Κυρ05282017

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 28 Μαϊ 2017 1pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αυτοδιοικητικα Τοπικη Αυτοδιοικηση

Silvercity.gr | Τοπικη Αυτοδιοικηση

Ενώ το Ελληνικό λιμνάζει, ξεκινά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – «Βυθίζεται» η Παραλιακή

faliriko delta

Ενώ το Ελληνικό λιμνάζει ακόμη στα γρανάζια της ιδεοληψίας και της γραφειοκρατίας, σε τροχιά εκτέλεσης εισέρχεται η κατασκευή των έργων υποδομής για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (Φάση Α’), προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ με ΦΠΑ, με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.Τ

Tο έργο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Πρόκειται για έργο με υπερτοπικό χαρακτήρα που αλλάζει τον προσανατολισμό της Αττικής στο σύνολό της και άρει τον άδικο αποκλεισμό της πρόσβασης των πολιτών προς την παραλία, συνδέοντας την περιοχή με τη θάλασσα, σημειώνει η Περιφέρεια σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

Στο πλαίσιο αυτό, το παράκτιο μέτωπο «επιστρέφει» στους πολίτες ως ζωτικός και αναπόσπαστος χώρος του αστικού ιστού. Οι παρεμβάσεις θα θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας, απαλλάσσοντας 160.000 πολίτες από την ανασφάλεια και τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Με την υλοποίηση του έργου αλλάζει ριζικά το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής, η οποία και εντάσσεται δυναμικά στον τουριστικό χάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, υπερβαίνοντας όλα τα τεχνικά και γραφειοκρατικά εμπόδια, προχώρησε σε χρόνο ρεκόρ στη δημοπρασία του έργου, διεξάγοντας τον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό με τον νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις έργων (ν. 4412/2016).

Η πρώτη φάση του έργου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 21 μήνες, περιλαμβάνει:
• Μετατόπιση της παραλιακής λεωφόρου προς τη θάλασσα, όπου σε ορισμένα σημεία θα «βυθιστεί». Επί της ουσίας καταργείται ο υπερυψωμένος δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει τη λεωφόρο Συγγρού με την Εθνική οδό και δημιουργείται νέος δρόμος.
• Στη θέση αυτού του υπερυψωμένου δρόμου υλοποιείται η κατασκευή ξηρού καναλιού παράλληλου με τον νέο δρόμο, για την υποδοχή των υδάτων.
• Δημιουργία συστήματος καθαρισμού του Κηφισού και βιολογικού καθαρισμού των ομβρίων υδάτων ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ποσότητα νερού για το μεγάλο πάρκο που θα δημιουργηθεί. Στο σύστημα αυτό θα λειτουργούν αγωγοί με αμφίδρομη κατεύθυνση ροής και θα μπορούν να «τραβούν» νερό από τη θάλασσα και να «καθαρίζουν» την κοίτη από στάσιμα νερά που προκαλούν πολλά προβλήματα (οσμές, κουνούπια κ.λπ.).

capital

Δήμοι: Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις -Συγκεντρώσεις, πορείες & σκουπίδια στους δρόμους. Aνακοίνωση Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης

poe ota poreia
 
Ωστόσο, σε πολλές περιοχές οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να κατεβαζουν τα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Ενδεικτικά είναι τα όσα συνέβησαν σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Η 48ωρη απεργία «σπάει» σε δύο «θεματικές» 24ωρες ως εξής:

-Την Δευτέρα 22/5 η κινητοποίηση αφορά τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και τις επιπρώσεις της απόφασης της ένταξης των προνηπίων από 4 ετών στα νηπιαγωγεία με συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στο Σύνταγμα, στις 11.00.

-Την Τρίτη 23/5 η κινητοποίηση αφορά τους συμβασιούχους και την κατάργηση των βαρέων ανθυγιεινών με συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στη πλατεία Καραϊσκάκη στις 09.00 και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών και υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

H ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

“Ολομέτωπη επίθεση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους της, συνιστά η πολιτική που υιοθετεί στο πλαίσιο της ψήφισης του 4ου Μνημονίου η Συγκυβέρνηση καθ’ υπαγόρευση της Τρόικας.

Μειώσεις μισθών και συντάξεων, μείωση αφορολογήτου, μειώσεις φοροαπαλλαγών, κατάργηση του επιδόματος Β.Α.Ε.  ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, αναστολή συλλογικών διαπραγματεύσεων, πλήρης εφαρμογή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και πολλά ακόμη δυσβάσταχτα μέτρα προβλέπει το νέο μνημόνιο. Την ίδια στιγμή, κύμα ιδιωτικοποιήσεων σαρώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως συνέπεια της αναστολής προσλήψεων που οδηγεί σε λειτουργική ασφυξία και σε αδυναμία εξυπηρέτησης των αναγκών.

Καθόλου τυχαία δεν είναι και η χρονική στιγμή που διέρρευσε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία με βάση τα δημοσιεύματα οδηγεί στο δρόμο 15.000 συμβασιούχους των Δήμων, που είναι αναγκαίοι για την καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας. Έωλες υποσχέσεις και σκόπιμος αποπροσανατολισμός των εργαζομένων αποτελούσαν οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης πως οι Νομοθετικές πρωτοβουλίες έχουν την άτυπη έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί ταφόπλακα τόσο για το εργασιακό τους μέλλον όσο και για τις Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

Στην ίδια λογική της απαξίωσης και της αποδόμησης των Ο.Τ.Α. κινείται και η εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας  κ. Κώστα  Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνήπιων στα νηπιαγωγεία. Απόφαση που θα οδηγήσει σε κλείσιμο δομών των Δήμων και θα θέσει άνευ αντικειμένου χιλιάδες εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών που ανήκουν στο παιδαγωγικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό. Εργαζόμενοι που είτε δουλεύουν ως τακτικό προσωπικό, είτε μέσω ΕΣΠΑ για πολλά χρόνια στους Δήμους και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της απόλυσης.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που συνεδρίασε σήμερα 16 Μαΐου 2017 κατέληξε στα εξής :

          Καλεί το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία της 17ης Μαΐου 2017 και στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

          Καλεί το σύνολο των εργαζομένων να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του 4ου Μνημονίου που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 18-5-2017 και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

          Διεκδικεί μια ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνοντας διέξοδο και λύση στην εργασιακή γάγγραινα που θέλει εργαζόμενους να απασχολούνται για πολλά έτη καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε πολλές Δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Καθαριότητα, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές δομές των Δήμων.

          Καλεί την Συγκυβέρνηση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την εργασία και την πληρωμή των συμβασιούχων-παρατασιούχων, παρά τα όσα προαναγγέλλει η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φέρνοντας άμεσα Νομοθετική ρύθμιση όπως έχει δεσμευτεί για οριστική επίλυση του προβλήματος και την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία.

          Δεν θα αποδεχθεί καμία περικοπή του επιδόματος Βαριάς και Ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση του Ειδικού Συνταξιοδοτικού καθεστώτος των εργαζομένων που εργάζονται στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, όπως έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου.

          Διεκδικεί και απαιτεί την άμεση ανάκληση της «εξαγγελίας» του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για την υποχρεωτική φοίτηση των προνήπιων στα Νηπιαγωγεία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην εργασιακή ανασφάλεια και σε κλείσιμο και απαξίωση της κοινωνικά καταξιωμένης Υπηρεσίας των Παιδικών Σταθμών. Εξαγγελία που με την στάση του αποδέχεται και ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάος Σκουρλέτης. Διεκδικούμε την ελευθερία των γονιών να επιλέγουν (όπως σήμερα γίνεται) που θα στείλουν τα παιδιά τους, την κοινή εποπτεία του παιδαγωγικού προγράμματος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

          Ζητά την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε ζωτικές Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σήμερα ασφυκτιούν λειτουργικά.

          Διεκδικεί ίση αμοιβή για ίδια εργασία προκειμένου να μπει ένα τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα της «Κοινωφελούς εργασίας» που δημιουργεί εργαζόμενους πολλών μισθολογικών ταχυτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε:

  1. Την ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 και 19 ΜΑΪΟΥ 2017 όλοι οι Σύλλογοι μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις για την ενημέρωση του συνόλου των εργαζομένων και λήψη αποφάσεων.
  2. Προκηρύσσει ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία το ΣΑΒΒΑΤΟ και την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 και 21 ΜΑΪΟΥ 2017.
  3. Προκηρύσσει 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ, 22 και 23 ΜΑΪΟΥ 2017.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που έχει αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθούν οι εξής απεργιακές συγκεντρώσεις:

  • Την ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΪΟΥ 2017, στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στους Δήμους όλης της χώρας, απαιτώντας συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών για την μη απαξίωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
  • Την ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017, στις 09.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των συμβασιούχων-παρατασιούχων αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αίτημα την άμεση επίλυση του αδιεξόδου που δημιουργεί πλέον η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία οδηγεί σε απόλυση τους εργαζόμενους και σε ιδιωτικοποίηση τις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Διεκδικούμε Ενιαία Μόνιμη σχέση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Συγκυβέρνηση να φέρει άμεσα στην Βουλή την νομοθετική διάταξη που έχει εξαγγείλει για την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία και την οριστική επίλυση του προβλήματος. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλείται να συμμετέχει το σύνολο των εργαζομένων συμβασιούχων από την Περιφέρεια.

Απέναντι στην πολιτική των Μνημονίων που αποδέχθηκαν οι τελευταίες Ελληνικές Κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορούμε να αντιτάξουμε ένα αποφασιστικό, αγωνιστικό, ενωτικό μέτωπο.

Απέναντι  στις απολύσεις,  τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, με μια φωνή διεκδικούμε ένα  ανθρώπινο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας”.

Ο Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιδράει στην ισοπέδωση της Τ. Α. από την κυβέρνηση - Οι αποφάσεις του - Η Πρόσκληση στους δημότες

Χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. για τους δήμους σχετικά με την «Αναβάθμιση Προσόντων» ενηλίκων με χαμηλό επίπεδο δεξιοτήτων. Αναλυτικά

ee call 4 proposals

Ο τομέας Κοινωνικής Πολιτκής και Απασχόλησης της Ευρπωπαϊκής Επιτροπής δημοσίευσε πρόσκληση με σκοπό την στήριξη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων των ενηλίκων που έχουν χαμηλό επίπεδο βασικών δεξιοτήτων ή χαμηλά προσόντα.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Employment and Social Innovation “EaSI”.

Η Ε.Ε. προτίθεται να χρηματοδοτήσει πρωτοβουλίες βοηθώντας τις δημόσιες αρχές κατά την εφαρμογή της σύστασης του Συμβουλίου σχετικά με την «Αναβάθμιση Προσόντων».

Ως αναμενόμενα αποτελέσματα στις χώρες του έργου η Ε.ε. περιμένει την περαιτέρω ανάπτυξη προσαρμοσμένης υποστήριξης και μάθησης για αυτήν την συγκεκριμένη ομάδα-στόχο και αυξημένη συνοχή μεταξύ των υφιστάμενων μέτρων.

Το ποσοστό συγχρηματοδότησης ανέρχεται στο 80%. Ο προυπολογισμός της πρόσκλησης ενέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ και η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η 30η Ιουνίου 2017

Η πρόσκληση απευθύνεται στις αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την  Κεντρική Κυβέρνηση, τους Κρατικούς Οργανισμούς και τις Κρατικές Επιχειρήσεις

Νέο μνημόνιο: Νέο χτύπημα στην Τ.Α. Μηδενικές προσλήψεις συμβασιούχων στoυς Δήμους το 2018

dimarxeio
 
Φρούδες αποδεικνύονται οι ελπίδες των συμβασιούχων για προσληψη.

Το 4ο Μνημόνιο, σύμφωνα με τον Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ που το μελέτησε προβλέπει απαγόρευση προσλήψεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο πίνακας στη σελίδα 691 είναι αποκαλυπτικός :
 
Μηδέν προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το 2018. Κανένας μόνιμος υπάλληλος σε όλους τους Δήμους και όλες τις Περιφέρειες απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας το 2019. 
 
Και αυτό τη στιγμή που ο ίδιος πίνακας υπολογίζει τις αποχωρήσεις στην Τ.Α. σε άνω των 4.000 μόνο για τα δυο αυτά έτη, ενώ η Κυβέρνηση δίδει στην Κεντρική Διοίκηση - δηλαδή στον εαυτό της - 7.685 προσλήψεις για το 2018 κ’ 2019.!!!!
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα ANEΛ του Πάνου Καμμένου, αυτοί που έταξαν το Χρυσό Αιώνα της Αυτοδιοίκησης, αδιαφορούν για το εάν και πως θα λειτουργήσουν οι ΟΤΑ.
 
Το χειρότερο όμως είναι ότι τώρα αποκαλύπτεται η κυνική κοροϊδία χιλιάδων ανθρώπων, που έχουν περιπέσει, με ευθύνη της Κυβέρνησης, στο χειρότερο είδος εργασιακής ανασφάλειας. 
 
Αλήθεια, πώς θα γίνουν οι μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, που ακόμα μέχρι χτες υπόσχονταν Υπουργοί της Κυβέρνησης ;
 
Διότι οι κάθε είδους μονιμοποιήσεις, δηλαδή ακόμα και η μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ως γνωστόν λογίζονται ως νέες προσλήψεις. Με τα λόγια, για τα οποία δεν πληρώνει κανείς φόρο ; Γιατί από αριθμούς μηδέν.
 
airetos

Έντονη αντίδραση για τη νέα μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων -Έκτακτη συνεδρίαση ΚΕΔΕ

eyro koftis

Tην έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προκαλεί το άρθρο 80Α του Πολυνομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο «μειώνεται από το 2018 κατά 1,8 δισ. ευρώ το ανώτατο όριο του ποσού των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) που αποδίδεται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού από τα φορολογικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού».

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε καμία Κυβέρνηση να βάλει ταφόπλακα στους δήμους», ενώ παράλληλα συγκαλεί «αύριο Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 15.00 έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ σε διευρυμένη μορφή, με τη συμμετοχή και των επικεφαλής των παρατάξεων του ΔΣ της Ένωσης», καθώς, όπως τονίζει, το πολυνομοσχέδιο συνιστά μία απόπειρα εξόντωσης της Αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ:

Με τη σφραγίδα της σημερινής Κυβέρνησης και με το 4ο Μνημόνιο, έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες για την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές μας κοινωνίες.

Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση , για να πετύχει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τιμωρεί τους συνεπείς και τους οικονομικά αδύναμους.

Τιμωρεί τους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους, με τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου.

Τιμωρεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις ασφαλιστικές εισφορές.

Τιμωρεί την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, αφού μειώνει από το 2018 κατά 1,8 δισ. ευρώ το ανώτατο όριο του ποσού των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) που αποδίδεται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού από τα φορολογικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τις νέες περικοπές, είναι αστείο. Επικαλούνται ότι πλέον οι προϋπολογισμοί των Δήμων είναι πλεονασματικοί. Δηλαδή τιμωρούν τους Δήμους με περικοπές πόρων επειδή λειτουργούν νοικοκυρεμένα, κι επιβραβεύουν το Κεντρικό Κράτος που εξακολουθεί να δημιουργεί ελλείμματα.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση με την πράξη αυτή, που αποτυπώνεται στις σελίδες του πολυνομοσχεδίου, έχει αποφασίσει να εξοντώσει την Αυτοδιοίκηση, το μόνο θεσμό του Κράτους που λειτουργεί ακόμη και στηρίζει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος δεν πρόκειται να μείνει απαθής.

Αναρωτιόμαστε για ποια μεταρρύθμιση στο Κράτος μπορούμε πλέον να μιλάμε, όταν η Κυβέρνηση μας οδηγεί σε οικονομικό στραγγαλισμό;

Αν θέλει η Κυβέρνηση να βρει πόρους, ας περιορίσει τις σπατάλες, να σταματήσει τις προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων συμβούλων και συνεργατών, να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή. Να προσελκύσει επενδύσεις αντί να τις σαμποτάρουν τα στελέχη της, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νέα εισοδήματα και αύξηση της φορολογητέας ύλης.

Η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλες περικοπές.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να οδηγήσει σε κλείσιμο τους Δήμους μας.

Η ανατροπή μιας αδιέξοδης πολιτικής , που υπηρετεί όχι το συμφέρον της χώρας, αλλά τις εντολές των δανειστών , αποτελεί για μας μονόδρομο πλέον.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Δήμους ώστε να αποφασίσουμε από κοινού, την κλιμάκωση των αντιδράσεων μας.