ελέγχετε τη διαδικασία και την εξέλιξη.

8. Φρέσκα συστατικά Είναι το Α & το Ω για κάθε συνταγή. Είτε πρόκειται για λαχανικά είτε για κρέας ή για όποιο άλλο συστατικό χρησιμοποιείτε στη συνταγή σας τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

9. Να είστε πάντα σίγουροι για το τι κάνετε. Καλό είναι να μην ψάχνετε τις συνταγές τελευταία στιγμή ούτε και να χρειάζεται να ανοιγοκλέινετε το καπάκι της κατσαρόλας ή τον φούρνο για να ελέγξετε το φαγητό σας ή να προσθέσετε υλικά που ίσως να έχετε ξεχάσει.

10. Στο τέλος ο κριτής πάντα είναι ο ουρανίσκος μας. Και η γεύση είναι υποκειμενική και όχι αντικειμενική. Το φαγητό είναι πάντα τόσο καλό ή τόσο κακό, όσο εμείς θα το γευτούμε. Πίσω από κάθε νέα συνταγή βρίσκεται πάντα μια φυσική γεύση που φέρνει μαζί της. Νιώστε τη στο μυαλό σας και αρχίστε.

briefingnews