Σαβ07212018

Τελευταία ΕνημέρωσηΣαβ, 21 Ιουλ 2018 12pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αυτοδιοικητικα Τοπικη Αυτοδιοικηση “Φρένο” ΔΝΤ στους συμβασιούχους των Δήμων

Silvercity.gr | Τοπικη Αυτοδιοικηση

“Φρένο” ΔΝΤ στους συμβασιούχους των Δήμων

dimarxeio

«Σφίγγει» ο κλοιός για την Κυβέρνηση στο θέμα των συμβασιούχων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς οι Θεσμοί εμφανίζονται εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για την «αποκατάστασή» τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής και της Εύης Καραμανώλη.

«Ενδεικτική του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, είναι η αποστροφή της επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή της στη Ναυτεμπορική τόνισε ότι, η Ελληνική κυβέρνηση θα "επανεξετάσει και θα καταστήσει αυστηρότερους τους κανόνες για την προσωρινή απασχόληση στη δημόσια διοίκηση", σημειώνοντας εν είδει προειδοποίησης ότι, θα πρέπει "να διασφαλιστεί ότι θα προστατευτούν τα οφέλη που με κόπο αποκομίστηκαν από τους κανόνες για τις αποχωρήσεις". "Μεσοπρόθεσμα, οι Αρχές θα πρέπει να επιδιώξουν να συνεχίσουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις με πρόσθετες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της", κατέληξε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ για το Ελληνικό πρόγραμμα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Τροπολογία, που δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ - εφόσον δεν επαρκούν τα έσοδα από τις ανταποδοτικές υπηρεσίες - να καλύπτουν τις δαπάνες μισθοδοσίας από τα γενικά έσοδά τους, «δεν αποκλείεται να αποτελέσει "τροχοπέδη" στην επιχειρηματολογία Σκουρλέτη προς τους Θεσμούς, με την οποία θα επιχειρήσει να τους πείσει ότι οι σχεδιαζόμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα θα πρέπει να εξαιρεθούν από το σύνολο των προσλήψεων για το 2017».

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι, «δεν θα υπάρξει ζήτημα, αφού δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός».

«Ωστόσο, η βασιμότητα αυτού του σκεπτικού μένει να αποδειχθεί, καθώς το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα και οι Θεσμοί κλιμακώνουν την ένταση των ενστάσεών τους», σχολιάζει η "Κ"