Τετ03202019

Τελευταία ΕνημέρωσηΤετ, 20 Μαρ 2019 4pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αυτοδιοικητικα Τοπικη Αυτοδιοικηση “Όχι” των Δημάρχων Αττικής στον Κλεισθένη: «Το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί βάση για συζήτηση»

Silvercity.gr | Τοπικη Αυτοδιοικηση

“Όχι” των Δημάρχων Αττικής στον Κλεισθένη: «Το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί βάση για συζήτηση»

peda

Να μη συνεχιστεί ο διάλογος με το Υπουργείο Εσωτερικών με το σκεπτικό ότι «το Νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκησης δεν αποτελεί βάση για συζήτηση», αποφάσισε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής με ψήφους 8 έναντι 7.

Κατά του διαλόγου με το υπουργείο Εσωτερικών ψήφισαν,

η Παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» επικεφαλής ο κ. Νίκος Σαράντης, Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού, ο κ. Σωτ. Ντούρος, Δημ. Σύμβουλος Αχαρνών, οι Δήμαρχοι, Διον. Χατζηδάκης (Παλ. Φαλήρου), Μιχ. Σταυριανουδάκης (Δάφνης-Υμηττού), Γεωργ. Σωφρόνης (Σαρωνικού), Παντ. Ξυριδάκης (Φιλοθέης-Ψυχικού), ο Δημοτικός Σύμβουλος Κων/νος-Πολυχρόνης Τίγκας (Παπάγου-Χολαργού) και ο ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος κ. Ανδρέας Βαρελάς (Δήμος Αθηναίων).

Υπέρ του διαλόγου ψήφισαν,

ο επικεφαλής της Παράταξης «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση για την Ανατροπή», Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Δημ. Στεργίου-Καψάλης, η Παράταξη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», επικεφαλής ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης), ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, κ. Σίμος Ρούσσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ.  Χρ. Κοκοτίνης (Ηλιούπολης), Χάρης Σταματάκης (Ζωγράφου) και η Παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση», επικεφαλής, ο κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. και ο κ. Γιώργος Κουτελάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νέας Σμύρνης.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κ. Γ. Καπλάνης ψήφισε λευκό, ενώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Παναγ. Τσουκαλάς, Νέας Ιωνίας (Λαϊκή Συσπείρωση) και ο κ. Ελευθέριος Μαγιάκης, Δήμος Αμαρουσίου (Συντονισμός Αιρετών) κατέθεσαν δικές τους προτάσεις.