Δευ06252018

Τελευταία ΕνημέρωσηΔευ, 25 Ιουν 2018 2pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αυτοδιοικητικα Τοπικη Αυτοδιοικηση

Silvercity.gr | Τοπικη Αυτοδιοικηση

Εκλογές "Κινήματος Αλλαγής" για τις Τοπικές Οργανώσεις του- Μεγάλη συμμετοχή - Αποτελέσματα στο Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης

ekloges kinal

Στις κάλπες προσήλθαν τηνη Κυραική (24/6) μέλη και οι φίλοι του "Κινήματος Αλλαγής" για να εκλέξουν τις νέες Συντονιστικές Γραμματείες των Τοπικών Οργανώσεων του Κινήματος σε όλη τη χώρα.

Η ψηφορία άρχισε στις 8 π.μ. και ολοκληρώθηκε στς 8 μ.μ. οπότε άρχισε και η καταμέτρηση των ψήφων από τις κατά τόπους Εφορευτικές Επιτροπές.

Χθες ο  Γιώργος Καμίνης κάλεσε με μήνυμά του τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής να προσέλθουν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη των νέων τοπικών και περιφερειακών οργάνων.

Η μεγάλύτερη συμμετοχή σε ποσοστό στις εκλογές της Αττικής και η 3η πανελλαδικά σημειώθηκε στον Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης, όπου εκλέχθηκαν  οι εξής:

Δημ. Χαραλαμπόπουλος, Αντ. Τσουτσουμπή, Κυριακόπουλος, Κ. Αρμουτίδης, Αικ. Καρίνου, Σοφ. Τσαϊρίδη και Βλ. Δεδέκης.

Συγχαρητήρια στην Εφορευτική Επιτροπή για την  άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας εκλογής, καθώς και στα επτά άξια στελέχη που εκλέχτηκαν - τρεις από τους οποίου είναι νέοι κάτω των 35 - γεγονός που σηματοδοτεί την ανανέωση και τη θέληση για μία επιτυχημένη θητεία σε κλίμα ενότητας και παραγωγής ουσιαστικού έργου για το καλό και του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

Το ευχόμαστε σε όλες και όλους, μέλη της νέας Συντονιστικής Γραμματείας της Τ.Ο. Ελληνικού - Αργυρούπολης του ΚΙΝ. ΑΛΛ.

 

 

«Κλεισθένης 1»: Την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο στη Βουλή -Πότε στήνονται Αυτοδιοικητικές κάλπες

ekloges aytodioik tmhma

Ειλημμένη είναι η απόφαση από το πρωθυπουργικό επιτελείο και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για μετάθεση των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον Μάιο για τον Οκτώβριο του 2019.

Την επόμενη εβδομάδα, όπως αποκλειστικά έχει γράψει η aftodioikisi.gr, o «Κλεισθένης» που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και στην συνέχει θα πάει στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται σήμερα στην ΚΕΝΕ και αύριο εισάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και προβλέπει την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και την διεξαγωγή του Β΄ Γύρου την επόμενη Κυριακή, 20 Οκτωβρίου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την κατάτμηση της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών σε τρεις μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, όπως και την κατάτμηση της Περιφέρειας Αττικής σε δυο περιφέρειες.

Με υπουργική απόφαση, τέλος, η Μακρόνησος φεύγει από την Τζια και στο εξής θα ανήκει στο Δήμο Λαυρίου.

Ο «Κλεισθένης» περιέχει και την πρόβλεψη για σύσταση Επιτροπής Ειδικών, η οποία και θα εισηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο θα κατοχυρωθεί το δικαίωμα της ψήφου στους ‘Ελληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.

«Κλεισθένης 1»: Χωρίς πλαφόν η απλή αναλογική στις περιφερειακές εκλογές -Απάντηση Σκουρλέτη σε δημάρχους ΣΥΡΙΖΑ

dimarxeio

Απογοητευμένοι έφυγαν στην πλειοψηφία τους οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ από την πολύωρη συνάντηση που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είχαν σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για τον «Κλεισθένη 1», που κατατίθεται στη Βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σκουρλέτης παρά τις επίμονες πιέσεις των αιρετών του κόμματός του τόνισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή αναφορικά με την απλή αναλογική. Δηλαδή, δεν πρόκειται, όπως ζητούν οι περισσότεροι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει πλαφόν 3 ή 5% προκειμένου να ενισχύσει, έστω και στοχειωδώς, την κυβερνησιμότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η απάντηση του υΠΕΣ στο επαναλαμβανόμενο αίτημα των δημάρχων που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι ο ίδιος δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή, καθώς η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος προκρίνει την απλή και άδολη αναλογική χωρίς πλαφόν.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες αλλαγές ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε τα όσα είχε πει σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ. Δηλαδή:

-Αύξηση του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από το + 10% του αριθμού των δημοτικών ή περιφερειακών συμβούλων που προβλέπει ο «Κλεισθένης 1» στο +30%.

-Σε ενδεχόμενη σύμπραξη παρατάξεων στα Περιφερειακά Συμβούλια, οι αντιπεριφερειάρχες που θα οριστούν από τη μικρότερη ή μικρότερες παρατάξεις θα πρέπει να έχουν και την σύμφωνη γνώμη του συνδυασμού με τον οποίο εκλέχθηκαν.

-Οι ψηφοφόροι θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν υποψηφίους μόνο από την Περιφερειακή Ενότητα, στην οποία υπάγονται και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και να δίνουν σταυρό σε υποψήφιους άλλη Περιφερειακής ενότητας.

-Να τεθεί εκτός ανταποδοτικών υπηρεσιών το πράσινο, όπως προβλέπεται στο άρθρο 182 του «Κλεισθένη 1».Υπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα υπάρχει και από τους συνδικαλιστές, ενώ είναι κάτι το οποίο είχε θίξει ο υΠΕΣ και στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

-Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους εκλεγμένους δημάρχους να συμμετέχουν οι ίδιοι και άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που οι ίδιοι θα επιλέξουν σε δύο κρίσιμα όργανα: Την Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Κορυφώνεται η αγωνία για χιλιάδες συμβασιούχους Καθαριότητας Δήμων

koinofelis

Το επόμενο διάστημα και κυρίως το Σεπτέμβριο φαίνεται πως θα κορυφωθεί η αγωνία και θα κριθεί από τα δικαστήρια η παραμονή ή όχι στην εργασία των "παρατασιούχων" Καθαριότητας Δήμων, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους, στο πλαίσιο της Προκήρυξης 3Κ/2018.

«Φόβοι ότι αρκετοί δήμοι θα τους απασχολήσουν το καλοκαίρι, για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες και στη συνέχεια θα τους δείξουν την πόρτα της εξόδου προς την ανεργία», προσθέτει το Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ.

«Παρατείνεται η παραμονή στην εργασία - είτε μέσω προσωρινών διαταγών, είτε μέσω των αναβολών της εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων σε πολλές περιπτώσεις - για πάρα πολλούς εργαζόμενους που εργάστηκαν στους δήμους ως συμβασιούχοι, παρατασιούχοι και οι συμβάσεις τους έληξαν στις 31Μαρτιου 2018.

Πρόκειται για εργαζόμενους συμβασιούχους, παρατασιούχους, που ενώ πήραν μέρος στο διαγωνισμό της προκήρυξης 3Κ, δεν επιλέγησαν και έμειναν εκτός από τους προσωρινούς πινάκες, αναμένουν τα οριστικά αποτελέσματα της και έχουν καταφύγει στα δικαστήρια καταθέτοντας ασφαλιστικά μετρά παραμονής στην εργασία», συνεχίζει.

«Οι περισσότερες αποφάσεις των δικαστηρίων είναι προς το παρών ευνοϊκές για τους εργαζόμενους αφού είτε δίνουν προσωρινή διαταγή παραμονής στην εργασία, είτε αναβάλλεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, με τη συναίνεση τις περισσότερες φορές  και των δήμων, με αποτέλεσμα να παραμένουν στην εργασία τους έστω και προσωρινά, αφού οι  εργαζόμενοι αυτοί  καλύπτουν ουσιαστικές καθημερινές και πάγιες ανάγκες των δήμων.

Πρόσφατα παραδείγματα μεταξύ άλλων είναι οι αποφάσεις για τους εργαζόμενους των Δήμων Ν. Σμύρνης, Πειραιά, Χανιών, Ηρακλείου Κρήτης. Στο Δήμο Βύρωνα αναβλήθηκαν τα δικαστήρια και ορίστηκε δικάσιμος για τις 11 Ιουλίου, έτσι οι 18 εργαζόμενοι μέχρι τότε θα παραμείνουν στην εργασία τους.

Υπάρχουν βέβαια και αρνητικές αποφάσεις δικαστών, που δεν δίνουν προσωρινή διαταγή για παραμονή στην εργασία και οι εργαζόμενοι βγαίνουν στην ανεργία, με πιο πρόσφατες αποφάσεις για τους εργαζόμενους των δήμων Τρικκαίων και Αγ. Παρασκευής.

Η κατάσταση αυτή έχει ανεβάσει στα ύψη την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων που εργάστηκαν με συμβάσεις στους δήμους. Μπορεί η προσωρινή διαταγή να αποτελεί μια ανάσα μικρής πνοής για τους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειες τους, σίγουρα οι δήμοι καλύπτουν με αυτό τον τρόπο τις καθημερινές τους ανάγκες για την καθαριότητα των Δήμων, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο και  σε αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ προκήρυξης και την οριστική πρόσληψη 8100 εργαζομένων με μόνιμη σχέση εργασίας.

Είναι πολύ πιθανό η στάση των Δήμων να αλλάξει, αφού κάνουν προσωρινά την δουλειά τους, γίνουν οι προσλήψεις μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας (υπερεκμετάλλευσης και ανακύκλωσης των ανέργων) για οκτώ μήνες 25 χιλιάδων ανέργων με υποκατώτατο μισθό, όπου οι δήμοι δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος για το πρόγραμμα αυτό, από το Σεπτέμβριο και μετά, να αντιδικούν σε βάρος των εργαζομένων, συμβασιούχων - παρατασιούχων ζητώντας την απόλυση τους στα έδρανα των δικαστηρίων.

Για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, να περισυλλέγονται τα απορρίμματα, να καθαρίζονται οι δρόμοι, τα πάρκα, οι πλατείες κ.λπ., με τρόπο που να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών που πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη, να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους σε αυτή την βαριά, ανθυγιεινή και δύσκολη εργασία, χωρίς εντατικοποίηση και εργατικά ατυχήματα χρειάζονται να γίνουν δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας. Να σταματήσουν οι πολιτικές κυβέρνησης και Δήμων που ανακυκλώνουν την ανεργία και συνεχίζουν το αίσχος της ελαστικής εργασίας, μέσω διαφόρων προγραμμάτων, για την κάλυψη καθημερινών και πάγιων αναγκών των Δήμων.       

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται με ενότητα και αλληλεγγύη όλοι μαζί να οργανώσουμε τον αγώνα μας κυρίως εκτός των δικαστηρίων, απαιτώντας από κυβέρνηση και δήμους μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό για όλους.

Φτάνει πια η κοροϊδία κυβέρνησης και δημάρχων. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.

Να σταματήσουν τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων που έχουν ημερομηνία λήξης, και επιβάλουν έναν υποκατώτατο μισθό φτώχιας και εξαθλίωσης.  

Καμία απόλυση εργαζόμενου.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ ΤΩΡΑ.

Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους. Ίση αμοιβή για ίση εργασία», ολοκληρώνει.

Παιδικοί σταθμοί: Θολό τοπίο για την προκήρυξη-Διαμαρτυρίες γονέων για την καθυστέρηση

 

paidikos stathmos

Έντονες διαμαρτυρίες για τη μεγάλη καθυστέρηση στην δημοσίευση της προκήρυξης της ΕΕΤΑΑ λαμβάνει η aftodioikisi.gr. Κι αυτό γιατί, μετά και την δημοσίευση της ΚΥΑ, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα εκδοθεί.

Γονείς που επικοινώνησαν σήμερα με την ΕΕΤΑΑ τονίζουν ότι δεν τους δόθηκε σαφής απάντηση σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα.

Όπως επισημαίνουν σε ορισμένους ειπώθηκε ότι ίσως δημοσιευθεί εντός της εβδομάδας και σε άλλους ότι είναι πιθανόν αυτό να γίνει και την ερχόμενη. Υπενθυμίζεται ότι πηγές της ΕΕΤΑΑ είχαν διαβεβαιώσει την aftodioikisi.gr ότι η προκήρυξη θα έβγαινε στον αέρα αρχικά στις 21 και στη συνέχεια έως τις 25 Μαΐου, δηλαδή, σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν.

Φέτος αναμένεται να εισαχθούν 110.000 παιδιά και νήπια ενώ στόχος είναι τα οι αιτήσεις να υποβληθούν έως τα τέλη Ιουνίου και τα οριστικά αποτελέσματα να ανακοινωθούν εντός Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με τα κριτήρια  έχουν να κάνουν με το οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης και την οικογενειακή κατάσταση.

H μοριοδότηση παρουσιάζεται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα: