Τετ03202019

Τελευταία ΕνημέρωσηΤετ, 20 Μαρ 2019 2pm

Μάχη με τις καταστροφικές φλόγες σε δάσος στα Κρέστενα Ηλείας

fotia ilia

Μεγάλη πυρκαγιά η οποία καίει ανεξέλεγκτη δάσος ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις την Κυριακή στη Φρίξα των Κρεστένων στην Ηλεία. Η φωτιά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. 

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις και η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή παλιά Καλυβάκια.

Η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα, με το τελευταίο να καίει στην περιοχή της Σκιλλουντίας.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης το βράδυ της Κυριακής

Λίγο πριν τις 21:00 ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Φρίξα. Ειδικότερα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Στην κατάσβεση επίσης συμμετέχουν οχήματα από την Πάτρα, τον Πύργο, την Αμαλιάδα και τα Λεχαινά.

Σύμφωνα με το Ilialive.com ζητήθηκε για λόγους προστασίας να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή

την κατεύθυνση.

Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύει ο αρχαιολογικός χώρος, ούτε κατοικημένη περιοχή.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στη Ανδρίτσαινα, όπου εκεί επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, όπως και στο Κακοτάρι, όπου στο σημείο βρίσκονται έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Νωρίτερα, είχε εκδηλωθεί φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Σκουροχώρι, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο.

Στο μεταξύ στην περιοχή Ποταμιά Αρκαδίας, κοντά στην Μεγαλόπολη, έχει εκδηλωθεί φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, ενώ 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο...